Shoppingtips i Barcelona: Fem tips från stylist Malin Thorngren

Barcelona är den perfekta shoppingstaden. Det finns butiker för alla plånböcker och alla stilar. Haute couture samsas med kedjor och små lokala butiker. Lätt, men också svårt att hitta och välja rätt. Här kommer fem säkra tips från stylisten Malin Thorngren, som jobbar både för större modetidningar som Damernas Värld, och för flertalet svenska artister.

Malin Thorngren

Vad ska man generellt tänka på när man shoppar i Barcelona?
Man brukar överlag kunna fynda de flesta spanska märkena till lite bättre priser i Spanien än hemma i Sverige. Sedan tycker jag att man alltid ska utmana sig själv lite grann. Våga testa något nytt. Prova! Det är då man kanske hittar den där färgen som får ögonen att poppa, eller modellen som lyfter hållningen.

Vilka är stiltipsen för hösten?
Satsa på ett härligt ytterplagg. Gärna ull. Rött är en färg som jag tycker att man ska testa i höst. Sedan är stickad klänning ett säkert kort.

Butiker att besöka i Barcelona
butiksfasader i Barcelona

Oysho
En spansk kedja med fokus på underkläder och bad till mycket bra priser. Men det finns också baskläder, myskläder, pyjamasar, träningskläder och accessoarer. Väl värt ett besök och en av mina absoluta favoritbutiker. Finns på flera centrala adresser i Barcelona. www.oysho.com

Zara
I Barcelona är du aldrig långt ifrån en Zarabutik. Utbudet är betydligt större här en hemma. Här finns alla de senaste trenderna för alla åldrar och alla plånböcker. Jag brukar också alltid besöka Zara Home. En av butikerna ligger på Avinguda Diagonal, 490. www.zara.com

El Corte Inglés
El Corte Inglés är Spaniens största varuhuskedja som du hittar på flera central adresser, bland annat på Placa de Catalunya, Avinguda Diagonal 471-473. Här finns alla de välkända varumärkena representerade både när det gäller kläder, skor, smycken, klockor, inredning, smink och parfym. Man kan säga att El Corte Inglés är Spaniens svar på NK och Åhléns, men med ett mycket större och bredare utbud. www.elcorteingles.es

Shoppinggata i Barcelona

Shoppinggatan Passeig de Gracia
På en av Barcelonas vackraste shoppinggatar, Passeig de Gracia, samsas lyxbutiker som Louis Vitton, Cartier, Chanel, YSL och Prada med mer plånboksvänliga alternativ som Hoss Intropia, Max & Co, Bershka och Stradivarus, för att bara nämna några. Här finns också många sportbutiker som Nike, Adidas och Puma. Eller varför inte fönstershoppa skor på Manolo Blahnik – butiken i sann Sex & The City anda.

Primark
För den som vill fynda finns den välkända irländska lågpriskedjan nu också i Barcelona. Orkar man leta så går det att hitta flera nya favoriter till höstgarderober till riktigt bra priser. Primark finns bland annat på C C Diagonal Mar, Avenida Diogonal 3. www.primark.com/en/store/barcelona-diagonal-mar

Här kan du läsa fler tips på saker att göra i Barcelona.

Boka resa till Barcelona

Boka flyg och hotell till Barcelona

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend till Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.