15 shoppingtips i Berlin: Gästbloggare Ellinor Belvén

(Uppdaterad 191104) Sugen på shopping i Berlin? Vår gästbloggare Ellinor, boendes i Berlin, har samlat alla hennes bästa shoppingtips. I den här guiden får vi tips på allt från second hand-butiker till trendiga småbutiker!

MANKIIvintage
Mankii Vintage

För att vara helt ärlig kan jag berätta att jag tills nu brukade göra mina samtliga klädinköp i Stockholm. Berlin har tidigare inte riktigt levererat när det gäller mode, och jag kan nog erkänna att vi svenskar är lite bortskämda med bra och prisvärda shoppingmöjligheter. Men Berlin börjar komma ikapp! Saker och ting har bara under de senaste åren börjat röra på sig och fler och fler butiker poppar upp en efter en, lite här och lite där.
Det bästa området för shopping är helt klart gatorna kring tunnelbanestationen Weinmeisterstrasse i Mitte, men problemet med detta shoppingområde är att butikerna till 90% (typ) består av svenska märken. Vi har ACNE, Weekday, COS, MONKI, &Other Stories, Happy Socks m.fl. Men man vill ju upptäcka det som är nytt och spännande när man reser! Därför kommer jag fokusera denna guide på de butiker som inte finns i Sverige och de som jag tror skulle fånga ert intresse.
Vi tar det i tur och ordning, i följande kategorier: konceptbutiker, vintage, sneakers, allmänt schysst, billigt & bra, glasögon och inredning. Så håll i hatten!

Konceptbutiker

VOOstore Berlin

Voo Store
www.vooberlin.com
Oranienstraße 24, 10999 Berlin
Ubahn: Kottbusser Tor (U1/U8)

Voo Store befinner sig lite undangömt på den mycket populära gatan Oranienstrasse i Kreuzberg. Här hittar du allt från sneakers, böcker och smycken till inredningsdetaljer och det senaste modet. Hittar man inget bland de många klädracksen och displayborden går det även bra att slå sig ned i tillhörande café en halvtrappa upp för en kopp kaffe eller te.

Woodwood Berlin

Wood Wood
woodwood.dk
Rochstrasse 4, 10178 Berlin
U-bahn: Weinmeister Strasse (U8)

I hjärtat av det hektiska Mitte hittar vi danska Wood Wood, en konceptbutik som fokuserar på sneakers i den ena delen och kläder och accessoarer i den andra. Det finns en hel del fina grejer här och miljön känns stylish och trevlig. Personalen får ett extra plus dessutom!

Vintage

Mankii Vintage
mankii-vintage.com
Gormannstrasse 16, 10119 Berlin
U-bahn: Rosenthalerstrasse (U8) / Rosa Luxemburg Platz (U2)

Mankii Vintage en riktigt bra och välsorterad second hand-butik i Mitte. Färg och form i all mass och butiken fullkomligt svämmar över av fina designplagg och accessoarer. Väl värt ett besök!

Garments Berlin

Garments
www.garments-vintage.de
Linienstraße 204/205, 10119 Berlin
U-bahn: Rosenthalerstrasse (U8) / Rosa Luxemburg Platz (U2)

Garmets är en vintagebutik av det lite finare slaget. Här trängs märkeskläderna tätt på

Sneakers

Nova Cane Berlin

Nova cane
Nova cane store
Linienstrasse 205, 10119 Berlin,
U-bahn: Rosenthaler Platz (U8)

Nyöppnad sneakers och streetbutik i Mitte. Här kan du hitta riktigt schyssta sneakers med tillhörande outfit.

Allmänt schysst

All Saints
allsaints.com
Rosenthaler Straße 52, 10119 Berlin
U-bahn: Weinmeister Strasse (U8)

Det här är en av mina absoluta favoriter i Berlin. Inte särskilt tyskt jag vet, men denna engelska klädkedja har verkligen finslipat sin rock/bohemiska designstil. Två våningar för tjejer och den översta för killar. Bäst är det att besöka butiken mitt på sommaren eller strax efter jul och nyår, priserna kan annars vara lite väl i överkant. Men väl värt ett besök hur som helst.

Bikini Berlin

Bikini Berlin
bikiniberlin.de
Budapester Strasse 44, 10787 Berlin
Ubahn: Zoologischer Garten (U2)

Denna nyöppnade hipstergalleria är belägen i västra Berlin med vy över aporna på Berliner Zoo. Gallerian är ännu ganska tom och det finns mycket yta att fylla upp, men det finns stor potential. Högst upp hittar du inredningsbutiken ”Gestalten” och bar & restaurangen Monkey Bar på 10e våningen; bokstavligen höjdpunkterna med detta enorma hus.

Billigt och bra

Primark
www.primark.com
Walther-Schreiber-Platz 1, 12161 Berlin
U-bahn: Walther-Schreiber-Platz (U9)

Denna billighetskedja är en riktig chansning. Lika ofta som man går på en nitlott och åker tomhänt hem har man tur och kan verkligen fynda. Den här butiken ligger långt bort från allt annat i Berlin och bara själva resan hit är ett äventyr.

Forever 21
www.forever21.com
Tauentzienstraße 13, 10789 Berlin
U-bahn: Kurfürstendamm (U1/U9)

Den amerikanska klädkedjan Forever 21 ligger i väst och innebär liksom Primark en rätt lång resa. Men det kan vara värt besväret. De har ett enormt utbud av smycken och kläder och det är inte helt omöjligt att göra några riktiga klipp.

Zalando outlet
www.zalando-outlet.de
Köpenicker Straße 20, 10997 Berlin
U-bahn: Schlesisches Tor (U1)

Alla känner väl till Zalando, denna ofantliga webbutik med helt vanliga märken till helt vanliga priser. Men här i Berlin har Zalando sin outletbutik. Den är i första hand till för Zalandos egna anställda, men säger man att man är turist brukar det inte vara några som helst problem att komma in. Det är lite rörigt, men fullt möjligt att fynda schyssta kläder till riktigt bra priser.

Who killed Bambi
WKBambi
Rosentahler Strasse 69, 10119 Berlin
U-bahn: Rosenthaler Platz (U8)

Who killed Bambi finns på flertalet adresser i Berlin, men min favorit ligger på ovanstående gata. Man måste ha lite tur med utbudet, vissa kollektioner är inte de roligaste, men jag har lyckats fynda både det ena och det andra. Under flera år var det hit jag gick om jag behövde en ny väska till exempel.

Uniqlo
www.uniqlo.com
Tauentzienstraße 7B/C, 10789 Berlin
U-bahn: Wittenbergplatz (U1/U2/U3)

Denna japanska klädkedja har för bara några veckor sedan öppnat sin första flagship store i Tyskland på denna adress. Överkomliga priser och perfekt om man behöver uppdatera sin garderob med ett gäng basic-plagg inför sommaren.

Glasögon

My kita Berlin

Mykita
mykita.com
Rosa-Luxemburg-Straße 6,10178 Berlin
U-bahn: Weinmeisterstrasse (U8)

Hit ska du gå om du är på jakt efter riktigt schyssta glasögon eller shades. Detta Berlinbaserade märke har även gjort ett samarbete med Maison Martin Margiela och glasögonen är helt fantastiska. Om inte för att handla, gå hit för att bli inspirerad! Denna butik finns även i gallerian BIKINI.

Inredning

Victoria Met Albert Berlin

Victoria met Albert
victoriametalbert.com
Dunckerstrasse 8, 10437 Berlin
U-bahn: Eberswalder Strasse (U2)

Den här butiken ligger i det mysiga området vid Helmholtzplatz i Prenzlauer Berg, ett av mina favoritområden i Berlin. Victoria met Albert erbjuder ett stort utbud av inredningsdetaljer i bohem och kitschig stil, men även kläder och andra accessoarer. Jag blir alltid inspirerad när jag besöker den här butiken och det är en av mina absoluta favoriter. Bör även tilläggas att priserna är förvånansvärt överkomliga.

Gästbloggare: Ellinor Belvén
Foto: Ellinor Belvén

Gör en shoppinglista, bulka upp plånboken och boka en resa till Berlin idag!

Boka flyg och hotell till Berlin

Boka flyg till Berlin

Boka hotell i Berlin

Boka weekend till Berlin

Boka sevärdheter i Berlin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.