8 sevärdheter i Milano

(Uppdaterad 191011) Milano är Italiens näst största stad och ligger i den norra delen. Det finns de i Italien som skulle vilja se Italien delat i två delar, norr och söder, eftersom det är en stor skillnad i ekonomi och levnadsstandard. I de norra delarna ligger de flesta större företag och man är helt klart mer ekonomiskt välmående.

Milano är också en av världens modestäder med många kända designers och fyra internationella modeveckor per år. Milano är en ”snygg” stad med vackra byggnader och välklädda människor. Perfekt för en weekend eller varför inte en vecka och kombinera med någon av alla vackra sjöar som ligger cirka en timmes tågresa bort.

1. Milanos Duomo

Milanos största sevärdhet som är ett enastående byggnadsverk som tog 427 år att bygga. Den imponerande byggnaden är världens tredje största kyrka. Det är gratis att besöka kyrkan dagligen mellan 7-19. Vill du gå upp på taket kostar trapporna 3.50 euro medan hissen kostar 5 euro. Ibland ordnas konserter i kyrkan där det är fri entré, t ex en julkonsert 22 december i år. Gå in och läs mer på hemsidan. 

55845126 (1)

2. Nattvarden

Leonardo da Vincis mästerverk upptar en vägg i dominikanklostret intill kyrkan Santa Maria delle Grazie. Många talar om hur ”förfallen” målningen ser ut vilket beror på att oljan inte har klarat underlaget. Dock är det är en storslagen målning som man ”måste se” när man är i Milano. Men, kom ihåg att boka besökstid i god tid innan resan. Gillar man Leonardo da Vinci kan man också boka biljetter till guidad tur inkl. Skip-the-Line inträdesbiljett till Nattvarden

the-last-supper
Bild lånad här. 

 3. Museer

Är du konstintresserad så erbjuder Milano en mängd museer. Det största heter Pinacoteca di Brera där det finns verk av flera av de stora konstnärerna.

4. Operan – La Scala

Ett av världens främsta operahus, La Scala, ligger i Milano och är byggt på senare 1700-tal. Fin akustik och en magnifik inredning. Här gäller det att vara ute i god tid om du vill njuta en opera. Här finns mer info om biljetter, tider och priser.

152118447

5. Shopping

Ett besök i den oerhört vackra Galleria Vittorio Emanuelle är ett måste. Den ligger intill den praktfulla katedralen Santa Maria Nascente och är ett byggnadsverk som uppfördes 1865. Här kan du läsa mer om Milanogallerian. När det kommer till märkesshopping är det få städer i Europa som kan slå Milano. De kända modehusen har butiker på den exklusiva gatan Montenapoleone. För övrig shopping är gatorna Coros Buenos Aires och Corso Vittorio Emanuelle II att rekommendera. Vill du fynda på marknader så hittar du bra sådana på lördagar; Fiera di Senigallia på Via Valenzia samt Mercato di Viale Papiniani. Den senare öppen även på tisdagar.

dv277054
Galleria Vittorio Emanuelle

6. Maten

Milano Serverar naturligtvis den goda italienska maten såsom en härlig risotto och goda pastarätter. Men man har också ett välkänt internationellt kök med många spännande restauranger.

7. Kaffe och glass

Att ta en espresso på någon av stadens uteserveringar hör Milano till. Självklart finns den goda gelaton i Milano precis som i övriga Italien.

187451479

8. Utflykter

De vackra sjöarna Lago Maggiore, Lago di Como och Lago di Garda ligger bara 1-2 timmars tågresa bort. Perfekt att kunna kombinera storstaden med några dagars sol och bad i avkopplande och pittoreska omgivningar.

492677831

Boka flyg och hotell till Milano

Boka flyg till Milano

Boka hotell i Milano

Boka alla sevärdheter i Milano

3 Responses to 8 sevärdheter i Milano
 1. Janne Svara

  Vackra sjöarna norr om Milano är defiitivt värda ett besök och en natt extra .
  Vid Lago Maggiore ligger mysiga orten Belgirate och vackra Hotel Villa Carlotta med underbar utsikt .
  Ön Isola Bella i sjön är värd ett besök, halva ön består av ett slott med en underbar italiensk trädgård och halva ön av en fiskeby som är ihopbyggda.Kommer man söderifrån dyker slottets trädgård beläget på 10 terasser upp som en hägring ur sjön. Är flaggan dessutom uppe på slottet , ja då är prinsessan hemma. Slottet har varit i dynastin Borromeos ägo i nästan 500 år och dagens härskarinna är Principessa Bona Borromeo .
  Ön nås med båt från ett flertal orter, närmast ligger Stresa ca 400 meter över sundet. Som av en händelse kan man sen vandra på fåraherdestigar längs bergssluttningen utmed sjön tillbaka till Belgirate från Stresa. Man passerar mellan fäbodar , bondgårdar och ett utsökt gammalt kapell halvvägs.vingårdar . Det gjorde vi, en vandrin på ca 2 -3 timmarberoende på fart och nyfikenhet. Ta med vatten och ev matsäck. // Janne , Resia Göteborg

  • Hallins reseblogg Svara

   Janne: Tusen TACK för underbara tips!

 2. Helena WH Svara

  Hej! Jag går utbildningen Trac diplomerad-resekonsult på Frans Schartaus Handelsinstitut. Jag och några av mina klasskamrater har fått i uppgift att ta reda på mer om privatresebyråer, och vi valde att titta närmare på Resia. Vi har massor av frågor som är svåra att hitta svar på. Råkade ramla över din blogg och undrade om Du kanske har möjlighet att besvara dessa? Vi skulle vara jättetacksamma!

  1. Hur ser arbetsfördelningen ut på Ert företag/kontor? Hur tar ni hand om Era anställda?
  2. Vilka yrkesroller finns? Sitter någon enbart på backoffice?
  3. Hur ser fördelningen ut kvinnor och män emellan? Vilka är i majoritet? Hur ser åldersspannet ut?
  4. Vad för typ av produkter säljer Ni mest av, respektive minst?
  5. Vilken åldersgrupp riktar Ni er emot? Finns det någon grupp Ni inte ser som potentiella kunder?
  6. Hur marknadsför Ni er? Hur använder Ni er av sociala medier och vad får det för effekter?
  7. Hur ser Er distributionskedja/kanal ut?
  8. Hur använder Ni er hemsida?
  9. Vilken marknadsposition har Ni och vad strävar Ni efter?
  10. Hur viktig är miljön för Er? Använder Ni er av miljökompensation?

  Tack på förhand!

  Med Vänlig Hälsning,
  Helena

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.