Resa till Miami med barn

Miami är samlingsplats för partysugna ungdomar, rika jetsettare och soldyrkande pensionärer men visste du att staden dessutom är barnvänlig? Det är sant! Ta med dig familjen och solsäkra semestern!

Miami South beach

Barnvagnsvänliga trottoarer, butiker med breda dörrar och en fantastisk strandpromenad. Miami är barnanpassad vad gäller det mesta. Låt oss guida dig till våra (och barnens) favoriter.

Hotell:

Lowes Hotel
Med perfekt läge på Collins Avenue, ett stenkast från såväl stranden som shoppinggatan Lincoln Road, hittar du ett av Miamis välkända landmärken. Lowes är högt och brett och ett av de största hotellen i området. Entrén är i sann amerikansk anda – stor och pampig. Du hittar ett flertal hissar och receptionsdiskar där personalen är redo att hjälpa till. Hotellet är utrustat med ramper vilket gör det extremt lätt för alla med barnvagn att ta sig fram, ramperna går ända ner till det stora poolområdet.
Rummen är stora och både barnsäng och barnvagn fick plats utan några som helst problem. Vi beställde utan extra kostnad upp en barnsäng till rummet och fick ett kit med babyolja, tvål och babypuder som present.

Shopping i Miami

Shopping:

Längs Collins Avenue hittar du en hel del butiker, bland annat Cote D’azur mini, True Religion som har barnkläder och jättekedjan GAP. Det finns även Victoria’s secret, Sephora, Barney’s New York och stora Wahlgreens-butiker som har allt från blöjor och mjölkersättning till leksaker och smärtstillande för bebisar och barn.
På Lincoln Road och runt omkring hittar du sportbutiker med sneakers och baseball-tröjor för de minsta. New Era och Macy’s som har bland annat har Ralph Lauren-kläder för pojkar och flickor samt ett nyöppnat Baby Gap.
På den enorma outleten Sawgrass Mills shoppar du budgetvänligt till dina barn. Amerikanska lyxmärken är ju redan billigare så missa inte Ralph Laurens barnbutik och Tommy Hilfiger kids där du kan hitta kvalitétskläder till väldigt bra priser. Här hittar du även Barbie-butiken, Carter’s som har mängder av söta barnkläder till extremt budgetvänliga priser, franska Catimini, Converse, Crocs, Disney, Lego, Toys are us och en Hello Kitty-butik. Avsätt många timmar för ett besök på Sawgrass och blir barnen trötta finns glassbarer, lekland och diverse restauranger att hämta ny energi på.

Restauranger:

Längs med Lincoln Road hittar du mängder med trevliga restauranger som alla har uteserveringar där du lätt kan ratta in en barnvagn. Är ni en sushifamilj så testa Doraku eller det lite mer lyxiga och kändistäta Sushi Samba. Det finns dock all typ av mat på Lincolns uteserveringar, allt från pasta och pizzor till sallader och hamburgare. Här har ni utmärkt läge och kan enkelt ta ett varv i butikerna efter middagen. Det finns även ett Hägendaaz-café och Dylans Candy Bar (en superfin godisbutik) när det börjar bli dags för efterrätt… Barnfamiljerna i Miami är många och på den uppbyggda lilla barnparken mitt på Lincoln Road är det full rulle på kvällarna.

Collage Miami south beach

Bada:

De flesta hotell har pool och flera av dem har såklart även barnpool. Bäst är dock att kolla upp det innan ni bokar. Men i Miami gör man helt rätt i att gå ner på South beach och njuta av den fantastiska stranden. Det är ganska långgrunt men vågorna kan vara relativt höga. Det är dock den perfekta platsen för att bygga sandslott och självklart är det underbart vatten att bada i om mamma eller pappa är med på noterna.

Utflykt:

Vill ni ta er från South beach och se något mer finns det flera olika alternativ. Everglades är en alligatorfarm där ni kan ge er ut på alligatorjakt i en båt med guide. Alligatorerna lever i det fria och barn (och vuxna) brukar tycka att det är spännande att spana ut över vattnet i jakten på de enorma djuren.
Har ni många dagar i Florida? Hyr bil och kör upp till Orlando och besök Disney World. Nöjesparkernas nöjespark! Key West är ett annat populärt utflyktsmål, ligger några timmar bort med bil från Miami, och är en vacker och absolut sevärd plats för både vuxna och barn. Ta med badkläder, köp en glass och spana in huset där Ernest Hemingways en gång bodde.

Miami är platsen för alla, stora som små. Boka en paketresa till Miami idag!

Boka flyg och hotell till Miami

Boka flyg till Miami

Boka hotell i Miami

Boka paketresa till Miami

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.