5 restauranger i New York

New York är staden som har allt. Kultur, nöjen, shopping och så klart, restauranger! Det var inte lätt men vi har valt ut fem favoriter bland tusentals värdiga kandidater.

Cykel utanför restaurang Buvette. New York

Buvette
Adress: 42 Grove Street
Buvette är ett fantastiskt frukostställe som förvandlas till en mysig restaurang när kvällen närmar sig. Rätterna är små och men goda och personalen är kunnig och hjälpsam. Slå dig ner vid marmorbaren och ta en drink innan middagen eller avnjut en perfekt cappuccino under sightseeingturen. Lokalen i sig gör Buvette väl värt besöket. Ett franskinspirerat New York-ställe när det är som allra bäst.

Fantastiskr frukost på restaurang Buvette. New York.

Sant Ambroeus
Adress: 265 Lafayette Street, 1000 Madison Avenue och 259 West, 4th Street
Det må vara en kedja, men så långt ifrån ”Olive garden” du kan komma. Här hittar du supergod och vällagad italiensk mat till både lunch och middag men även afternoon tea, frukost och brunch. Men det kanske viktigaste att nämna är efterrätterna, allt från klassisk tiramisu till hemgjord gelato. Se till att spara plats för dessert är ett måste!

Maträtt på restaurang Nomad. New York

Nomad
Adress: 1170 Broadway, 28th Street
Det supersnygga hotellet Nomad har en restaurang du inte vill missa under ditt New York-besök. Inredningen känns lyxig och dramatisk med röd sammet, väggar täckta av gamla böcker och den perfekta mysbelysningen. Menyn rymmer en hel del vegetariskt och flera olika fiskrätter. Här finns egentligen något för alla. Från torsk till anka.

Cafe Cluny
Adress: 284 West Village, 12th Street at West 4th Street
En riktig pärla belägen i West Village som serverar klassiker som steak frittes och hamburgare men även rätter med lokalanknytning såsom Montauk Monkfish och Maine lobster. Det här är verkligen ett perfekt stopp om du blir trött i fötterna under shoppnigturen.

Fantastisk mat på restaurang Red Rooster. New York

Red Rooster
Dress: 310 Lenox Avenue, Harlem
Den svenske kocken Marcus Samuelsson driver fler restauranger världen över men Red Rooster i Harlem är helt klart favoriten. Folk åker ut till Harlem enbart för ett besök på restaurangen som serverar traditionell mat från den amerikanska södern, så kallad ”comfort food”. Här köar folk för bord så se till att boka i tid så du slipper åka hit i ”onödan”. På menyn hittar du även svenska köttbullar med klassiska tillbehör (om du skulle drabbas av hemlängtan…).

Hungrig och sugen på New York? Boka en resa till New York här!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.