Vackraste och bästa restaurangen i Köpenhamn

Kritikerna världen över öser beröm över Köpenhamns restauranger. Nu kan de titulera sig med både världens vackraste och bästa restaurang.

Den brittiska tidningen Restaurants har utsett världens 50 bästa restauranger där 936 matexperter är med och röstar. Priset för världens bästa restaurang gick till Noma. Det var inte första gången den erkända tidskriften utsåg Noma till världens bästa restaurang. Noma fick sin första stjärna i Guide Michelin 2005 och den andra 2007. Man har behållit båda sedan dess.  På Noma, som har sin inriktning på nordisk mat, kan du beställa dagens meny för 1.600 DKK där det ingår inte mindre än 20 smakupplevelser. Läs den aktuella menyn här. Beställ bord långt i förväg online här. Noma ligger på Strandgade 93.

noma Restaurant in Copenhagen - Main Entrance

En annan restaurang i Köpenhamn som fått en utmärkelse som världens vackraste av samma magasin är Höst. Höst öppnades för drygt ett år sedan och ligger på Nørre Farimagsgade 41. Inredningen är nordisk precis som maten man serverar. Här är priserna på en helt annan nivå än Noma. En höstmeny kostar nu 595 DKK. Det finns även a la carte för dig som föredrar det. Höst är populärt så förbered din Köpenhamnsvistelse genom att boka bord här. 

höst

Höst_2

9 Responses to Vackraste och bästa restaurangen i Köpenhamn
 1. Lena i Wales Svara

  Jag har hört talas om Noma här i UK. Måste ha varit på TV. Själv bor jag i Wales, så det är tyvärr lite långt dit för mej!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Ja, det är ju inte direkt restauranger man besöker på en ”vanlig” semesterresa. Men upplevelsen är säkert väldigt speciell.

 2. P Svara

  Hej! Jag har en liten fråga.
  Det är nämligen så att jag, precis som många andra, har en passion för att resa runt i världen. Jag har precis tagit studenten och ska resa en hel del i höst, med hjälp av pengar som jag jobbat ihop under året. Jag undrar nu om du har något tips på hur man kan ”livnära” sig på resandet? Och då menar jag inte reseledare på Gran Canaria, utan jag tänker mig snarare något som låter en resa runt mer fritt. Alla tips uppskattas! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   P: Det finns ju många aktörer som anordnar rundresor till hela världen. Ofta vill man kanske att man har specialiserat sig på ett visst område för att kunna ge resenärerna som åker med bästa möjliga upplevelse. Många reseledare brukar dock ha flera strängar på sin lyra och brukar kunna flera resmål. Ett annat sätt är ju att försöka frilansa och skriva reportage för olika tidningar. Då underlättar det förstås om man har en journalistisk bakgrund.

  • Bara brittiskt Svara

   P, om du inte har något land du är bra på så kan du vara bra på en aktivitet och resa runt lite varstans med den. Matlagning går alltid hem eftersom alla behöver äta så kockyrket går att resa bra på och om du är villig att lära från grunden och skala tonvis med potatis så behöver du inte kunna allt för att hitta jobb. Barjobb kanske är ännu lättare.

   Ett annat tips är att ta Cambridge Certificate om du tänkt resa mycket i länder med dålig engelska som t.ex. Kina. Då kan du undervisa i engelska.

   • Hallins reseblogg Svara

    Bara brittiskt: Vilka bra tips! P, jag hoppas du fått lite mer info nu!!

 3. Bara brittiskt Svara

  Tidigare Noma-kockarna Victor Wågman (svensk) och Samuel Nutter (skotte tror jag) har öppnat restaurang Bror tillsammans också. Häromdagen stod de med food truck utanför mitt kontor och sålde en meny med ögon och tunga av lamm…nytänkande.

  • Hallins reseblogg Svara

   Bara brittiskt: Wow! Hm, lät ju sådär i mina öron men vågade du prova?

 4. […] är det bara  middagen kvar och den väljer vi att inta på Noma i Köpenhamn som har blivit utsed... blogg.resia.se/2016/01/12/hang-med-pa-min-dromweekend

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.