Tips på temabarer i Barcelona: Gästbloggare Maria Johansson

Maria Johansson i Barcelona
Barcelona är en av mina favoritstäder att resa till i Europa. Men kanske inte av den anledningen som man skulle kunna tro. Det är inte för arkitekturen, sevärdheterna eller för shoppingen som den här staden är min favorit. (Även om den också är helt fantastiskt)
För mig är det nämligen det spännande och fascinerande utbudet av ovanliga temabarer och temarestauranger som ligger gömda i staden. Dessa tänkte jag nu dela med mig av till er läsare i Resfeberbloggen.

1. El Bosc de les Fades – Som betyder Forest of the Fairies är en sagolik skogsbar där skogens alla väsen lever. Goda som onda.

Trädbaren El bosc de les fades. Barcelona
Maria i den mörka skogen. Barcelona
2. Hook Bar – Underbar detaljrik piratbar. För den som undrar var Peter Pan och Kapten Jack Sparrow håller till en fredagskväll så är det garanterat här!
Sjörövarbaren Hook bar, Barcelona
3. Hawaiano Kahala – Djungel, bambu, vattenfall och extremt tropiska drinkar som serveras av personal i Hawaiiskjortor.
Hawaiano Kahala bar, Barcelona
4. Barmha Bar – Bharma Bar är en temabar med inspiration ifrån tv-serien Lost. Det första man möts av vid ingången är det kraschade flygplanet.
Flygplansvinge, Barmha Bar Barcelona
Bharma bar Barcelona
5. La Posada Maldita – De fördömdas herrgård bjuder på en oförglömlig middagsbjudning bland zoombier i en läskig herrgårdsmiljö.
6. Toreros (Los)” Tjurfäktingstemabar I gotiska kvarteret.
7. Apollo 7″ Temabar inspirerad av Tintin och Captain Haddock
8. Hamburguesa Nostra Experiment – Det ultimata hamburgare experimentet! Hamburguesa Nostra Experiment har inget mindre än hela 1800 olika smakkombinationer på menyn.
9. Travel Bar – En liten oas för alla resande som befinner sig i Barcelona. Man hänger i baren, dricker billig öl, snackar resor och träffar andra resenärer ifrån jordens alla håll och kanter.
10. Restaurant Egipte – God mat i prinsessliknande miljö.

Jag letar ständigt efter nya temabarer och temarestauranger när jag är ute och reser. Det har blivit min hobby och passion. Jag förundras alltid över hur mycket roligt och kreativt man kan hitta. Nya ställen poppar upp dagligen i världen. Har ni ännu inte upptäckt temarestaurangernas magiska värld så tycker jag det är dags nu!

Text & bild: Maria Johansson fantasydining.com

Vill du resa till Barcelona och besöka någon av dessa barer? Boka din resa här.

Boka flyg och hotell till Barcelona

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend till Barcelona

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.