Resa till Thailand: Öar runt Phuket

Att lämna iskalla Sverige för Thailand innebär en möjlighet till lugn och ro i världsklass samtidigt som det är otroligt lätt att resa runt och upptäcka nya härliga platser. Som startpunkt för en öluff i Thailand passar Phuket som en utmärkt plats att börja på. Numera går det enkelt att ta direktflyg från Arlanda till Phuket vilket är väldigt bekvämt. Ta också chansen och upplev Phuket på lite annorlunda sätt och stanna ett par dagar i de lugnare norra delarna av staden vid Maikhao Beach. Här finns gott om trevliga hotell och vackra stränder där man undviker dem turisttätaste delarna av stan. Ett perfekt sätt att starta resan på och lägga upp rutten för sin öluff. När man öluffar är boende ett klassiskt orosmoment, se till att boka några hotell i förväg så är du steget före. Ovärderligt och väldigt bekvämt för den som vill ta dagen som den kommer!

Strand på Koh Lanta

Tre öar att besöka i Thailand:
1. Koh Lanta
Underbar natur och fantastiskt utbud av vackra stränder. Här kan du enkelt och bekvämt luta dig tillbaka och njuta av semestern. Stanna ett par nätter på något av de många trevliga hotellen vid stranden Klong Nin innan du beger dig till Long Beach, stranden med lite mer puls och större restaurangutbud. På Koh Lanta tar du dig med fördel runt ön på scooter som är mycket prisvärt att hyra. På ön finns mängder av kritvita stränder som bara väntar på att bli upptäckta!

Sonedgång på Phi phi island

2. Phi Phi Island
En favorit som erbjuder platser både med lite mer liv och rörelse som i öns centrum Ton Sai men också betydligt lugnare områden längs öns utsida. Ta chansen och upptäck strand efter strand i världsklass från öns många Longtail båtar. Missa inte heller chansen att besöka mindre öar i närheten som t.ex. Koh Phi Phi Leh där filmen The Beach spelades in.

Strand Au nang

3. Ao Nang
Storstadsmyllrande stad i Krabi som är ett av Thailands mest besökta turistområden. I Ao Nang hittar du ett stort utbud av restauranger, barer och shopping som inte lämnar någon oberörd men ändå väl värt ett besök. Det bästa med Ao Nang är annars alla dagsutlykter man kan göra till grymma stränder som Railay Beach, Koh Poda och Phra Nang Beach. Alla väl värda ett besök!

Vill du se mer av Thailand?

Boka flyg och hotell till Thailand

Boka flyg till Thailand

Boka hotell i Thailand

Boka jul- och nyårsresa till Thailand

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.