Familjesemester i Miami, South Beach: Gästbloggare Pernilla Gerell

USA kan erbjuda det mesta och det lockar allt fler att resa dit när dollarn står låg. Varför inte ta med barnen och åka på familjesemester till Miami? South Beach är en enkel plats för en hel familj att njuta av semestern. Den här veckan guidar vår gästbloggare Pernilla med familj oss i Miami och Florida, följ med på semester till South Beach!

Amerikanska flaggan

Varje år åker vi utomlands med familjen. Vi är en familj med två vuxna och tre mellanstora barn, tvillingar på 11 och en kille som fyller 16. Vi gillar att sätta ihop resorna själva och att inte åka på charterresa. Dels för att man får skapa resan som man själv vill och dels för att det blir billigare.
Fördelen med att resa ihop med familjen är att vi får uppleva saker tillsammans som sammanfogar oss och ger oss många minnen och äventyr att skratta och prata om sen.

Flera år i rad har vi varit i Italien och trivts mycket bra där men nu ville vi se något annorlunda, och något som vi trodde kunde vara kul för barnen var att uppleva var USA. Det är därifrån de flesta filmer och mycket annat kommer, allt är stort och häftigt och väldigt icke-europeiskt. Barnen och vi vuxna har lite olika behov så vi försöker att kombinera en resa där alla får sitt.
Alla gillar att uppleva saker, vi vill ha en sol och badsemester med pool och strand men också kunna shoppa och uppleva landet. Valet föll på Florida och Miami i 14 dagar, det är vackert där och för att vi kan få sol och badsemester samtidigt.

Just South Beach blev det för att ha nära till allt där det händer och vi hade blivit rekommenderade att bo där. Vi gillar att bara kunna gå ut på strandpromenaden, stranden, till restaurangen och shoppingen utan att behöva ta bilen jämt, det kändes lockande. Från South Beach planerade vi sedan in olika utflykter runt om i södra delen av Florida.

Boende:

Att hitta hotell/lägenhet centralt till bra pris för en familj på fem är inte alltid lätt. Vi ville dessutom ha en pool. Efter en tids letande föll Valet på Courtyard by Marriott Miami Beach South Beach. Hotellet har en takpool och en fantastisk utsikt över hela South Beach. Hotellets läge var väldigt centralt och bra, nära Lincoln Road och gångavstånd till Art Deco District.
Hotellet hade allt vad vi behövde och läget var bra. Takpoolen gillades mycket!

Hotell Courtyard by Marriott Miami Beach South Beach

Vid stranden, bara 500 meter från hotellet, ligger många restauranger och nattliv för den som önskar det. Det är kul både för vuxna och barn att gå där på kvällen och bara se på folklivet som äger rum, alla fina bilar eller att bara promenera runt i den ljumma kvällen.

Boka hotell i Miami

Shopping:

När man åker till USA vill man shoppa, särskilt när dollarn är fördelaktig mot kronan. Jag hade bestämt mig innan jag åkte dit för att köpa en svart väska från Michael Kors och den fanns att hitta för mindre än halva priset. Dryga 1000 lappen! Mycket fanns på rea när vi var där, även på outletbutikerna.

Michael Kors Väska

De bästa shoppingställena runt Miami:

Sawgrass Mills – ett gigantiskt outlet-shoppingcenter (ett av de största i Florida) ligger ca 45 min utanför Miami med bil. Väl värt ett besök!
Jag är inte så förtjust i outlets egentligen så jag var skeptisk innan vi kom dit men detta centrum var bra tyckte jag. Man behöver god tid på sig där:)

Aventura Mall är ett centrum närmare Miami som har alla de större butikerna som Nordströms m.fl. Sen finns det en mängd butiker vid South Beach. Lincoln road heter den stora gatan där butikerna som Zara, H&M och kända designermärken ligger på rad varvat med hantverksstånd på gatan.

Restaurangtips:

När det gäller maten försökte vi balansera nyttigt och onyttigt, billigt och dyrt. Vi köpte mycket frukt och mat i livsmedelsbutiken och åt på takterrassen vilket höll matkostnaden nere.
Det är väldigt lätt att man äter upp alla pengar eller lägger den på skräpmat, något det finns väldigt mycket av. Att äta mexikansk mat på snabbkedja eller hamburgare kan vara gott ibland och väldigt billigt. En meny på en snabbmatskedja kostar ca 35-45 kr per person. Mat på en bättre restaurang kostar 10ggr mer per person.

Fogo de Chao är en brasiliansk restaurang där man äter fantastiskt gott kött av alla dess sorter, grillat precis så som man vill ha det. De serverar köttet vid bordet och man äter så mycket man vill. Det kostade en slant. ca 2000sek för 5 pers inklusive dryck. Det var fantastiskt god mat, trevlig service och en upplevelse som gjorde det värt pengarna.

Chili´s är en amerikansk matkedja som ligger utanför South Beach, nära shoppingcentret Sawgrass Mills som vi annars rekommenderar. Bra priser, variation på mat och väldigt amerikanskt!

Utflykter och sevärdheter:

Key largo snorkling collage

John Penne Camp Coral Reef i Key Largo.

I Key Largo finns en vacker park varifrån man kan åka ut med båt på snorkling eller för den som inte vill bli blöt, ta en av alla båtar med glasbotten för att kika på fiskar som lever runt korallrevet. Det var inte så farligt dyrt för en familj att åka på en sådan utflykt, det kostar runt en tusenlapp. Men att köra in i parken med bilen kostar också, vilket vi inte hade räknat med. Mycket i USA kostar mer än man räknar med, så räkna med det:) Skulle jag göra detta igen skulle jag valt snorklingen!
Everglades collage, Alligator, flicka, fjäril, båt

Everglades

I träsket Everglades bor det flera alligatorer. Alla har sina revir som de kämpar med sina liv för att äga och behålla. Vi åkte ut på landet till Coopertown för att ta en båttur ut bland alligatorerna. Det finns många att välja på men Coopertown ska vara den mest genuina. Det var en cool känsla att komma dit, som att gå tillbaka i tiden. Vi bestämde oss för att ge oss iväg ut med guide och spana efter alligatorer i träsket. Fantastiskt häftigt. Vädret var optimalt, inte gassande sol och inte regn.
Det är inte alls säkert att man får chansen att se en alligator men man kan också komma lite för nära, med den känslan gav vi oss i väg i träsket. Fick vi se några alligatorer? Jo, vi såg fem stycken men de var väldigt rädda och stack snabbt iväg när vi kom med båten. Man kände väl inte så mycket för att hoppa i och bada men att sitta i båten kändes ofarligt.

Universal Studios:

Vi åkte även en dag upp till Orlando och gick på Universal studios. Det är en ganska lång resa dit så vi tog en natt där. Det är väldigt dyrt att gå på dessa nöjesparker men också väldigt häftigt att uppleva. Vi tycker dock att det räcker med en till två dagar, sedan är man mätt på det. Parkerna har små fuktduschar man kan svalka sig i och det är air condition inne i lokalerna när man köar som tur är. Just Universal Studios passade bra för våra barn som blivit lite äldre. Vi tyckte att Disneyland var roligare när de var lite yngre.

Sammanfattning av resan:

Ska man bo i Miami ska man absolut bo vid South Beach! Fördelen med att bo i Miami/Southbeach är att man kan kombinera nattliv, kvällsliv med sköna stranddagar och shopping utan att behöva resa för mycket. Bil behöver man ändå för att kunna åka och shoppa i stora affärscentrum och om man vill göra utflykter.

Nästa resa skulle jag välja att bo i en annan del av Florida och utforska den, gärna runt Naples. Att ta hela Florida på en gång blir för mycket, även om USA är ett bil-land. Det finns många platser man vill besöka i Florida som vi inte hann med denna gång. Vi hade inte velat göra mer utflykter än dessa på 14 dagar så ska man se mer av Florida rekommenderar jag en längre vistelse.

Barnen var väldigt nöjda med resan, vi vuxna likaså!

Text & foto: Pernilla Gerell, Life´s Silverlining and I

Väntar en familjesemester till vintern? Varför inte boka en resa till Miami!

Boka flyg och hotell till Miami

Boka flyg till Miami

Boka hotell i Miami

Boka paketresa till Miami

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.