Världens bästa karta!

Innan jag åkte till New York häromveckan fick jag tips av en släkting som är en återkommande New York-resenär om världens bästa kartor.

res-map

Kartan heter Red Maps och säljs i bokhandlare i New York och kostar $9.95. Jag köpte en för Sohos alla butiker, och jag kan säga att varendaste butik och restaurang finns inritad i den detaljerade kartan. Den är perfekt för dig som ska shoppa och vill hitta till dina favoritbutiker. Jag köpte också en för hela New York som var otroligt smidig att använda med tunnelbanestationer med olika linjer finns markerade. Kartan är i en kvalité som gör att den verkligen håller, trots flitigt användande!

Res-map_soho

Kartan finns även för flera områden i New York; Chelsea med Meatpacking District och Midtown.

När jag kom hem såg jag att det finns en hemsida där man kan köpa alla dessa i ett paket för $49. Frakten till Sverige kostar $12.65.

Res-map_ny

Men på hemsidan såg jag att Red Maps även finns på flera andra städer i USA; Boston, Chicago, Las Vegas, Los Angeles, Miami, Philadelphia, San Francisco och Washington. Kartorna finns även över flera storstäder i Europa; Amsterdam, Barcelona, Berlin, Florens, London, Madrid, Milano, Paris, Rom Venedig och Wien.

Res-map_lon

Jag kan säga att jag kommer aldrig att resa till någon av städerna ovan utan att ha en Red Map med mig i fortsättningen! Här kan du köpa kartorna.

9 Responses to Världens bästa karta!
 1. Aniika Svara

  Sitter faktiskt precis nu och tänkte printa ut en karta till SF, vi ska dit i morgon. Skulle verkligen behövt en sådan där Red Map. Nästa gång!

  • Hallin Svara

   Aniika: Ah, så härligt med San Francisco. Ja,d en skulle du haft, men den finns säkert att köpa där! Hoppas ni får/har det underbart!

 2. […] Fortsätt framåt mot 16:e gatan där du tar trapporna ner. Är du här runt lunch så ska du absolu... blogg.resia.se/2014/06/16/promenad-i-new-york-med-carrie-meatpacking-highline-mm
 3. clearance oakley sunglasses Svara

  I shut down a blogspot web site as well as the site opened 15 times?

 4. […] ni minns att jag skrev om den bästa kartan över Manhattan – Red Maps? Idag har jag surfat ru... blogg.resia.se/2014/08/25/kartor-for-hamburgare-och-doughnuts-i-new-york
 5. Ann Hammar Svara

  Ska till New York i höst. Bra tips!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Ann Hammar: Så kul att du gillade tipsen. Måste säga att vi hade en enorm användning för dessa kartor.

 6. MajLis Pettersson Svara

  en karta är ett MÅSTE på en resa speciellt i storstäder. Hur skulle man annars hitta? Men en del kartor är opraktiska, otydliga. Jag förstår att dessa kartor är superbra. önskar mig en bra karta över London, tack!

 7. Stina Svara

  en karta fungerar utan el, wifi eller annat teknik. Dessutom så klarar den av vilka språkförbistringar som helst, vilket jag har god erfarenhet av… bara en massa plus alltså!! Desstom inte så stöldbegärligt…väger inte så mycket…ett fantastiskt hjälpmedel när man ska berätta sina reseminnen eller ska planera sin storstadssemester. Kul att samlas runt en karta innan man åker.
  En karta över Rom med sina vindlande gränder vore inte helt fel.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.