Segla i Barcelona

Det finns så mycket du kan göra i Barcelona, det är staden som har allt. Strand, shopping, kultur, tapas, cava och fotboll. Om du är i Barcelona och har en dag över rekommenderar vi att se staden från ett annat håll. Från havet. Det finns flera olika arrangörer av båt- och segelturer att välja på, och de flesta utgår från Port Olimpic.

Segla katamaran Barcelona

Längs med kusten till Sitges
Vi hakade på en segeltur med en katamaran längs med kusten till den lilla fiskebyn Sitges, strax söder om Barcelona. Från katamaranen är det en fantastisk vy med bergen i bakgrunden, stadsbilden och stranden som avslutas i havet. Seglingen till Sitges tar lite mindre en än timme.

Mast och segel på katamaran, Barcelona

Barbeque och bad
Väl framme utan för Sitges ankrar vi upp. Klarblå himmel, strålande sol och spegelblankt vatten i gnistrande turkost. Känslan av att få dyka i går inte att motstå. Att bada mitt ute i havet är helt fantastiskt, vattnet är omfamnande och salt.

Segla katamaran i Barcelona Livboj

Under tiden vi badar tänder besättningen grillarna för att servera oss en grym barbeque, med öl och sangria. Havsutsikten och strandkänslan vid den här lunchen är svårslagen!
Segla Katamaran i Barcelona.
Lunchbuffe på Katamaran i Barcelona

Bästa DJn
Efter lunchen blir det mer bad innan vår grymma DJ drar igång och får hela katamaranen att förvandlas till ett dansgolv. På vägen tillbaka till Port Olimpic möter vi flera härliga seglargäng som diggar med i musiken.

Dj på katamaran i Barcelona

Efter en halv dag till havs anlöper besättningen bryggan ungefär som om katamaranen på 40 fot vore en Mini som fickparkerades. Imponerande. Det här är verkligen en upplevelse som adderar ytterligare en dimension till Barcelona.

Här kan du boka en resa till Barcelona.

Tjej på katamaran i Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.