Att se och göra i Madrid

Slottet Madrid

Madrid är en fantastisk stad! Här kan du äta gott, shoppa och uppleva spansk kultur och historia. Här tipsar vi om saker att göra och tänka på i samband med din resa till Madrid.

Spaniens huvudstad Madrid ligger endast några timmars flygresa från Sverige. Det finns direktflyg med bland annat SAS och Norwegian, perfekt när man vill resa över en helg. När det gäller boende finns det hotell i alla prisklasser och standard. Ett tips är Hotel ME Madrid Reina Victoria vid Plaza Santa Ana, eller något i området kring Salamanca som är mer ett bostadsområde, lite mer exklusivt och lite lugnare än själva city. Vill man bo väldigt centralt kan man kika på området kring Gran Via och tunnelbanestationen Callao.

Transport

Det är enkelt att resa med tunnelbanan i Madrid, både inom stan samt till och från flygplatsen. Resan från flygplatsen till stationen Nuevos Ministerios tar cirka 15 min, därifrån går många andra linjer till resten av stan. Man måste betala en extra avgift på 3 – 6 euro per person och väg för att åka från/till flygplatsen beroende på var i Madrid man ska. Vi köpte klippkort med 10 resor, och vi la på den extra avgiften direkt. Vi använde inte upp alla resor för vi upptäckte att det inte är så långa avstånd och vi promenerade mycket plus att vi åkte turistbuss i två dagar.
Ett annat alternativ är att köpa Madrid Card där du kan lägga till en slant för att använda även för transport. För övrigt ger detta kort rabatter och andra förmåner.

Metro Madrid
Välkända metroskylten

Sightseeing

Det finns många intressanta saker att se i Madrid såsom Kungliga Slottet, Puerta del Sol, parken El Retiro, Almudenakatderalen, Plaza de Santa Ana, Gran Via och mycket mer. Ett enkelt sätt att få överblick är att åka sightseeingbuss, Hop-on Hop-off. Vi köpte en tvådagarsbiljett och åkte runt båda linjerna samma dag för att kolla läget. Dag två tog vi samma rutter men hoppade av där vi ville se mer. Biljetterna finns att köpa på plats eller så kan man köpa det i förväg.  Du byter från voucher till biljett på bussen. Eller så tar du på dig sköna skor och upptäcker staden till fots.

El Retiro – härlig park där du kan svalka dig, ta en roddtur i sjön, dricka kaffe eller äta lunch. Här finns även Palacio de Cristal, superläcker byggnad. Om du gillar blommor finns det en rosenträdgård i botten av parken, den heter Rosaleda del Parque del Retiro.
Palacio de Cristal
Palacio de Cristal i parken El Retiro

Linbanan Teleférico de Madrid – ta tuben till Argüelles. Linje 3, 4 eller 6. Sedan är det cirka 5 minuters promenad till linbanan. Turen tar 11 minuter enkel väg, och du får en annan överblick av staden. I anslutning till linbanan ligger ännu en rosenträdgård, Rosaleda de Madrid, som är större än den i El Retiro. Vacker, men mycket som var färdigblommat när vi var där i slutet av maj.

Rosaleda de Madrid
Rosaleda de Madrid

Linbana Madrid
Utsikt från linbanan.

Mercados

Mercado de San Miguel – många turister här, ligger mitt i smeten vid Plaza de San Miguel. Här kan du äta tapas, köpa frukt, ta ett glas skumpa, köpa glass eller äta något annat gott.

Mercado de San Miguel
Mercado de San Miguel

Mercada de San Anton – ligger i Cheuca, en hippare stadsdel. Vi fick intrycket att många locals går hit. Det finns en härlig takterrass med en bar och två restauranger. Restauranger med häng eller take away ligger på andra våningen.

Mercada de San Anton
Mercado San Anton

Och slutligen en tapasfavorit…

Tapas, Orio Fuencarral – här kan du äta mumsiga tapas, antingen ståendes vid disken eller sitta vid barbord. Deras kalla tapas finns i disken och så går de runt och erbjuder de varma vartefter de kommer från köket. Du sparar tandpetaren och betalar per tandpetare. Vi åt 11 stycken plus varsitt glas rött vin, kostade 26 euro. De serverar även ostron.
Området kring denna gata – Fuencarral – är mysigt, börjar som gågata vid Gran Via och fortsätter efter med fler butiker efter tapasbaren.

Tapas i Madrid
Tapas på Orio Fuencarral

Boka flyg och hotell till Madrid
Boka flyg till Madrid
Boka hotell i Madrid
Boka weekend i Madrid

Vår systersite Box Office har biljetter till sevärdheter och sightseeing

Här är fler bilder att inspireras av!madrid plaza de santa ana
Plaza de Santa Ana

Vackra hus Madrid
Vackra husfasader

Estado Santiago Bernabeu
Estadio Santiago Bernabéu, Real Madrids hemmastadium

Plaxa Mayor
Plaza Mayor

Prado museum
Prado museum

tapas madrid restaurangTapasrestaurang i närheten av Plaza de Santa Ana

Citroner Madrid
Härliga citroner från marknaden

Metro Madrid
Madrid Metro

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.