Våra bästa packningstips

För ett tag sedan anordnade vi en tävling på Facebook där vinsterna var fina resväskor från In Case of Travel. För att vinna ville vi ha ert bästa packningstips och vi har blivit överrösta av fina tips som vi gärna vill dela med oss av.

Packningtips resväska

Praktiska packningstips

– Ett beprövat MC-åkartips är att rulla kläderna hårt för att få bättre plats.
– Ta med gamla slitna underkläder som du kan lämna på resmålet när du åker hem.
– Gör en checklista med allt du behöver ha med dig för respektive typ av resa: pass, biljetter, pengar, kläder, skor mm. Skriv upp vilka kläder och skor du använe på förra resan och uppdatera listorna.
– Packa ner en påse med förband, mediciner samt solskyddsmedel i en påse. Fyll på när du kommer hem och påsen är alltid redo för en resa!
– Lägg alla flaskor med schampo och annat i väl förslutna påsar så att dessa inte läcker och kladdar ner resten av packningen.
– Ett gammalt tips från 70-talet är att lägga alla kläder omlott istället för i högar för att dels få bättre plats men också för att kläderna inte ska skrynkla. Långa plagg, byxor och klänningar, läggs i botten, för att sedan låta den nedre delen av dessa plagg vikas över de andra.
– Vik alla skjortor, byxor, tröjor och kavajer bara en gång på mitten med invikta ärmar och stapla dem på varandra i locket på väskan. Ger minst skrynklor och god översikt.

Smarta tips

– Se till att alla kläder kan kombineras och välj strykfritt.
– Välj resväska med låg vikt för att minimera vikten.
– Behöver du mycket med dig och resväskan är full. Klä dig lager på lager och ta av dig på planet. Glöm inte en extra påse till dessa kläder!
– Se till att din adresslapp med din hemadress inte syns då detta kan läsas av tjuvligor, som ibland har representanter på flygplatserna, och kan länsa ditt hem när du är bortrest.
– Packa alltid ner badkläder, shorts och linne i handbagaget om väskan skulle komma på avvägar så att du slipper handla detta, det första du gör, när du kommer fram till badresmålet.
– Alla familjens kläder delas i antal incheckade väskor, kommer en bort så har man lite kläder var.
– Något som alltid funkar är att lägga ut alla kläder och skor du tror att du behöver på golvet, men ha som mål att ta bort hälften. Under utgallringsprocessen är det förvånansvärt lätt att sedan se vilka plagg och skor som är vettigast att ta med och vad som passar att kombinera!
– Packa saker du använder dagligen, inte det som finns längst in i garderoben. Det blir aldrig använt.
– Packa ner en tunnare bag i botten på väskan för större handbagage på hemvägen.
– Vakuumpacka alla underkläder. Det är alltid alla sockar och trosor som är boven till mindre utrymme.
– Många brukar irritera sig på att skorna tar för mycket plats. Men de kan göra packningen smidig och säker! Lägg dem i hörnen och vid långsidorna och fyll dem med hudprodukter, tekniska smågrejer, smycken och annat smått som du först lagt i plastpåsar.
– Som resväskan som du packar en ryggsäck. Lägg tunga saker närmast ”marken” och du får bättre stabilitet i resväskan både när man rullar den och när den står upp.
– Före avresan, scanna in din flygbiljett, pass- och försäkringsuppgifter. För över uppgifterna till ett mejl som också innehåller viktiga telefonnummer till ambassader, SOS och för att snabbt kunna spärra kreditkort. Skicka sedan mejlet till dig själv och du kan komma åt alla viktiga uppgifter på någon polisstation eller ambassad även om du blivit bestulen på hela packningen.
– Packa ner schampoflaskor och annat med lite kvar i botten så att du kan slänga dessa innan du packar för hemresan.
– Köp en resevåg. Perfekt att veta hur mycket väskorna väger när man ska resa hem från resor med mycket shopping som USA, Kina, London mm.
– Lägg adresslappar inuti resväskan om den utanför försvinner.
– Packa inte ner laddaren till mobilen! Stoppa den i fickan så håller Du kontakten även när det blir långa förseningar.

Övriga tips

– Om man reser till fattiga länder så kan man packa ner kläder du inte längre vill ha. Använd dem på resan och tvätta sista dagarna för att sedan skänka bort dem. Som grädde på moset drar planet några deciliter mindre fotogen på vägen hem tack vare den tomma resväskan vars tidigare innehåll glädjer lokalbefolkningen.
– När jag packar åt barnen brukar jag lägga godis i deras strumpor. En glad överraskning när de ska klä på sig!
– Ta med istärningspåsar. Alltid kall dryck!
– Jag packar alltid en tunn sarong. Den kan användas på beachen, som sjal, duk, överkast, solskydd eller bara för att göra det trevligt på rummet.

Vi tackar alla deltagare för dessa fina tips och hoppas att de kan glädja andra!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.