5 sevärdheter i Köpenhamn: Gästbloggare Linn Katarina Grubbström

Funderar du på Köpenhamn i sommar? Det gör du rätt i! På sommaren blomstrar Köpenhamn, staden myllrar av liv och håller sig vaken långt in på småtimmarna. Vår gästbloggare Linn har samlat fem insidertips till det bästa av Köpenhamn. Skippa turistfällorna och gotta dig i Linns lokala tips!

Gatubild i Köpenhamn

Om det är någon gång som Köpenhamn verkligen visar sig från sin bästa sida är det på sommaren. Glada Köpenhamnare trängs på smala trottoarer med en öl eller kaffe. Unga killar cyklar förbi med bärbara högtalare fastspända på pakethållare som sprider glada toner över gatorna.
Soliga dagar har Köpenhamn extra mycket att bjuda på. Jag har massor av favoritställen, några bättre än andra.

Fem sommarfavoriter

 

1. Olufs Is – Godaste glassen i stan

Stans bästa glass hittar du i den lilla glasskiosken Olufs Is. Här kan du köpa italienska glasspinnar i alla tänkbara goda smaker. Vänder du ryggen mot den trafikerade Østerbrogade när du valt vilken smak som är din favorit och tar med dig din glass upp på Olufsgade är det som att försvinna in i en annan värld, full av färgglada fasader och stockrosor som ler mot solen.
Adress: Olufsgade 6, Østerbro

guide-to-copenhagen-christiania

2. Christiania – Söndagskonserter

Styr du kosan mot Christiania, mer precist Café Nemoland, kan du höra gratis konserter varje söndag kväll hela sommaren. Christiania är känt för hippieliv och hashförsäljning, men det är inget av detta som är i fokus runt omkring Nemoland. Här står menyn snarare på hamburgare och ett schyst beat och det är alltid lika härlig stämning.
Adress: Café Nemoland, Christiania, Christianshavn

Uteserveringen på restaurang Mother, Köpenhamn

3. Mother – God pizza utanför

Första gången jag satt utanför Mother med ett glas vin och en pizza framför mig påminde stället till hälften om en parkeringsplats mitt i ingenting, och till hälften som ett torg i Florence. Köttbyn har blivit vardagsmat för de flesta i Köpenhamn, men de råa industribyggnaderna vittnar om att här inte alltid varit lika populärt. Nu ligger restaurangerna tätt och Mother står för det italienska inslaget. Pizzorna är Köpenhamns godaste.
Adress: Høkerboderne 9-15, Kødbyen, Vesterbro

4. RIST Kaffebar – Værnedamsvej

Værnedamsvej är bara 150 meter lång, men här finns så många olika härliga ställen att man kan fördriva flera timmar här. Ett relativt nytt inslag är kaffebaren RIST. Slår du dig ner med en kaffe utanför RIST finns det en överhängande risk att du påminns om både Berlin och New York innan koppen är tom. Är det någon del av Köpenhamn som verkligen flörtar med andra städer, är det nämligen den här gatan.
Adress: Værnedamsvej 4, Vesterbro

Människor på stranden svanemollen, Köpenhamn

5. Åk till stranden – Svanemøllen Strand

Köpenhamn har tre badställen. Ute vid Kastrup ligger Amager Strandpark med ordentliga stränder. På Islands Brygge ligger ett ”havne-bad” där man kan dyka i från hamnen. Kvar har vi min personliga favorit, den lite undangömda stranden på Svanemøllen. Hit hittar bara ”de lokala”.
Adress: Svanemøllen Strand, Svanemøllen, Østerbro

Text och foto: Linn Katarina Grubbström

Inga planer för sommaren? Boka en weekend till Köpenhamn och njut av både mat och kultur!

Boka flyg och hotell till Köpenhamn

Boka flyg till Köpenhamn

Boka hotell i Köpenhamn

Boka weekend till Köpenhamn

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.