5 tips på weekend i höst

Nu går det inte längre att förneka: hösten är på väg och det går rasande fort. De flesta har återgått till sitt men reslusten har inte minskat för det. Hur många av oss blickar framåt och funderar på vad nästa mål ska bli? Vi erkänner oss skyldiga! Resfeber tipsar om weekends inför hösten.
Byggnader Munchen

Om du inte har bokat höstens weekend än så är det nu dags att börja bestämma sig. Därför tänkte vi på Resfeber hjälpa till och tipsa om fem av höstens bästa weekendresor! Vare sig om du vill ta med familjen, kompisgänget eller åka solo har vi något för dig.

Fem höstweekends

1. För gastronomen – San Sebastian

Kvällsbild över SanSebastian
San Sebastian tillhör inte det vanligaste resmålet för en weekend, men resan dit är värd för att få äta gott en hel helg. Staden i sig är inte stor men bjuder på pinxos och havets läckerhet i varje hörn. Hit åker du dock inte för att sluka mat på tandpetare, hit åker du för att det är den närmsta staden till den välrenommerade restaurangen Mugaritz. I dagsläget har Mugaritz två Michelinstjärnor och sägs vara en av världens bästa restauranger. San Sebastian ligger vid kusten, så vädret kanske inte alltid visar sin bästa sida – men vad gör det när fokus är mat! Se till att boka bord i ordentlig tid på Mugaritz och ha med finkläder så att ni inte missar denna pärla.

Boka flyg och hotell till San Sebastian

Boka flyg till San Sebastian

Boka hotell i San Sebastian

2. För julfantasten – Wien

Julmarknaden vid rådhuset. Wien
Från oss sanna julälskare vill vi tipsa om nästa destination: Wien. Inte nog för att här finns otroliga mängder sevärdheter men Wien sägs också ha de bästa julmarknaderna, och det är ju aldrig för tidigt att starta julen. Boka er weekend till slutet av november, då har marknaderna startat och hotellen har inte hunnit bli dyra. Drick varm choklad, ta en runda på julmarknaden vid rådhuset (Wien town hall) eller ett varv i karusellen. En idyllisk och fantastisk start på december! Skulle ni tröttna på julen, men vem gör det, så kan ett besök på Spanska ridskolan vara en bra idé eller bara besöka ett av alla caféer och äta sachertårta. Wien har det mesta för de flesta och stillar de flesta sinnena!

Boka flyg och hotell till Wien

Boka flyg till Wien

Boka hotell i Wien

Boka weekend till Wien

3. För den shoppingsugne – Antwerpen

Antwerpen
Antwerpen är en riktig doldis men här kan vi lova att här gömmer det sig ett spenderarparadis! Antwerpen, belägen i norra Belgien, är en gammal hamn- och industristad som förr handlade med ädelstenar. Idag kan du fortfarande lägga pengarna på diamanter men det fungerar lika bra att flanera på gatorna och upptäcka gotiska byggnader. Framförallt kan du shoppa tills plånboken spricker! För dig som vill kombinera mat och shopping så är Antwerpen den perfekta staden. Ta dig ner till hamnen och Dock’s Café för att sörpla ostron, den bästa tänkbara avslutningen på en shoppingrunda.

Boka flyg och hotell till Antwerpen

Boka flyg till Antwerpen

Boka hotell i Antwerpen

4. För den ölglade – München

Munchen
En weekend i München kan bjuda på det mesta. Det låter kanske klyschigt – för att dricka öl måste man åka till Tyskland. Men det ska man! München är dessutom den perfekta staden för dig som inte orkar vandra runt utan vill se det mesta möjliga på en relativt kort tid. Oktoberfest ligger runt hörnet och är väldigt lägligt för dig som föredrar öl i stora mängder. Om inte så går det lika bra att besöka staden senare på hösten. Ät och drick gott för rimliga priser, checka in på ett hotell som har både bar och restaurang och du har allt fixat. Skulle det vara så att du är intresserad av fotboll så var extra noga med datumen, kanske du kan haffa en biljett till Bayern München!

Boka flyg och hotell till München

Boka flyg till München

Boka hotell i München

5. För dig som vet varken ut eller in – Warszawa

Warszawa Stare Miasto
Redo för vad som så länge det är en resa? Inga problem! Vi rekommenderar Warszawa. Du börjar genast fundera på andra världskriget och är beredd att sluta läsa. Men det ska du inte! Den tillsynes osynliga staden har så mycket att erbjuda. Förutom den självklara historiken som finns har Warszawa förvandlats till en trendig stad som erbjuder det mesta. Den bubblar av liv och det händer något i varje hörn. Vad sägs om att starta dagen på frukostmarknaden Targ Śniadaniowy eller besöka biblioteket, Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego, med egen trädgård på taket? Hit är perfekt att åka med kompisgänget, det finns något för alla. Warszawa är på uppgång, så passa på att dra dit innan den stora turisthorden förstår stadens glans!

Boka flyg och hotell till Warszawa

Boka flyg till Warszawa

Boka hotell i Warszawa

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.