Gästbloggare Maria Grip: Reseguide Tokyo

Nya äventyr stundar på Resfeberbloggen! Maria, som tidigare gästat bloggen, är tillbaka med en ny reseguide och denna gång Tokyo. Maria beskriver Tokyo som en av världens bästa städer att besöka, och vi förstår varför. Häng med på Marias resa och hennes bästa restips för en härlig upplevelse av Tokyo!

Människor i korsning Shibuya Tokyo

Att resa till Tokyo innebär att komma till en annan värld. Japaner (och alla sydkoreaner som bor i Japan) är experter på att framställa utsökta råvaror och kvalitativa produkter. Här lämnas inget åt slumpen och det märks i hela samhället. Invånarna i Tokyo är fogliga och vänliga, har tålamod och är alltid tillmötesgående trots språkbarriärer. Du ser inga hemlösa eller tiggare på gatorna i Tokyo inte heller någon som plankar på tåg eller tunnelbana. Man gör rätt för sig i Japan fast samtidigt är många rebelliska i form av klädsel och stil. Många ungdomar klär sig i maskeradliknande kläder såsom french maid i stadsdelen Akihabara eller som i stadsdelen Harajuku där popkulturen växt sig stark och ungdomar har en stil som om Gothic Lolita och Manga.

Skytree Tokyo

Sevärdheter i Tokyo

 1. Asakusa Shrine med sitt Senso-ji-tempel som helt avskiljer sig från resten av Tokyo är en fin tillflyktsort, även om här är fullt av besökare. Passa på att köpa handgjorda japanska varor på plats.
 2. Sky Tree, en av världens högsta byggnader. Se till att vara på plats på morgonen eftersom det är långa köer att få åka upp i utsiktstornet.
 3. Krigsmuseum Yūshūkan inom området Yasukuni Shrine i Chiyoda. Här berättas historien om Japan fram till modern tid, i ett rum finns bilder av de många Kamikaze piloter som blev till martyrer under Andra Världskriget.
 4. Körsbärsblomningen i Yoyogi Park, 5 minuters promenad från Harajuku station. Kombinera med en picknick!

Asakusa Tokyo

Shopping i Tokyo

 1.  Roppongi erbjuder allt från lyxig modeshopping till vanlig shopping i det relativt nya varuhuset Roppingi Hills med över 200 butiker och matställen samt bio.
 2. Akihabara har allt i elektronikväg och massor av leksaker och böcker inom manga och superhjältar i stora varuhus. Såklart finner du också krims krams längs med gatan Chuo Dori.
 3. Shinjuku och grannstadselen Shibuya har flera stora modebutiker och varuhus och är stora knutpunkter för pendlare vilket leder till att det är mycket folk i rörelse.
 4. Nippori betyder Fabric town för här fyndar du japanska tyger, sybehör och hobbymaterial till fantastiska priser.

Trafikerad väg i Tokyo

Restauranger i Tokyo

 1. Kaikaya By the Sea i Shibuya är en riktigt bra restaurang med rök- eller rökfri avdelning. Få förunnat! Här serveras underbar sashimi och andra japanska rätter med kött, fisk eller fläsk. 開花屋
 2. Koreatown, Shin-Okubo, har mängder av mysiga matställen och både koreansk och japansk mat till bra pris i sina Izakayas.
 3. Gamushara, fullständigt kallat Yakiniku Ten Gamushara, i Roppongi är en koreansk/japansk BBQ där du steker köttet och tillbehören vid bordet. Deras råvaror är fantastiska, prislappen kan bli hög beroende på om du tar Kobe eller annat gourmetkött men det är det värt! 焼肉 天 がむしゃら
 4. MOS Burger är en hamburgerkedja som finns på ett fåtal ställen i Tokyo. Det är värt att hålla ögonen öppna för att smita in och ta ett mellanmål här. Hamburgarna är lagom stora och superfräscha om man jämför med kedjor som McDonalds.

Maträtt Tokyo

Snabba fakta om Tokyo

 • Tokyo har varierande väder, de har fyra årstider precis som oss. Våren kommer tidigare till Japan och mängder av människor lockas hit av körsbärsblomningen i mars/april varje år.
 • Dricks lämnas aldrig, väldigt få arbetare tar emot dricks oavsett vart de arbetar. Se dock till att alltid ha mycket kontanter, långt ifrån alla ställen tar utländska kort.
 • Taxi i Tokyo är ett smidigt resemedel och kan vara prisvärt, ha tydlig info om destinationen med dig (gärna på japanska). En taxi som lyser rött som betyder “ledig” medan grönt betyder “upptagen”. När du är på upptäcktsfärd mellan stadens alla stadsdelar rekommenderar jag dock tåg eller tunnelbana, det är billigt och smidigt.
 • Hotellen i Tokyo har oftast rätt små rum, detta är ju en av världens mest trångbodda städer så det är lätt att förstå att även hotellen har begränsat med utrymmen. I Okubo nära Shinjuku ligger prisvärda och rymliga boendet Hundred Stay. I Shinjuku ligger också Prince Hotel där du kan bo bra och prisvärt. Vill du bo där det finns många butiker och matställen rekommenderas Roppongi Hotel S.
 • Rökning är tillåten inomhus på många matställen, men förbjuden utomhus på gatorna. Mycket i Tokyo är lite tvärtom mot vad vi är vana vid kan man säga.

Gästbloggare: Maria Grip, travelbygrip.se

Törstar du efter mer? Boka en resa till en av världens häftigaste städer, Tokyo!

Boka flyg och hotell till Tokyo

Boka flyg till Tokyo

Boka hotell i Tokyo

Boka paketresa till Tokyo

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.