Team Rynkeby har påbörjat sin resa

Idag har jag vinkat av Amalia och alla andra som cyklar tillsammans för Barncancerfonden med Team Rynkeby.

Rynkeby_3

Med poliseskort kom alla cyklande från Astrid Lindgrens Barnsjukhus där de hade blivit ordentligt avvinkade av patienter och anhöriga.

Rynkeby_4

Jag är djupt imponerad av hur dessa 40 personer har laddat hela året med långa träningspass, både utomhus och med spinning, tillsammans. Syftet med aktiviteten är att samla in pengar till Barncancerfonden. Målet var 1 miljon kronor men man har redan samlat in 1.6 milj. Dels genom sponsorer men också med bössor som gänget har samlat in på stan.

Med på cyklingen är Göteborgsprofilerna Alexandra Zazzi och Susanne Rittedal som också har varit initiativtagare till att få ihop ett team från Göteborg. Alexandra var med i Postkodmiljonären och skänkte sin vinst till insamlingen.

bild 1

Båda känner ett starkt engagemang för denna fruktansvärda sjukdom och ser detta som en bra möjlighet att hjälpa till.

De cyklade även förra året men då tillsammans med ett team från Jönköping. Distansen de ska cykla är på 120 mil som ska avverkas på 7 dagar! Jag frågade vilken som blir den tuffaste utmaningen och det var helt klart dag fem när man passerar Ardennerna och en riktigt seg backe, Huy, i 26 graders lutning under 1.3 km. Sista etappen är också jobbig, rent mentalt, då man är så nära mål.

bild 3

På scen var flera av deltagarna intervjuade och det blev riktigt känslosamt när Petra, som är med och cyklar, berättar om sin flicka Saga som nu finns med oss i himlen. Jag blir än en gång så överväldigad av det starka engagemanget från deltagarna.

Jag fick också höra hur detta enorma projekt startade. Två killar som arbetade på Rynkeby ville cykla till Paris och samlade in pengar för att bekosta detta. De fick en slant över och bestämde sig för att skänka denna till Barncancerfonden. 12 år senare är det 1.168 personer från hela världen som cyklar och möts upp de sista två milen för att tillsammans cykla uppför ChampsÉlysées.

bild 2
Bössorna följer med på hela resan.

Till sist fick jag en pratsund med ”vår cyklist” Amalia Apaza. Då fick jag höra mer om de praktiska detaljerna. Tillsammans med de 40 cyklisterna åker följebilar med läkare, massör, naprapat samt flera som lagar mat. Man kommer bo på hotell och vandrarhem längs vägen. Amalia som cyklat till jobbet varje dag, 4-5 mil, kände sig pirrig men enormt laddad och förväntansfull. Hon känner att detta är ett perfekt sätt för henne att både få träna och samtidigt göra gott.

Rynkeby_2
Dessvärre en suddig bild på Amalia som blir intervjuad innan avresan.

Jag är så glad att vi på Resia är med och sponsrar Team Rynkeby med alla dessa fantastiska människor som lägger ner så mycket tid och kraft på sin fritid. Vi önskar er ett stort lycka till!

Ni kan följa Amalia och hela Team Rynkeby Göteborg på Instagram. Vi heter @resiasverige.

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.