3 tips till Köpenhamn i höst: Gästbloggare Linn Katarina Grubbström

Vi kan inte få nog av Köpenhamn! Vår gästbloggare Linn har samlat sina bästa tips till Köpenhamn i höst så att du kan plocka russin ur kakan. Det finns, nästan, alltid utrymme för en weekend till vår granne i väst så missa inte att besöka dessa platser för att nyttja din vistelse på bästa möjliga sätt!

Bakelser och kakor Köpenhamn

Sensommarsolen skiner fortfarande och just nu känns hösten rätt avlägsen. Men den lurar ju alltid om hörnet och plötsligt står man med regn i ansiktet och en halsduk extra. Sådana dagar gäller det att hitta rätt ställe att besöka, för att hösten ska kännas mysig. Jag har några favoritställen i Köpenhamn som jag gärna besöker när hösten kommer.

En tallrik gröt, Köpenhamn

Börja dagen med gröt

För några år sedan öppnade restaurangen GRØD på Jægersborggade i Köpenhamn. När folk hörde att restaurangen bara skulle servera gröt och inget annat var det några som var skeptiska. ”Bara gröt – det kan man ju inte” sa folk. Nu, tre år senare, säger skeptikerna inte så mycket. GRØD har blivit ett populärt frukostställe som nästan alltid är fullsatt och Lasse, som äger restaurangen, har öppnat ytterligare en. För en tallrik gröt på GRØD är så mycket mer än ”bara gröt”. Det är en suverän start på morgonen – speciellt när det börjar bli lite kallt utanför.
Adress: Jægersborggade 50 på Nørrebro och Torvehallerne

Tea och scones, Köpenhamn

Drick te på Tante T

På en sidogata till Vesterbrogade och Istedgade nära centralstationen ligger Tante T gömt. När du går in här känns det lite som att gå in i en annan värld där tiden stått still. Här står gamla möbler sida vid sida och på väggarna hänger gamla familjeporträtt i svart och vitt. Bakom disken finns hundratals olika tesorter att välja mellan och urvalet av kakor är nästan lika stort. Perfekt när du vill ha en paus i vardagen.
Adress: Victoriagade 6, Vesterbro

Bakelser och tårtor Köpenhamn

Ät kakor på toppen av Christiansborg

På toppen av Christiansborg, den danska riksdagsbyggnaden, är ett högt torn. Tidigare användes lokalerna i tornet som lager, och de flesta av rummen var fyllda med gamla statyer och konstföremål. Det blev det ändring på i början av det här året. Då renoverade Rasmus Bo Bojesen tornet och öppnade restaurang.

Rasmus Bo Bojesen är knappast något nytt namn i den danska restaurang-världen – han är nämligen mannen bakom flera Michelin-restauranger. I restaurang Tårnet serverar han både varma rätter och utsökta kakor. Beställer du ett bord om eftermiddagen kan du få tre kakor och en kopp kaffe för 135 kronor – ett fantastiskt sätt att skämma bort sig själv!
Adress: Christiansborg

Text och foto: Linn Katarina Grubbström

Retat reslusten? Ta en weekend till Köpenhamn i höst och stilla suget!

Boka flyg och hotell till Köpenhamn

Boka flyg till Köpenhamn

Boka hotell i Köpenhamn

Boka weekend till Köpenhamn

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.