Se upp när du ska göra ESTA-ansökan

Är förväntansfull då jag i veckan reser till USA och New York bl a. Har förberett mig noga och dels letat bland alla våra tips här i bloggen men även på andra informativa sidor.

Förra veckan när jag skulle ansöka om ESTA så dyker det upp en mängd sidor när jag söker på google. Jag gick in på den sida som kommer högst upp och som är skriven på svenska. När jag fyllt i alla mina uppgifter så ser jag att det kostar 79 dollar. Tycker det låter mycket och börjar genast googla och ser att det ska kosta 14 dollar.

Det gäller alltså att söka på rätt ställe och inte låta ansökan gå via någon agentur som tar ut hutlösa priser.

På resia.se har vi skrivit om detta här.

Den enda länk du ska göra din ESTA-ansökan på finns här och startsidan ser ut som nedan. Varning för ”fusksidor” alltså!

esta

Innan du reser iväg så ska också fylla i en API, Advance Passenger Information. Det kan skijla broende på vilket flygbolag du reser. På en del fyller du i den online men på KLM som vi ska flyga med så skriver du ut en PDF som du lämnar vid incheckning.

Uppdaterad viktig information 2016-01-15:
Efter den 31 mars 2016 ska alla resenärer som utnyttjar ESTA uppvisa ett biometriskt pass. Passet ska utöver informationen om passets ägare innehålla ägarens biometriska särdrag och namnteckning. Alla pass som utfärdats till medborgare i de nordiska länderna efter 2012 bör uppfylla detta krav.

Om man ska till USA efter den 31 mars 2016 och inte har ett biometriskt pass bör man ansöka om ett nytt pass alternativt ansöka om visum på den amerikanska ambassaden.

Flyg & hotell till New York

Flyg till New York

Hotell i New York

Weekendresa till New York

2 Responses to Se upp när du ska göra ESTA-ansökan
  1. […] viktigt att ha ett pass som är giltigt minst sex månader efter utresa och att man i god tid har an... blogg.resia.se/2015/04/09/traffa-var-usa-specialist-maria-wahlstrom
  2. […] OBS! Se upp när du ska göra din ansökan, det finns många sidor som gör detta och tar rejält me... blogg.resia.se/2011/03/10/att-tanka-pa-vid-resa-till-usa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.