Nyfiken på Lissabon?

Lissabon är stad jag är riktigt nyfiken på. Kanske såg ni att Lissabon var med i På Spåret för några veckor sedan? Då talades det om bl a de gamla kvarteren, Alfama samt den portugisiska folkmusiken Fado som man kan höra på många ställen.

Castelo de São Jorge och 28:ans spårvagn

Vad är det som lockar i Lissabon? Alfama som dels ligger vid vattnet där fiskare bodde förr samt en bit upp i bergen där kvarteren var finare lockar mig! Vandra runt bland gränder och gå högst upp till borgen Castelo de São Jorge.

C

 

459147411
Eller varför inte ta spårvagn 28 som går från Martim Moniz genom stora delar av Lissabon. En perfekt guidetur som kostar drygt 10:-. De gamla charmiga spårvagnarna är från 1800-talet. 

Kyrkor, museum och andra sevärdheter

Är du intresserad av vackra byggnader så missa inte ett besök i den vackra Sé Catedral som ligger mitt i Lissabon. Här finns även många intressanta arkeologiska fynd. Vill du veta mer om Portugal så ska du besöka museet, Museu Nacional de Arte Antiga som ligger vackert i ett palats från 1600-talet. Vill du veta mer om den kända portugisiska kermaiken ska du besöka museet Museu Nacional do Azulejo.

120717976
Torre de Belém

Det vackra försvarstornet Torre de Belém står precis vid havet i området Belém. Det är vackert utsmyckat med tinnar och torn samt figurer uthuggna i sten.

Shopping

I Baixa är det härlig lite gammaldags och charmig shopping som gäller men här finns även kedjebutiker på gågatan Rua Augusta. Ett trevligt område är Chaido med både kedjebutiker och andra mindre affärer. Flera stora modehus hittar du på den stora och breda gatan Avenida da Liberdade.

158279364
Rosso Square i Bairro Alto.

I de Bairro Alto finns många småbutiker med varierat innehåll. Mycket second hand och designmode Här blandas butikerna med barer och caféer. Vill du gå på marknad så besök Feira da Ladra, ”tjuvarnas marknad” med allt du kan tänka dig.

Fado

Fado är en stor del av Lissabon och är en karaktäristisk musikstil. Det finns många Fado_ställen där du kan äta middag och lyssna på musiken. Flera av dessa ligger i kvarteren Bairro Alto. Ett av de större ställena heter O Faia.

10_guitarra3

Ett annat populärt ställe är Clube de Fado som ligger i Alfama.

3 Responses to Nyfiken på Lissabon?
 1. Inger Svara

  Lissabon tips

 2. Andreas Svara

  Instämmer med dig, Lissabon har en del intressanta platser att besöka, mycket historia.
  Staden är en av de äldsta i Europa.

  • Hallins reseblogg Svara

   Andreas: Det verkar som Lissabon blir allt mer populärt. Kul också att det finns så mycket att se runt omkring, Sintra, Estoril mm.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.