Följ med till Sydafrika

I september 2012 hade vi Sydafrika som tema här i bloggen. Vi samlade massor av tips och material som du kan hitta här. Under samma period hade vi en tävling på Facebook där första pris var en resa för två personer till Sydafrika. Den lyckliga vinnaren, Kajsa Rasmusson, delade med sig av alla sina upplevelser samt fina bilder. Du hittar dessa inlägg under samma länk som ovan.

kapstaden

Under vår temamånad var det jag som sammanställde alla tips och jag har nog aldrig blivit så sugen på att resa någonstans sedan jag startade bloggen 2010. Det är ett oerhört fascinerande land med så otroligt många sevärdheter, fantastisk mat & dryck och inte minst deras historia.

Görrel

Nu har vår resebyrå i Göteborg satt samman en egen resa där reseledare är journalisten och författaren Görrel Esplund samt fotografen Andreas Karlsson. Någon kanske känner igen deras namn? I ungefär samma tidpunkt som vi hade Sydafrika-tema i bloggen gav de ut sin bok ”Kap till Kairo” som jag recenserat här. Boken skildrar deras resa genom hela den afrikanska kontinenten. Är det någon som vet något om Afrika så är det detta paret.

Resan som vara i två veckor och som startar den 20 oktober 2014 kommer att ta dig med på oförglömliga upplevelser samtidigt som Görrel och Andreas berättar om sina erfarenheter från flera decenniers arbete och resande i södra Afrika.

Khayelitsha_1

Sydafrika_pingviner

Hidden valley_1

Sydafrika_lejon

I Sydafrika kommer du att få uppleva Kapstaden med alla sevärdheter, Khayelitsha, som är Kapstadens största kåkstad, vindistrikten, Lesotho, Golden Gate nationalpark, Swaziland och Krugerområdet. 

Priset för denna fantastiska resa är 31.490:-.

Om du är nyfiken så finns det möjlighet att höra Görrel berätta mer under en resekväll i Göteborg 23/1. Det blir en härlig försmak! Biljetterna kostar 100:- och beställs här: semesterresor.goteborg@resia.se. På samma mailadress eller telefon 031-800 400 kan du få veta mer om denna resa.

Görrel kommer även att medverka på den stora mässan i Borås, Resor och Mat 25/1. Även här berättar hon mer om sina upplevelser samt även visar upp sin Land Rover som de körde med genom hela Afrika.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.