Res till Fort Boyard

Kanske ni har sett på Fångarna på Fortet på TV4 som hade säsongsavslutning i fredags. Programmet började att sändas 1990, samma år som Frankrike började med tävlingsidén på det tidigare fortet. Programmet har sålts till flera länder bl a USA, Grekland, Ryssland och Sydkorea.

183184256

Många har blivit nyfikna på fortet som ligger mitt ute i havet. Fortet byggdes i början av 1800-talet på begäran av Napoleon. Dock blev det inte mycket använt och byggdes senare om till fängelse. Därefter stod det tomt under lång tid innan det populära TV-programmet började sändas och cellerna utrustas med knepiga utmaningar.

Fort_boyard_vue_aérienne
Fort Boyard sett uppifrån. Bild lånad från Wikipedia. 

Åk till ön Île de Ré

Till Fort Boyard kan du bl a åka från den fina ön Île de Ré. Båtar går från huvudorten Saint-Martin-de-Ré. Île de Ré är en härlig ö där du hittar ostronodlingar, charmiga medeltidsbyar vinodlingar och fina stränder. Ön är cirka tre mil lång och passar perfekt att ta sig runt på med cykel som går att hyra. På ön finns 10 vackra byar som alla är uppbyggda runt en kyrka med med mindre vitkalkad bebyggelse där den äldsta är från 1000-talet. Huvudorten Saint-Martin-de-Ré är upptagen på UNESCOS världsarvslista.

116011019
Typiska hus på ön Île de Ré.

fra_1
Hamnen i huvudorten Saint-Martin-de-Ré.

Ta bron från La Rochelle

Till Île de Ré kan du, om du kör egen bil eller hyrbil, ta den drygt tre kilometer långa bron från kuststaden La Rochelle. Det går även bussar för dig som kommer med tåg. Bron kostar cirka 150:- att köra över. Även La Rochelle är en mysig by där du också kan hyra cykel. Här finns fina stränder och mysig bebyggelse.

125961194
Den gamla porten i hamnen tillhör den äldsta byggnaden i La Rochelle.

Från La Rochelle kan du även ta båten direkt ut till Fort Boyard om du inte vill ta vägen om  Île de Ré vilket dock är värt ett besök!

Tåg från Paris

Vill du besöka La Rochelle och öarna kan du flyga till Paris där du tar snabbtåget som tar cirka tre timmar. Det går flera avgångar varje dag och du kommer rätt in till stadskärnan.

Boka flyg och hotell till Frankrike

Boka flyg till Frankrike

Boka hotell i Frankrike

Boka weekendresa till Frankrike

Boka paketresa till Frankrike

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.