Tävla och vinn en veckas hyrbil med Holiday Wheels

Tänk att i en hyrbil susa fram på vägarna på egna upptäcksfärder. I dagens tävling kan du vinna en veckas hyrbil på valfri destination med Holiday Wheels i den minsta kategorin.

Holidaywheels

För att tävla vill vi att du berättar för oss om en minnesvärd utflykt som du gjort med en hyrbil. 

Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 12 oktober 24.00. Vinnarna meddelas via mail samt med ett inlägg här i bloggen kort efter avslutad tävling. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingen avslutad!

Varje dag t om 12 oktober lägger vi upp en ny tävling. Du kan lägga in en prenumeration på inläggen så att du inte missar någon tävling.

Lycka till!

178 Responses to Tävla och vinn en veckas hyrbil med Holiday Wheels
 1. Anne-Marie Andersson Svara

  Jag har aldrig kört någon hyrbil utanför mitt arbete, men då är det kul att köra någon annan bil än min egen. Betydligt modernare;-). Då blir det tyvärr kortare sträckor runt 10 mil. Vore kul att prova på att åka till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn eller nå’t!

  • Kerstin Ohlsson Svara

   Jag minns en rolig resa, som vi gjorde i Kiruna, när vi besökte vår dotter, som bor där. Vi hyrde en bil och åkte till Jukasjärvi ishotell och upplevde en fantastisk kväll med underhållning under bar himmel med skinnfällar omkring oss och snön föll sakta i 12 graders kyla. Det var magiskt och praktiskt med hyrbilens hjälp.

  • Lorentz Edberg Svara

   Det hände på en chartersemester på Rhodos. Vi hade hyrt en småbil av en välkänd biluthyrare. Målet var att utforska ön. Detta mål försvann då långt bort i det blå (Medelhavet) då bilen i Lindos slutade att gå. Vi var till synes ensamma på en liten väg/stig då temperaturen ute började stiga och mobiltelefonen inne, var på hotellet. Då kommer en äldre man med en åsna, kanske på väg mot någon turistaktivitet med åsnan inblandad. Med lexikongrekiska och livligt kroppsspråk förklarade vi vår situation och han förstod snabbt vår belägenhet. Denne handlingskraftige man fäster då ett rep som fans i bilen i åsnans sele och åsnan ledd av mannen transporterar en småbil i friläge till en närbelägen bensinstation. På stationen ringer föreståndaren uthyrningsbolaget som kvickt anländer med en ny bil och många ursäkter. Vi tackar våra räddare, ger mannen en flaska Retsina vi haft med oss och fortsätter vår färd. Slutet gott allting gott.

  • Stefan Svara

   Vi hyr alltid bil när vi är utomlands utan bil. Vi tycker om att se oss omkring själva. Alltid händer det något trevligt och det är spännande för man vet aldrig vad som finns bakom nästa kurva.

  • Marianne W Svara

   Vi hyrde bil i Paris och min sambo som kört lastbil i Paris körde till Eifeltornet och parkerade precis utanför och vi gick upp till första avsatsen det var mörkt och blå belysning och en magisk utsikt.

 2. Bodil Svara

  När jag 18 år o nylingen fått mitt körkort – hyrde bil en vecka och drog runt till kompisar i Sverige. Vilka minnen och som nu 30 år senare är guld världa att återuppleva i sinnet.

 3. Håkan Svara

  När lägenheterna är bytta, så måste man flytta. Vi har haft härliga flyttdagar, mycket gemenskap, med hyrbilen som redskap. Vi har stannat och ätit gott på soliga rastplatser och svalkat oss på badplatser. Hyrbilen har jag mest använt till någons nytta, när hen ska flytta.

 4. Christina C Svara

  Vi hyrde bil när vi var i Almirida på Kreta. Skulle köra över bergen och besöka Elafonissi, Kretas svar på Maldiverna. Eftersom det saknades vägskyltar så körde vi lite fel i bergen, men det gjorde inget – det är så vacker natur. När vi äntligen kom fram till stranden så blåste det så mycket så vi kunde tyvärr inte stanna kvar någon längre stund, men gratis peeling fick vi i alla fall 😉

 5. Peter Svara

  Vi var ett grabbgäng som åkte till Mantorp park o kollade på dragracing EM!!

 6. Ann-Christine Ring Svara

  Vi hyrde bil på Azorerna, på ön Sao Miguel. Otroliga vyer mötte oss när vi åkte runt! Böljande vulkaniskt landskap med varma källor och vidunderlig utsikt över den blå Atlanten!

 7. Christel Svara

  Vi hyrde en 7-sitsig bil på Mallorca och körde bland annat serpentinvägarna till Sa Calobra. Fantastiskt vackert. Problemet var bara att bilens AC inte fungerade och halva sällskapet blev åksjuka. Numera är vi noga att kolla att AC fungerar innan vi åker iväg med en hyrbil.

 8. Anna Maria Svara

  Familjen hyrde bil första gången på Gran Canaria i december förra året. Vilken frihets känsla. Vi hade lite regn under veckan och då var det perfekt med hyrbil. Vi åkte längst kusten och stannade till när vi ville. Vi åkte igenom långa tunnlar och barnen trollade bort regnet och trollade fram det igen när tunneln tog slut. Vi hade en toppen semester tack vare hyrbilen. Kan verkligen rekommenderar bil under semester!

 9. Susanne Svara

  Var på väg, i hyrbil, från LA till Grand Canyon tar fel väg och hamnar i en helt underbar bergsby där åsnor var fler än människor och som under guldruschens dagar var bebodd av just guldgrävare. Skulle aldrig ha funnit den om vi inte kört fel, en rolig detour som gjorde resan än mer minnesvärd.

 10. Gunilla Svara

  Jag hyrde bil för att åka på dop av mitt (första) barnbarnsbarn på Sturkö i Karlskrona skärgård. Det var i maj när naturen är som skirast. Underbart på flera sätt och jag fick många komplimanger för ”min” fina bil!

 11. Anna Svara

  I somras fyllde vi en sjusitsig Chevrolet med spanjorer och reste över till grannlandet. Väl på plats fick de prova på att bo i ett museum, koka saft (rika turister betalar faktiskt för sådant) och bada i 13-gradigt havsvatten. De hade kul, vi hade kul, bilen var perfekt!

 12. Lisa Svara

  Bilade på underbara Österlen med vänner för några år sedan!

 13. Jessica Svensson Svara

  En härlig tur bland berg och byar på fantastiska Kreta.4 tjejer i en öppen jeep och ingen aning om vart färden skulle gå!Vilken utsikt och vilka minnen…… Den 12:e åker vi i familjen till Kreta och det hade varit så himla kul att få ge dem en liknande upplevelse som jag hade för många år sedan!

 14. Karin Hellman Svara

  Vi hyrde bil på kreta en vecka och åkte runt hela ön och utforskade . Har även åkt runt i Sverige många ggr med hyrbil . Härligt att köra nya bilar för min är gammal

 15. Leona Svara

  När jag var på Seychellerna hade jag bokat en hyrbil, det visade sig att man körde runt ön på ca 30 min och jag som bokat bil i 2 dagar

 16. Cahrine Svara

  Åh det var när vi bilade runt i Kalifornien och Nevada i 3 veckor.
  Route 66 skulle flera uppleva. Vi hamnade mitt i ”The Historic Route 66 Fun Run”. En crusing som slutade i Kingman där det var en bilträff som heter duga. Oförglömligt!

 17. Maria Svara

  Mest minnesvärt var nog när min kompis ville att vi skulle hyra en liten FIAT på Kos och hon sen vägrade köra för att det var så smalt och brant. Hur hon sen tjoade i varje backe och höll på att svimma när vi fick möte med en stor buss i smalaste gathörnet så att vi fick köra jättenära en mur. Där visade hon sig ha en perfekt utsikt över ett stup.
  Dessutom var mina sandaler för breda för de där löjligt smala pedalerna, så varje gång jag bromsade så gasade jag även litegrann. Rena cirkusen!
  Fast kul efteråt. 😀

 18. lena ericson Svara

  Jag och min kompis hyrde en gammal Passat på Gotland och cruisade runt. Fönstervevar, ingen AC, lite skrammel både här å där:-). Det var skitroligt, vi var precis överallt, turistsäsongen hade inte dragit igång så vi var nästan ensamma på vägarna på ön.

 19. Ebba Svara

  Mitt bästa minne av en tur i hyrbil var när vi åkte från Miami till Key West. Oslagbart vacker natur och vilken känsla av att köra på havet. Vill tipsa om att man ska stanna ”the keys of Florida”, örna ut till sydspetsen Key West

 20. Anne-Sofie Svara

  Har bara kört hyrbil genom mitt arbete men tänk vilken lyx att plocka ut en hyrbil på en resa & köra runt – vilken frihet 🙂

 21. Marie Sandberg Svara

  Sist vi åkte på resa med hyrbil var 1990,då åkte vi ner till smögen och hade jätte mysigt. Om vi vinner nu då skulle det bli en tur

 22. Tarja Russo Svara

  Hyrbil i Singapore var ett riktigt äventyr. Trafiken var välorganiserad och trafikanterna var vänliga men…
  herregud att försöka tänka om till vänstertrafik, det blev helsnurrigt i huvudet värst var när jag skulle backa.Jag gillar hyrbil på semestern det gör att man utforskar lite mer utanför turiststråken.

 23. maria Bergqvist Svara

  Sist vi hade hyrbil körde vi runt i norra Holland, Purmerend, Amsterdam, Volendam och Edam som var fantastiskt pittoreskt, man ser väldigt mycket när man åker bil

 24. Marianne Svara

  Min man och jag åkte en sommar hyrbil bland berg och dal i Schweiz. Upp och ner, krokigt och rakt, om vartannat. Vilken upplevelse! Magnifik utsikt då vi var högt uppe bland alptopparna. Vägarna var emellanåt lite som ”kostigar”, så det var med andan i halsen….men så spännande och ett enormt kärt minne.

 25. Maria Svara

  På sjuttiotalet åkte jag till Italien med en kompis.Jag hade körkort så det fick bli jag som hyrde en liten Fiat. Alldeles för ung och grön och ovan vid italiensk trafik körde jag från Rimini till Rom. En mardrömsresa som vi fortfarande talar om.Men jag lärde mig att parkera och det har jag haft nytta av hela livet.

 26. Linea Karlsson Svara

  Jag har aldrig kört en hyrbil tidigare men jag älskar bilsemestrar och skulle verkligen vilja skapa nya minnen av bilsemestrar nu när jag inte har någon egen bil. En hyrbil vore det perfekta alternativet för att förverkliga det.

 27. Anki Gomér Svara

  2012 hade vi turen att vinna en hyrbil över en weekend och då bar det av från Landskrona till vår dotter i Linköping och vi stannade till i Jönköping med lite flyttkartonger eftersom vi i samma skede skulle flytta hit. Spännande.

 28. Ida Svara

  Jag har aldrig hyrt hyr-bil så det skulle vara en helt ny upplevelse för mig!! 🙂 Skulle vara häftigt!

 29. Anneli S Svara

  Jag och en kompis hyrde en hyrbil på Kreta endast 19 år gamla. Vi skulle köra till en palm strand vi hört talas om och för att komma dit var vi tvungna att köra över bergen. Vi hade ingen karta, bilen var skruttig och vi var brända i både hud och pengar men vi var glada och hade det fantastiskt! Det var en oförglömlig upplevelse som jag håller varmt i hjärtat trots att det är 25 år sedan .

 30. Maje Svara

  En gång på Lanzarote då ljuddämparen la av
  och det lät för hemskt!
  Men fint var det och roligt var det, så det är ett
  kärt minne jag ofta påminns av på ett eller annat sätt….

 31. Camilla Gustafsson Svara

  När vi var i Florida i vintras hyrde vi bil i 3 veckor med många äventyr! Men den absolut mest minnesvärda är den underbara vägen från Florida Keys hela vägen ut till Key West. Turkost vatten båda sidor om oss, otroligt pittoreskt, som att komma till en helt annan värld. Fantastisk tur.

 32. Marianne Svara

  Bästa minnet var när vi hyrde en minibuss i Key West och bilade runt i Florida. Vi hann se så mycket och uppleva massor, det bästa var att hela familjen satt tillsammans och vi upplevde det gemensamt.

 33. Christer Broddegård Svara

  För några år sedan hyrde jag och en vän bil. Och åkte till Oslo och vidare i Norge, bland annat Bergen, Trondheim, det var så otroligt vackert, som ett vykort med alla forsar och alla träd som stod i blomning, något jag verkligen rekommenderar.

 34. Ulrika Karlsson Svara

  Har aldrig hyrt bil men gillar att åka runt.

 35. Pia Svara

  Ha ha ha, ja, då kommer jag att tänka på när vi var i Agadir i Marocko.
  Vi bestämde oss för att hyra bil och åka till Marrakech.
  Vi, 4 vuxna, missuppfattade avståndet mellan dessa städer, vi tyckte att de sa 2,5mil, så vi tog en liten Clio….. Vi körde och körde…. Till slut börjar vi förstå att det var 25 mil… I en liten Clio…..
  Den gick så långsamt att alla lastbilar, bussar körde förbi oss i uppförsbackarna. AC:n stängdes av i uppförsbackar för att få lite mer ork
  Vi kom iaf fram till slut. I Marrakech blev vi uppraggade av en guide som visade oss allt vi ville se.
  När det är dags för oss att bege oss hemåt, så varnar vår guide oss för att åka över Atlasbergen.
  Där finns nämligen så många rövare kväll/nattetid.
  Vår vägbana blev avstängd, vi fick köra över i mötandes vägbana, efter flera mil visste vi inte om vi var på rätt vägbana, var vår vägbana fortfarande avstängd? Det var kolsvart ute, väldigt obehagligt. Vi behövde stanna, för att ”pudra näsan” mitt ute i bushen, när vi hörde vildhundar och fick kastat oss in i bilen igen…. utan att ha uträttat det vi skulle, detta är bara en bråkdel av vad som hände..
  Ja, man kan inte annat att le när man tänker tillbaka på denna resa, skulle inte vilja ha den ogjord 🙂

 36. Helena Strandberg Svara

  Jag hyrde bil på Maderia 1981 1a gången och åkte run ön vilken resa, man fick tuta i kurvorna om man hade inner och stanna om man hade ytter hela ön var en serpentin samt att det växte mycket gräs i vägen det var 2 hjulspår på många ställen och hade man otur så kunde det ligga stora stenar ivägen så man fick gå ut och flytta den resan glömmer man inte.

 37. Gerd Svara

  Krockade på väg hem från Sälen och fick då efter snabbt agerande en hyrbil för att kunna ta oss hem. Minnet från den resan är så skönt att komma hem. Att få tillgång till en hyrbil nu kan ge oss mer positiva minnen.

 38. Åsa Svara

  Vi hyrde en cab i Miami Florida och bara gled runt längs gatorna och kände oss som filmstjärnor på turné…

 39. Karine Svara

  Sommarens bilsemester i vårt vackra avlånga land!! Trots 27 år gammal har det aldrig blivit av tidigare, tills jag själv blev mamma och vill visa min son vårt vackra land!

 40. Anna-Lena Lagesson Svara

  2010 åkte jag och min man på våran bröllopsresa. Två veckor körde vi runt i södra Florida med hyrbil. Det var riktigt häftigt

 41. Kajsa Svara

  Hyrbil Gran Canaria runt. Stannade för lunch i en liten by, en liten familjeresturang med enkel, underbar mat. Beställde färsk mango till efterrätt men det fanns ingen och innehavaren bad 1000 gånger om ursäkt. Jag ville nte ha något annat utan bad om notan. Precis när vi klara och skulle gå kommer en gammal farbror (morfar/farfar?) inrusande med andan i halsen, assiett med skivad mango i handen. Han hade varit ut och handlat för att jag skulle få det jag frågat efter! Kärlek!!

 42. Asta Mrak Svara

  Var i Hemavan för ett par år sen. Sommer, ljusa nätter, fjällvandring. Flög till Umeå och hyrde en bil för att köra norröver till Hemavan. Hade en fantastisk tur längs den blå väg, bekvämt och bra. Det tog dock lite längre tid än vi hade trott, men vi är ju vana med motorvägar, vilket det inte var där.
  Smidigt och bra att hyra bil, när man skall på semester! Perfekt att hyra på flygplatser, så man kan se mera av vårt vackra land, längta hemifrån.

 43. Susanne Franzen Svara

  Jag älskar att bila, perfekt att flyga till någon destination och plocka upp en hyrbil och hitta fantastiska ställen man aldrig sett annars! En av de bästa resorna var hyrbil från Paris och runt Bretagne, vilka fantastiska små pärlor till städer otroligt vacker kust och vilken mat!!!!

 44. Christina Frisberg Svara

  ja förr så bilade vi ner genom Europa till Spanien varje sommar till vårat paradis i Katalonien i en liten by som heter Roda de Bara. men de senaste åren har vi tagit flyget till Barcelona och hyrt en bil vid flygplatsen, ett år blev det något missförstånd (från min sida 🙂 ) att jag hyrde en bil som man var tvungen att åka transfer till uthämtningsdepån, och det gick ju bra när vi km dit men när vi skulle hem var det minst sagt lite mera komplicerat 😉 vi hittade ju inte dit, det är ju hundratals och hundratals vägar i och runt Barcelona, vi blev mer och mer irritabla och svetten började att bryta ut, och vi ringde till deras kontor varpå en röstbrevlåda presenterade att det var många som ringde och vi fick återkomma senare, ja jag kan säga att vi hade gott om tid på oss från början men under tiden vi irrade omkring så blev ju tiden för flygets avgång närmre och närmre, som tur är så är ju min man spanjor och vi andra pratar ju också spanska behjälpligt men vi frågade många och de förklarade och gestikulerade men till slut tog vi hjälp av polisen så vi fick poliseskort till biluthyrningen och polisen såg till att vi fick gå före i kön och de skjutsade oss till flygplatsen, och vi hann precis med flygplanet sedan skrattade vi halvt ihjäl oss, och somnade som klubbade oxar i flygplanet av ren utmattning. 🙂 <3 behöver jag tillägga att vi numera alltid hyr av de bolagen som har bilarna i direkt anslutning till flygplatsen??? 🙂

 45. Inger Fromell Svara

  Vi hyrde bil på Mallorca för flera år sedan, åkte runt på landet vilket var väldigt fint. Skulle äta på en restaurang i en liten by. När vi hade beställt fick ägaren ta sin moped först för att hämta ägg och sedan hämta ketchup. Det var verkligen ett annorlunda restaurangbesök.

 46. Gill Svara

  Att köra över golden gate bron var en häftig känsla. Tyvärr
  Var det dock så dimmigt att när vi kom till utkikspunkten på andra sidan bron såg vi bara dimma. Men fotona blev bra på oss trots att man måste var kortet är taget för att kunna skymta ett brofäste.

 47. Yvonne Malm Svara

  1976 från Key West i Florida och vidare upp till New.York under 6 veckor i en stor vit Cadillac där sonen (då 8 år) ensam härskade och njöt i baksätet !
  Vilken resa !!!

 48. Therese Assarsson Svara

  Vi hyrde bil i tre veckor i Italien för 3 år sen. Min och mannens första utlandsresa tillsammans. Vi körde venedig, ravenna, pescara, neapel, amalfikusten, rom, pisa, florens och milano. Vi tog lite avstickare här och där antingen för att se något eller bada eller bara för att kolla på det underbara landskapet och småbyarna här och där. Helt underbar resa och många minnen för livet.

 49. Anita Arthursson Svara

  Den enda gången vi har haft hyrbil var i Kalifornien 2004 och då åkte vi fast för fortkörning i öknen.

  Det glömmer jag aldrig!

 50. Agneta Sundberg Svara

  En minnesvärd bilhyrning gjorde jag och min make till
  Åland sommaren 2007. Vi besökte några av öns sevärdheter som t ex Kastellholms slott samt att vi såg oss om i omgivningarna. Tyvärr laddade bilbatteriet ur en vacker dag men vi fick hjälp att ladda upp det igen. Det gick bra.
  Vi har ingen bil så det vore enormt spännande och trevligt att få låna en hyrbil.

 51. Maria Svara

  Jag testade o köra vänstertrafik i Jaipur, Indien. Det gick fint en lång stund, men sen kom vi till en korsning o en stor parad med bl. a elefanter o jag skulle köra in till kanten. Då körde jag till högra kanten av gammal vana…

 52. Barbro Svara

  Vid vår vistelse på Mauritius hyrde vi bil och åkte runt hela ön. Många vackra platser och det jag verkligen tyckte om var när vi kom upp till ett indiskt tempel och alla apor som sprang lösa omkring och som vi, med viss försiktighet, matade med medhavd frukt.

 53. Rolf Nordström Svara

  På en resa till Santorini så hyrde vi en Jeep och åkte till Oia på smala vägar, och min hustru som är höjdredd satt på den sida som var närmast de branta stupen, så när vi skulle åka tillbaka så bestämde hon och hennes väninna att byta plats med påföljd att hon åter igen hamnade mot den branta sidan. Emellanåt så händer det att hjärnan inte är inkopplad.

 54. Lars Svara

  Förra sommaren åkte äldste sonen och jag runt med hyrbil på Rügen. Det var helt fantastisk natur med bokskogar och vita kritklippor. Vi besökte flera badorter, mysiga strandrestauranger och naturligtvis
  kolossen på Prora. Så intressant!

 55. Anette Gustavsson Svara

  Akta er för att leta parkering i Pisa. Helt plötsligt var jag framme vid det lutande tornet. Jag kunde förstå att man inte får köra hyrbil runt tornet men för sent. Böteslappen hittade mig i Sverige

 56. Annelie Svara

  Vi hyrde bil i Alcudia när barnen var små. Vi tyckte att det var häftigt med en cabriolet när vi körde upp i bergen. Men, vägarna var krokiga och barnen satt så långt ner i baksätet att de inte ens såg ut genom fönstret. Följden blev åksjuka barn… ”Tänkte inte på det” 🙁

 57. Bibbi Gustafsson Svara

  Vi hyrde en liten bil på Kreta och hamnade uppe på Balos. En sån dramatisk o spännande väg..
  När vi berättade på hotellet sa kyparen att vi varit på Kretas häftigaste plats.
  Alltid kul att hyra bil.

 58. Therese Svara

  Jag kommer alltid minnas en resa jag gjorde med mina tjejkusiner och mina 2syskon.
  Vi skulle ner till Stockholm på en shopping weekend, alla laddade och alla hade jätte trevligt.
  Roligast var nog resan ner med hyrbilen, skrattade så gott och pratade gamla minnen.
  Det önskar jag att jag kunde få ringa och meddela att vi skulle få göra om den resan genom att vinna detta.

 59. eva Svara

  Vår familj på 5 flög till Spanien och skulle ta hyrbil för att ta oss till Torrevieja sent på kvällen. Där stog vi med alla resväskor (jag är värdelös på att packa lätt) och där stod världens minsta pluttbil!! Helt kört att vi fick plats! Det enda de kunde skrapa fram var en liiiite större Seat. Nåja det blev en fin liten semester i alla fall 🙂

 60. Malin Svara

  Ett härligt minne har jag när jag (21 år gammal) tillsammans med tre kompisar hyrde en bil och under tre veckors tid körde tur och retur Orlando (Florida) – San Diego (Kalifornien).

 61. Ewa Gustafsson Svara

  Researrangörens bussrundtur blev inställd, och vi familj på sju personer blev naturligtvis rådvilla och undrade hur vi skulle kunna ta del av allt det fina som Menorca har att erbjuda. Hyrbil, naturligtvis, och alla fick plats, vi hade en underbar dag då vi själva kunde bestämma tider och platser. Behållingen av denna dag kunde inte ha blivit bättre och bilen var mycket lyxig och bekväm. Vi fick alla mersmak!

 62. marie ekeberg Svara

  I somras hyrde vi bil i portugal och körde längs silverkusten och även till Sintra där vi fick testa bilens färdigheter då det var den mest snirklande väg och uppförsbacke med kö i ca 1 timme men vi kom upp och vackert var det.

 63. Hans Ö Svara

  Jag hyrde bil på Irland varje helg i 5 veckor och såg i stort sett hela landet. Ett fantastiskt och fritt sätt att resa.

 64. Margaretha Södergren Svara

  Sicilien. Man letade efter Aldo Moro, som försvunnit. Vi blev stannade och omringade av
  svartmuskiga hotfulla poliser och ombads öppna bagageluckan. Vilket vi givetvis inte kunde. Helt omöjligt hitta rätta spaken.. Poliserna mer och mer hotfulla, vi kunde ju inte prata med dem, så till sist stannade de en likadan bil – och tack och lov, bagaget var helt tomt. Aldo Moro hittades sedan i
  ett bagageutrymme i Rom. Sedan dess kollar jag
  alltid bagageutrymmet på den bil jag hyr.

 65. Kajsa Wahlström Svara

  Med hyrbil på Kreta Hersonissos åkte4 vi upp till Lassiti platån. en kringligväg med hårnålskurvor och hissnade utsikt mellan bergen. vi stannade i byn Krassi som har ett gigantiskt gammal träd mitt i byn. det behövs flera personer för att nå runt stammen.

 66. Carolina Heltorp Svara

  Uppfyllde en stor dröm när jag körde hyrbil på High way 1 i Kalifornien, men countrymusik i högtalarna!

 67. Siv Viberg Svara

  Morfi’s kyckling i den lilla byn ovanför Parga. Vi for dit i vår hyrbil och njöt av denna underbara rätt. Vi fick också besöka kocken i köket och han berättade hur vi skulle laga rätten. Den är fortfarande min favoriträtt, trots att det gått många år sedan jag först åt den.

 68. Ingela Sjögren Svara

  Nu i sep. var vi på Lefkas det var okey. Men så sa guiden ta en hyr bil till andra sidan av ön oj vilka stränder så fina. Vi åkte till ett par vikar och badade och körde vidare åt på små tarvenor. Man är friare med hyrbil än en guidad busstur.

 69. Carola S Frank Svara

  Med hyrbil längs Florida Keys.

 70. sylvia Svara

  För två år sen hyrde vi bil i tre dagar och åkte runt på Mallorca. Denna underbara ö, skulle gärna göra om det.

 71. Klas Jansson Svara

  Dagen före vi tidigt nästa morgon skulle ta bilen till Arlanda dök en varningstext upp på displayen.
  Rattlås ur funktion. Stanna omedelbart.
  Bara att lämna bilen till verkstad.
  Snabbt och enkelt fick vi tag i en hyrbil och allt gick bra.
  Så: Slutet gott allting gott, tack vare en hyrbil.

 72. Gunnel Bergström Svara

  Häftigaste hyrbilturen jag varit med om, var över Atlasbergen. Fantastisk resa med många överraskningar. Tur att det var hyrbil….!

 73. Åsa Svara

  Ökensafarin i Dubai, så häftigt

 74. Jerry Sandström Svara

  När vi var i Miami och skulle åka upp till Disneyland i Orlando. Vi hade hyrt en stor fin bil. Det var jag och min hustru. På väg uppåt tog vi av vid fel avfart och hamnade på okända vägar. Ingen Gps på den tiden. Största minnet av den resan var när vi fortsatte uppåt och körde på en väg som var rak så långt man kunde se. Precis som man ser på gamla filmer ibland. Vi vågade inte stanna heller för det fanns skylta som varnade för krokodiler. Allt gick bra och vi kom fram till slut.

 75. maria ja. Svara

  Var i USA för några år sedan och skulle hyra bil under semestern, men hade lämnat körkortet hemma. Vad göra? Fick tag på en bekant som kunde hämta ut bilen åt oss, skickade körkortet med DHL-paket hemifrån till hotellet, och kunde efter ett dygn åka till hyrbilsföretaget och visa upp körkortet och skriva in att vi skulle vara flera förare på bilen. Slutet gott, allting gott!

 76. Ingrid Svara

  Ha ha! Ja den bilutflykten glömmer jag aldrig! Vi bilade i New England och var på väg från New York, genom Connecticut och Massachusetts till Vermont. När vi kommit en bra bit på motorvägen genom Massachusetts, så pausade vi på ett rastställe. När vi hade ätit klart, så körde vi vidare på motorvägen, mot Massachusetts (trodde vi). Vi pratade och skrattade och hade det allmänt trevligt – tills vi 2 timmar senare såg en skylt längs motorvägen: ”Welcome to Connecticut”! Vi hade kört åt fel håll, tillbaka dit vi kom från! Bara att vända och köra norrut igen… 🙂

 77. Hans Westin Svara

  Låter intressant så hör gärna av er så snart ni kan.

 78. Hans Westin Svara

  Låter intressant

 79. Daniel Rydén Svara

  I maj tidigare år hyrde jag bil innan avresa och när jag väl kom fram efter elva timmars flygresa var det bara att kasta sig ut. På de åttafiliga motorvägarna i Los Angeles! Det där är en stad där man knappt klarar sig utan bil och jag hann under min ganska korta vistelse uppleva allt från motorvägskulturens höga tempo till slingrande småvägar ovanför Beverly Hills och även en sväng på Pacific Coast Highway, med Stilla Havet som kuliss. Det där är och blir ett svårslaget hyrbilsminne för min del och efter det så tvekar jag inte längre – har man kört bil i LA så kan man köra nästan var som helst.

 80. Christer J Svara

  Det mest minnesvärda jag gjort med en hyrbil, var när jag hämtade ut hyrbil på Manhattan för att köra vidare norrut. Efter att ha kört bil i New York City, så känner jag att jag kan köra var som helst utan problem. Det var bra för självförtroendet!

 81. Camilla Sandmark Svara

  Det var när vi väl var framme i Sydafrika som vi märkte att det där om goda kommunikationsmöjligheter som de skrev om i guideböckerna inte riktigt stämde. För att ta sig någonstans och för att kunna se sig omkring var det bil som gällde. Det spräckte vår resebudget men såhär i efterhand är vi väldigt glada att vi ändå hyrde bilen som vi hade i två veckor. Många turer blev det och de vi minns mest är resan till Cango Caves som gjordes under resans absolut varmaste dag. Bilen var som en bakugn men i grottorna var det svalt och skönt. En glass har väl aldrig varit godare än just där. Besöket i Kirstenbosch Garden och hela bilfärden längs med Garden Route är också något som har etsat sig fast.

 82. Eva Svara

  1987 hyrde jag och 5 andra au pairs en limousine med chaufför och åkte först runt i Beverly Hills i Los Angeles. Helt overkligt! Vi åkte sedan till en konsert med Whitney Houston och blev framkörda till VIP entrèn med röd matta- Moment of our lives!

 83. Anna L Svara

  Tre unga oerfarna tjejer hyr bil i Philadelphia. En liten vit bil inte mycket större än ett pocorn. Först kunde vi inte hitta den på Six Flags Great Adbventures stora parkering och sen efter övernattning i Atlantic City på väg till en fisketur i arla morgonstund lyckas min kompis svänga ut i motsatt körriktning på den flerfiliga motorvägen. Hujedamej! Fisketuren var inte så lyckade den helelr = ) En amerikansk pensionär försöker småprata med min morgontrött inte så fiskeintresserade vän :_So, you’re fishing? Hon svarar: No, we’re Swedish. End of conversation = )

 84. Pierre S Svara

  Cannes Frankrike. Ett yngre jag. Liten hyrbil. Råkar svänga in på fel p-plats vid flygplatsen och kom inte ut igen. Ridå!

 85. Anna Svara

  Hej!

  Jag och två vänner drog iväg på en roadtrip genom Sverige i en hyrbil sommaren efter att vi hade slutat gymnasiet. Vi sov under bar himmel, träffade massor med sköna människor, skrattade, grät och kände livet i oss. Sena kvällar och tidiga mornar, fulla av lycka. Det var en härlig resa som jag gärna skulle göra om!

  Med vänliga hälsningar, Anna

 86. Malena Svara

  När vi besökte Florida i våras bodde vi i Orlando men hade hyrbil hela vistelsen – och den bästa upptäckten gjorde vi i Siesta Key! Fantastiskt ställe med en amazing beach!

 87. Monika Jonsson Svara

  Försökte faktiskt hyra en bil när vi var senast i Grekland.Vi ville utforska närliggande ön Thassos. Vi bokade bil och fanns på plats men fick ingen bil det blev något fel med bokningen och de hade tyvärr ingen annan bil ledig!Där stod vi med packningen och ingen bil… tråkigt… vårt dotter var jättebesviken hon fick ju faktiskt gå upp tidigt fast att det var sommarlov!!!

 88. Lena Persson Svara

  Det var på det ljuva åttiotalet
  då charter var det självklara valet.
  I värmebölja på vackra Kreta
  efter Knossos fick vi leta.
  Gratis AC ingick trots allt.
  I jeepen fläktade det skönt och kallt.
  Om jag får hyra bil en gång till,
  är det själklart i jeep jag sitta vill.

 89. Susanne Svara

  Senast vi hyrde bil var i USA. Då körde vi i New Mexico, Arizona och Nevada. Vår dotter, då 11 år, fick sitta på första parkett, alltså i framsätet (och jag där bak, min man körde). Hon kunde verkligen njuta av bilåkningen och se hur landskapet förändrades.

 90. Tobbe M Andersson Svara

  Absolut vår roadtrip på USA:s västkust som vi gjorde i somras. Frun, jag – och våra barn på 4 och 6 år. 560 mil ren och skär lycka i en Mustang Cab. Behöver jag säga att Highway 1 var resans höjdpunkt?

 91. Bengt Svensson Svara

  Jag har 2minnen från en hyrbilresa för 30år sedan,vi kom fram till en camping i Cannes o skulle slå upp vårt tält som vi lånat står där med en gummiklubba oförsöker få ner tältpinnnarna men icke, marken är för hård. Då kommer en hjälpsam tysk man fram med en slägga o slår ner våra pinnar på några minuter ( keine problem ) nästa dag när vi skulle resa vidare fick vi bara upp några stycken resten fick vi lämna.Nästa galenskap var när vi kom till Barcelona o slog läger med nyköpta pinnar slog vi upp vårt tält, på eftermiddagen förstod vi inte varför alla människor körde iväg med sina bilar,förklaringen komen stund senare, in kom körandes en traktor med en snöslunga fylld med vitt pulver som sprutades ut över tält o våran bil den var röd från grunden men hade plötsligt blivit vit, nu förstod vi varför alla bilar försvann.Ett roligt minne med hyrbil.

 92. Gunnel Svara

  För några år sedan hyrde min man och jag en liten minijeep utan cab och körde från norra Kreta till södra Kreta genom det vackra landskapet. När vi kom ned till sydkusten stod där en gammal man vid vägkanten, ivrigt viftande. Vi stannade och försökte förhöra oss om vad det var han ville. Han kunde bara tala grekiska och helt plötsligt satte han sig i baksätet och vi körde. Vi började snart undra vart han ville åka. Han bara satt och såg nöjd ut. Efter ca 8 km hojtade han till och pekade upp mot en bergssluttning. Det visade sig att han hade sina får där, som han skulle besöka. Vi undrade naturligtvis om han bad turister om skjuts varje dag då han skulle hälsa på fåren. En annorlunda liftare i vår hyrbil.

 93. Monika Bergman Svara

  I April ett år så flög vi till Florens och bodde där på hotell två nätter för att sedan hyra bil och bila i Toscana. Inga problem med att hyra bil, men att ta sig ut ifrån Florens för att köra på den ”gammal” vägen var inte lätt. Vi fick vända på en plats i centrala Florens som vi trodde var helt ok och vi fick fyra fanatiska dagar i Toscana. Inga problem att köra motorvägen till Florens för att lämnade bilen. När vi hade varit hemma i Sverige i åtta månader fick vi ett brev med en böteslapp och kort på bilen vi hyrt , när vi vänder på en plats som vi trodde att vi fick köra på. Det var bara att betala en bot på 1000 kr.

 94. Lena Möller Svara

  Vi bokade för några år sedan en bilrundresa på Mallorca . Det var en mycket prisvärd och trevlig semester.
  Vi hade för några år sedan hyrbil när vi flög över till Scottland. Vi utforskade dess landsbygd,golfbanor och inte minst whiskey destillerier .Vi bodde på Bed & Breakfast ställen och det var en underbar kontrast till våra solresor som vi gjort genom åren.
  Dessa två resor skulle vi absolut göra om ,men då med fler dagar och givetvis en GRATIS hyrbil

 95. Katharina Håkanson Svara

  Min dotter födde ett barn för 4 år sedan, endast 17 år gammal. Eftersom hon inte hade körkort så fick jag hyra en bil som vi åkte ner till släkten i Stockholm med, för att visa upp ”guldklimpen”. Min skruttiga Hyundai litade jag inte alls på. Det var en härlig trip med en 1-månads baby, en stolt mor och en ännu stoltare mormor!

 96. Maria Bouvin Svara

  Det var när jag och mina barn hyrde bil från Växjö och åkte till Älmhult över en hleg. Såg Älmhult och Sov på Ikea hotellet .Tog sen bilen tillbaka till Flygplatsen i Växjö och flög tillbaka till Norrland. 😀

 97. Tomas Svara

  Vi hyrde bil i USA och bilade upp till Niagara Fallen och sen fortsatte vi till Washington

 98. Carina Karlsson Svara

  Jag har kört ett par gånger i USA och det är verkligen ”the country of road trips”. Jag älskar allt runtomkring resan och dessutom älskar jag att köra bil, bil och bil.
  Den absolut mest minnesvärda resan är den första resan någonsin till USA, då jag åkte själv. Jag flög till New Orleans och hyrde bil för att köra längs kusten mot Alabama och slutligen till Pensacola, Florida. DET var underbart och en otrolig känsla av frihet. Ingen GPS med, utan ”the good old way” med papperskarta. I lke! 🙂

 99. Carina Svara

  Jag var över i USA för några månader sedan, då vi körde från Fort Lauderdale, Florida, upp till Tuscaloosa, Alabama. Det är helt otroligt vilka avstånd det är!
  Det var en minnesvärd resa, då hemresan gick via kusten förbi Tampa och sedan Alligator Alley tillbaka till FLL.
  Det absolut mest minnesvärda med resan var när det var min tur att köra…. mitt i natten en bra bit norr om Orlando. Den andra personen sov och jag körde körde och körde…. Jag tycker att landskapet, trots mörker, verkade ändra sig…. och slutligen såg jag skylten ”Welcome to Georgia”. Fasen, vi skulle ju från Florida in i Alabama, d v s mer västerut…. Nåja, jag väckte mitt resesällskap och ingen skada skedd, utan det blev mindre vägar till Tuscaloosa, istället för I10.
  Känslan när jag fick väcka resesällskapet och säga att ”Vi är i Georgia” kommer jag aldrig att glömma.

 100. Christel Svara

  När man reser på två veckors charter hyr vi varje år hyrbil en vecka minst. Då njuter vi av att kunna ta oss dit vi vill, vi tar då ofta in på något hotell för en natt här och där om vi åkt långt tex i Turkiet eller vill stanna på en plats. Med hyr bil tar man sig till sevärdheter och stannar hur länge man vill, inte som med utflykts bussarna när man bara får korta stunder på det man vill se och längre stunder på mattfabriks försäljning, guld och keramik försäljnings ställen vilka ju är URTRISTA stopp.

 101. Emma Duberg Svara

  Minns så väl när jag var med min familj på Kreta när vi var små, då hyrde vi en bil för att åka till elafonissi. Bilen hade ingen AC och vi svettades så sjukt mkt, när vi kom fram var det såå skönt med ett bad i havet. Vi fick stanna många gånger på resan hem för att ta luft.

 102. Linda Svara

  Mest spännande äventyret med hyrbil var nog när vi åkte till Edingburgh. Att kasta sig ut i den engelska trafiken med en nyare bil än ens gamla Volvo och dessutom sitta på fel sida det var pirrigt, allt gick perfekt

 103. Ämma Svara

  Jag och mina två barn var på utflykt till bergsbyn Manolates på Samos med vår lilla krassliga hyrbil. För att ta sig upp till byn är det rejäla serpentinvägar, motorn fick vråla sig hes i vissa av sluttningarna. Vi njöt av väder, vind och glass i mängder medan vi utforskade en underbar liten by. På väg hem blev det dock aningen mer spännande när det visade sig att bilen inte riktigt gick att stanna med bromsarna nerför samma serpentinvägar. Så där snirklade jag mig ner, kurva för kurva och bad till gudarna att jag inte skulle få något möte där det var som trängst, för jag kunde helt enkelt inte stanna helt och hållet. Jag har nog aldrig kört så försiktigt i hela mitt liv, en bra upplevelse men jag lär nog aldrig köra en bil uppför ett berg igen utan att noga testat bromsarna först… 🙂

 104. Carina Eriksson Svara

  Bästa resan med hyrbil var i Italien. Tänk att jag körde runt i Italien! Vi såg så otroligt mycket och mötte en massa härliga människor tack vare vår bil. Havet, fält, byar och Venedig. Vår härliga ö där vi bodde söder om Venedig, Albarella Island helt amazing.

 105. Monica L Svara

  Cypern på 80 talet (vänstertrafik). Tre kompisar som hyrde bil. Vi började med en tur från Limassol till Paphos, först höll vi inte på att hitta ut från Limassol, körde o körde till slut kände en av oss igen kastrullerna på en vägg utanför en butik vilket innebar att vi kört runt, runt så vi svängde åt ett annat håll ock kom till slut ut på rätt väg. Efter ett tag så passerade vi en åker med vattenspridare som tydligen stod ganska nära vägkanten. Bilrutorna nedvevade och något förvånad fick jag en dusch rätt in i bilen vilket de andra tyckte var väldigt kul. Efter det gick det ganska bra till dagen efter när vi skulle upp till Trodos. Smala vägar, branta backar. Bromsarna började fungera dåligt, vi kände att vi måste vända. Vi gick ut ur bilen o lämnade hon som körde själv kvar. Vi vågade inte sitta kvar när hon skulle vända på en smal väg med ett stup rätt ned på en sidan.Vi stod på sidan och viftade istället. Ja, det gick bra sedan körde vi mycket försiktigt till närmaste by där vi stannade för att lugna nerverna o fundera på vad vi skulle göra. Ringde biluthyraren som sa att vi skulle låta bilen stå en stund o sedan prova bromsarna igen och jo då fungerade dom igen. Bromsoljan hade visst blivit för varm eller kokat? Efter det lärde sig chauffören att det var bra att motorbromsa en del i nedförsbackarna.

 106. Maggan Hermansen Svara

  Vi hade gett vår 9-årige son biljetter till en vänskapsmatch i fotboll mellan Sverige och Portugal i Göteborg då hans store idol var Luis Figo som spelade i Portugals landslag på den tiden. Samma morgon som matchen var läste vi i tidningen att Luis Figo var småskadad och nog inte skulle spela, så vår son blev ju såklart väldigt besviken, Men vi hade ju köpt dyra biljetter och bokat en hyrbil så vi gav oss iväg till Göteborg ändå såklart. Vi åkte upp tidigt och gick runt på stan och lite innan matchen. Vi kom förbi ett hotell och precis när vi gick förbi så kom hela Portugals landslag med Luis Figo i spetsen ut från hotellet så vi var endast ett par meter ifrånoch kunde ta fina närbilder på Luis Figo, och de andra stjärnorna innan de satte sig i spelarbussen för att ta sig till Ullevi. Gissa om vår son var överlycklig!! Nu gjorde det inte så mycket nu att Luis Figo endast spelade de 5-10 sista min av matchen – denna resa har blivit ett oförglömligt minne för vår son!

 107. Tage Svara

  När vi hyrde bil i Österrike och min flickvän, och numera fru, sa att hon inte gillade höjder eller tunnlar…
  Känns som den då 19-åriga spättan hade gjort lite dålig research. Det blev en mycket minnesvärd och häftig bilresa för oss båda, fast på helt olika sätt….

 108. Magnus Svara

  Har aldrig hyrt bil privat, men med jobbet var det en riktigt upplevelse att hyra i USA och ta sig ut från New York. Stannade sen längs vägen och handlade på en outlet!

 109. Johanna Svara

  För 3 år sen så var jag och min familj i kalifornien. Vi skulle åka från San fransisco till Las vegas och då skulle vi gena över ett berg. Vi åkte i flera timmar innan vi var framme på toppen av berget för att där mötas av en kvinna som säger att vägen var stängd för att det fanns snö på det. Då var vi tvungna att åka flera timmar tillbaka nerför berget för att sen hitta en ny väg som ledde mot Las Vegas. Är tyvärr inte så förtjust i berg efter den resan men vi hade en väldigt bra hyrbil:-)

 110. Marie Larsson Svara

  Det var en biltur på Mauritius då vi fick se krokodiler, vattenfall, landsköldpaddor och den sjufärgade jorden på samma dag. Vi hann även med lite shopping på en outlet och lunch på en lokal marknad. Lite jobbigt med vänstertrafiken men efter ett tag tycker man det är helt naturligt att köra på vänster sida.

 111. Inger Svara

  Cypern var häftigt att köra hyrbil i. Prövade detta 1992 när dottern var 13 månader. Vi fick till och med barnstol även om det inte var med svensk kvalitet. Detta var i slutet av maj och vi började vid havet i högsommarvärme och hamnade uppe i bergen traskandes i snö för att sedan komma ner till sommaren igen. En väldigt härlig dag.

 112. Annica Nilsson Svara

  Galicien är är värt att utforska med hyrbil. Hyrde bil i Santiago de Compostela och åkte runt där en vecka. Allt från världens ände till ett underbart hav med goda skaldjur.

 113. Sussann Svara

  När vi på semester i Spanien tog modet till oss och hyrde bil. Plötsligt var vi ute i den ”äkta landsbygden” och barnen fick veva ner rutorna och från bilen sträcka sig ut och”palla” varsin apelsin…. Minnesvärt för alla!!

 114. Eva Svara

  Hyrde bil på Teneriffa och tog oss på slingrande och svindlande vägar upp till Masca dalen. En idyllisk liten bergsby med en fantastisk utsikt över hav och berg. Enda problemet var att vi måste åka samma slingrande och svindlande väg tillbaka. Ett hisnande äventyr!

 115. Irene Svara

  1974 var vi på semester på Cypern. Hyrde en liten BMC 1300 och åkte runt i Troodosbergen. Njöt av vackra vyer och intressanta små byar. Vägen smalnade av och bakom en krök var den helt borta!! Ett kraftigt regn hade spolat bort hela vägen. Den hade bara försvunnit ner i avgrunden flera hundra meter. Tack och lov var min fästman (blivande make) en hejare på att backa och vi klarade oss helskinnade men jag kan fortfarande komma ihåg skräcken under denna stund i hyrbilen..

 116. Laila Johansson Svara

  Den mest minnesvärda resa som jag gjort med hyrbil är när vi en sommar bestämde oss för att hyra en röd Chevrolet van med 7 sittplatser. Barnen ville åka till Skara sommarland och då hade vi fått köra med två bilar som vi brukade eftersom vi var sju i familjen. Vi hade en tid pratat om att köpa en sjusitsig van men tyckt att det var för dyrt . Men just denna sommar bestämde vi oss för att lyxa till det och hyra denna tuffa van. Vi blev överförtjusta och till sommaren därpå hade vi köpt en egen liten minibuss för att kunna åka tillsammans hela familjen. Sommarsemestern
  med hyrd buss till Skara blev verkligen lyckad och barnen var verkligen stolta att få sitta som små prinsar i dessa säten. Verkligen en semester vi aldrig glömmer.

 117. Karin S Svara

  Den enda gången jag har hyrt en bil var i Chile, det var en Subaru Forester. Min bror hade blivit tipsad om en grusväg uppe i Anderna med fantastiska vyer. Och det var otroligt vacker, men efterhand blev vägen mindre och mindre. Tillslut var den bara en stig. Vissa partier var väldigt steniga men det gick nedför så vi fortsatte. Vägen kom tillbaka men helt plötsligt korsades den av en 20 m bred flod! Floden var i knähöjd, men full av stora stenar. Då vi inte skulle klara att köra upp för de steniga partierna som vi tidigare kört ned för stod vi där utan val. Vi fick vada och ta bort stora stenar som eventuellt kunde slå i bilens underrede. Sen var det bara att hålla andan och köra. Och såklart gick det!

  Hela resan tog 13 timmar! Med i bilen var min 2-åriga dotter och mina svärföräldrar. Vilket äventyr!

 118. Ana Kokol Svara

  Det var mer av en resa än en utflykt! Landade i Kapstaden och bilade till J-burg, längst med Garden Route. Den bästa upplevelsen var en heldag med hyrbilen som vi kallade Pricken i Kruger parken. Se alla vilda djur på otroligt nära håll och det var nästa lite ”mitt i naturen” känsla, lite overkligt!

 119. ola lagström Svara

  Liggandes i Rouen med båt så hyrde vi en cab och åkte till Paris. Otrolig känsla att glida in i stan en sommar fm. Sedan kanske det inte var lika roligt att snurra i alla rondellerna men en dag att minnas helt klart.

 120. Jaana Bertilsson Svara

  Vi bruka hyra bil när vi är ute och reser för att vi gärna vill uppleva så mycket som möjligt under vår resa.
  När vi var till Florens för ett par år sedan hyrde vi en bil och åkte upp i bergen, Fantastiskt! Vi kom till en medeltids stad, Fiesole om jag inte minns fel, vi strosade runt i staden, åt en fantastisk lunch och tog med oss minnen för livet!

 121. Ingrid Svara

  Det här är en historia om vilken hyrbil vi skulle välja inför vår roadtrip i sydvästra USA i somras. Från början hade vi en budget och en tanke om enkel bil med mycket plats. Tills Familjen helt plötsligt en dag när jag var bortrest kom på att i USA ska det köras amerikansk muskelbil. En Dodge Challenger närmare bestämt. Jag fick vara realisten, hallå, fyra personer med bagage, fick vi verkligen plats i den där bilen? Hade vi verkligen råd med den? Diskussionerna gick heta runt middagsbordet. Kompromissen fick bli att vi skulle försöka hitta en att provsitta innan vi bestämde oss. Under över alla under hittar vi en till salu i vår stad, det är ju en ganska ovanlig bil i det här landet. Till helgen åker vi in till stan till bilfirman för att titta på bilen. Men hallå igen, där är den ju! Den kör ut när vi kör in, och väl inne i bilhallen får vi höra att bilen precis blivit såld. Så nesligt. Vi suckar och beger oss hemåt. Men vad står där!? Vid trafikljuset siktar vi bilen på håll och girar och följer efter, kanske kan vi köra upp bredvid den och snegla in i den medan vi kör. Vi lägger oss bredvid men vid nästa trafikljus svänger han av och vi måste åka rakt fram. Fort runt kvarteret, han ska säkert ut mot E4an, kör, kör, kör! Då ser vi att bilen kört åt sidan och stannat, och jag kastar mig ut, hejdar föraren och förklarar läget. Skulle vi möjligen kunna få provsitta och bara se om vi får plats? När föraren hör vår historia och varför vi vill provsitta blir han eld och lågor och kan inte nog tala sig varm för att köra amerikanska bilar på roadtrip i USA. Vi fick provsitta, vi fick plats, vi hyrde en orange Dodge Challenger som tog oss 800 mil på 4 veckor. Vilken resa! Och vilka historier jag skulle kunna berätta om den, men nu tror jag att mitt utrymme är slut.

 122. Bror Svara

  Nej jag har aldrig gjort det! Så det är väl dags nu! Har inte så hemskt länge kvar till femti….

 123. Sara Svara

  Ett år åkte våran familj på semester till fantastiska Alcudia på Mallorca. Hemma var vi som de flesta svenskar trogna volvo-ägare, men hyrbilen vi fick där blev en Renault Clio. En familj på 4 pers i den lilla bilen tänkte jag, detta kommer bli katastrof! Men den var oväntat stor inuti och vi hade en grym resa! Och tro det eller ej, men idag är vi ägare av en sprillans ny, just det, Renault Clio!

 124. Berra Svara

  När min sambo och jag för några år sedan hyrde en bil i Dubrovnik och åkte till staden Mostar i Bosnien-Hercegovina. Vi besökte bl. a. den berömda bron Stari Most men framför allt minns jag de tydliga spåren efter krigets fasor på byggnaderna.

 125. Caroline Kelly Svara

  Vi hyrde bil i Miami och åkte ”the overseas highway” ut till Key West för att njuta av solnedgången. Sedan blev det en tur genom alligatortäta nationalparken Everglades och ett besök på snäcksamlarens paradisö Sanibel innan det var dags att lämna tillbaka bilen på flygplatsen i Tampa. När vi körde in där hälsade personalen oss med ”You must be Caroline”. Vilken service och vilken minnesvärd resa.

 126. Daniela Svara

  Att hyra bil när vi reser är numera mer regel än undantag. Det är ett så bra sätt att upptäcka landet man är i. Den bästa resan vi gjort med bil var Costa Rica. Vi var så rädda för att missa något att vi höll 70 km/h nästan hela resan.

 127. SCHOTTISH MOMENTS Svara

  Min mamma hyrde ett vrak från rent a wreck, när hon skulle flytta. Yep, så intressant va min intressantaste hyrbilsupplevelse 🙂
  Hörs ju lång väg att jag måste få ett roligare hyrbilsminne än så , eller hur 🙂

 128. Marie F Svara

  Mitt bästa minne var då jag var utbytesstudent i Perth i Australien och läste till sjuksköterska :-)Då jag och en tysk tjej malaysisk kille och amerikansk tjej hade en vecka semester ville vi utforska västkusten och hyrde därför en bil och brummade ner till en stad som heter Denmark och hälsade på vår rumskamrat en Australiensisk kille. Hans familj bodde på en stor farm med hundratals kossor.Vi körde med denna hyrbil in på en kolsvart liten grusväg för att komma till gården och det kändes bra att vi hade fått en så bra hyrbil. På natten satt vi på deras pickup och lös med spotlights på dessa otroligt häftiga djur. Sedan brummade vi vidare längs med kusten till en stad som heter Albany. Denna roadtrip med hyrbil var ett minne för livet som jag bär med mig i min ryggsäck.:-)

 129. Anita Svara

  Jag och en väninna var med våra små pojkar på semester på Lanzarote. En dag träffade vi ett Lanzarote-par som hade en nästan jämnårig dotter. Vi bestämde att vi skulle hyra en bil nästa år för att ta oss runt på ön och utforska ön på egen hand. Vem skulle vara mest lämpad att köra och guida oss än mannen i familjen som var taxichaufför till yrket? När den dagen var till ända, så kom vi trötta men lyckliga till familjens hus, de ville nämligen bjuda oss hem på en bit mat. Motorn var fortfarande i gång och mannen skulle precis till att parkera på deras tomt, då vi såg att mannen satt där och höll ratten högt upp i luften. Ja, det visade sig att RATTEN HADE HELT SONIKA LOSSNAT FRÅN BILEN! Det slutade dessbättre med blotta förskräckelsen: Eftersom vi var praktiskt taget framme, så lyckades mannen skickligt manövrera bilen och parkera den på deras tomt. Men tänk om det som inte får hända, hade hänt när vi susade fram där på landsvägen?? Tanken svindlar!

 130. Marina Svara

  Hyrde bil i Kalifornien för 2 år sedan. Barnen var med och vi skulle åka över berget Sierra Nevada för att övernatta på förbokat hotell på andra sidan. När vi kom högst upp på berget så blev vi stoppade av en naturreservatvakt som sa att vägen var avstängd p g a snö. Det var bara att vända om och köra tillbaks samma väg som vi kom. Det blev en omväg på ca 25 mil den dagen och hotellreservationen gick upp i rök. Fick boka nytt hotell i ny stad och kan också tillägga att barnen inte var glada den dagen. Men allt ordnade sig och till slut kom vi till Death Valley och Las Vegas.

 131. Veronica Claesson Svara

  Jag har aldrig haft råd med lyxen att hyra sig en bil o åka runt o upptäcka nya vackra platser och saker. Vore otroligt kul att få vinna o ta med familjen ut på äventyr!

 132. Owe Svara

  Jag hade kört in i Krugerparken via Polokwane tidigt på morgonen och redan efter ett par kilometer träffat på en lejonhane och sedan hade jag sett nästan allt man kan tänka sig. Bilen rullande sakta över den med torkat gräs täckta slätten. I fjärran ser jag en mötande bil. Plötsligt glider ett ljusgult djur över vägen framför den mötande bilen. En lejonhona! Jag ökar farten för att få en bild innan hon försvinner. Snart är jag framme vid den andra bilen som stannat. Men det är inget lejon – det är en leopard! Det är svårt att i min högerstyrda bil få en bild av leoparden som tar sig fram i diket på vänster sida. Den andra bilen är bakom oss och gör försök att vända. Som om leoparden förstod mitt dilemma byter den plötsligt vägkant framför mig. Jag kör över till vägens högra sida och har nu leoparden bara 3-4 meter ifrån mig i det drygt halvmeterhöga gräset. Jag får upp kameran. Då sätter sig leoparden ner och poserar. Vrider huvudet fram och tillbaka. Jag tar bilder så fort jag hinner tills den andra bilen rullar upp vid min sida. Då får leoparden nog och försvinner bort i det torra gräset. Inte ens ett möte med 4 stycken av den utrotningshotade afrikanska vildhunden någon timme senare slår de aderinalinfyllda minuter då jag hade en leopard på den afrikanska savannen för mig själv.

 133. Tomas Svara

  I somras var vi på Leros, en grekisk ö som är drygt dubbelt så stor som Visingsö. Fick en hyrbil med nästan tom tank så på macken bad vi om 10 liter. Vi åkte runt hela ön men gjorde bara av med fem liter ändå. Nära till allt på denna bortglömda ö som ännu inte exploaterats. Missa inte kapellet på skäret, borgen på bergstoppen, de fina möllorna och inte minst fiskrestaurangerna i de genuina grekiska byarna.

 134. Therése Giebelstein Svara

  Det var när vi var på Alcudia. Allt var bra till en början men när vi kom ut på motorvägen och skulle dra upp hastigheten började det smälla till. Alla hoppa till och skrek i bilen. Ingen visste var det kom ifrån. Vi körde in till kanten och kollade men hittade inget. Vi fortsatte köra och när vi närmare oss 70km/h börjar det smälla igen. Det är en list som är sönder på ena dörren. Vi får helt enkelt hålla 60 på motorvägen om vi inte ville bli hörselskadade. Alla som körde förbi tittade och skrattade åt oss.

 135. Maria Svara

  Vi bilade mellan San Fransisco och Los Angeles 1997. En fantastisk bilresa med havet på ena sidan och en otrolig utsikt. Det var en känsla av frihet och den resan glömmer vi aldrig. Det är en av världens vackraste bilvägar. Vi hyrde en Dodge, i efterhand ångrade vi att vi inte hade hyrt en cabriolet, så vi hade fått känna fartvinden i håret.

 136. Eva Johansson Svara

  Min man och skulle gärna vilja uppleva route 66.

 137. Håkan Nilsson Svara

  Min i särklass mest fantastiska resa med hyrbil gick på den legendariska Alaska Hignway genom Yukon-territoriet i västra Kanada upp till den amerikanska guldgrävarstaten Alaska. Vägen byggdes som en direkt följd av det japanska anfallet mot Pearl Harbour. Alaska måste ju försvaras!. Vägen byggdes således främst av militära skäl. Vägbygget startade i mars 1942, och i november samma år var den hela 245 mil ( ! ) långa vägen klar för militära transporter. Vägen anlades genom en mycket svår terräng. Ofta saknades exempelvis kartor. Det var fantastiskt, tyckte jag, att se djurlivet längs vägen och då inte minst björnarna! Där satt jag bakom ratten i min hyrbil och filmade björnar på bara några få meters håll utan att de tog minsta notis om mig. Numera är det huvudsakligen turister som färdas på den legendariska vägen, som går genom mycket ödslig och vacker natur. Någon bilkarta behövde jag ju inte med tanke på att vägkorsningarna är mycket få liksom antalet städer och byar som ligger mycket glest längs vägen. .
  Enformigt? Nej, det tyckte jag verkligen inte. Och när jag sedan i brist på andra vägalternativ blev tvungen att köra samma väg tillbaka till mer befolkade trakter erbjöds jag ju helt andra och nya vyer….

 138. bert engström Svara

  När jag var 20 år hyrde vi 9 grabbar en minibuss o drog till Norra lökken i Danmark o partade hela veckan.. turen gick varje dag från vårat hus ner till Åhlborg med dess nöjes ställen..
  Hände många roliga saker på den bilresan mellan orterna .. att från kvarglömda personer till kovältning..

 139. Malin Junghard Svara

  Vi var på Island och skulle åka på en dagstripp från Reykjavik till Jökulsárlón! Vi var uppe i ottan för att hinna med trippen och efter ett par timmar var vi båda (min man och jag) så trötta att ögonen höll på att falla ihop. Vi stannade till vid en liten väg och sov i 30 minuter, inte en enda bil körde förbi oss. Vi kände oss som om vi var ensamma i hela världen!

 140. KENT FORSBOM Svara

  Vi var på Kreta och hyrde bil i 3 dagar åkte runt ön,och vi sov över i en liten by.Damen vi hyrde av bjöd oss på en underbar kvällsmat o frukost.Åkte 81 mil så vi såg det mesta.

 141. Mikael Lindblad Svara

  Jag har gjort några minnesvärda utflykter med hyrbilar, bland annat på Teneriffa i bergen runt vulkanen Teide . En annan mindre lyckad utflykt var i Norrland då jag och en vän efter x antal mil upptäckte att vi hade kört i fel riktning. Det blev en kall natt på grund av halka . Vi gjorde ett nytt försök vid ett senare tillfälle, och då körde vi faktiskt i rätt riktning .

 142. Berit Malmén Svara

  Vi anlände till Orlando och hade förbokat vår hyrbil och blivit förmanade att inte köpa till något extra, så när de föreslog GPS ruskade jag på huvudet och bad om en karta över Florida. Nu var det biluthyraren tur att sucka och skaka på huvudet. Hon gav mig en enkel broschyr med karta och min man förklarade att jag var en levande GPS som hittade överallt. Vi fick vår lilla ljusblå Honda och körde ut från parkeringshuset och missade Floridaturnpike meddetsamma, men vi lyckades hitta vår bostad ändå och resten av veckorna tog vi oss runt till alla golfbanor och ända till Key West och vi blev verkligen kära i både bilen och alla vi mötte. Berit

 143. Bengt Lindkvist Svara

  Vi hade hyrt den billigaste bil vi hade kunnat hitta på Pisa airport. Men när vi skulle hämta ut den så fanns tyvärr inte den begärda modellen kvar. Istället fick vi en Alfa Romeo.
  Jag vågar inte berätta om hur fort jag körde på Autostradan på vägen till vår lantvilla i Umbrien. Däremot kan jag tala om hur jag pressade den i kurvorna på alla bergsvägar som vi körde.
  Nästa gång blir det inte den billigaste bilen…inte på italienska bergsvägar i alla fall!

 144. Maria Svara

  Veckan i Wales var underbar – kunde ta oss till ställen vi inte nått om vi åkt på annat sätt. Underbart land att se per bil.

 145. Nathalie Svara

  Min morfar, mormor, morbror och jag hyrde en bil i Spanien en gång och när vi kom till en landsortsstad, så såg vi hur en äldre kvinna som skulle gå över vägen snubblade mitt på vägen. Då fick vi uppleva hur hjälpsam den spanska polisen var, en polisman rusade nämligen fram till den nödsatta och hjälpte henne upp från gatan, innan hon blev överkörd. Detta blev en tankeställare för oss om hur polisen borde reagera i sådana situationer. Att altid hjälpa den enskilde borde komma i första hand i stället för att ge böter till höger och vänster.

 146. MajLis Pettersson Svara

  Jag o min man hyrde en bil på Fuentuventura. Å det var kul. vi körde till grottor, alovera-plantage, små byar genom dalar o över berg. stannade o badade vid norra kusten innan åkte tillbaka till hotellet.

 147. Sara Svara

  Vi hyrde en bil när vi kom till Island. Helt underbart att köra omkring i detta fina landskap. Frihet att kunna se allt i sin egen takt.

 148. Yvonne Pettersson Svara

  Nyanlända på Kreta möts vi av den man som ska hyra ut bil till oss. Han stoltserade med guldfärgad penna, ett flödande språk och flott portfölj. Han var mycket upptagen av sin roll och ögnade genom passen för nödvändiga uppgifter. Efter 3 dagar hackade bilen och vi tog oss till närmaste kontor för uthyrningsfirman. En betydligt mera seriös man läste med stigande förvåning vårt kontrakt. Till sist sa ” Excuse me Sir – is that you name?” Här stod att läsa MR MELLANBLOND. Vi visade passen igen, skrev om kontraktet och fick fnissande en ny bil. (Jovisst var maken mellanblond. Då……)

 149. Jeanette Svara

  Då tänker jag på när vi åkte taxi från Singapore till Johor Barhu i Malaysia för att hyra bil där och bara att få tag i hyrbilen var ett äventyr! Vi åkte till busstationen eftersom Avis-kontoret skulle vara där enligt hemsidan. Väl där gick vi fram och tillbaka gång på gång för att hitta avis kontoret, frågade människorna men ingen förstod vad vi frågade efter. Det blev många nya ljud och dofter samtidigt som vi inte visste hur vi skulle ta oss till hotellet två timmars bilresa bort. Då tyckte sonen att ”Men mamma nu tycker jag vi åker hem igen!!” Men med lite påfyllning i magen och nya tag så hittade vi slutligen Avis kontor som låg på en annan nedlagd busstation. Väl där kändes situationen ännu mer surrealistisk. Hela stället var istället ödsligt och tomt i en annars myllrande stad. I den stora väntsalen stod en liten sliten soffgrupp där en man satt så stilla och oberörd att vi först trodde det var en docka. Själva kontoret var så litet att bara en av oss fick plats där inne och det tog tre evigheter att få alla papper klara så jag började nästan tro att något var fel och att vi inte skulle få hyra en bil och komma därifrån. När vi väl fick bilen och kom därifrån var vi euforiska hela bilresan till resorten och ännu lyckligare när vi kom fram och såg havet! :))

 150. Ulrika Liljeholm Svara

  Det måste vara när jag och sambon åkte till fina Norge. Vi hade så trevligt i bilen, och vi stannade under färden och fikade på något mysgt ställe<3

 151. Ingela Svara

  Hämtade vår hyrbil på Miami Fp o vu ville snabbt komma iväg till hotellet. På väg ur garager knappade vi in destination men lyckades göra något tokigt med gpsen. Det som skulle tagit en halvtimme tog 2 timmar! Så ett hett tips – åk inte iväg utan att kunna din gps.

 152. Elin Svara

  Jag och min pappa hyrde bil under en semester i Skottland. Tanken var att vi båda skulle turas om att köra men det slutade med att jag fick köra under hela resan. Pappa klarade inte av det där med vänstertrafik :p
  Nu drömmer jag om att ta med min sambo till Österrike och bila tunt i det vackra alplandskapet

 153. Håkan Svara

  Hyrde bil och ’gjorde’ Mallorca med fantastiska vyer från de kuperade delarna.

 154. Eva-Britt Svara

  Förra hösten så sammanstrålade jag och en norsk väninna i Milano. Gjorde en kortare tågresa till Desenzano del Garda där vi hyrde bil för att ta oss runt Garda sjön med alla dess vackra städer och platser. Hyrbil är perfekt när man vill resa i sin egen takt och vi ville verkligen få med oss allt! Speciellt Limone sul Garda och linbanebesöket upp till Monte Baldo är något jag kan rekommendera.

 155. Anne-Marie Mörnhammar Svara

  Den mest minnesvärda resa jag gjort med hyrbil var i Kalifornien och Highway 1 från San Fransisco till Los Angeles. Hyrbilen var helt perfekt och vi kom fram helskinnade.

 156. Jimmy Svara

  Algarve till Gibraltar, i stekande sol i hyrbil utan AC

 157. Lottie Svara

  När kompisarna och vi var på Zakynthos för flera år sedan, hyrde vi 2 bilar och for runt på den lilla ön. Man få se så mycket mer när man åker bil.

 158. Filip Svara

  Route 66 genom USA var en häftig upplevelse!

 159. Ann-Christin Svara

  På härligt slingrande alpvägar har jag ibland susat omkring, vilka bedårande vyer!

 160. Fanny Svara

  Hyrde bil och åkte runt i bergen på Mallorca det var roligt och vackert!

 161. Danne Svara

  Härliga bilturer på Teneriffa bland annat kring månlandskapet vid Spaniens högsta berg vulkanen Teide!

 162. tove Svara

  Vi bilade genom Florida och när vi åkte ut över Florida Keys spelades beach boys på radion, härlig känsla att glida fram över broarna. …….en känsla av frihet och key west erbjuder en fantastisk avslappnad atmosfär. En av mina favorit platser på jorden.
  hyrbil = frihet

 163. Maria Hübinette Svara

  Vår bröllopsresa skulle gå till Hallen i Jämtland, och mina föräldrar skulle följa med för att hyra en stuga i samma område! Bröllop i Ucklum och sedan for vi i väg i två bilar norrut… Strax innan Götene tog det stopp! Föräldrarnas bil stannade och det visade sig att kamremmen hade gått av. Bröllopsresan fick gå vidare i hyrbil. Pappa såg det från den positiva sidan eftersom han fick prova ett annat bilmärke inför kommande bilbyte. Dessutom var deras egen bil lagad när vi kom till Hasslerör på vägen tillbaka från bröllopsresan!

 164. Sofie Fahlström Svara

  Vi var på semester i Kroatien och bodde i Split. En dag hyrde vi bil och tog oss först till vattenfallen i Krka, vilket var helt fantastiskt. Vilken natur! Därefter styrde vi vidare mot den lilla lilla mysiga byn Primosten där jag mycket gärna vill bo nästa gång vi besöker landet. Bra med hyrbil så att man ser det mer genuina.

 165. Susanne C Svara

  Enda gången jag minns vi hyrt bil är när jag var liten och var med mina föräldrar på Mallorca. Den ena blinkersen fungerade inte och min mamma visste inte vad blinkers hette på engelska så hon fick använda det internationella vifta med händerna språket 🙂

 166. Britt-Inger Ringsbacka Svara

  När jag fyllde 40 var jag och min sambo till Gran Canaria. En dag hyrde vi en bil, det var jag som var chaufför hela dagen. Vi åkte från Puerto Rico och upp mot bergen. Ju högre upp vi kom, desto värre blev vägarna. Smala, slingriga och flera 100 meters branta stup till höger om bilen. Min sambo som satt på passagerarsätet var nog rädd när han såg dalen långt nedanför. En hisnande syn att se, man var livrädd att man skulle möta någon vilket vi gjorde ibland. Men med den lilla gröna Seat Marbella-bilen vi hyrt tog vi oss ändå sakta men säkert upp till Crus de Tejeda där vi åt en god lunch. Därifrån åkte vi en annan väg neråt och kom så småningom fram till San Augustin och bättre vägar!

 167. Hans Möller Svara

  Har aldrig vågat hyra bil i utlandet, har hört att det är så många som blir lurade och köper dyra extra försäkringar. Det känns lite riskabelt när man inte vet vad som händer om man skulle krocka eller blir påkörd. Jag skulle gärna vilja hyra bil i Portugal och åka längst med södra kusten.

 168. Min Svara

  Min man körde en hyrbil med GPS på motorvägen mellan Tyskland och Zurich sommar 2011. GPS upprepar hela tiden att han skulle lämna motorvägen. Han gjorde flera gånger efter GPS guding men bara fick köra en mindre väg som är bredvid motorvägen. Vi bestämde sedan att stänga ner GPS och åkte motorvägen tillbaka hotel i Zurich.

 169. Birgitta Svara

  Måste bli 1966 i USA. Efter sommarjobb på en Camp var lönen en hyrbil+övernattningar hos familjer på vissa ställen.Vi var 8st i vår van.Vi var unga och ville se hela Usa på en gång. Vi bokade in passande familjer och drog iväg från New Jersey.Upp mot Niagara vidare mot Grand Canyon Utah,ner till Californien, Las Vegas och Saint Louis på tillbakavägen och många stopp därimellan. 3 veckor tog hela turen och vi hade en härlig tur.

 170. Kenneth Norberg m fam Svara

  Når äldsta sonen var liten hyrde vi en Honda och åkte halva Sverige runt. Vimmerby, Öland, Skåne, en sväng över till Danmark och slutligen Västkusten och hem igen. Vi såg så mycket och önskar nu bjuda småbröderna på samma härliga tur!

 171. Niclas Svara

  Flyg till Stanstead o sen hyrbil upp till Manchester för att se på FA cup semi mellan Chelsea o Liverpool. Skulle kunna tänka mig att göra en liknande resa igen

 172. Birgitta Svara

  Tillägg…. De två som den dagen satt på den nedfällda bakluckan hade till uppgift att bre mackorna för nästa lunchstopp. Hur hälsosamma var de,undrar man nu.Men vi sparade tid och jagade sevärdheter på vägen fram.

 173. Björn A W Svara

  Belgien med frugan för att träffa hennes syster som vinte hade sett på flera år. Jag var skeptisk till Belgien trodde att det var ett tråkigt land. Men jag hade fel. Jag är frälst i Maneken Pis och friterad mat.

 174. Lena E Svara

  En liten utflykt med hyrbil som fick andra att dra på smilbanden var när jag hjälpte en vän att köra hem en jättestor palm.
  Som tur var hade bilen en taklucka, för palmen var så hög att den stack upp över 1 meter över taket : ) Dessutom var jag tvungen att köra sakta, väldigt sakta. Annars skulle det inte finns några palmblad kvar, så resan tog ganska lång tid och under tiden fick vi mottaga många leenden.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.