Sommarens hetaste resmål

Har du bestämt vart du ska resa i sommar? Titta på vår topplista och se vilka resmål som ligger högst upp på listan och några punkter om varför man just ska resa dit.

1. Mallorca

Det är inte konstigt att Mallorca hamnar högst upp på topplistorna år efter år. Redan på 50-talet upptäckte vi svenskar vilken härlig ö Mallorca är.
– Stor mångfald på resmålen – passar alla. Alcudia för barnfamiljer, Palma för storstadsälskaren, lugnare på östkusten och genuina pärlor på västkusten. Lägg till golf, cykling, vandring samt härliga stränder.

2. Antalya

Antalya med Alanya, Kemer och Side blev snabbt populära resmål när de lanserades i början av 90-talet.

– Extra låga priser då den turkiska liran har fallit. Många all inclusive-hotell skapar prisvärda semestrar. Shopping på marknader och mycket intressanta utflykter.

475171919
Alanya är ett av de mest populära resmålen på sydkusten. 

3. Rhodos

Även Rhodos är ett klassiskt resmål som vi svenskar återvänder till år efter år.
– Många nybyggda lägenhetshotell med bra standard som passar både barnfamiljer och andra. Rhodos stad som har ett härligt utbud. Mysigt att hyra bil och ge sig ut på upptäcksfärd runt ön

4. Chania, Kreta

Kreta är ytterligare ett resmål i Grekland som vi håller kärt. Att resa till Grekland känns alltid avslappnat och ger en härlig semester.
– Flera mindre orter att välja på med fina stränder. Chania stad med hamnen är trevligt att besöka. Hyr bil och åk till fina stränder i  Falasserna i nordost och Elafonissi i syd. Eller ta båten från Kastelli till Balos, den blå lagunen.

475782265
Elafonissi är en av Kretas paradisstränder. 

5. London

Så mycket beskrivning behöver knappast London som alltid ligger oss svenskar varmt om hjärtat.
– London passar egentligen närsomhelst och för vemsomhelst. Vi har massor av Londontips här i bloggen.

6. New York

Tänk att New York har hamnat så högt upp på våra listor. Resandetf rån Svrigen har ökat med 24% mot föregående år och jag kan bara säga att jag sällar mig till mängden och reser dit inom kort!
– Precis som i London så finns här något för alla! Läs våra tips här. 

T

7. Larnaca

Cypern har länge, länge legat med på 10-topplistan och är en favorit för många.
– Cypern bjuder på fantastiska stränder vilken ort du än väljer. Barnfamiljerna trivs i Fig Tree Bay, ungdomar i Agia Napa och paren väljer gärna Paphos.

8. Barcelona

Vet inte någon som åker till Barcelona som är missnöjd. Här får du både storstad, charmiga gamla stadsdelar och härlig strand.
– Det är just mångfalden som lockar många till Barcelona. Massor att se, perfekt med hopp on hoff-bussarna. Fint att ta en paus med några tapas och ett glas cava och avsluta dagen med ett dopp i havet.

148543868

9. Split

De senaste åren har allt fler upptäckt vackra Kroatien.
– Fina städer, Split och Dubrovnik, härliga stränder både på fastland och öarna. God mat med inspiration från Italien, vacker natur och en behaglig prisnivå.

179240091
Gamla stan i Split är oerhört charmig.

10. San Francisco

Ännu en stad i USA med på topplistan. Det är de senaste årens direktflyg som gjort San Francisco mer lättillgängligt. Och vi tackar naturligtvis ja!
Många drömmer om att resa mellan San Francisco och Los Angeles på Highway 1. Läs våra tips om Californien här. 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.