Tävla och vinn passfodral och necessär

I dagens tävling samarbetar vi med Mt. Manor som säljer utvalda livstilsprylar och accessoarer i tidlös design, hög kvalité och hållbara material. Klicka här för webshop.  

mtmanor kopiera

Paketet du kan vinna innehåller ett ljusbrunt passfodral i vegetabiliskt garvat läder från Bellroy som skyddar ditt pass från slitage under resan och vid förvaring. Fodralet har även plats för flygbiljett, kort och liten resepenna. Värde 899:-. Paketet innehåller också en necessär i kraftig blå canvas med läderdetaljer och metallzippers från Sandqvist. Inuti finns det fyra fack för småsaker. Utanpå en ficka med zipperförslutning och ett handtag att hänga upp necessären i. Värde 499:-.

För att tävla vill vi att du berättar vad du packar ner i din necessär vid resor. Ge oss ditt bästa tips för smart packning!

Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 12 oktober 24.00. Vinnarna meddelas via mail samt med ett inlägg här i bloggen kort efter avslutad tävling. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingen avslutad!

Varje dag t om 12 oktober lägger vi upp en ny tävling. Du kan lägga in en prenumeration på inläggen så att du inte missar någon tävling

186 Responses to Tävla och vinn passfodral och necessär
 1. Eva-Marie Svara

  För att packa smart så delar jag och sambon alltid på resväskorna, så ingen av oss står på resmålet utan en väska, om någon skulle komma bort. I min necessär finns alltid plåster, tråkigt men sant (Jag är en riktig fummel) 😉

  • Stefan Svara

   Bara det nödvändiga hygienartiklarna i småförpackningar, rakapparat samt en liten tub Kalles.

  • Kerstin Ohlsson Svara

   Allt jag kan packar jag i miniburkar. Jag har alltid hår och stylingprodukter med på resan, samt tandborste, tandkräm, dag-nattkrämer, samt solkräm om det är badsemester. Jag har dessutom en särskild necessär för plåster, mediciner, termometer, sjukvårdsartiklar och denna har jag alltid i handbagaget om resväskan blir försenad eller kommer bort.

  • Lorentz Edberg Svara

   Tandborste, tandkräm och ”godlukt” i necessären, då slipper du att på resmålet bli en tvär en,
   ingen fara och färde,
   för du glömt något av värde,
   utan bara njuta av nya atmosfären.

  • Marie-Louise Svara

   Givetvis blir det reseförpackningar med det som jag använder varje dag.
   Dessutom medicin, plåster av olika slag, öronproppar och sårservetter kan vara bra.
   Glömmer inte solkräm om resan går till värmen.

  • lena flemström Johansson Svara

   Jag är en vän av ordning och reda.
   Nececeren är det viktigaste för mig .
   Tandborste , tandkräm,tandpetare.
   Rengöringsprodukter,. smink.platttång,staylingprodukter,våtservetter,
   linser,linsvätska.
   Plåster och dylikt brukar min man packa ner.

  • Marianne W Svara

   Jag packar bara det viktigaste tex tandborste,tandkräm,tvål osv sedan delar jag och min sambo upp det så vi inte tar dubbelt av allting.

 2. Elisabeth Johansson Svara

  Vi packar smart varje gång! Vi säger har vi glömt något Fins det att köpa på stället

 3. Leona Svara

  Tandkräm, alkogel, nagelsax, pincett, shampoo, balsam hårborste, konservöppnare, korkskruv, kapsylöppnare, skalkniv, plåster

 4. Elisabeth Johansson Svara

  Vi packar som vi alltid gjort

 5. Nicklas Svara

  Förutom allt sånt där nödvändigt, som tandborste osv, lägger jag alltid i extra gummiploppar till hörlurarna. De försvinner alltid!

 6. Elisabeth Johansson Svara

  Kommer inte ut har försökt två gånger?

 7. Kajsa Wahlström Svara

  I den packar jag lite av allt jag behöver. Bäst o ha det samlat – Utom skorna och utom kläderna och utom stora grejor och utom jacka o regnkläder. Stövlar, paraply och kamera ligger också bredvid.

 8. Betty Svensson Svara

  Handdesinfektion, vätskeersättning,
  reseförpackningar av hud o hår produkter, eltandborste, tea tree oil mm
  Att packa smart är att noga planera vad jag verkligen behöver och stryka och vika kläder för att få bättre plats i resväskan!

 9. Randi Svara

  Jag reser lätt, men min parfym, min hudkräm och mitt smink vill jag ha med. Resten finns att köpa på plats.

 10. Bo Svara

  I min nessecär finns alltid Alvedon, imodium o plåster..uti fall att. I mobilen har jag tel.nr till SOS o mina försäkringsuppgifter samt ICE tel.nr till mina nära.Smart packningstips..ta inte med så mycket som du tänkt, minimera. Du klarar dig med mycket mindre än du tror o du får en enklare semester.

 11. Malin Svara

  Resorb Packas alltid ner. Bra mot både baksmälla och magsjuka 🙂

 12. Anna Bergström Svara

  Alla hygien prylar men viktigaste är nog ändå mina linser! Mitt tips är att köpa små förpackningar av hygienartiklar så som tankräm och tvål eller spara nästan tomma förpackningar och ta med som man sedan kan slänga så får man mycket mer plats och en lättare resväska påvägen hem! Även mindre att packa upp..

 13. Peggy Svara

  Genomskinlig, lätt necessär innehållande små genomskinliga plastflaskor med schampo och hudlotion. Liten tandkrämstub, tandborste och tandtråd. Deostick. Lämna nagelsaxen hemma!!!
  Övrig packning: lägg fram allt du tror du behöver, ta sedan bort minst hälften, packa ned återstående i resväskan. Klart!

 14. liselei hugosson Svara

  För att spara tid vill jag ha en necessär färdigpackad(dublettinnehåll) i träningsväskan som då också blir resans enkla packning. Tjoff o klar på en minut.

 15. Sylvia Svensson Svara

  Vi packar alltid servetter med handsprit. Sedan det vanliga med tandborste etc plus plåster, inte minst för skoskavsår!

 16. Hans Westin Svara

  Mt. Manor låter intressant så hör gärna av dig så snart du kan.

 17. Lena Lundkvist Svara

  Nagelsax, pincett förutom de vanliga attiraljerna man använder till vardags.

 18. Irma Svara

  Under en veckas tid innan avresa lägger jag ner efterhand vad som behövs i neccesären. är sällan jag missar något. Packningen i större väska = alltid för mycket!

 19. Asuka Svara

  Tänker alltid att jag skall pack smart och rätt men det är inte lätt. Det finns ju alltid saker som är ”bra att ha”, eller hur?

 20. Lisa Svara

  Packar ner återanvändbara små burkar/flaskor med schampoo, tvål, ansiktscreme, tandkräm och smink.

 21. Katja Svara

  Tandborste/kräm , små flaskor schampo/balsam/duschkräm/lotion, smink, deo/parfym, tops och värktabletter.

 22. Anna Svara

  I min necessär finns alltid en Epipen med, eftersom jag kan dö om någon äter nötter på flygplanet.

  Smartaste packningen är förstås när man packar allt man behöver för resan och därefter tar bort 20%! Dessa 20% var ändå ”överpackning” som inte skulle komma att användas, och framför allt ger det plats över till reseminnen.

 23. Anki Gomér Svara

  Efter att mitt bagage varit försvunnet i 4 dagar vid resa till Rhodos för att fira makens 70 årsdag packar jag numera min necessär med småflaskor av de nödvändigaste och tar det i handbagaget.

 24. Yvonne Malm Svara

  Alltid färdigpackad – förutom ”färskvaror” som tandkräm och hudkrämer !

 25. Anne-Marie Andersson Svara

  Förutom tandkräm, tandborste m m är det solkräm och skavsårsplåster som måste med, då vi vandrar många mil. Smart packning genom att RULLA kläderna. Får plats mer och blir mindre skrynkligt!

 26. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Eftersom min man har Magnit melanom så är det 50+ sol kräm som gäller(så mycket som man får föra med sig i cabinen), där efter tanborste med en pytte pytte liten tändkrämstub, våra mediciner,Ja sen är nog necessären full för den här gången

 27. Sofie Svara

  För att spara plats i väskan så använder jag små refillburkar till schampo, balsam, hudkräm…osv
  Då slipper jag ta med stora klumpiga flaskor som tar upp onödig plats. Och ett tips till alla ni som använder linser, det finns superbra resekit på Apoteket. dessa kam man även ta med sig in på planet!

 28. Rosa Svara

  Shampo, balsam och tvål hälls upp i småflaskor. Parfymen brukar få åka i en egen liten smyckespåse där den är extra skyddad! Tandtråd, tandkräm, tandborste och Alvedon är med och resten kan nog införskaffas dit vi ska om vi skulle behöva.

 29. Christine Svara

  I necessär alltid öronproppar för garanterad bra sömn på semestern + produkter som schampo, duschtvål-såklart upphällda i små flaskor.
  Smarta tipset: packa i vakumpåsar om mycket måste med:)

 30. sylvia Svara

  Det blir lite av varje, precis som själva livet är.

 31. Rolf Nordström Svara

  Jag packar alltid medicin mot turistmage förutom den vanliga tandkrämen i minitub, tandborste, hårborste, en gångs rakhyvlar, lite flaska raklödder och solkräm.
  Schampo och balsam packar jag inte med då det oftast finns på hotell rummet, skulle så inte vara fallet så finns det säkert att köpa i någon supermarket på plats.

 32. Siv Viberg Svara

  En korkskruv!

 33. Anita Andersson Svara

  tandborste, tandkräm, öronproppar,shampo, solkräm, deo. Försöker ha flaskor med innehåll som kommer gå åt så man inte behöver ta hem dom.

 34. Lena Grundström Svara

  Jag har för det mesta reseförpackningar vad gäller hygienartiklar. Make up-grejer. Nagelsax, huvudvärkstabletter, bomullspads.

 35. per brodin Svara

  I min packar jag alltid ner rakhyvel -rakkräm -tandkräm tandborste och rakvatten det räcker långt

 36. Lena Nilsson Svara

  Jag är en kontrollfreak.förutom det elimentära för hygien och solkrämer, som kräver en egen liten ”väska”packar jag: Tandpasta; om en plomb skulle fastna i en kola.Munsårssalva; risk för herpesblåsa av solen. Försvarets hudsalva; bl.a mot skoskav Imodium; om magen krånglar.Microlax ; om magen tvärvägrar. Resorb; om jag får värmeslag.Diklofenak;om ryggen bråkar.Systral cream; mot myggbett.alvedon; För säkerhets skull!

 37. Monika Bergman Svara

  I min necessär när jag reser bort stoppar jag ner små flaskor fyllda med duschtvål, schampo, hårbalsam och kräm att ta bort smink. Tandborste och en liten tub tandkräm. En flaska hudkräm och solkräm(om jag ska på sol sem) och en mascara får också följa med. Jag försöker tänka ut hur mycket som jag kommer att göra av med under min resa, för att inte ta med för mycket som tar av mina kilon som jag får använda när jag flyger.

 38. Asta Mrak Svara

  Små förpackningar av tandcreme ol. Tvål finns på hotellet. Mascara, deo, ansiktscreme alltid med. Med god handhygien behövs ingen alkogel.
  I resväskan tar jag bara basplagg med, strykfria. Rulla ihop de plagg jag kan, lägger dem i plastpåsar, så skrynklar de inte. Underkläder viktigast att ha med, om jag behöver ytterligare plagg, finns de säkert att köpa.
  Ett tips är att ta på det som är tyngst, ex vandrakängor till vandringsresan. De fyller mycket och väger mycket.

 39. Klas Jansson Svara

  En omgång medicin för att veta var den är (och en omgång i handbagaget) om något kommer bort/blir försenat.
  Bra är även att ha plåster och korkskruv(får man inte ha i handbagaget).
  Det ena kan man behöva akut och det andra kan vara svårt att hitta på plats och då kan det också bli akut.

 40. kent Svara

  I min neceser så åker tandborste,tadkräm,rollon,ansikskräm,huvudverkstabletter samt kopior på resehandlingar ner.

 41. Åse Svara

  Jag har alltid silikonöronproppar med mig. De är super på att stänga ute ljud från en snarkande partner eller höga ljud från musik och trafik!
  Dessutom en liten Läkerolplåtask som innehåller en ask tändstickor. Plåtasken stänger ute fukten så att stickorna fungerar utan problem. Till detta ett värmeljus så jag kan tända ett ljus på balkongen. Mysigt!

 42. Lisbeth Pettersson Svara

  Solkräm, smink m.m. lägger jag i en plastpåse ifall det skulle bli läkage. Brukar även packa ner ett par trosor och våtservetter Även medicin lägger jag i necessären och detta får följa med i handbagaget. Kläder och allt annat finns ju på plats om det skulle komma bort (jag rullar alltid kläderna) det ta mindre plats i resväskan och håller sig släta.

 43. Maria Svara

  De vanliga tillbehören för att vara ren och fräsch, men sedan gäller det att inte glömma eltandborstladdaren.

 44. Britt-marie Svara

  I necessären packar jag ned reseförpackningar med hygienartiklar, pincett, medicin, samt en liten ficklampa. Några klädnypor är också ”bra att ha”

 45. Yvonne Lindh Svara

  Det jag (aldrig) glömmer är skavsårsplåster. Vi älskar att gå och se saker på semestern

 46. Barbro Svara

  Schampo, tvål, tandborste, tandkräm, deo, tabl mot magsjuka. Har jag glömt nåt går det oftast att köpa på plats

 47. Sören Svara

  Mitt tips är att ta med artiklar som är på väg o ta slut då slänger man det på plats när man ska åka hem o sparar vikt dessutom alla bäckar små.

 48. ola lagström Svara

  givetvis de vanliga hygienartiklarna samt ficklampa, resebrandvarnare, blodsockermätare, några meter tvättlina och en rulle eltejp och laddarsladd till mobilen och våtservetter

 49. Ditte Svara

  Har alltid en färdigpackad necessär som tas med. I den finns alltid, förutom hygienartiklar:våtservettter, alsolsprit, plåster, pannlampa (modell mindre) om det blir strömlöst så är den alltid med) alvdon, immodium (mot magsjuka)
  Åker oftast med bara handbagage och tänker noga vad som skall med. Att rulla kläderna ger mer plats i väskan och att ha en lätt väska gör att innehållet kan väga mer. Sedan tar jag på mig de tyngre plaggen vid resan.

 50. Bengt Simonsson Svara

  Noga utvalda produkter i mindre förpackningar väljer jag ut. De anpassas till resmålets klimat samt vad som planeras där, Allergitabletter är alltid med, så även plåster. Viktigt med täta förpackningar!

 51. Maria Svara

  Jag vill resa lätt o har gärna så minimala förpackningar som det går. I nessesären finns förutom rengöring, plåster, vätskeersättning, imodium o ett läppstift

 52. lena ericson Svara

  Liten sax som har varit med mig på nästan alla resor, oumbärlig 🙂

 53. Ulla M P Svara

  Förutom allt viktigt som pass, pengar, biljetter har jag dessutom värktabletter, plåster, tandkräm och hopfällbar tandborste i resenär. Allt annat finns i resväskan.

 54. Gunnel Bergström Svara

  Tandborsten – absolut – och huvudvärkstabletter.
  That’s it.

 55. Lena Möller Svara

  Jag inhandlar ett resekitt på mitt Apotek,det är miniförpackningar . Korkskruv,kniv, medicin för lös och hård mage.
  Mina alldagliga mediciner.

 56. Karin Svara

  Så lite kvar i förpackningarna som möjligt 😉 helst ska alla förpackningar typ balsam odyl kunna slängas efter en veckas användning utomlands utan att det svider av snålhet;)

 57. Håkan Nilsson Svara

  Kammen är ett måste, tandborsten likaså. Dessutom brukar jag ta med mig en konservöppnare och en sked ifall jag skulle bli sugen på någon god konserverad efterrätt framåt kvällen. Eftersom jag numera som regel reser utan incheckad väska lämnar jag däremot både tandkrämstuben och nagelfilen hemma…

 58. Sarmad Altayy Svara

  Vi packar smart varje gång! Vi säger har vi glömt något Fins det att köpa på stället

 59. Ewa Svara

  Små förpackningar av det nödvändigaste=varierar från person till person, så får allt plats och blir inte så tungt!

 60. Kerstin Ågren Svara

  Utöver det vanliga är mitt lilla multiverktyg, som fixar det mesta, alltid med.

 61. Owe Svara

  Ett litet reseapotek, solglasögon, min schweiziska fickkniv, solskydd och de hygienartiklar som hotellen inte brukar hålla med. Om man gör en lista på det som skall packas går packningen snabbt, man får inte med sig onödiga saker och man kan variera innehållet efter resmålet utan att det för den skull blir fler saker som ska ner i väskan.

 62. Marita Svara

  Efter att ha varit en notorisk dålig packare har jag blivit bättre. Jag väljer ut kläder som passar ihop och tar bara med dem. Inga omutifallatt-kläder. Mediciner och liknande nödvändiga bär jag alltid i handbagaget som jag i övrigt bara har en pocket och kameran. Förr bar jag med mig massor i handbagaget och det blev så tungt.

 63. Peter Svara

  Tandborstar,tandkräm,solskydd , medicin så kan vi åka!!

 64. Veronica Claesson Svara

  Har alltid reseförpackningar för att spara plats. Sedan åker jag aldrig utan öronproppar!

 65. Frida Svara

  Förutom allt det vanliga som packar jag ner olika värktabletter, ett litet sykit, flasköppnare, plåster, våtservetter och handsprit.

 66. Susanne Svara

  Jag packar ner mina varjedag- saker men i mindre flaskor och burkar. Jag har alltid i min necessär en liten självhäftande krok som jag hänger min lilla tunna linnehandduk på. Skönt för ansiktet. Hela necessären lägger jag i en plastkasse. Skyddar övrig packning om något skulle läcka i necessären.

 67. Eva Norbäck Svara

  Packa väskan-ta sen bort hälften.Oftast tar man med för mycket. Rulla det minsta och stoppa ner i hörn o skrymslen.Lämna lite utrymme för nya inköp.

 68. marianne karlsson Svara

  Öronproppar, ett absolut måste
  Sygrejer, ifall man tappar en knapp
  Fick kniv, med tandpetare och pincett på
  Migrän och huvudvärkstabletter m.m

 69. Ida Svara

  Handsprit, tandborste, tandkräm, tandtråd, plåster och ansiktsprodukter 🙂

 70. Victoria Sellgren Svara

  Jag har alltid med mig värktabletter, antihistamin, plåster, skavsårsplåster, bomullspinnar, våtservetter, ficklampa, handsprit och läppcerat. 🙂

 71. Margaretha Södergren Svara

  Jag packar vanligtvis så lite som möjligt men min egen mascara, hudkräm, schampo, balsam, tandborste och tandkräm samt pincett vill jag ha mitt eget, resten köper jag på flygplats eller dit jag kommer. Och hur ska man packa, jag har lärt mig man ska rulla sina kläder så kommer de fram mindre skrynkliga, men även här minimerar jag min packning. Vanligtvis har man ändå för mycket med sig.

 72. Caroline Kelly Svara

  Sist och inte att förglömma åker deodoranten ner i necessären. Då känner man sig fräsch på hela resan.

 73. Britta Stålhammar Svara

  Tyvärr alldeles för mycket!

 74. jan bergh Svara

  det viktigaste är tandborste och rakhyvel

 75. KENT FORSBOM Svara

  En överlevnadskniv tandborste,tandkräm,mediesin ,rakaooarato lite lukta gott.

 76. Eva Svara

  Jag packar ner tandborste, tandkräm, tandtråd, smink i miniförpackningar, huvudvärkstabletter och ett sy-kit.

 77. Tomas Svara

  Linsvätska, tandborste och tandkräm packar jag alltid ner

 78. Gill Svara

  Förutom hygienartiklar och smink har jag alltid skavsårsplåster, nål och tråd samt pincett i min necessär.

 79. Berra Svara

  Förutom det vanliga packar jag en liten fällkniv med olika verktyg samt ett extra kreditkort (alltid på annan plats än det ordinarie kortet och utställt av annan kreditgivare än den vanliga banken.) Ett litet sykit har jag också och det har jag flera gånger haft nytta av.

 80. Monica Svara

  Packar det mesta av schampo, duschcreme mm) i mindre förpackningar. Extra: liten sax ( den har jag alltid nytta av) samt handsprit. Näsdukar (kan tjänstgöra som servett också).

 81. Marie Svara

  En necessär med mediciner,plåster och dylikt,och en med hygien artiklar och resväskan med kläder efter väder!!

 82. Maria Bouvin Svara

  Jag packar i mediciner,tandkräm,tandborste,små förpackningar av det mesta.m.m

 83. Margareta Svara

  Jag packar enligt de 4:a M:ns princip:

  Miniförpackningar av tandkräm, schampo m.m.
  Mediciner (mina dagliga, värktabletter och koltabletter)
  Multiverktyg
  Må-bra-grejer (handsprit, plåster, cerat, solskydd m.m)

 84. Pertti Eerikäinen Svara

  Allt behövligt packas i en gammal slaskig necessär,
  så en ny snygg sådan skulle sitta fint inför vår guldbröllopsresa till Thailand nu i november.

 85. Marianne Svara

  Jag packar 3olika necessärer, en med mini produkter hygienartiklar/hårprodukter, en med sårvårdsgrejer och den sista med solskyddsmedel.

 86. Hanna Svara

  I min necessär packar jag allt i små burkar och flaskor. Därefter lägger jag de burkar som hör ihop i enliters plastpåsar, så att jag lätt hittar ansiktsrengöringen, duschgrejerna eller ögon- och nattkrämen. Och vid eventuella flygrelaterade schampo-explosioner stannar gegget i påsen. Smart va? 🙂 En miniflaska med alsolsprit för lindring av myggbett och skavsår ligger alltid i botten.

 87. Christer Svara

  Skavsårsplåster! Även de mest väl ingångna skor/sandaler kan helt plötsligt och oväntat ge skavsår i klimat med högre luftfuktighet!

 88. Therese Svara

  Den viktigaste necessären är barnens med vätskeersättning, plåster, Ipren, nässpray och en antibakteriell salva, då klarar vi oss på resan vid ev sjukdomar el bett.

 89. Ingrid Svara

  Receptbelagda mediciner i handbagaget! Dessutom tar jag alltid med ett ganska rejält reseapotek, i en egen necessär. Min familj har retat mig för detta ”ordentliga” beteende, men oj så många gånger jag har varit ”räddaren i nöden”! (De har slutat att retas nu…) Egentligen gör jag det mest av ren självbevarelsedrift, eftersom man aldrig kan vara riktigt säker på vad det är man köper på apotek utomlands vad gäller styrka och innehåll. Dessutom vill jag inte skicka ut en familjemedlem på okänd ort mitt i natten för att söka efter ett nattöppet apotek!

 90. Thomas Svara

  En ”intergalactic multitool” (som det heter i tv-programmet ”Galaxer i mina braxer”) – d.v.s. en schweizisk armékniv (dock ej tillåtet i handbagaget!)

 91. Ingela Sjögren Svara

  I necessären packar jag hygienartiklar, (flyger jag har jag även de i plastpåse om.) Och alvedon.

 92. Lena Nilsson Svara

  Ansikts- och hygien artiklar i småflaskor. Värktabletter och medicin mot turistdiarre är alltid bra att ha med.

 93. Rina Svara

  Pincett är ett måste, även tandtråd och min bettskena:-) utan den kan jag inte sova. Jag rullar oftast mina kläder. Tar mindre plats. Sen en tom xtra väska följer med för ev shopping.

 94. Bobbi Svara

  En necessär med apoteksaker (panodil,imodium,plåster tex)
  Egen med mini förpackningar av shampo,balsam tandkräm samt mascara /läppstift

 95. Christer Broddegård Svara

  En necessär bör innehålla, allt som man kan tänkas få andvänding för, jag brukar har följande Tandtkräm
  tandborste, deoderant, plåster, jungelolja ´, hudkräm, solfaktor, duschcreme, plåster, fotkräm, våtservetter, torra servetter, raktvål, rakhyvel, skrubb handske, näsdukar. Tändstickor samt panodil samt imodium, kondomer.

 96. Inger Fromell Svara

  Enklast möjliga. Tandkräm, tandborste, deodorant och tvål.

 97. Christina Frisberg Svara

  I min Necessär, packas ner småförpackningar av hygienartiklar om jag inte ska till ett skapligt fint hotell för då finns sådant alltid i badrummet 🙂 (o det gillar jag, desto mer grejor desto bättre 😉 ) ett rescue set med sysaker, en lina att binda upp som klädstreck på balkongen så bikinin torkar mellan varven, plåster, huvudvärkstabletter, ny mascara och tops, liten flaska med hår mousse, och hårspray av mitt favvomärke, de flesta ändra är ju helt värdelösa!! 🙂 <3

 98. Annelie Svara

  Så lite som möjligt! Hela familjen kör på ex barntandkräm. Maken får ha min deo osv. Reser vi utomlands är det ofta till värmen och där är smink och styling ofta överflödigt.

 99. Maria Svara

  Endast det absolut nödvändigaste – resten finns att köpa på plats vid behov.

 100. Pia Wendt Svara

  Tvål – schampoo- balsam -deo och lotion , allt i små förpackningar som går att fylla på ,om det skulle behövas

 101. Marie Larsson Svara

  I min necessär packar jag en deo med neutral doft som vi kan använda båda två, lagom med shampoo o balsam häller jag över i halvtomma flaskor, i stället för rakvatten: en parfym eller eau de toilette med en liten slunt i, nästan tom parfym t mig. Sedan är förhoppningsvis dessa slut när det är dags att åka hem! Likadant med duschkräm: fyller på lagom och slänger ev rester vid hemresan. Sedan har jag alltid med mig aloevera-kräm- perfekt om man bränner sig i solen! Sen är den nog full!

 102. Barbro Svara

  I min necessär finns det reseförpackningar av hudvårdsprodukter. Parfym i en liten resebehållare. Allt detta lägger jag sedan i en plastpåse som jag noggrant försluter. Har varit med om att få necessären nedkletad av flaskor som ”ska” vara täta. Tandborste, tandkräm i reseförpackning, linser, linsvätska max 100ml , huvudvärkstabletter och öronproppar har jag alltid i handbagaget. Packar alltid lite utav min mans och mina kläder i två resväskor så har vi alltid något att ta på oss om den ena väskan skulle komma bort. Vi rullar kläderna så blir de mindre skrynkliga. Har sedan en annan necessär med plåster, mediciner, sax, Ett sykitt som jag sparat från något hotell finns alltid med samt resebrandvarnaren som jag naturligtvis testat hemma först. Kopior på passen som jag naturligtvis inte förvarar tillsammans med passen. Man kan ju spara kopior i mobilen också men skulle mobilen komma i orätta händer så är det ju inte så kul.

 103. Linda Svara

  Tandborsten åker i förstås, tandkräm likaså, nagelsaxen är också bra att ha, och Idominsalvan också, är målet ett soligt land åker solskyddskrämen också med och en liten burk tigerbalsam ifall man får ont i någon led. Annat smått och gott som kan behövas på resan som t ex droppar för näsan, huvudvärkstabletter, plåster och lite förband ifall man gör illa sig vilket kan hända ibland.

 104. Kerstin Eriksson Svara

  I de små facken läggs ” platta grejer” såsom pads, tops o servetter. I det stora facket hamnar reseförpackningar av hygienartiklar, ( flytande varor i plastpåsar) tandborste o hårborste. Se´n är det fullt.

 105. Arne Svara

  Rakgrejor,andra toalettartiklar, plåster och sax packar jag ner i necessären. Jag och min fru packar alltid lite av hennes och min saker i två resväskor ifall någon väska skulle komma bort. Har alltid med mig mitt lilla multiverktyg och en korkskruv. En resebrandvarnare, kopior på passen, tändare och ett litet blockljus som är mysigt att ha på balkongen.Min läsplatta laddad med böcker som jag läser på stranden.Har jag missat något så finns det oftast att köpa. Vill ha plats över då jag vill handla med mig saker hem.

 106. Amanda Svara

  Packar bara nödvändig medicin o tandborte om jag kommer fram på natten annars köper jag sådant på plats . packar i små pack påsar ,då har man allt på plats lätt att hitta.

 107. Carolina Heltorp Svara

  Så lite o lätt som möjligt! Är det verkligen nödvändigt?! Passet nära kroppen och necessär i bagaget. Medicin i handbagage.

 108. Rebecca Svara

  Oj allt som går att få i tandborte rakhyvel deo shampoo nagellack tops plåster mm

  Smart packning tar med tvättmedel o klänypor… behövs inte så mycket kläder då.

 109. Tobbe M Andersson Svara

  I necessären finns alltid småförpackningar med schampo, rakapparat, allergitabletter (har extra i handbagaget) och tandborste/tandkräm.

  Och packa smart? Det gör jag genom att rulla plaggen + fylla skorna i den mån det går.

 110. Ulla Ström Svara

  Lite av mycket, varuprover, resetandkräm samt skavsårsplåster och en liten sax.

 111. elisabet Svara

  tandborste, tandkräm, kombinerad ansiktskräm/solkräm, liten flaska mandelolja för insmörjning o rengöring, kam, deo. Övrigt som tvål duschkröm, schampo balsam brukar finnas på hotellrummet. Finns det inte köper jag.

 112. Carina Svara

  Förutom de mest nödvändiga hygienartiklarna som jag packar i små förpackningar tar jag med ficklampa, multiverktyget som innehåller allt som kan tänkas och absolut värmeljus till myskvällar på altan/balkong.

 113. Marie Svara

  Inför resan fyller jag alltid över hygienartiklar i mindre förpackningar, som sen packas ned i
  necessären, tillsammans med tandkräm, borste och plackers! Och inte att förglömma den ack så viktiga migränmedicinen, den får inte glömmas…
  Har med åren lärt mig att packa smart, och kappsäcken är knappt fylld till hälften, längre,
  så det finns numer alltid utrymme för ”lite” shopping!
  Bättre att betala för övervikten när jag skall åka
  hem, än när jag åker iväg!

 114. Lena Persson Svara

  Nagelsax, öronproppar och pincett.
  Febertermometer och någon smärtstillande tablett.
  Fotfil, nagellack och aceton.
  Bomullspads åker jag inte heller ifrån.
  Skoskavsplåster, solkrämer och smink.
  Duschgel, shampo och för magen Link.
  Bodylotion, scrubcreme och balsam för mitt hår.
  Deodorant och min älsklingsparfym Amor Amor.
  Tandkräm, munskölj och tandborste med el.
  Eye Make Up Remover och rakhyvel samt gel.
  Nu min necessär av prylar svämmar över.
  Tävlar för jag inser: en extra jag behöver!

 115. Lena Persson Svara

  Nagelsax, öronproppar och pincett.
  Febertermometer och någon smärtstillande tablett.
  Fotfil, nagellack och aceton.
  Bomullspads åker jag inte heller ifrån.
  Tandkräm, munskölj och tandborste med el.
  Eye Make Up Remover och rakhyvel samt gel.
  Nu min necessär av prylar svämmar över.
  Tävlar för jag inser: en extra jag behöver!

 116. cecilia weikel Svara

  Jag packar allt och lite till… Viktigast är xylokainsalvan mot allt som kliar och tandcement om en tand skulle gå sönder.

 117. Lotta Svara

  Jag packar det nödvändigaste som hygienartiklar och lite kläder. Försöker undvika alltför tunga saker så resväskan inte blir alltför tung. Packar smart och glömmer man något finns det att köpa på plats.

 118. Gunnel Svara

  Öronproppar och skavsårsplåster därför att jag inte vet vad det heter på andra språk. Allt annat klarar jag säkert att inhandla.

 119. Monika Jonsson Svara

  Jag packar alltid:
  -allt nödvändig för att få av och på smink (man har sina favoriter)
  -någon värktablett
  -liten tandborste och mini tub med tandkräm
  – och till sist …en bikini (vill absolut inte börja min semester med att ”jaga” en bikini (som är tillräckligt svårt att få tag i fast man har gott om tid:)

 120. Yvonne Pettersson Svara

  Pytteförpackningar. Öronproppar. Insomningsmedel. Laxermedel. Skoskavsplåster. Adapter. Xylocainsalva för allt mellan myggbett och hemorojder. Våtservetter för bäbisar-milda och fräscha! Resten hittar man nog på plats.

 121. Susanne Svara

  Alltid en multi-fickkniv! Innehåller bla korkskruv, kniv att skära frukt med, bre på ost, skruva ihop tex glasögonen mm mm

 122. Christel Svara

  Det schampo, balsam, tandkräm och tvål jag är van vid för att slippa allergi.
  Solkräm, Funiril, hudkräm, Silonsalva, Xylocainsalva och Imprem värktablett.
  Nagelfil, kam och öronproppar

  Återkommer jag till ett resmål där jag vet att jag kan köpa det jag behöver tar jag endast med mig produkter som räcker de två första dagarna.

  Viktigt för mig är även min el tandborste som får ligga o handbagaget då det inte finns platts i för den i necessären.

 123. Gertrude Lund Svara

  Ja säg vad man inte har med 😉 men det viktigaste är ekologisk solskyddsfaktorer i olika styrkor, vätskeersättning. Smart packning tyckte jag var när vi åkte till Thailand och hade med oss barnas tomteluvor och fixade julkorten som blev väldigt uppskattad.

 124. Ingela Bäckström Svara

  Tandkräm och tandborsten och förstås medeciner solkräm
  Väckarklockan

 125. Ulrika Liljeholm Svara

  Inotyolen, den gör underverk för bla röda rumpor;)

 126. Åsa H Larsson Svara

  I min necessär hamnar alltid:topz, tand-borste,-kräm o -tråd, öronproppar o värktabletter. Resorb för att återställa salter oavsett solig stranddag/hajk eller citysemester.

 127. Ingela Svara

  Förutom det som hör en neccesär till brukar jag förvara mitt extra kredtkort där i.

 128. Ann-Mari Svara

  Öronproppar, plåster, vätskeersättning, pincett är nummer ett. Sen förpackat i plastpåse små reseförpackningar med lotion och krämer, så de inte läcker. Tandborste, tandkräm, borste , sen är det bara att åka!

 129. Maria Svara

  en necessär har jag alltid packad o klar, reser mycket i jobbet, borta många dar… lite i handbagage så står du inte helt tom,
  tråkigt utan väska vare sig i Stockholm eller Rom!

 130. Heléne holmberg Svara

  I necesären blir det små förpackningar av det mesta. Något som alltid åker med är skoskavsplåster.
  I resväskan rullar jag ihop strumporna och lägger i skorna. Där hamnar även accessoarer.
  Övriga kläder rullar jag= blir inte skrynkligt.

 131. martina Svara

  Jag packar smink, ansiktsprodukter o.s.v. i necessären, schampo, balsam och duschcreme lägger jag in i plastpåsar och lägger i resväskan. Om något skull läcka är det bättre att det kommer bland kläder än i necessären…

 132. Maud Svara

  Packar hudlotion, roll-on, ansiktkräm, foundation, mascara, balsam, tandbortse o tandkräm. Små förpackningar lr prover fr olika märken. De tar så liten plats de där små kuverter! 🙂

 133. Johan Holm Svara

  För mig som inte använder elektrisk rakapparat blir det mina rakgrejer i första hand, men även det vanliga som tandborste, tandkräm, stickor och hudlotion och ett litet lukta gott. Mer ovanligt kanske, plåster, sykitt, sax och så förstås öl och vinöppnare.

 134. Malin Persson Svara

  Packa ingenting alls – och shoppa på plats 😀

 135. Birgitta Svara

  Tandborste o tandkräm , personliga hygienartiklar, bakteriedödande våtservett smärtstillande salva plåster och värktabletter så klarar man sig ganska långt. Dit man kommer finns ju i regel allt att köpa

 136. Birgitta Svara

  Små förpackningar av det nödvändigaste och så kopiorna på pass, flygbiljett och EUsjukkort

 137. Håkan Svara

  Tandborste, tandkräm, deodorant, rakapparat, plåster, huvudvärkstabletter, en liten flaska shampoo.

 138. Christin F Svara

  Min är en ”go-bag” i miniformat; spritservetter, vattentätt plåster, s-krokar för att kunna haka ihop och hänga i bälteshällor, en tactical pen som fungerar bra att skriva med men og att krossa en ruta i en buss och icke att förglömma ett mikroverktyg från Gerber eller Viktorinox samt en liten men intensiv ficklampa. Tandborste hopvikbar och minitub tandkräm.

 139. Mike Svara

  Passfodral tänker jag köpa till mitt nya pass om jag inte vinner , mitt gamla pass hade gått upp i kanten ca 2 cm blev problem inresa USA …hoppas dom nya passen har bättre kvalité…

 140. Amina Al Atresh Svara

  Jag packar med mig värktabletter, vätskeersättning, öronproppar, tandborste, tandkräm och hudkräm!

  Hoppas på vinst! 😀

 141. marita martinsson Svara

  Alltid färdigpackad necissär med tandkräm, tandborste, deo, schweziska multiverktygsset, litet sykit, några örhänge, tops, öronproppar, några pennor, nagelklippare, ölöppnare, två småpåsar med pulverkaffe och lite annat smått och gott som kan vara ”bra-att-ha”!

 142. Gunnel Andersson Svara

  Magmedicin , solcreme och öronproppar och syetui tvättlina och klädnypor

 143. Annette Sedig Salomonson Svara

  Packar alltid åt samtliga familjemedlemmar i alla väskor, om någon väska skulle komma bort. Har ett ombyte underkläder i handbagaget. I necessären packar jag ner miniförpackningar.

 144. Malin Svara

  Min necessär är det viktigaste som jag har med mig på resan, förutom pass och pengar:-) 🙂 Där packar jag ner allt som behövs + lite till. Allt som går minimerar jag dock – småflaskor och småburkar och reseförpackningar en fantastisk tillgång.

 145. Caroline Kelly Svara

  Parfymfria hudprodukter då dessa oftast inte finns att köpa utomlands. Tandborste brukar man däremot kunna få på hotellet, om man skulle ha glömt.

 146. Jimmy Svara

  Bara det nödvändigaste, många förbrukningsartiklar går fint att köpa på plats.

 147. Lottie Svara

  Tandborste, tandkräm, deo, sykit, multiöppnare, plåster, Immodium, rakhyvlar, body lotion, solkräm.
  Schampo och balsam köper jag när jag kommer fram

 148. Judit Svara

  Jag tänker noga igenom vad jag ska packa i handbagaget och vad jag ska packa i resväskan. I handbagaget packar jag ett ombyte, tofflor, mediciner, viktiga handlingar, kameran, böcker att läsa och allt viktigt jag behöver för att klara mig de första dagarna ifall resväskan skulle försvinna. Det är också viktigt att planera de kläder och skor man ska ha med sig. Kläderna ska kunna kombineras och vara användbara i olika väderlek. Skorna ska vara bekväma. Glöm inte paraply och en lätt jacka till kvällen.

 149. Jenny Carlberg Svara

  Skavsårsplåster (det har jag både i necessär och handväska) är viktigare än tandborsten och tandkrämen. Med skavsår på fötterna ”kommer man inte lång” och kan missa många härliga upplevelser på en resa.

 150. Carina Åman Svara

  Mitt bästa necessärpackförslag: ficklampa, hudkräm, tandborste, tandkräm, plåster, sax, deo, pincett, säkerhetsnålar + annat i mån av plats

 151. Erika Svara

  I necessären hamnar ansiktskräm, tandborste, tandkräm (i miniförpackning), deo, samt schampo, balsam, duschkräm i reseförpackning från Bodyshop som är helt perfekta.

 152. Mikael Lindblad Svara

  Necessären använder jag för att smuggla svenskt choklad !

 153. Helena Strandberg Svara

  Tvättsprit tandborste solskydd lotion doftagott och kondom.

 154. tove Svara

  Jag har alltid med en liten sprayflaska för vatten, man sprayar kläderna som är lite skrynkliga, då slipper man stryka.

 155. Gunilla Svara

  Tandborste, tandkräm, tvål, under armarna, solskydd, plåster, avedon mm.

 156. Karin Sjögren Svara

  Allt som är nödvändigt för den typ av resa som jag skall göra.Flytande packas i små refillflaskor/burkar, ett extra par glasögon, fotografi på barnbarn och en dubblett av adresslapp till hemadress, lapp med viktiga telefonnummer.

 157. Daniel Rydén Svara

  Köp 80ml-flaskor på exempelvis Clas Ohlson (finns färdiga rese-kit med fyra flaskor) och fyll över lite reservschampoo (om hotellet inte har), parfym och solskyddsfaktor så spar du massor med plats istället för att ta med originalförpackningarna. De räcker längre än man tror.

 158. Pierre S Svara

  Bästa packtipset är en bagagevåg så slipper man överraskning som är kostsamma. I necessären stoppar jag allt jag behöver i små förpackningar och sen tar jag familjens gemensamma eltandborse även när jag flyger själv så jämnar det ut vikten ; )

 159. Anna L Svara

  Bästa packtipset är bara att ta en tredjedel av det man lagt fram och en liten flaska yes som funkar kanon att tvätta med = ) Dessutom några Ziplock-plastpåsar och en scarves som fun kar som klädesplagg, kudde, ögonbindel, accessoar mm

 160. Violins Svara

  I min necessär packar jag väldigt smart, tycker jag! På Apoteket kan man köpa små tomma plastflaskor, 100 ml, brukar säljas i set om tre. I dem fyller jag t ex schampoo, balsam, nagellacksborttagning, eye makeup remover plus annat man behöver under resan. Så praktiskt istället för att ta med sig stora flaskor och burkar, dessa små flaskor tar så mycket mindre plats och dessutom blir bagaget så mycket lättare!

 161. Britt-Inger Ringsbacka Svara

  Så små förpackningar som möjligt med det mesta av sånt jag brukar använda!

 162. Susanne C Svara

  Skoskavsplåster!!
  Öronpropparna och sovmask -mycket viktigt!
  Sedan lite smink och tandborsten, försöker hålla den ganska så lätt.

 163. Ana Kokol Svara

  Av erfarenhet har jag lärt mig att packar ner tops och pads i en liten plastpåse. När det gäller innehållet i övrigt är det ganska sparsamt: en ansiktskräm, den deo, en parfym och sedan måste ju självklart tandborste. tandkräm samt tandtråd packas ner. Hårborsten brukar jag ha i handväskan tillsammans med sminket.

 164. maria Bergqvist Svara

  jag packar, tandkräm tandborste, smink, rengöringsrpodukter, alvedon.
  sygrejor och plåster

 165. Anders Svara

  Egen borste till min tand
  Resten köps i land!

 166. Kristina K Svara

  Familjens hygien- och familjeapotek ryms inte i en necessär. Blir lite så med småbarn…

  Men i necessären lägger jag alltid en febertermometer samt våra bankdosor. Ingen skulle komma på att leta efter dem där 🙂

 167. Ulrika Karlsson Svara

  I necessären har jag smink, rengöringsprodukter, tandborste och tandkräm samt hårborste. Linsvätska och hårspray har jag alltid inhandlat små flaskor av, de tar inte så mycket plats och hinner förbrukas. Schampo, balsam och duschtvål tar jag med bara det som förbrukas. Har även vätskeersättning och skavsårsplåster i necessären.

 168. Emma Duberg Svara

  Åker jag med en kompis så tar vi med några saker var så det inte blir så mycket saker och gör väskan lättare! Är det med familjen vi åker packar jag så otroligt mycket saker i necessären pga att jag har två barn och alla saker som ska med till dem. Det gäller att tänka igenom ordentligt vad man behöver och packa kläder som passar ihop så det inte krävs så mycket olika!

 169. Magnus Svara

  I min necessär packar jag alltid med deo, rakapparaten, tandborste, tandkräm och ansiktskrämen…Schampoo och duschkräm tänker jag att det finns på plats!

 170. Eva Rosell Henryson Svara

  Förutom vanliga hygienprodukter packar jag fotfil, nagelfil, nagelklippare och nagellack. Det är på semestern tiden finns för nagelvård!

 171. Janet Larsson Svara

  Beroende på resmål, årstid och resa så packar man ner lite av varje för kropp, knopp och själ.
  Reseförpackningar givetvis.
  Bra att ha är också för eventuella småsår, insekter eller en tråkig begynnande förkylning.
  Men gärna allt strukturerat i en necessär med många fack.
  Då är man trygg och förberedd för en spännande resa/utflykt eller en liten weekend trip.

 172. Hans Möller Svara

  Fluorskölj och näsdukar! Den svenska går inte av för hackor…och den är bra. Råkade få slut på fluor i NY och det gick ju knappt att gurgla. Allt annat kan man köpa på plats och det finns ofta likvärdiga produkter som hemma men inte fluor. Sedan har jag också alltid med mig ett paket näsdukar om man skulle gå på någon toalett som saknar toarulle är det skönt att ha med dig lite eget.

 173. Marie F Svara

  Jag packar alltid med mig tandborste och tandkräm, plåster, pincett, nässpray och asolsprit. Mitt bästa packningstips är att lägga fram allt man vill ha med sig på sängen och sedan ta bort hälften (tänker på kläder) så blir det lagom. Jag brukar annars ta med mig för mycket och märker att jag hade klarat mig med hälften av kläderna.

 174. Min Svara

  Mitt bästa tips för smart packning är Vinöppnare. Det saknar jag från tidigares resor.

 175. Lena E Svara

  Våtservetter för ansiktet och likaså för händerna (bra att ha med sig när man går ut om det inte finns toapapper osv). Miniflaskor av hår-, hud- och tandvård.

  Vik inte kläderna, utan rulla dem istället.
  Det tar mindre plats + att de blir inte lika skrynkliga.

 176. Björn A W Svara

  Öron proppar och ögon mask är måsten när man flyger. Tandkräm även om det är väldigt lite som man får ta med sig när man flyger långt så är det trevligt att få borsta gaddarna.

  Piller mot diarrè är alltid bra att ha tillgängligt. Sjukt jobbigt om man blir matförgiftad. Annars brukar jag inte släpa med mig så mycket på lång resorna. Handla på plats är smartare så att man inte behöver släpa på så mycket.

 177. Niclas Svara

  Har alltid med mig några cl Whisky, funkar mot allt. Sårtvätt, magont, rädsla, sömnproblem, isbrytare för att träffa nya bekanta
  etc. Bästa tipset är att lägga i lite extra i fruns necessär när hon inte ser så man får behålla sin egen medicin för sig själv

 178. Jan G Svara

  De viktigaste hygienartiklarna samt eventuella mediciner och kontaktlinser. I lagom stora förpackningar.

 179. Laila Johansson Svara

  Bara det nödvändiga hygienartiklarna i småförpackningar, mascara och ett läppstift. Men inte att förglömma ”Anti” som är ett måste då jag ofta får blåsor på munnen vid för mycket sol.

 180. Karin Thorén Svara

  Småburkar och tuber som kanske t o m tar slut under resan så slipper man ta med sig dem hem.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.