Pubrunda vid Hammersmiths flodpubar del 2: Gästbloggare Heléne Johansson

London och pubar är synonymt för många och därför har vi tagit hjälp av vår gästbloggare Heléne för att hitta till rätt ställen. I den här guiden tar hon oss vidare på samma stråk för att hitta nya guldkorn att besöka!

Skylt Thames path, London

För några månader sedan tog jag med er på en pubrunda i stadsdelen Hammersmith i västra London och vi besökte tre pubar: Blue Anchor, The Rutland Arms och The Dove. Idag tänkte jag visa er ytterligare tre trevliga vattenhål som man kan besöka om man vill fortsätta den vackra promenaden västerut längs Thames Path.

Vi utgår från The Dove och fortsätter längs den härliga promenadvägen som på ena sidan kantas av enormt tjusiga hus och lyxiga trädgårdar där välbeställda londonbor huserar, och på andra sidan av den ständigt föränderliga Themsen. Vackra blommande träd, London Beroende på när du kommer så varierar flodens djup med många meter på grund av tidvattnet. Detta ständiga in- och utflöde av kolossala mängder vatten ger alla som tränar rodd antingen en bra skjuts på vägen eller ett rejält motstånd, beroende på vilket håll de ror åt.

 

Roddträning i London

När det är ebb ligger alla flodbåtar plötsligt på land, en bra bit från vattnet, och några timmar senare flyter de igen. Att stå och se vattnet strömma ut och in är ett skådespel i sig. Flodbåtar på land, London

Något hundratal meter från The Dove dyker den första puben upp – The Old Ship W6. Uteservering på The Old Ship, London The Old Ship, London Här har folk ätit och druckit sedan 1722, och puben är rejält rymlig både inomhus och utomhus. Det finns gott om sittplatser på markverandan och ute vid alla de bord och bänkar som står på gräset helt nära vattnet, men allra bäst sitter man uppe på balkongen där man har en oslagbar vy över Themsen. Uteservering The Old Ship, London De senaste två gångerna jag har besökt The Old Ship har balkongen varit reserverad för matgäster, men det beror helt på hur många gäster de har för tillfället. Försök alltid få en balkongplats är mitt tips. Inomhus är det ljust och mycket fräscht och toaletterna är föredömligt rena och välskötta. The Old Ship interiör, London Puben har också ett så kallat ”Function Room” som består av en stor inglasad veranda där stora sällskap kan hyra in sig för festliga tillfällen. På The Old Ship finns ett fint utbud av såväl kända ölsorter som öl från mindre bryggerier, och vinlistan är fylld av kvalitetsviner från hela världen. Barn och hundar är välkomna och kan utan fara springa runt på de stora ytorna utomhus. Glassbil vid lekyta i London

Bara någon minut bort ligger nästa pub, The Black Lion.. Det här stället känns mycket äldre än The Old Ship även om det nödvändigtvis inte är det, mycket beroende på husets vitkalkade fasad och underbara smideslyktor. Puben The Black Lion, London Här huserar ett äkta spöke, vilket den fantastiskt trevliga och pratsamma personalen gärna berättar om. Här kan ni läsa mera om ”The Hammersmith Ghost”. Jag stötte lyckligtvis aldrig på spöket men jag åt en väldigt god lunch här, och den intogs vid ett av de många borden utomhus. Här blir det aldrig trångt, och även här är såväl barn som hundar välkomna. Uteservering på puben The Black Lion, London Barn kan också ha roligt i den lilla lekparken som ligger precis utanför pubens område. Inomhus är det betydligt trängre och mer genuint pubaktigt än på The Old Ship, och man har också en av Englands få bevarade ”Skittle Alleys”; ett långsmalt rum där man förr spelade sällskapsspelet Skittle men som nu används som matsal. Bardisken på The Black Lion, London Puben har förutom sitt spöke och sin ”Skittle Alley” ett bra utbud av allehanda drycker och en relativt kort men välkomponerad meny samt fräscha toaletter. The Black Lion är en av mina personliga favoritpubar, dels tack vare den härliga miljön, dels på grund av den särdeles välkomnande personalen.

Till sist ska vi besöka inte bara en pub utan även ett bryggeri. Några minuters promenadväg från The Black Lion dyker en tvärgata som heter Chiswick Lane South upp till höger. Gå upp för den, och framför er ligger Griffin Brewery. Här har Fullers bryggt öl i över 350 år, och som gatunamnet indikerar har Hammersmith övergått i stadsdelen Chiswick. På Griffin Brewery kan man ta en guidad tur och få lära sig allt om ölbryggandets ädla konst, och givetvis ingår provsmakning efter avslutad tur. Intill bryggeriet ligger påpassligt nog en ”Brewery Shop” där man kan inhandla diverse livsnödvändiga prylar till sin hemmabar – ölunderlägg, små ölmattor att ha på bardisken osv. Griffin Brewery i London

Entre Brewery shop, London Allra högst upp på gatan ligger puben Mawsons Arms som hör till bryggeriet. Det är givetvis stort fokus på Fullers ölsorter här, men det finns flera olika sorters vin och givetvis alkoholfria alternativ även här. Av alla ställen jag berättat om är denna pub den minst barnvänliga då den ligger precis intill den starkt trafikerade Great West Road. Dock är det bara att gå tillbaka ner för backen och så är man nere vid lugnet vid floden igen. Hit går man främst för bryggeriets skull och då följer pubbesöket så att säga med på köpet. Puben Mawson Arms, London

Ja, då har ni via text och bild fått besöka sex flodpubar, från Hammersmith Bridge till Chiswicks östraste del. Hoppas ni känner er inspirerade att åka hit och uppleva dem på riktigt. Det är en underbar utflykt, det lovar jag!

Text och foto: Heléne Johansson

 

 

Boka en höstens weekend till London här!

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.