Favoritplatser i London

I december när vi hade julkalender här i bloggen kunde man en av dagarna vinna en resa till London. Vi frågade om vilken sevärdhet eller plats som lockade mest i London och det är ganska tydligt att de mest kända sevärdheterna och aktiviteterna är det som lockar mest. Men det fanns en hel del andra tips som jag också vill dela med mig av!

10-topplista

1. Madam Tussauds

Det är nästan 3 miljoner personer som varje år besöker det mer än 200 år gamla vaxkabinettet som startades av Madame Tussauds som tidigt började göra vaxdockor. Det är framförallt möjligheten att få stå öga mot öga med kändisar som drar. Förutom i London kan du besöka Madam Tussaud i Amsterdam, Berlin, Hong Kong, Hollywood, Las Vegas, New York och Wien.

Madam_tussauds
På Madam Tussauds kan du bl a se kungafamiljen.

2. Musikaler

Jo, det är många som passar på att se en musikal när de är i London. De som är aktuella just nu är bl a, Lion King, Mamma Mia, Les Miserables, Billy Elliott, Miss Saigon och Phantom of the opera.

3. London Eye

Ända sedan hjulet sattes på plats vid Themsen vid Milleniumskiftet har den 30 minuter långa rundan varit väldigt populär. 135 meter över marken så får du en storlagen utsikt över London. Det finns 32 korgar i hjulet och väntetiden brukar vara lång så ett tips är att förboka biljetter. Varje år är det drygt 3 miljoner som åker ett varv i London Eye.

158568442

 

4. Big Ben

Det stora klocktornet som står intill Westministerpalatset är värdlens mest kända klocka. Det nästan 100 meter höga klocktornet har slagit varje hel timme sedan 1859 då det sattes på plats.

462411693

 

5. Se fotboll

Det är många som åker till London för att se fotboll. Själv är jag inte särskild fotbollsintresserad men har förstått att stämningen här är något alldeles extra och skulle till och med få mig att ryckas med!

6. Harry Potter-museet

Jag trodde nog att Harry Potter-museet skulle komma högre upp då folk vallfärdar hit för att få se inspelningsplatser och alla detaljer från filmerna. Men det kan bero på att det ligger i Watford, tre mil utanför London. Läs vårt populära inlägg här med allt du behöver veta.

7. Towern

Vid Themsens norra strand ligger borgen Towern som lockar många besökare varje år. Borgen uppfördes i mitten av 1000-talet och har fungerat som fästning, kungligt palats och fängelse. Här har många blodiga avrättningar skett vilket berättas för besökare. Men du kan även se kronjuvelerna och skattkammaren eller varför inte följa med en Beefeater på en guidad tur.

71263172

8. Picknick i Hyde Park

Ja, så härligt! Ett tips är att packa ner en Victorinoxkniv (om du inte reser med handbagage). Med den är du redo att skära upp frukt och bröd samt öppna flaskor för ett härlig picknick i hela Londons Hyde Park som öppnade redan på 1600-talet.

9. Museer

London är verkligen en stad fylld av intressanta museer. Storslagna British Museum är ett av världens mest besökta museer. Även Natural History Museum drar miljontals besökare. Den konstintresserade besöker National Gallery och Tate-museerna. I London har de flesta av museerna fritt inträde. Här kan du läsa mer om museer i London. 

10. Vaktavlösningen

Varje dag kl. 11.30 (april- augusti) kan du titta på den populära vaktavlösningen. Det är en lektion i perfektion att se vakterna byta plats med varandra. Vill du besöka slottet så får du passa på när drottningen är på sitt sommarresidens under augusti-oktober. Men biljetterna är populära så se till att boka i god tid här. 

177119508

Så ser alltså topplistan ut för det som är mest populärt i London. Men det finns mycket annat som lockar!

Shopping

Många har önskat att besöka Oxford Street. secondhand-butiker och alla marknader. Butiker som står på önskelistan är Harrods, Fortnum & Mason, Primark och Victoria Secret.

Övriga museer

Mindre kända museer som absolut inte är mindre intressanta är Sherlock Holmes-museet och Shakespeare-museet.

Till sist så var det någon som tycker att världens bästa Dim Sum finns i Chinatown.

Vad har vi missat på listan tycker du? Något som bör fyllas på?

8 Responses to Favoritplatser i London
 1. Erik Svara

  St Pauls Katedralen. Finns möjlighet att ta trapporna till toppen av kupolen med en fantastisk utsikt över London. //E.S

  • Hallin Svara

   Erik: Ja, vilket bra tips. Tack för det!

 2. Bara brittiskt Svara

  Borough Market. Fantastisk matmarknad. Kom inte och säg att engelsk mat är dålig.

  En båttur på Themsen. Antingen nedströms till maritima Greenwich eller uppströms i grönskan till Hampton Court Palace

 3. Anette Nilsson Svara

  När åker vi ?

 4. Hallin Svara

  Bara brittiskt: TACK för tips!!

  Anette Nilsson: : )

 5. lisa Svara

  Undrar hur mycket pengar som behövs för 4 dagar i london. Tre ungdomar och två föräldrar, hotell plus frukost betalt.. tillbringar en dag på Harry Potter museum. Betalt. Matkostnad plus lite shopping samt bussturer? Kostnad stansted till london och tillbaka?

 6. Anne larson Svara

  Har aldrig varit i London men ska dit nu i April har en passion för fotboll så en match och puben innan är ett måste men behöver lite mer kött på benen så boken hade kunnat guida mig mer.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.