Resia sponsrar Team Rynkeby

Amalia Apaza arbetar på Resia i Kungsbacka. Den 4 juli sätter sig Amalia på cykeln för att cykla de 120 milen till Paris tillsammans med 1.200 andra cyklister från Danmark, Finland, Färöarna, Norge och Australien.

amalia-apaza

Resia är guldsponsor
Resia är guldsponsor till projektet som heter Team Rynkeby. Syftet är att samla in pengar till barn med cancer längs vägen. Cyklisterna från Sverige är uppdelade i 26 lokala lag. När de närmar sig målet på den sjunde och sista etappen möts samtliga lag från de olika länderna och kör de sista 14 kilometerna i samlad tropp till Champs de Mars vid Eiffeltornet den 11 juli.

Rynkeby_1

Amalia är väl förberedd
Amalia tränar mycket i vardagen. Hon har tidigare sprungit Göteborgsvarvet 20 gånger, Hawaii Maraton, New York Maraton och välgörenhetsloppet Sahara Maraton. Dessutom har hon klättrat Kilimanjaro och vandrat i Patagonien. En del av uppladdningen inför cykelloppet till Paris består i dagliga cykelturer mellan bostaden i Göteborg och Resia i Kungsbacka.

– Jag blev fantastiskt glad över att bli utvald bland så många sökande till Team Rynkeby. Det passar mig perfekt att kombinera två saker som jag tycker är viktiga i livet. Träna och må bra i kropp och själ och samtidigt hjälpa till att samla in pengar till en god sak. Cancer kan drabba alla. Jag, du, familjen, vänner. Forskningen behöver alla resurser de kan få, säger Amalia.

Rynkeby_2

Pengarna går till Barncancerfonden
Under större delen av året ska deltagarna i Team Rynkeby inte bara göra sig redo för att cykla till Paris. De åtar sig även att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och barnens familjer. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden. Förra året samlade Team Rynkeby in 23 miljoner kronor totalt, varav 8 miljoner var i det svenska laget där pengarna gick till Barncancerfonden.

Den 4 juli ska vi alla tänka på cyklisterna som tappert kommer kämpa hela vägen till Paris. Vi är stolta att Amalia är en av dessa!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

One Response to Resia sponsrar Team Rynkeby
  1. […] har jag vinkat av Amalia och alla andra som cyklar tillsammans för Barncancerfonden med Team [̷... blogg.resia.se/2014/07/04/team-rynkeby-har-paborjat-sin-resa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.