Gästbloggare Stéphanie Kramer: Sydney

(Uppdaterad 190927) Den här veckans gästbloggare flyttade till sin drömdestination, Sydney, för att kunna uppleva det varje dag, den här veckan gästas vi av modebloggaren Stéphanie Kramer. Australien är mångas favoritdestination och en plats lika många återkommer till. Upptäck Australien i Stéphanies ögon, följ med till hennes värld och dröm dig bort till värmen!

Stephanie i Australien

Jag har bott i Sydney i nio år snart, men tröttnar aldrig på vad denna stad har att erbjuda. Sydney är en stad som alltid full av liv, musik och färg, underhållning och massa wow-faktorer. Den 24 timmars flygväg skrämmer många, och tro mig – det är ingen rolig resa, men så värt det. Familjer och vänner som hälsar på mig kommer ofta tillbaka för att det inte känner sig nöjda. Australien som land har otroligt mycket att erbjuda, och även om Sydney är ”the main man” så finns det otroligt mycket mer att upptäcka och uppleva här.

Sevärdheter i Sydney

Vi kan ju börja med det som alla känner till Sydney bäst för – Sydney Opera house. Den här byggnaden designades av den danske arkitekten Jørn Utzon, och öppnades som operahall den 20 oktober 1973. Jag har varit på konsert två gånger i operahuset, och det är en väldigt speciell känsla. Biljetter hittar du här 

Sydney Harbour Bridge, som du kan se från Sydney Opera House – är en ikon i staden och faktiskt en ganska vacker bro. Vissa nöjer sig med att åka över bron, som du kan göra med bil eller tåg, men risken är att du missar den otroliga utsikten, att du inte kan ta dig tiden att stanna och ta in denna mäktiga konstruktion. Man kan även gå över bron, vilket är gratis och tar 20 – 30 minuter. För er som söker äventyr kan ni klättra över bron, med ”The Sydney Bridgeclimb Team”. Detta är en helt otrolig upplevelse, men tyvärr inte gratis. De går flera gånger om dagen, och du kan själv välja om du vill göra det till en ”morgon climb” innan frukost, eller kanske en romantisk ”sun-downer” med någon speciell.  Boka er Bridgeclimb här

Stephanie Kramer framför operahuset i Sidney

När man tänker Australien tänker man kanske oftast på sol och stränder. Det finns massor att välja och vraka mellan här i Sydney, och den mest kända är väl Bondi Beach. Personligen så tycker jag att Bondi är ganska turistiskt, men det är klart värt en dagstripp. Bondi är perfekt om du vill ha både strand och shopping. Varje söndag öppnar Bondi Markets, som är full av smycken, kläder, konst och lite mer autentiska souvenirer. Manly är som Bondi, också en mycket omtalad strand med massor av butiker och caféer i närheten.

Surftjej i Sidney

Botanical Gardens ligger i närheten av operahuset, och är en perfekt plats för picknick. Här kan du ta in hela Sydney på en gång och samtidigt njuta av det otroliga växtlivet. Om du har tur kan du få mata en kakadua! De lever vilda i Sydney men är väldigt tama vid just Botanical Gardens och väldigt vänliga.

Queen Victoria Building mitt i stan (Town Hall) byggdes 1898 och fångar allas hjärtan med sin ståtliga fasad, söta butiker och caféer. Be warned – det är farligt att shoppa här! Här representeras de största modekedjorna och alla i världsklass, ingen vila här inte. Det är roligt att strosa igenom QVB även om plånboken inte tillåter, ta en fika eller fönstershoppa!

Strax utanför Sydney ligger ett zoo, även om djur inte är något för dig så är utsikten härifrån helt otrolig. Slå dig ner på en av restauranger eller ett café för att insupa utsikten. Det är ofta bröllop i parken just för att utsikten är så vacker.

Ett glas vin

Shopping i Sydney

Surry Hills är ett gulligt litet distrikt nära stan som är full av affärer med allt från prestigemärken till mindre, australiensiska designers. Här kan man lätt tappa bort sig och dessutom få i sig för mycket kaffe. Varannan butik är ett fik som är gulligare än det andra.

Westfield Shopping Centre mitt i stan (nära QVB) är sprillans nytt och väldigt flott. Här representeras världens största modehus som Chanel, Louis Vuitton, Miu Miu, Prada, Louboutin mm. Centret är uppdelat i våningar, så desto högre upp du åker, desto högre blir prislappen. Men det finns verkligen något för alla här.

Marknaderna i Sydney är mina favoriter. Det finns allt från mat- och dryckmarknader till vintagemarknader, men se till att du gör lite research innan du åker. Alla är inte igång hela tiden, och vissa är bara öppna en gång i månaden.  Här hittar du en sida som kan vara till hjälp när du ska planera vilka marknader du vill besöka.

Vackra rosor i Sidney

Restauranger i Sydney

Mat i Sidney

Jag har många favoritrestauranger i Sydney, men om jag fick välja en så skulle det vara QUAY i The Rocks.(. Jag var där på min Graduation Dinner med familjen, och maten är helt otrolig. Vacker utsikt, fantastisk mat och trevlig personal. Detta är ett festligt alternativ, se till att spara det tills en speciell kväll.

Cohi Bar  är min favoritbar mitt i stan (Darling Harbour) och serverar de bästa cocktails in town. Lounge atmosfär, snygga bartendrars och goda drinkar… what else could a girl want?!

The White Hart  ägs av en kompis till mig och ligger strax utanför stan, i Neutral Bay. White Hart har tagit inspiration från ett old school England, med kreativa australienska/engelska rätter och en lång drinklista. Det är svårt att få bord här så se till att boka långt i förväg!

Tetsuyas ligger mitt i stan och har fått otroligt mycket hype de senaste åren. Här serveras en blandning utav australiensisk, japansk och fransk mat with a twist. Här kan du få uppleva allting med en avsmakningsmeny som också kommer med tillhörande viner. Se till att vara hungrig och klä dig snyggt!

Picknic i Sidney

Bra att veta om Sydney

Sydney är tyvärr inget billigt semesterställe. Den australienska dollarn är stark och priserna är höga. Men det är värt det: maten, servicen, vänligheten och äventyren är i världsklass och något som du aldrig kommer att glömma. Australiensare är väldigt vänliga människor, så bli inte förvånad om ett butiksbiträde börjar fråga hur din dag har varit, eller vart du kommer ifrån. Detta är ganska osvenskt men är en del utav kulturen här.

Solen är stark, så om du planerar din resa på sommaren se till att du är försiktig med den. Solskyddsfaktor 30 är det minsta du ska ha på dig, om du är en dag på stranden se till att få i dig massor med vatten.

Sydney är en otroligt vacker och rolig stad som det finns massor att göra i. Detta är bara början!

Gästbloggare: Modebloggaren Stéphanie Kramer som driver watermeloncrush

Sugen att resa till Sydney?

Boka flyg & hotell till Australien

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.