Gästbloggare Maria Grip: Resa till Dubai

Resfeber startar upp veckan med en ny gästbloggare – Maria Grip. Maria är en riktig globetrotter som hittills besökt 40 länder, det finns nog ingen som älskar att resa så mycket som hon. Under julledigheten passade Maria på att besöka Dubai, följ med på Marias resa och få hennes bästa tips till Dubai!
Strand med palmer i Dubai

Att resa en vecka till Dubai kan innebära att du hinner med både sol och bad, shopping i världsklass eller besöker världens högsta byggnad. Dubai ingår i Förenade Arabemiraten och är en konstant växande stad placerad intill Persiska viken med lång strand längsmed den utspridda staden.
Under vinterhalvåret är stränderna befolkade med mängder av turister från Europa och Ryssland, under sommarmånaderna är det outhärdligt varmt med närmare 40 graders temperatur så då håller sig folk mestadels inomhus dagtid. Vill du sola på en sandstrand gör du det på hotellets strand om de har privat strand, på Public Beach eller i anslutning till Jumeirah Beach Park. Under vinterhalvåret är havet inte särskilt varmt, men hotellen som har pool ser normalt till att poolerna är uppvärmda till behaglig temperatur.

Det är prisvärt att åka taxi mellan alla sevärdheter och matställen, så länge du åker med en bil utmärkt som Taxi och inte en finare vit bil av märken som Lexus, dessa är också taxibilar men de är lyxigare och kostar minst dubbelt så mycket som en vanlig taxi.

Sevärdheter i Dubai
1. Burj Khalifa är världens högsta byggnad och du kan mot en kostnad på 125 AED åka upp till observatorieplanet på våning 124 och skåda ut över hela Dubai.
2. Fontänshowen nedanför Burj Khalifa vid Dubai Mall är vacker och ackompanjeras av musik en gång i halvtimmen. Se till att sitta i någon av köpcentrets restauranger på våning ett för att skåda showen smått uppifrån, det är magiskt!
3. Madinat Jumeirah är en stad i staden. En hotellkedja har byggt upp tre hotell med kringbyggnader så de ska likna en traditionell arabisk stad och kompletterat med kanaler kantade av palmer. Romantiken flödar, särskilt om du äter på en av restaurangerna längs med kanalerna, till exempelvis ”Meat Company”.
4. Burj Al Arab är världens högsta hotell, placerat en bit ut från stranden Jumeirah och har helikopterplatta samt skyview bar på 24:e våningen. Boka ditt besök innan du beger dig hit! Njut exempelvis av Afternoon Tea i Skyview baren och skåla med ett glas champagne. Det är tillåtet att fota utsikten från lokalen så packa systemkameran!

Dubai från ovan

Shopping i Dubai
1. Dubai Mall är ett gigantiskt köpcentrum i Dubai Downtown med Burj Khalifa som granne liksom fontänshowerna. Här finns mängder av butiker, i alla prisklasser och i stort sett alla kända varumärken. Förutom foodcourts finns också flera restauranger i köpcentret och flera av dem har egna terrasser så du kan sitta utomhus. Besök Akvariet och dess tillhörande zoo eller ta en tur på skridskor i inomhusrinken.
2. Mall of the Emirates i södra Dubai är ett stort köpcentrum i endast några få plan, vackert uppbyggt och erbjuder nöje som skidåkning inomhus i en uppbyggd skidbacke. Även här finns många kända varumärken och high fashionbutiker.
3. Dubai Outlet Mall utanför staden mitt i öknen är en mindre outlet med några välkända varumärken såsom Adidas, Nike, Levi’s, Diesel, DKNY, Tommy Hilfiger och Burberry.
4. Souk Madinat Jumeirah är en uppbyggd marknad i arabisk stil i resorten Madinat Jumeirah. Här är lugnare och renare än i de klassiska marknaderna i gamla delen av Dubai (Deira) och passar bra om du är ute efter souvenirer.

Byggnad i Dubai

Restauranger i Dubai
1. JW Marriott Marquis vid Sheikh Zayed Road nära Downtown har flera restauranger i fastigheten, bland annat köttstället Prime 68 på 68:e våningen.
2. Meat Company i resorten Madinat Jumeirah är ytterligare köttställe som har fina lokaler invid uppbyggd kanal och med utsikt mot Burj Al Arab.
3. Times of Arabia i Dubai Mall eller Souk Madinat Jumeirah serverar läcker arabisk/libanesisk mat. Testa hummus (kikärtröra), labneh (yoghurtröra) och vindolmar innan du ger dig på en delad grillrätt med ditt sällskap. I Emiraten äter man ofta tapas-liknande måltider, även kallat meze.
4. Four Points by Sheraton på Sheikh Zayed Road har en takterrass på 48:e våningen där du likväl kan äta eller ta en drink, beskåda den gigantiska motorvägen med åtta till tio filer eller spana på alla skyskrapor.

Dubai by night

Gästbloggare: Maria Grip – Travelgrip

Boka flyg och hotell till Dubai

Boka flyg till Dubai

Boka hotell i Dubai

Boka weekend till Dubai

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.