Nyheter i Grekland

Det är ingen hemlighet att Grekland är ett av mina favoritresmål. Läs mer här. 

Därför känns det extra roligt att vi just nu erbjuder 1000:- rabatt per bokning på alla resor till Grekland med Apollo under perioden 1 april-15 juni 2014 vid bokning senast 2 februari. Bloggen är redan full av Greklandstips men vi har flera öar kvar att skriva om varför vi kommer att ha en Greklandsvecka här med ännu fler Greklands-tips. Vi börjar med Apollos nyheter.

Mykonos

mykonos

Det är så roligt att Apollo erbjuder de traditionella ”båtluffaröarna” i sitt program. Mykonos har varit mångas favoritö. Det är en av de vackraste öarna i hela Greklands övärld. Nöjeslivet är elegant med många bra klubbar och uteställen. Men Mykonos erbjuder också en genuin sida med trånga gränder samt lugn och ro. Det finns många stränder runt ön. Norr om Mykonos stad ligger Agios Stefanos med utsikt över den ”nya” hamnen, Tourlos. Åt motsatt håll ligger Ornos där Apollo även erbjuder hotell. Önskar du party så ska du välja Paradis Beach där dj.s spelar musik. Vi rekommenderar att hyra vespa för att ta dig runt på öns stränder. Apollo flyger direkt till Mykonos.

Syros

Syros

 

Syros_1

Vill du åka till en ö där de fortfarande är ont om turister så ska du välja Syros. Du flyger till Mykonos men tar därifrån en båt som tar cirka 1.30. På Syros möter du den grekiska vardagen där gubbarna sitter på kaféer och samtalar. Maten du äter är äkta grekisk genuin och smakar gudomligt till låg peng. Du väljer om du vill bo i badorten Galissas på västkusten eller i Megas Yialos. Även här kan du hyra moppe för att utforska ön. Du måste besöka öns huvudstad, Ermoupolis, som är förhållandevis stor. Ovanför staden ligger den medeltida staden Ano Syros med smala gränder och mysiga tavernor. Önskar du variation så kan du kombinera Syros med Mykonos eller Tinos (nedan).

Tinos

tinos

Ayia_Kyriaki_Chrysopolitissa

Trots sin storlek (tredje största ön i Kykladerna) så är den fortfarande relativt okänd för turister. Precis som till Syros så flyger du till Mykonos och tar båten på cirka 30 minuter. Det går fint att kombinera dessa tre öar för en perfekt semester. Även här möter du det grekiska vardagslivet. Men precis som övriga öar i Kykladerna så ser du de karaktäristiska vita husen i gränderna med blå detaljer. Tycker du om att se dig runt med vespa eller hyrbil på din semester så har du kommit rätt. Här kan du upptäcka små charmiga byar och härliga stränder. En sevärdhet på ön är kyrkan Anagia Evangelistra. Den 15 augusti varje år gästas kyrkan med mängder av pilgrimer som klättra från hamnen uppför trappan till kyrkan. 

Sivota

Sivota_1

Sivota ligger på fastlandet i Grekland och du flyger till Preveza, samma flygplats som till en annan favorit, Parga. Sivota är en hamnby som är betydligt mindre och kanske en aning mer exklusiv än sin ”storasyster” Parga. Här finner du lugn och ro men även många möjligheter till vandringar i de vackra omgivningarna. Antingen badar du i klapperstensstranden som ligger nära centrum men ta med fördel badbåtarna som varje dag trafikera de många stränderna som ligger i närheten. Vill du besöka övärlden så ligger Paxos och Antipaxos strax utanför.

Kalamata

kalamata

Epidaurus
Epidaurus är en av många intressanta sevärdheter i området. 

För dig som följer bloggen så såg du kanske att jag skrev om Kalamata då Mästarnas Mästare i SVT spelades in här. Det är oerhört vackert vilket fick mig att vilja veta mer. Läs inlägget här. 

Nu blir det betydligt enklare att ta sig dit då Apollo nu flyger direkt till Peloponessos. Många intressanta sevärdheter och fina bad väntar dig!

Betygsätt inlägget:
Kategori: Grekland
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.