Resenärernas val 2013

Många besöker Tripadvisor när de ska ut och resa för att få tips men även för att lämna sina egna.

Tripadvisor har ställt samman listan för 2013 års resmål som ökar mest:

1. Kuba
Alla som kommer från Kuba är lika fascinerade och nöjda. Fantastiska Havanna kombineras ofta med sol och bad i Varadero. Men många väljer att resa runt och se ställen långt utanför turistområdena.

153129592

2. Costa Rica
En dröm för alla som längtar efter regnskog med intressant fauna. Lägg till härliga stränder och en intressant kultur.

78778321

3. Kathmandu, Nepal
Lockar i första hand trekkers som vill vandra i de vackra bergen men staden erbjuder historiska tempel och moderna byggnader i en härlig blandning.

4. Jerusalem
Visst är det en fantastisk upplevelse att vandra på Via Dolorosa, se begravningskyrkan och allt annat man hört talas om. Missa inte Holocaust History Museum. Klicka här för att läsa mer. 

148049956

5. Cusco, Peru
Cusco var en gång i tiden Inkarikets huvudstad och än idag finns många intressanta platser att besöka. Staden ligger på 3.4000 höjd och härifrån går tåg till Machu Pichu som tillhör en av världens sju nya underverk.

6. Ambergis Caye, Belize
Ambergis Caye är den största ön i Belize som erbjuder azurblått hav, spännande grottor, ruiner och tempel från Majariket, ett rikt djur- och naturliv samt massor av sporter att prova på.

7. Sapporo, Japan
Sapporo sägs vara mest berömt för sin öl så missa för allt i världen inte att ebsöka Sapporo Beer Museum. Klicka här. 

 

8. Hanoi, Vietnam
Många reser till Vietnam för sol och bad men missa inte ett besök i huvudstaden Hanoi som är riktigt charmig med de äldre kvarteren.

180391221

9. Corralejo, Spanien
Högst upp på ön Fuerteventura ligger fiskarbyn Corralejo. Sitt ner i hamnen och njut av ett fat nygrillad färsk fisk med kanariepotatsien Papas Arrogadas con Mojo. Ta dig sedan söderut efter kusten och upptäck de fridlysta stränderna.

10. Fortaleza, Brasilien
Fantastiska stränder i en stad som snabbt utvecklats till ett turistmål. Tripadvisor rekommenderar att besöka restaurang Coco Bambu Frutos do Mar.

Betygsätt inlägget:
Resenärernas val 2013
Kategori: Övrigt
Taggar:

6 Responses to Resenärernas val 2013
 1. Anette Svara

  En av mina vänner på facebook är i Vietnam just nu och hon gillar inte Hanoi. Hon tycker det är en helt galen stad. Människorna är underbara men trafik etc är kaos..Men smaken är som baken. 🙂

  • Hallin Svara

   Anette. Ja, det är ju så det är. Ett resmål kan älskas av många medan andra inte förstår någonting!

 2. Alice Loth Nilsson Svara

  Vilken motivering vann en weekendresa till London? Mvh Alice

  • Hallin Svara

   Alice Loth Nilsson: vinnarna kommer publiceras alldeles snart!

 3. Yasmine Svara

  Vad lustigt! Själv tycker jag att Vietnam var ett av de finaste, coolaste, galnaste länder jag har varit i och åker MER än gärna tillbaks.

 4. Anders Svara

  Spännande med Kuba, det verkar ju verkligen vara ett land i förändring. En del säger åk dit nu, innan det är för sent, andra säger vänta ett par år.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.