Till Sydafrika och Hurtigruten med Resia Instagram

Om du följer oss på Instagram, @resiasverige, så har du sett att vi nu varit iväg på två spännande resor, Sydafrika och Hurtigruten. Om du har Instagram så följ oss gärna för att hänga med våra säljare på andra resor.

För er som missat detta så måste jag dela med mig här i bloggen. Man vill ju bara åka!

Fredrik Koch från Resia i Ljungby har varit i Sydafrika med Tour Africa.

Sydafrika_6
Hade man kunnat bo på 11582m höjd hade man haft såhär vacker utsikt! Nu går ju inte det, bilden är tagen på sträckan Köpenhamn-London där jag flyger med Britishairways. På väg till Kapstaden, Sydafrika, byter vi nu plan på London Heathrow och ska snart stiga ombord nattflyget. Imorgon skriver jag om mina första intryck från Sydafrika – En värld i Ett land!

Sydafrika_5

Framme i Sydafrika! Väldigt skönt att det är samma tidszon som Sverige. Efter skön flygning med #britishairways började vi dagen med att åka upp till ”Lejonhuvudet”/Signal Hill. Därifrån har man bra utsikt över Kapstaden, Taffelberget (med sin karaktäristiska ”molnduk”), Robben Island (där Nelson Mandela satt fängslad 18 år) och fotbollsarenan som byggdes till fotbolls-VM 2010. På vår färd genom vackra landskap mot Prince Albert åt vi lunch på vingården #Fairview. Där kan man också passa på att provsmaka deras många olika varianter av getostar! 

Sydafrika_4

Uppe med tuppen idag (bokstavligen), så vi har redan hunnit med biotopisk (!) vandring i öknen utanför Prince Albert. Bland annat fick vi se Daisy, en växt som som lagrar vatten i sina stjälkar. Just nu blommar hon på senaste regnet (som föll i januari!). #resiastudieresa #tourafrica

Sydafrika_3

Ojoj, i Sydafrika strömmar upplevelserna in! Innan lunch hade vi olivprovning (Green Manzanilla tyckte jag var godast), sedan matlagning med African Relish ägare (Jeremy) och nu senast Stargazing!! Men dagen är inte slut… Först kulinariska upplevelser i form av den mat vi förberett (rödbetsshot, grillat Karoo-lamm och päron med sabayonne) och sedan fortsatta studier av det södra halvklotets stjärnhimmel!! Sydafrika är underbart!

Sydafrika_7

 

Idag har vi haft lite av en ”transportdag” tillbaka till Kapstaden. Vi genade från Prince Albert via ett vidunderligt vackert pass över Swartbergen. Egentligen rekommenderas 4W-drive men vår lilla buss klarade det galant. Med Route 62 rullande under oss tog vi oss till Cape Town med bara ett stopp på Bon Courage Estate för lite vinprovning!. Kåkstäderna är en tragisk del av det sydafrikanska samhället men lite hopp ingav vårt besök på en skola där (mestadels) kvinnor utbildas för Mikroföretagande! Ikväll åt vi middag på Gold. Upplevelsen inleddes med ”trumskola”, härlig stämning och lätt ömma händer. Därefter en provsmakningsmeny som jag varmt rekommenderar!!

Sydafrika_8

Vi avslutade vår Sydafrika sejour med utfärd till Cape of Good Hope och Simons Town (för att titta på pingvinerna). Nu har det blivit dags att summera dagarna härnere. En värld i ett land…stämmer så väl på Sydafrika! Tre saker:Smakerna, fantastisk mat, underbara viner! – Vyerna, det vi sett har varit obeskrivligt vackert! – Människorna, vänliga, härliga och hjärtliga! Så känslan jag vill förmedla är – ÅK HIT! Och självklart hjälper Resia till med researrangemangen! Varma hälsningar / Fredrik

Vi tackar Fredrik för de fina inläggen. Vill du prata med Fredrik så når du honom på 0372-253 32 eller fredrik.koch@resia.se

Medan Fredrik var i Sydafrika åkte Malena Jönsson från Resia i Halmstad med på Världens vackraste sjöresa – Hurtigruten.

Hurtigruten_3

 

Välkommen ombord på Hurtigruten och M/S Kong Harald. Följ med på en fantastisk resa!

Hurtigruten_2

Åker ni på sydgående rutt med Hurtigruten kan ni följa med på havsörnssafari vid Svolvaer. Ni åker ut med en mindre båt till mystiska Trollfjorden och ser fartyget glida in där. Därefter försöker ni locka till er havsörnarna – dessa otroliga fåglar! En mäktig upplevelse. Vad har ni för favoritutflykt med Hurtigruten?

Hurtigruten_1

Det ALLRA bästa med Hurtigruten är den fantastiska naturen. Jag förstår verkligen varför den kallas ”världens vackraste sjöresa”! Tröttnar aldrig på vyerna. Eller vad säger ni?

Vi tackar även Malena för vackra bilder. Vill du kontakta Malena för att veta mer om Hurtigruten så når du henne på 035-10 42 83 eller malena.jonsson@resia.se.

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.