Tävla och vinn boken Mind the Gap En annorlunda reseguide om London

Jag fick en bok skickat till mig, Mind the Gap, En annorlunda reseguide om London. Boken har ett härligt format som gör att du kan bära den med dig men den passar precis lika bra på sängbordet för underhållande läsning. Söker du information om de stora sevärdheterna så är det här inte boken för dig. Istället får vi tips om hemliga hotell, pizzerian inhyst i en klassisk dubbeldäckare, mystiska museer, gammaldags godisaffär från sagornas värld, osynliga oaser om du vill bort från bruset och om ett hyllningscafé till prinsessan Diana minne.

Jag förlorade mig bort en lång stund och ville genast boka en biljett till London!

mind-the-gap

Nu kan du vinna denna härliga Londonguide. Vi har tre böcker i potten. För att tävla vill vi att du berättar för oss vad du förknippar med London. Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 4 augusti. Vinnarna meddelas personligen via mail samt med inlägg här i bloggen.

Tävlingen avslutad!

Vi säger grattis till Jenny, Saga och Tess som har vunnit varsitt exemplar. I ett nytt inlägg kommer vi att berätta mer om vad ni förknippar med London. Den blev en härlig lista måste jag säga!

94 Responses to Tävla och vinn boken Mind the Gap En annorlunda reseguide om London
 1. Åse Svara

  När jag tänker på London så tänker jag på musikaler! Var för första gången i vuxen ålder i London förra året och vi var och såg The Phantom of the Opera.
  Helt underbart och en extra kul lyxig detalj var att man fick ta med sig ett (plast)glas av sitt bubbel in i salongen.
  Jag vill tillbaka igen och se andra musikaler. Det är ju faktiskt inte en särskilt lång resa dit 😀

 2. Jeanette Svara

  London är en jättestad med influenser från hela världen. Här kan man följa Sherlock Holmes spår, åka i London Eye, gå på spännande brittiska muséet, se någon av alla kända platser i staden, shoppa, gå på teater med mera

 3. Jenny Svara

  Åh mitt London, staden med rykande asfalt och morgontidiga pratglada gatsopare. Spännande gamla kyrkor, trånga gränder med uråldriga pubar som plötsligt parar sig med nybyggda höghus. Härliga glada pratsamma människor och rökelsefyllda marknader, kostymklädda människor med hatt och käpp bakom nästa hörn. Övervakningskameror i varje hörn, men fler öppna hjärtan än man kan räkna. Superbegåvade människor som spelar och sjunger i varje hörn. Klappret av högklackade skor och de underbart vänliga och skämtsamma människorna som jobbar på tunnelbanestationerna. Avgaser och gröna parker. London är högt och lågt, gammalt och nytt. Glädje och sorg, allt paketerat i mitt hjärta.

 4. Åsa Svara

  Jag tänker på Harry Potter, shopping och fish and chips.
  Nu har jag inte varit i London iof men resan är bokad i januari

 5. Mats Bud Svara

  London förknippar jag med fotboll, pubar, teater och en stad som aldrig står stilla.

 6. Jojo Svara

  Med en man som är fotbollstokig känns London mest som det stora fotbollsresmålet. Skulle jag åka dit någon gång vill jag göra det med någon som vill se och uppleva mer av stadens utbud.
  Mindthegap verkar vara det perfekta resesällskapet! Kanske fotbollsnörden vill åka med efter att ha bläddrat runt i boken?

 7. Liisa Svara

  London är hela världen i en stad, alla små byar som har vuxit ihop. Min favoritplats är Primrose Hill, sitta där och titta på staden!

 8. Birgitta Svara

  London för mig är puls, pubar och ”polite people”!
  Ska dit i oktober, längtar!

 9. Hans Carlsson Svara

  Det finns så mycket som kan förknippas med London, men mitt trevligaste minne är en utflykt till Greenwich och 0-meridianen. .

 10. Susanne Karlsson Svara

  Lyx
  Oxford Street
  Nytt med tradition
  Dubbeldäckare
  Oliver, Jamie
  Nostalgi

 11. ola lagström Svara

  london är som england i övrigt man räknar o mäter i enheter som inte finns längre men man kan inte annat göra än att älska london med istort sett gångavstånd till det mesta. det finns alltid en musikal,konsert match varje dag som passar alla.

 12. lena ericson Svara

  Denna fantastiska bok gav jag bort till en ” First-Time-londoner” Den var otroligt välläst och tummad innan resan:-) London är för mig konserter i Hyde Park, punkgatan Kings Road, Afternoon Tea, Subkulturer av alla de slag, anskrämliga souvenirer, paraply av å på, underbara människor som alltid kallar en love och dear, skoskav och en öl med gubbarna på puben:-)

 13. Karin Thorin Svara

  För mig är Londonmysiga pubar, afternoon tea på The Ritz och fantastiska musicaler.
  Have a nice trip!

 14. Ingela Sjögren Svara

  Jag tänker på London som storstad som man åker över en helg, weekend. Ser på fotboll går till en pub och åker dubbeldäckare. Det finns så mycket mera det begriper jag.

 15. Gulla Svara

  För mig är London den plats där morfar växte upp. Där jag sett mycket bio bl.a. Rockoperan Tommy med Elton John, jag tyckte den var fantastisk. London är också trötta fötter, god pubmat och halvfräscha hotell. Framförallt är det staden man alltid vill resa tillbaks till.

 16. Lena Persson Svara

  Swinging London som bekant
  lockar både tjej och tant.
  Sevärdheter, och nöjesliv.
  Shopping är ett tidsfördriv.
  Pub, slott eller musikal.
  Alla gör sitt eget val.
  Och oavsett vad du väljer.
  Är London staden som säljer.

 17. Ann-Christine Ring Svara

  Afternoon Tea! Shopping! Musikal!
  Det är det första jag tänker på och också det jag hann med när jag var där. Är inte så förtjust i stora sevärdheter utan tycker egentligen mest om att insupa atmosfären och kolla in vardagslivet på nya platser. Denna guide verkar vara precis vad jag gillar mest 🙂

 18. Sofi Lindell Svara

  London för mig är känslan av att vara på upptäcksfärd med de man älskar. Få äta fish and chips eller steak & kidney med en pint. Strosa runt på marknader och i parker. En mycket härlig känsla 🙂

 19. Lena Svara

  Jag kommer att tänka på marknader, parker, muséer och massor av shopping!
  Mycket roligt samlat på en och samma plats!

 20. Ulla Svara

  Tänker på London som en stor stad med många sevärdheter. mat från alla världens hörn, en skön mix av många olika kulturer.

 21. carinamagnusson Svara

  Jag tänker på Big Ben, Tower Bridge. Shopping på Oxfordstreet med afternoon tee. Harry Potter är också något jag tänker på.

 22. inger fromell Svara

  Äääälskar London. Allt finns. Parker, nöjen, shopping och mångkultur och vi har ju lärt oss engelska i skolan.

 23. Merjem Svara

  Åh alltid kul att åk dit och se runt men jag ofta visste inte som finns där kanske jag missa en del runt där stad.. Boken guidien säker bra tips mig mycket bättre jag var::) älskar där LONDON.. Om jag vinn då lova jag att resa dit igen.. Jag älskar shopping och att fika och mer…..

 24. Anna Svara

  Även om jag har varit i London många gånger, ofta med olika personer men ännu oftare på egen hand, är mitt mest intensiva minne av London riktigt gammalt.

  Jag var 15 år och på skolresa. Som seden bjöd på den tiden, skulle det drickas pints någon av de sista kvällarna – givetvis utan att lärarna upptäckte saken. Jag var skicklig med pintsen, men ganska oskicklig på att dölja ölintaget.

  För att hjälpa mig undan lärarnas hökögon, när jag skulle smyga mig in på hotellet, packade mina klasskamrater mig i en väska och ställde in mig i ett av rummen – och glömde bort mig!!

  Jag har fortfarande svårt att INTE minnas timmarna i väskan…!

 25. Susanne Svara

  Åker till London om 12 dagar!!! Då ska vi shoppa, vandra längs med Themsen och insupa atmosfären. En dag ska vi åka till Stonehenge och de 2 sista dagarna ska vi tillbringa i Brighton! Längtar!

 26. Susanne Svensson Svara

  Åh…London, minnen dyker upp från ett musikalteaterbesök 1979. Va på språkresa i Brighton o åkte till London för att titta på Grease…vilket äventyr för en femtonåring från landet

 27. Maria Sjödahl Nilsson Svara

  Jag och min stora dotter besökte London i maj i år. Varje gång man kommer hit möter man en massa trevliga människor och då ofta Londonbor. En kväll åkte vi taxi hem från teatern och vi en helt underbar guidad tur hem. En annan dag i tunnelbanan hamnade vi bredvid en äldre man som bott hela sitt liv i London. Han började ganska snabbt prata med min dotter om vad vi gjort och vad vi tyckte om London. Min dotter och han började titta på londonkartan och han tipsade om flera ställen som han tyckte vi skulle besöka som var utanför det ordinarie turistutbudet. Så för mig är det de trevliga londonborna som man träffar på resan till London.

 28. Bibz Westling Svara

  London,en fantastisk stad, med så mycket kultur så fina restauranger,fina shoppingmöjligheter så mycket av allt. En stad med ”Puls” Jag var där första gången på 70-talet som ung och det gav mersmak, Nu är jag snart på väg dit igen, nu för tredje gången på ett år!
  Har sett till att mina barn har farit dit oxå för att få uppleva denna ”heta” stad, min dotter till och med flyttade dit och stannade i nästan ett år, hon ordnade till och med sin praktik där under sin universitetsutbildning, och fick anställning där. Nu skall hon och jag åter till denna stad och semestra tillsammans, vi tar chansen till att gå på musikal, Jamie Olivers restaurang och även till Gordon Ramsey´s restaurang, afternoonthe`på Wolseley, puben The Fridays, shopping på Westfields mm mm. Det vore underbart med en bok som tipsar om fler smultronställen i London. Har hört talas om någon Chokladprovning, Staden som har så mycket att erbjuda så man får alltid längta tillbaka. Staden som känns trygg trots att det är så många människor överallt, kamerabevakning och vakter och poliser gör att vi vanliga människor kan känna oss trygga, fina bussar och tunnelbanor och taxibilar gör att det går smidigt att ta sig fram mellan de olika områdena i staden, nu skall vi även prova att åka båt på Themsen.London är det enda resmålet (storstad) som jag alltid längtar tillbaka till, sommar som vinter, firade förra Julen där, det var en av mina bästa jular som vuxen helt fantastiskt,vilken stämning. LONDON I MITT <3 för alltid

 29. Barbro Lundqvist Svara

  Royal Albert Hall
  Hela London i ett nötskal.
  En gång and you will return.

 30. Ana Kokol Svara

  Jag har bara varit i London en gång och jag förknippar London med shopping! Jag var på en musikal och vi såg lite sevärdheter men vi shoppade loss. Det finns ställen för alla plånböcker, det gäller bara att veta var guldkornen finns. I den boken kanske jag kan få lite nya tips och kanske bokar jag en ny resa dit.

 31. margareta s Svara

  Mind the Gap, En annorlunda reseguide om London jag vill ha, den för ytterligare upptäckter i London vore bra.

  London är för mej, att ständig förvandling är dess grej.
  Stagnerar staden aldrig gör, utan ständigt på sig rör.
  Alltid något jag kan upptäcka som mig berör.
  Staden som kan erbjuda något fram till dess man dör.

 32. Vivi-Ann Johansson Svara

  Musikal och stora härliga parker!
  Var till London första gången för två år sedan och ska absolut dit fler gånger! Vi såg musikalen We will rock you!Toppen bra var den, nu nedlagd efter 12 år!

 33. Elisabeth Reich Svara

  För att min London-visit ska bli riktigt sensationell —-bara måste jag dricka eftermiddagsté på Ritz Hotell !!

 34. Fredrik Svara

  London är staden som har allt!
  Ett vimmel av människor med olika ursprung, kultur i form av bland annat teater och musikaler, massor av olika museum, pubar, ”te-fik”, fotbollsarenor, ”kända och mindre kända” sevärdheter, loppmarknader och så mycket mer. Här hittar alla något. Själv gillar jag blandningen av utbud och det faktum att jag hittills alltid blivit väldigt trevligt bemött, oavsett var i London jag varit. Denna bok låter som en guldgruva för en Londonresenär.

 35. Håkan Nilsson Svara

  Det är just de små och mindre kända guldkornen som jag är intresserad av…

 36. Eva Albin Svara

  En polis som heter Bobby
  som är lite så där snobbig
  med en rund hatt på skallen
  det tänker jag på när jag sitter här på pallen

 37. Kim Svara

  Inspirerad av en Sommar-pratare för några år sedan så bestämde min fru och jag att dela upp vår smekmånad på tio tillfällen. Eftersom vi båda älskar London blev valet enkelt. Till hösten åker vi till London för tredje gången och firar att vi gift oss!

 38. sylvia Svara

  Trevliga människor och mycket att se. Ett promenerande och ett tunnelbaneåkande. Musicaler, pubar, marknader, museer och inte minst allt shoppande ska hinnas med. Åker gärna dit igen!

 39. Gunnar Rurling Svara

  London är staden fylld av magi, hemliga sällskap, nya upptäckter och minnen från min fantastiska bröllopsresa

 40. Cilla Svara

  Jag förknippar London med regn. 🙂 Och plommonstop och afternoon tea.

  Åååh vad jag längtar till att åka dit! Jag blev väldigt nyfiken på den gammaldags godisaffären från sagornas värld… 😀

 41. Camilla Davour Svara

  Jag tänkre på fish n’ chips! Visst finns det i Sverige också men det kommer inte i närheten av den ”riktiga” snabbmatsrätten som man kan köpa i nästan varje gatuhörn i London! 🙂

 42. Emma J Svara

  När jag tänker på London tänker jag på afternoon tea och musikaler i massor.
  Hoppas jag nu vinner så jag får en annorlunda reseguidebok med roliga tips på vad man kan göra!

 43. My Svara

  När jag tänker på London, tänker jag på fotboll. På min första London resa bjöd jag min pojkvän på en fotbollsresa till London. Vi båda älskar arsenal & det var så kul… 😀

 44. Karin Svara

  London för mig är puls, promenader, musik, musikaler, museum, mat och inte minst öl.

 45. Marita Svara

  Så snart jag landar i London fylls jag av kreativitet – jag vill skriva, plåta och fixa. Kreativiteten föds av känslan av frihet som London – min ungdoms stad – alltid ger!

 46. Said Svara

  Jag den bästa på äventyr är,
  skulle älska en resa som till London bär.
  Mode, skönhet och kvalité,
  London en stad lik Tresemmé.

 47. Lena Svara

  Pulsen, musiken, glittret och magin – Resias tävling kittlar fantasin. London, vimlet, trafiken och drivet ? Allt i ett blir det ett minne för livet!

 48. Anna Lundqvist Svara

  Glada människor. Pubar. Te o scones. Härlig atmosfär och internationellt folk. Mysiga restauranger och underbara caféer. Shopping på högsta nivå – ja stan har allt!!!

 49. Susanne N Svara

  I London finns alltid något nytt att upptäcka som inte så många andra hört talas om! Älskar att upptäcka och utforska dessa små ”pärlor”. Om jag har tur och vinner Mind the Gap kommer min nästa resa till London med säkerhet bli ett äventyr!

 50. Marie Svara

  London, här finns både nu och då
  en liten stad och en stor ändå
  London har något för alla
  här jag mina barn vill valla
  spännande med en guide så annorlunda
  många upplevelser framför oss stunda!

 51. Jim Andersson Svara

  London, den storstad med de största arkitektoniska förändringarna de sista 30-40 åren. Från att inte ha några höga hus till vad det är i dag.

 52. Åsa H Svara

  Bokat en resa i tråkiga november,
  för London är som en feber !
  Vill alltid dit,
  hitta en ny favorit !
  Afternoon tea på ett nytt hotell,
  och ett besök på museum gör mig så snäll !
  Kanske en musikal av nåt slag,
  och sedan håller suget efter London ett tag !

 53. Martin Norén Svara

  Jag förknippar helt enkelt London med människoflödet. Jag har träffat massor av underbara personer under mina resor till denna fantastiskt levande stad. Att dricka en kopp te i Kensington Garden och samtidigt tala med en äldre brittisk dam är inte heller helt fel. Den som är trött på London är trött på livet!

 54. Tine Svara

  London för mig är alla mysiga pubar, parker och den enda storstad i världen jag kan tänka mig att flytta till…älskar London!

 55. Saga Svara

  Eftersom jag är uppvuxen i en abbagalen tondöv familj så förknippar jag såklart London med mamma miamusikalen. Varje gång en abbasång kommer på radion sjunger alla med, högt och falskt! Nu ska vi äntligen få åka till london i december och se musikalen live. För att förgylla den bästa resan i mitt liv skulle de här tipsen vara underbara!

 56. Tess Svara

  London för mig är barndomsminnen, storstadspuls och källan till en brinnande reslust. Hit gick min första utlandsresa i sällskap med mamma och mormor i mitten av 80-talet. Jag minns hur enorm staden kändes. Den speciella doften i tunnelbanan, leksaksaffären Hamleys alla våningar och ekorrarna i Hyde Park. Sedan dess har det genom åren blivit massor av resor till jordens alla hörn. London kommer dock alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta som mitt första resminne och platsen där mitt reseintresse startade. London är storstaden nummer ett!

 57. Charlotta Lundqvist Svara

  Att staden aldrig upphör att överraska är det mest fantastiska med London! Jag har varit i staden över 20 gånger och även bott där i ett år som au pair. Trots det slutar aldrig staden att överraska! Varje gång jag kommer dit, hittar jag något nytt som jag inte sett förut. Dock har jag inte upptäckt vare sig pizzerian i bussen, godisbutiken med sagotema eller något av de andra tipsen som beskrivs ovan så jag skulle bli jätteglad om jag vann denna bok för att få inspiration till min nästa resa!

 58. Charlotta L Svara

  Att staden aldrig upphör att överraska är det mest fantastiska med London! Jag har varit i staden över 20 gånger och även bott där i ett år som au pair. Trots det slutar aldrig staden att överraska! Varje gång jag kommer dit, hittar jag något nytt som jag inte sett förut. Dock har jag inte upptäckt vare sig pizzerian i bussen, godisbutiken med sagotema eller något av de andra tipsen som beskrivs ovan så jag skulle bli jätteglad om jag vann denna bok för att få inspiration till min nästa resa!

 59. Ingrid B Svara

  Pubar, Fish & Chips, Afternoon Tea!
  Fotboll, Harrod’s, Musikaler!
  Mitt eget bästa London-tips: Gordon’s Wine Bar vid Charing Cross = London’s äldsta vinbar. Man går nerför en smal trappa till gamla källarvalv, som inte ens kan beskrivas – de måste upplevas personligen för känslan, smakerna o dofterna!

 60. Annika Nilsson Svara

  Afternoon tea!

 61. Berit Bengtsson Svara

  London är musik , musikaler och mytiska muséer!

 62. Tomas Svara

  För mig är London, härligt och trevligt folk, mysiga pubar, roliga musikaler och så klart afternoon tea.

 63. Gerdan Svara

  Det jag främst förknippar med London är mitt första besök där när jag var 19. Det var ett fantastiskt äventyr. Jag gick på en språkkurs på College Hall och blev inlåst i Hyde Park en kväll tillsammans med en kompis, eftersom vi missat att de stängde kl 21. Vi lyckades planka oss ut!

 64. Angelica Svara

  Tyvärr så förknippar jag London med regn, Jack the Ripper, gråa radhus, dålig inredningssmak, snea tänder och huliganer… :-/

  Så jag hade verkligen behövt vinna denna boken så jag hade fått en mer positiv bild av London och kanske på så sätt fått tummarna ur att resa dit och få en bättre bild av staden!! 😉

 65. Kirsi Andersons Svara

  Har alltid olika syften när jag åker dit – ibland shopping.. Andra gånger konsert eller musikal… Och nu vågar jag även ge mig utanför ”city” – Olympiska byn i Stratford besökte vi i juli…. Camden är ett måste varje gång!

 66. Kathrine Svara

  När jag tänker på London, är det den blandande arkitekturen som poppar upp. Det är som en tidsresa när man går genom staden.
  Men även det trevligt pulserande stadspulsen, med alla härliga människor. Har inte stött på en otrevlig person under mina vistelser där. Sen förknippar jag London med all otrolig shopping, alla mysiga pubar, fotbollen och de många fina parker som finns, när man vill fly undan stadslivet ibland.
  Längtar efter att få boka resan och åka iväg till min favoritstad, och bara vara.

 67. Anna Svara

  När jag tänker på London ser jag mig ståendes på en gata full av ljud,liv och förväntan.
  En kaffe vid ett fönster på ett fik där man kan titta på människor som stressar förbi. Äta scones med clotted cream,jordgubbsmarmelad är bäst i London
  Det är inspiration för mig att vara i London.

 68. Ulla Anse Svara

  Skönt trötta fötter, Kew garden, Camden lock, smoggen vid Picadilly, människor från världens alla hörn – blundar och får känslan av att vara där.

 69. Ann Östling Svara

  Picadilly Circus med neon, Trafalgar square med sina duvor, Hyde Park med sin natur, musikaler, de typiska taxibilarna, pulsen, shopping och miljöerna från alla böcker jag läst – det är London för mig

 70. Marie Ekman Svara

  London är som en mysig men världsvan farbror. Gemytlig men korrekt. Trots storleken och alla besökare lyckas londonborna bevara en vänlighet med ett ”Yes, luv” om jag frågar om vägen. Det finns oerhört mycket att upptäcka och jag vill hitta bortom de mest besökta platserna. En promenad utmed Regent’s Canal i ett stilla höstregn som avslutas med ett värmande pub-besök eller Afternoon Tea. Ett besök på Highgate Cemetery med viktorianska gravstenar och melankolisk atmosfär. Eller de fantastiska skatterna från fjärran länder på British Museum.

 71. Sonja Holmsten Svara

  Tycker London är en vacker och lite spännande stad. Här samlas folk med olika ursprung, här finns teater och musikaler, massor av olika museum, pubar, loppmarknader m m. Det finns något för alla..

 72. Siv Ekholm Svara

  Ååh London är så mycket av allt! God mat från alla världens hörn, snabbmat som små byttor med färska bär, goda sallader och fräsch sushi att ta med in i Hyde Park. Fantastiska British Museum, mäktiga St. Pauls katedralen. En tur i London Eye, shopping i världsklass, teater, hjälpsamma och trevliga Londonbor. Listan kan göras lång, London är en helt underbar stad på alla plan! Längtar alltid tillbaka!

 73. Anita Johansson Svara

  Jag skall få förtroendet att visa min kära kusin London i oktober. Jag vill visa henne Harrods och dricka afternoontea där. Detta blir vår första gemensamma resa och min förhoppning är att resorna blir många i fortsättningen.
  Anita J.

 74. Siv Viberg Svara

  ”Out there in the sunshine with you” stod det på bricka, mugg och förkläde som jag köpte på Carnaby street när jag var på skolresa dit på 60-talet. Det var mitt första möte med världsstaden och jag var så stolt över att ha varit där och över vad jag handlat.

 75. Carola L Svara

  Musikaler! Ha inte haft äran att åka dit än, men med denna bok lär det bli en tripp!

 76. Ulla Raslöv Svara

  Publivet, de vänliga orden från främlingar som bjuder in till samtal över en pint.

 77. Rebecca Håkansson Svara

  Efter att ha bott och arbetat i London så förknippar jag staden med stressande människor/allmänt jäktande. Innan hade ja en mer positiv bild av London vilket jag hoppas att jag kan komma tillbaka till genom att vinna denna bok

 78. Marie Sandin Svara

  Är på väg till London för första gången, ser fram emot att få se london julsmyckat. Skulle verkligen behöva en guide. Tanken är att vi ska besöka klassiska ställen, men hoppas få se lite mindre ”turistiska” saker också.

 79. Sophie Persson Svara

  Jag vill gärna vara med och tävla! Jag tänker på en spännande resa tillsammans med min syster, då vi:

  – smet med på en guidad tur utan lov

  – gick runt hela British Museum barfota med de opraktiska (men snygga) högklackade skorna i händerna

  – blev uppraggade till någon suspekt fest av en tunnelbanevakt som dessutom följde efter oss flera stationer och försökte ge oss sitt nummer

  – hälsade på de fina vakthästarna med ryttare som inte får röra en min. Hästarna rör sig dock desto mer, och lyckades frusta ur en massa snor rakt på min systers fina klänning. Tror att ryttaren fick bita sig i läppen för att inte skratta, för det gjorde vi!

  – Shoppade på Primark tills vi knappt kunde bära grejerna hem och hade svårt att få med oss allt på planet på hemvägen utan att riskera övervikt på bagaget. Vi fick lov att klä på oss de tyngsta (och därmed också varmaste) plaggen och dessutom köra lite olika lager. Jag hade två klänningar, en kofta och en jacka på mig när vi boardade planet. Inte ett dugg varmt! =P Men vi var så nöjda med shoppingen att det var värt det ändå…

 80. Eva Svara

  För mig är London stan där alla är så hjälpsamma! Man hinner knappt ta upp en karta innan någon frågar om man behöver hjälp attfinna vägen. Jag har varit i London tre gånger och kommer absolut att återvända!

 81. Melinda Sohl Svara

  Ja, ”mind the gap” är London för mig. En mörk röst som säger ”mind the gap” varje gång jag går ner för att åka the Underground i London. Som au-pair upplevde jag London på när håll under en längre tid… undra om det är sig lik…? ”Mind the gap” kan jag fortfarande drömma om ibland.

 82. Gun Sättermann Svara

  London som medföljande klassförldrer en tuff destination
  För att åka dit igen krävs ny motivation.

 83. Carro Svara

  Madame Tussauds!

 84. Marie Gustafsson Svara

  Jag har världens bästa guide för London – min underbara man som skriver egna guideböcker och jag har verkligen fått se ställen som ingen har hört talas om. MEN det som jag läste här har jag inte hört talas om och inte han heller så därför önskar jag vinna en bok så att jag för en gångs skull kan få visa honom något som han inte känner till när vi åker dit i september. M

 85. Tone Sundberg Brorsson Svara

  När jag tänker på London så tänker jag på de underbart trevliga engelsmän som jag och min man träffade i Amsterdam. Vi satt vid borden bredvid varandra på ett hostel och började prata med varandra. När vi frågade vad som var det vackraste med England svarade de unisont: London!

 86. Peter B Svara

  Dubbeldäckare, pubar och fotboll !
  Jag erkänner att jag har inte så bra koll !
  Just därför vore en bok bra till mej,
  så kan jag kolla upp varje grej !

 87. Monica Höglund Svara

  Mitt första besök i London blev jag helt förtrollad av musikalen Cats! Afternoon tea blev också en härlig upplevelse, Åker dit om en månad,

 88. Mikael Lindblad Svara

  Fish and Chips !

 89. marianne karlsson Svara

  Alla mysiga pubar, som jag har varit på och vill gärna komma tillbaks och hälsa på igen, vi ska nog åka dit i Oktober.

 90. Ann-Katrin Svara

  London känns som min andra hemstad. Jag har varit där så många gånger, men varje gång hittar man något nytt. Att bo i olika stadsdelar gör att man upptäcker nya saker.

 91. Emelie Svara

  London? Jag har bara mellanlandat på Heathrow och aldrig sett sta’n. Klart jag hört talas om Buckingham Palace, Big Ben, Towern och Madame Tussauds.

  Men nu den 15 augusti flyger jag dit från Kastrup och det vore himla kul hitta till udda sevärdheter och få annorlunda upplevelser.

 92. […] Nu har vi avgjort tävlingen där tre personer kunde vinna varsin guidebok om London, Mind the Gap &... blogg.resia.se/2014/08/07/typiskt-london
 93. KLEINSCHMIDT Svara

  On average, 700 Customers each week recommend My Heathrow Airport Taxi as the preferred and cheapest choice for Heathrow Taxi, Cheap Taxi to Heathrow and Taxi to Heathrow Airport, Myheathrowairporttaxi.co.uk

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.