Utflykt med bil på franska rivieran

Franska rivieran är platsen för lyx och glamour men också för charm och avkoppling. Resfeber har tagit pulsen på franska rivieran och bilat mellan olika städer. Vi guidar dig längs smala gator till några av Rivierans guldkorn!

Cap Ferrat, Fransak rivieran

Antibes:

Staden Antibes är pittoresk och charmig och under sommaren myllrar det av folk på de smala gatorna i centrum och längs stränderna. Under lågsäsong är staden ganska sömning men på ett väldigt skönt och behagligt sätt. Strosa runt och slå dig ner på en uteservering, ät en god middag eller shoppa i butikerna som säljer allt från lokal konst, delikatesser till strandvänliga kläder. Ute på halvön Cap d’Antibes ligger några av världens mest exklusiva villor. Har du inte råd att köpa kan du åtminstone drömma dig bort!

Byggnader och bakelser. Nice

Nice:

Nice flygplats Côte d’Azur ligger nära city, om du hyr bil på flygplatsen kör du längs med den långa stranden på gatan Promenad des Anglais när du ska in mot centrum. Redan här får du en försmak av vad som komma skall: fantastisk utsikt, det turkosa medelhavet och färgglada byggnader. I Nice hittar du lyxiga shoppinggator (Chanel, Rolex, Tiffany & co är några butiker som finns), Gamla stan med sina smala gränder och små butiker samt parken Colline du Château som ligger på en kulle, utsikten härifrån är rent magisk! Nere på markplan hittar du Promenade du Paillon som byggts om från parkering till park med fantastiska lekattraktioner för barnen och gott om sittplatser för dig som vill ta en liten paus och njuta av atmosfären.

Byggnader i Villefrance. Nice

Villefranche-sur-Mer:

Precis bredvid Nice hittar du den här lilla pärlan. Terrakotta- och ockrafärgade hus och mängder med små mysiga uteserveringar längs vattnet gör Villefranche till ett måste. Går du upp en gata och lämnar havsutsikten hittar du också en hel del restauranger bland annat Les Garcons och L’Aparte. Den senare bjuder på spännande smakkombinationer och priserna är absolut humana och inte alls sådär hutlösa som man ofta föreställer sig när franska rivieran kommer upp på tal. Ta sedan en promenad tillbaka till vattnet, slå dig ner på en uteservering och njut av solnedgången.

Cap Ferrat:

Ute på en liten halvö, mellan Nice och Monaco, ligger Cap Ferrat. Cap Ferrat är känt för att vara de rikas vattenhål. Här hittar du lyxvillor med tillhörande bilar och båtar. Cap Ferrat är enligt många den vackraste byn på den franska rivieran och här kan du passa på att ta vykortsbilder. Nere i hamnen hittar du restauranger där du gör rätt i att beställa lokala specialiteter med fisk eller skaldjur. Restaurangen ”Bar du Port” har välsmakande musslor och på berömda Paloma beach finns de godaste havskräftorna. Självklart kan du råka ut för turistfällor på en plats som den här och tyvärr kan de bli ganska dyra. En Salad Nicoise för 14 euro med burktonfisk, en ynka oliv och ett överkokt ägg är ett exempel. Se upp för Restaurant Cadillac, precis bredvid finns det betydligt mycket trevligare La Civette.

Vyer över byn Èze. Nice

Èze:

I byn Èze som ligger lite drygt fem minuter öster om Villefranche hittar du den mest fantastiska utsikten i bergsbyn som idag består av en medeltida slottsruin. Byn ligger 429 meter över havet och här har du panoramautsikt över Rivieran. Högts upp på berget hittar du mysiga små butiker med lokal konst och här finns även hotellet Château Eza som är ett fyrstjärnigt hotell med en fantastisk utsikt. En cappuccino kostar 7 euro men det är såklart miljön du betalar för. Lämnar man hotellets terrass och går ner några meter hittar du café med samma varma dryck för 1,5 euro. Minus utsikten… Var man än går finns det dock hög mysfaktor. Vill du ha oslagbar vy utan att köpa dyr mat eller dryck kan du besöka något av utsiktsplatserna som finns. Èze är utan tvekan en av Rivierans höjdpunkter, bokstavligt talat, och väl värt ett besök om så bara för ett par timmar.

Upplev Rivierans underbara byar, boka din resa till franska rivieran här!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.