Med Tjejplanet i Barcelona: Restips från Gry

Som sponsor av Mix Megapols Tjejplan hängde vi med Gry och 46 härliga tjejer till Barcelona. Under fyra dagar fick vi uppleva det mesta av staden. Shopping, strand, segling med katamaran, fantastisk mat, cava, sangria, nattklubbar och barer. Tempot var intensivt, men vi tog oss en pratstund med Gry.
Gry Forsell i Barcelona

Med Tjejplanet i Barcelona – hur känns det?
Fantastiskt roligt. Barcelona är ett perfekt resmål för den här typen av resa. Vi är en stor grupp av tjejer där ingen känner varandra sedan tidigare. Alla har olika förväntningar och preferenser, men det är lätt att sy ihop ett program som passar alla här. Att ta så många till en storstad ställer också krav på att det är säkert och att man kan känna sig trygg. Sedan är det perfekt att resa i september, man förlänger sommaren lite grann.

Vad gillar du mest med Barcelona?
Att det är både shopping, storstad och beachhäng i ett. Det är också en av få storstäder som verkligen funkar bra med barn.

Det här är din åttonde resa med Tjejplanet. Vad är det som har gjort att det har blivit en sådan succé?
Jag tror att det är för att idén verkligen kommer från oss. Vi satt på en konferens och spånade kring vad man kan hitta på, och kom på konceptet att fylla ett plan med tjejer och dra till värmen. Vi ville ta fram den här känslan, att du som den enda i familjen får åka iväg och bara rå om dig själv. Det är så nyttigt. Sedan tror jag också att det har varit en framgångsfaktor att man inte tävlar för sin egen skull. Här handlar det om att nominera någon annan som man verkligen tycker är värd att få unna sig en resa. Och vi får verkligen de mest fantastiska nomineringarna! Sedan är det också bra uppstyrt. Från början till slut.

När du inte är på resa med Tjejplanet. Vart reser du helst då på en weekendresa?
Jag håller på och försöker lära mig att inte åka tillbaka till samma ställen hela tiden. Det finns så många ställen som jag skulle vilja åka till där jag inte har varit ännu. Jag tycker jättemycket om Barcelona, jag har varit här väldigt många gånger. Sedan älskar jag New York, som alla svenskar. Köpenhamn är en annan stad som jag gillar väldigt mycket. Krakow var jag nyligen i, och dit skulle jag vilja åka tillbaka.
Men jag har inte varit i Berlin, inte i Milano, inte i Prag och inte i Wien. Det är städer jag väldigt gärna vill resa till.

Gillar du weekendresor?
Absolut. Men jag måste erkänna att jag är soltorsk. Vi måste alltid hitta bord där man kan vara både i solen och i skuggan. Jag älskar att sitta och svettas i solen! Jag tror att jag har en gen som gör att jag behöver solen. Det är därför Barcelona är så bra.

Vem reser du helst med?
Det är helst familjen. Det är alltid roligare med familjen. Men mina barn, av någon anledning, vill gärna vara hemma. Så om det är en weekendresa är det nog ändå gärna ett kompisgäng som jag reser med. Alex, som jag är gift med, och så ett par tre kompisar som jag älskar att resa med.

Säg tre saker som du alltid packar med dig på weekendresan!
Om jag reser med barnen, så har jag alltid med mig en ouppblåst ballong i handväskan. Tar ingen plats och kan verkligen fördriva tiden om ett plan är försenat eller så. En ballong kan inte heller stöta ner något och är aldrig i vägen. En stor, tunn halsduk eller scarf är också bra att ha med. Snyggt till skinnjackan, eller skönt att dra över sig på planet. Funkar också som filt i barnvagnen. Så en stor tunn scarf är A och O. Papper och penna också. Kan man alltid sitta och rita eller skriva grejor på.

Grys val i Barcelona:
sangria cava
shopping strand
paella tapas
Klackar sandaler

Boka flyg och hotell till Barcelona – sätt ihop själv

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend till Barcelona

Boka weekendpaket till Barcelona

Tjejer från tjejplanet i Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.