Kalymnos – liten ö med stort innehåll

Kalymnos tillhör tolvöarna och ligger cirka en timmes båtresa från Kos dit flyget går. När man lämnat det livliga Kos så är det en helt annan atmosfär som slår emot här på Kalymnos.

En liten behändig ö som är cirka 1.5 mil hög och 1 mil bred. Alltså ingen jättestor ö men trots det nästan 20.000 bofasta invånare. Det är på öns huvustdat, Kalymnos stad, eller Pothia som är dess riktiga namn man ankommer med båten. Pothia är en riktig stad och skapar kanske inte riktigt den där semesterkänslan som man är ute efter i Grekland. Men för dig som gillar ett högre tempo kan med fördel välja att bo här.

178996220
Pothia är en stor stad med ett stort folkliv!

Önskar du mer lugn och ro samt härliga stränder så föreslår vi att du istället bor på Myrties/Massouri som mer eller mindre vuxit samman. Här är tempot lojt utan att vara långtråkigt. Mysiga tavernor där du gärna sitter och beundrar solnedgången. Strax utanför ligger ön Telendos dit man kan åka båt över till eller för all del simma!

myrties-massouri-1
Mysiga Myrties och Massouri.

Precis som på andra öar så rekommenderar vi att ni hyr bil eller vespa för att se sig runt. Här finns flera mysiga byar och fina stränder att besöka. På sydöstra sidan ligger en mysig by, Vathy. Här är det riktigt vackert och ett perfekt utflyktsmål genom branta vägar. Härifrån kan du se över till Turkiet som ligger nära. Stanna här en dag och koppla av på en taverna och salta bad i turkost vatten.

160903565

Eftersom Kalymnos erbjuder branta klippor och stup så har ön blivit allt mer populär för de som önskar klättra. Det finns flera ställen på ön som arrangerar turer. Läs mer här och här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.