Gästbloggare Ladies Abroad: Kryssning i Karibien

Karibien och kryssningar är en dröm för många. Den här veckan blir vi guidade till en kryssning i Bahamas med Lena och Maxime Löfblad, mor och dotter, som tillsammans driver resebloggen Ladies Abroad. Bloggens fokus ligger på storstäder och solsemestrar, kombinerat med utflykter för att få med vackra vyer och spännande byggnader. Följ med Lena och Maxime till Västindien och på lyxsemester!

Bilder över pooldäck. Kryssning karibien

 

 

Både Maxime och jag har alltid varit nyfikna på en Karibienkryssning men samtidigt varit osäkra på om att bo på en båt och bara besöka varje stopp under en dag skulle vara något för oss. Men när vi redan hade planerat två veckor i Miami från jul till trettondedagen så beslutade jag mig att köpa en tre-nätters Bahamaskryssning i julklapp till Maxime.

Det finns flera fartyg som gör tre- och fyra nätters kryssningar till Bahamas och vårt vall föll på fartyget Majestys of the Seas från Royal Carribean för att dricksen ingick i priset. I vanliga fall är dricksen, som automatiskt läggs till notan, $10-12 per person och dag. Det finns ca 15 olika priskategorier att välja mellan för vanliga hytter samt fem-sex olika sorters sviter. När man bokar så väljer man exakt vilken hytt man vill ha inom önskad kategori.

Bilder från kryssning i karibien

 

Skeppet avgick från Miami kl 17, men det går att checka in redan från kl 11. Detta passade Maxime och jag på att göra och fick på det sättet en hel soldag vid poolen på båten. Majestys of the Seas är rederiets minsta båt, men var ändå något helt annat än finlandskryssningarna. Det finns motionsbana på övre däck, baseballbana, klättervägg, två poolar, spelarkad, tonsårsrum, casiono m.m. I priset ingår all mat samt måltidsdryck, vi åt alla middagar i a la carte restaurangen där de serverade riktigt god trerätters. Det fanns en buffé-restaurang som var öppen för frukost, lunch och middag samt en pizzeria och dinern Johnny Rockets som hade öppet från kl 07 till 02. Det finns också ett antal barer och nattklubbar där det varje kväll visades shower.

Härliga stranden på Coco Cay

 

Andra dagen vaknade vi upp på ön Coco Cay som är Royal Carribeans privata ö. Coco Cay är en ganska liten ö men har flera badvikar och väldigt fint vatten. Lunchen ingick och var av grillvarianten. Maxime och jag solade nästan hela dagen på Barefoot Beach, men gick sista timmen en sväng omkring på ön.

Bilder från stranden Blue Lagoon, Karibien

 

Tredje, och sista, dagen vaknade vi upp i Bahamas huvudstad Nassau. Vi hade köpt en utflykt till Blue Lagoon på ön Salt Cay och åkte dit vid 10 på morgonen. Igen var det sol och bad som var i fokus för oss, även om många andra på båten åkte till Blue Lagoon för att simma med delfinerna som finns där. Ca kl 15 var vi tillbaka igen i Nassau och var då redo för att utforska Nassau. Tyvärr var Nassau en ganska tråkig stad; varken livlig, exotisk eller särskilt på något sätt. De flesta affärer var stängda (konstigt eftersom samma skepp kommer dit varje söndag) men från det vi såg så verkade som man satsade på märkesshopping för turister.

Collage Nassau Bahamas

 

Royal Carribean erbjuder 12-15 olika utflykter per dag och stopp, så om man inte önskar arrangera något själv i land så kan man enkelt köpa dessa. Dock är de ganska dyra. Vi valde att köpa en, mest för att vi inte orkade gå upp tidigt och gå i land och köpa en egen utflykt. Det är också underhållning hela tiden på båten; shower, tävlingar vid poolen, nattklubb på däck mm. Det är alltid möjligt att få mat serverad, så servicen var det inget fel på.

Och om Maxime och jag gillade Karibien-kryssning eller inte? Vi älskade hela kryssnigskonceptet och har redan börjat leta efter en veckokryssning i Östra Karibien. Det är trevligt ombord på skeppet, maten är bra och det funkar bra med bara en dag i land eftersom de flesta orterna/öarna där det görs stopp är så små, solen går ner ungefär när skeppet åker vidare.

Gästbloggare: Ladies Abroad, Lena och Maxime Löfblad.

Törstar du efter sol, mjuk sand och klart vatten? Starta resan i Miami, eller res direkt till Bahamas!

Boka en kryssning i Karibien

Boka flyg och hotell till Miami

Boka flyg till Miami

Boka hotell i Miami

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.