Sommarens bästa charterresor

Tänk om det inte blir en varm sommar, tänk om man kommer tillbaka till jobbet blekare än innan man gick på semester, tänk om alla solresor tar slut. Ett tips, sluta tänka så mycket och solsäkra sommaren idag!

Calo des Moro, Mallorca
Caló des Moro, Mallorca

Om sista minuten-resan inte är något för dig, se till att boka en klassisk charter där du själv bestämmer ort och hotell. Här är några populära länder med härliga charteralternativ dit du snabbt och enkelt kan ta dig till när längtan efter sol och bad blir för stor.

Vita byggnader i Oia Santorini
Oia, Santorini

Grekland

Grekland är ett av våra mest älskade resmål och destinationen för många fotografer med vykortsambitioner. Är du sugen på lugn och ro, spännande historia, god mat eller party? Greklands olika öar har något för alla och det enda du behöver bestämma dig för är till vilken ö just du ska bege dig…
Ställen att kolla upp: Kykladerna, Santorini och Naxos.

Strandpromenad Brela Kroatien
Brela, Kroatien

Kroatien

Kroatien är inte längre en nyhet utan ett etablerat (och väldigt populärt) charterresmål. Kroatien beskrivs ofta som ett mer budgetvänligt Italien och det ligger någonting i det. Här hittar du fantastiska stränder, historiska städer och pittoreska restauranger och marknader med lokala delikatesser så som Prsut, en lufttorkad skinka, rosmarinhonung, vit tryffel och saltade sardiner. När det kommer till mat märker man av det italienska arvet. Och det är såklart inget negativt med det…
Ställen att kolla upp: Makarska, Brela och Hvar.

Cala Llombards, Mallorca
Cala Llombards, Mallorca

Mallorca

Mallorca är känt för sina barnvänliga sandstränder i Alcudia och lyxiga stadsliv i Palma men det finns mer! Hit kan du komma för att njuta av total avkoppling, vackra vyer och mysiga byar. ”Mallis” som det ofta kallas är allt annat än den typiska turistort som många utmålat den till. Tänk dig istället shopping i världsklass, fantastiska restauranger och underbara stränder oavsett om du föredrar strand eller klippor.
Ställen att kolla upp: Sóller, Macià Batle och Cap de Ses Salines.

Strand i Turkiet
Bodrum, Turkiet

Turkiet

Turkiet är ett av de mest klassiska charterresemålen och anledningen är enkel: solsäkert, exotiskt och inte alltför långt bort. Kan det bli bättre? Här kan du äta god mat, gå på marknader och pruta på allt från smycken till lokaltillverkade skålar på de olika marknaderna och såklart: slappa med en bok i en solstol.
Ställen att kolla upp: Icmeler, Bodrum och Side.

Nessebar, Bulgarien
Nessebar, Bulgarien

Bulgarien

Bulgarien förknippas ofta med intensivt partyliv på orterna Sunny Beach och Golden Sands, och visst finns det de alternativen för dig som är sugen på happy hour och skumpartyn. Bulgarien har dock en annan sida, en mycket lugnare sådan och framför allt en väldigt vacker. Bulgarien är fortfarande relativt billigt så vill du hålla en låg budget är det ganska enkelt att lyckas här.
Ställen att kolla upp: Balchik, Varna och Albena.

 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.