Att göra i Dublin

Pubar, slott och mysig stadskärna får du som valt en weekend i Dublin. Här gäller det att packa nr sköna skor för man promenerar gärna då staden saknar bra kommunikationer. prisnivån i Dublin känns behagligt låg och ger dig utrymme att uppleva stans sevärdheter.

7 snabba i Dublin

1. Dublin Castle

Slottet som är en av Dublins viktigaste sevärdheter började byggas i början av 1200-talet. Med tiden byggdes det ut och mitten på 1600 brann stora delar ner som sedan byggdes upp. Det är gratis att besöka slottet. vissa delar kräver dock entré med guidade turer vilket kan köpas på plats.

146808642

2. Temple Bar

Ett barområde söder om floden Liffey med mysiga kullerstensgator som inbjuder att gå från pub till pub. I området finns även mysiga butiker.

Night view of Temple Bar Street in Dublin, Ireland

3. Shopping

På Grafton Street som är den ena stora shoppinggatan i Dublin ser man ofta gatumusikanter och ”människostatyer”. Många stora kedjor men kolla in sido/smågatorna för mindre butiker. Den andra stora shoppinggatan heter Henry Street. Lite bredare men också mycket varuhus och kedjor.

4. Öl och whiskey

Irland är definitvit ett öl- och whiskeland. Besök Old Jameson Destillery för visning och provsmakning. Biljetter 14 euro. Guiness är nationalölen och om den kan du lära dig mer om på Guiness Store House. Inträde cirka 15 euro.

guiness

5. Kilmainham Gaol

Är stadens gamla fängelse som bjuder på flera sevärdheter. Fungerade som fängelse mellan 1796 och 1924. Var här tidigt då detta är ett av Dublins mest populära sevärdhet. Inträe kostar 6 euro. Läs mer här. 

Klimianham Gaol
Bild lånad från Wikipedia.

6. St Patrick

Irlands största kyrka ligger i Dublin och heter Saint Patrick’s Cathedral. Den är byggd på slutet av 1100-talet och bjuder på en intressant arkitektur. En oförglömlig dag blir det om du besöker Dublin den 17 mars på St. Patricks Day. Men klä dig i grönt, de som missar kan råka ut för tråkigheter och bus : )

186527898

7. Phoenix Park

Phoenix Park är en stor härlig grön park där det både spelas cricket och polo. Här finns även museer, botanisk trädgård och Dublin Zoo. Irlands president har även haft sitt residens här.

Boka flyg och hotell till Dublin

Boka flyg till Dublin

Boka hotell i Dublin

Boka paketresa till Dublin

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.