Gifta sig i New York, del II: Gästbloggare Sofie Österheim Wennerstein

STOCKHOLM, NEW YORK OR WHEREVER OUR LOVE MAY BRING US. DEL II.

Sofie Österheim Wennerstein är en nygift res-o-holic och det här inlägget är det andra av två delar. Del 1 finns här. Hon och Jesper var två veckor i NYC i höstas, en resa med en alldeles speciell avsikt. Hon är kommunikatör, fotograf och driver en reseblogg.

Alla förberedelser var färdiga och tips #19
Det var dags att möta upp Therese och Lena som skulle hänga med till Bumble & Bumble i Meatpackning, #19. Bumble & Bumble ligger i flera våningsplan med ett café, salong och butik. Vi fick håret tvättat, fönat och stylat mot en liten förmögenhet men de har ofta superbra erbjudanden på produkter – och utsikten!!

Förberedelser inför bröllop i New York

Lunch och tips #20
I Meatpacking ligger i stort sett alla stora modehus, och då och då dyker det upp pop-up stores som bara stannar några dagar med utförsäljningar eller testkollektioner. Lyx ligger vägg i vägg med gamla slakterier och ruffiga tegelbyggnader. Och här ligger några av stans mest populära restauranger. Buddakahn, Spice Market och The Standard Grill, och till för inte längesedan Pastis där vi åt vår bröllopslunch. Men Pastis är just nu stängt för renovering av hela huset. Oklart om de öppnar igen. (Men troligen!) #20, Meatpacking!

Klänning och tips #21
Efter lunchen gick vi till lägenheten vi hyrde och klädde om. Min klänning var lite genomskinlig och det hade jag insett ganska sent kvällen innan. Hurra för taxi och hurra för att det mesta är öppet sent. Jag kastade mig i en taxi söderut till Century 21, en outletbutik som är fenomenal på underkläder och lyckades få med mig två underkjolar sekunderna före stängning. #21, Century 21 – de har allt!

Bröllopsklänning och bröllopsskor

Bröllopsklänning

Förberedelse till bröllop

Vigsel

Vigsel i New York

Vigsel i New York

Vigsel i New York

Vigsel i New York

Brudbukett
Vi drack Coppolabubbel med sugrör och blev lite vingliga.
Fotograf under vigseln: Jennifer från Stylish Hip Wedddings

Subway, hotdogs och tips #22
Vi tog oss från vår klippa i Central park till tunnelbanan och vidare till East Village. På vägen åt vi bästa korven på det här stället. #22, Papaya King.

Brudpar

Hotdogs

Kvinnor på parkbänk

Hustak och bubbel
På ett hustak i East Village fortsatte vi dricka bubbel och åt efterrätt. Fler anslöt och festen flyttade så småningom vidare till en restaurang på Lower East side.

Bröllopsdessert

Fotocollage från bröllop i New York

Just married. Brudpar och gäster

Vi promenerade sen ett par kvarter söderut och blev uppvaktade hela vägen. Av främlingar som hejade och grattade och av Martin som skrev meddelanden på gatan. I början stannade vi vid varje och tog en bild. Men vi höll på att bli sena till restaurangen och fick skynda på. Men när jag gick samma väg två dagar senare var meddelandena kvar. Så himla knasig känsla att mitt namn stod på en trottoar på Manhattan en söndag när jag gick förbi.

Collage på brudpar

17

Freeman’s Alley och tips #23
Vi tog med festen till Freeman’s, #23, som ligger längst ner i en gränd på Lower East Side. Vår servetris matchade Martins fluga.

18

Dagen efter och tips #24
Dagen efter var vi supertrötta men så lyckliga. Vi promenerade långt och försökte hålla fast i den där allt-är-möjligt-känslan. Vi strosade uppåt, och sen en omväg genom Upper East Sides lyxiga gator och tog oss tillbaka till Central Park för en brunch på The Boathouse. En klassiker. En klassiker vi ville rama in vårt bröllop med.

Det gick inte att boka bord så vi gick dit på chans, men relativt tidigt (12.00). Vi fick vänta ungefär en timme på bord, men fick plats i utebaren medan vi väntade. #24, The Boathouse i Central Park – och det finns ett snabbkök/café i anslutning till restaurangen om man inte får bord eller vill vänta.

19

20

Det ramlade ner ekollon från trädet ovanför oss hela tiden. Och Martin fick nog varenda en i huvudet.

21

Så amerikanskt. Så gott. Ett perfekt avslut på vårt NYC-bröllop.

The end och tips #25 
Vill du ha hjälp med förberedelser, har du frågor om att gifta dig i NYC – hör gärna av dig. Jag planerar, hjälper, ramar in och fotar ditt bröllop, #25. Läs mer på www.followme-followyou.se

 

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.