Promenad i New York med Carrie, Meatpacking, Highline mm

Dagarna i New York är dyrbara och det gäller att planera för att få se så mycket som möjligt. Naturligtvis måste man även ge sig tid att bara stanna upp och ta in den härliga atmosfären och all puls som finns runt omkring.

I den här promenaden som jag tipsar om idag kommer du dels att få titta på lägenheten där Carrie bodde (även om inte interiören är därifrån), Meatpacking district, Highline, Flatiron och en hel del annat.

Börja med att ta den röda tunnelbanelinjen till Christopher Street. Ett par kvarter uppåt, på Perry Street 66, så kommer du att känna igen dig!

2045
Obligatorisk bild framför Carries trappa.

Fortsätt uppåt på den mycket trevliga gatan, Bleecker Street. Här ligger flera butiker, bl a Marc by Marc Jacobs, Bookmarc och Michael Kors. Tänk på att butikerna öppnar först 11.00. Lite längre upp ligger Magnolia Bakery där du gärna köper ett par smarriga cupcakes i en kartong.

IMG_8786

Efter Abingdon Square övergår Bleecker Street till Hudson Street och då är du mitt i Meatpacking district. Området håller fortfarande på att rustas upp men det är ett lite härligt ”rufft” område med mycket nyöppnade butiker och trendiga restauranger.

Ta av på Gansewoort Street så dyker High Line upp. Här är du precis vid den första ingången där du tar trapporna upp och njuter av den fina parken. Tycker det är så fräckt att de verkligen tar tillvara hela det här området och förändrar och förbättrar istället för att riva.

IMG_8807

 

Strosa bland allt det gröna och du kommer snart att passera the Standard, hotellet som är riktigt hett. Här kan du besöka takterassen men även Standard Grill som är en riktigt bra restaurang. Kanske du köper en kopp kaffe från serveringen som finns en bit fram och njuter av dina cupcakes.

IMG_8811
The Standard Hotel

Fortsätt framåt mot 16:e gatan där du tar trapporna ner. Är du här runt lunch så ska du absolut besöka Chelsea Market. Ännu en fantastisk byggnad som man tagit tillvara på och gjort om till en hel saluhall med flera små butiker, caféer och restauranger. Precis vid ingången har Anthropology en stor butik. Här finns även en bokhandel som säljer de fantastiska kartorna jag skrev om, Red Maps.

2053
Chelsea Market

På 16:e gatan ligger också två av New Yorks mest populära restauranger just nu, Buddakan och TAO med asiatisk crossover. Boka bord!!

Nu är det dags att fortsätta gå uppåt, genom Chelsea, mot 23:e gatan. Gå österut mot Flatiron District. Snart ser du de märkliga huset, Flatiron Building, som är byggt redan 1902 och som då var ett av de högsta husen i New York. Mittemot Flatiron Building ligger Eataly som är en härlig blandning av restaurang och saluhall med massor av olika inriktningar med italienskt tema. Här är det mycket folk på luncherna men skulle det vara fullbokat så finns det flera av ställena som erbjuder en ”barmeny”. Även om du inte ska äta så måste du ta en titt!

IMG_8880
Flatiron Building

IMG_8889
Eataly är en härlig upplevelse.

Fortsätt neråt mot Union Square. Är du här en måndag, onsdag, fredag eller lördag så är det marknad här med mycket ekologiska grönsaker, frukter och delikatesser. Strax innan på Broadway kan du kika in i en, eller två härliga affärer. Mittemot varandra ligger ABC Carpet and Home. På den högra sidan finns det mattor och på den vänstra mer inredningsdetaljer.

IMG_8906
Marknad vid Union Square.

IMG_8902
Titta in i den fina butiken ABC Carpet and Home. Här är mattaffären, mittemot ligger affären med nredningsprylar som kanske är lite enklare att ta med sig hem!

Nu är det definitivt läge att koppla av. En liten bit ner ligger den härliga parken Washington Square Park där man lätt kan sitta en längre stund och ta in atmosfären!

Jag hoppas ni blir lika nöjda som vi med den här dagen!

2 Responses to Promenad i New York med Carrie, Meatpacking, Highline mm
  1. feli Svara

    Flatiron building är verkligen skrämmande tunn. Vore häftigt att se insidan någon gång

  2. Hallin Svara

    feli: Ja, man blir verkligen förvånad hur den håller. Tänkte exakt samma sak när jag stod där. Undrar hur rummet ser ut där vi hörnan?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.