Tävla och vinn en weekendresa till London

Idag är sista dagen i vår julkalender och du har möjlighet att vinna en weekendresa med SAS och Sunhotels för två till London!

24-december_london

Med SAS väljer du att flyga från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn till London. 23 kg bagage ingår alltid med SAS. I vinsten ingår även övernattning i två nätter i dubbelrum på mellanklasshotell.

För att tävla vill vi att du berättar för oss vilken sevärdhet eller plats som lockar mest i London. Skriv ditt svar som en kommentar nedan. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Tävlingen är avslutad!

Det här är alltså vår sista tävling i årets julklapp. Jag har känt mig som jultomten som fått glädja så många. Jag vill gratulera alla vinnare (än har vi flera kvar) och tacka ALLA som har varit med och tävlat. Passar också på att önska samtliga läsare en riktigt god jul!

Jag hoppas att ni uppskattar vår reseblogg. Titta gärna här till höger där vi har kategoriserat de drygt 1.300 inlägg som har skrivits. Jag är säker på att du kommer att hitta tips. Följ oss även framöver då vi hela tiden fyller på med nya inlägg om resor och allt omkring!

263 Responses to Tävla och vinn en weekendresa till London
 1. Rebecka Svara

  Harrods julavdelning lockar mest. I åratal har jag drömt om att få besöka London i juletid. Jag samlar nämligen på julgranskulor i blått och silver och just det tror jag att Harrods kan erbjuda!

  • Birgitta Fasth Svara

   London skulle vara underbart att åka till igen. Det var så länge sedan.
   Det skulle vara mysigt ned en weekend där.

  • Marianne W Svara

   Jag och barnen var där för 2 år sedan i 2 dagar.Vi hann bara en liten del och barnen var jätte sura för att vi fick se vaktavlösningen.Nu vill jag resa med min sambo utan barn.

 2. nickih Svara

  God jul

 3. Sofia Svara

  Jag skulle vilja besöka en pirmark butik. Jag har aldrig besökt London men har hört så mycket om hur billigt och roligt det är att handla där! Jag skulle även passa på att shoppa loss i min favoritbutik utomlands som är Victoria sectret, eftersom de bara finns på arlanda i Sverige än så länge. Jag shoppar alltid för tusentals kronor där, fast jag inte är typen som shoppar så mycket eller dyrt. Men det är något speciellt med VS, och jag längtar till Victorias sectret fashionshow i år yeyy!!

 4. Åsa Nilsson Svara

  London Eye
  Om man, som, jag, säkert bara besöker London en enda gång i livet så vill man så klart se så mycket som möjligt av staden. Besöker jag London Eye får jag en skymt av allt på en och samma gång. Vilken perfekt kombination.

 5. Anneli Svanberg Svara

  Min favoritplats är stadsdelen Fulham, en bit ifrån turiststråken. Ett vandra runt i Bishops park alldeles bredvid Themsen är underbart. Att sedan köpa Fulhams fotbollströjor till sönerna alldeles intill parken. Handla i de små lokala butikerna på Munster road och sedan äta lunch på min favorit restaurang The Blue Elephant vid Fulham broadway.

 6. Brittmarie Rosbäck Svara

  Jo ni hörde rätt,
  Jag har aldrig besökt Madame Tussauss vaxksbinett.
  Valet av sevärdhet känns lätt.
  Få frottera mig med de allra mest berömda,
  Några lever i real life andra mer eller mindre glömda.
  I alla fall för 20 årig dotter som jag väljer som resekamrat o jag vet att,
  Vi inte fpr en tråkig stunf, många fniss o skratt

 7. per Svara

  Jag hade bokat konserbiljetter för att titta på någon riktigt bra artist på royal albert hall!

 8. Ida Nutti Svara

  Jag hade åkt ut till convent garden som är min favorit stadsdel i London.

 9. Brittmarie Rosbäck Svara

  Jo ni hörde rätt!
  Jag har aldrig besökt Madame Tussaus vaxkabinett.
  Valet av sevärdhet känns därför lätt.
  Få frottera mig med de kända o berömda
  Några levande andra mer eller mindre glömda.
  I alla fall för dotter sim jag väljer till resesällskap o jag lovar att,
  vi inte får en tråkig stund, många fniss o skratt. (Glöm mitt förra inlägg blev några stavfel)

 10. Pia Fofanoff Svara

  Till Hyde Park skulle jag gärna vill ta en filt och en picknickkorg och njuta av en fin vårdag

 11. Lisen Ågren Svara

  Som många andra hägrar vaxkabinett
  Det verkar vara något av slag man aldrig sett
  Hela London skulle vara en dröm
  att syna in i minsta söm

 12. Tommy Svara

  God jul!

  Jag skulle vilja besöka Emirates Stadium, oavsett om Arsenal spelar eller inte.
  Sen eftersom min sambo är med så skulle det bli ett besök på Victorias Secret, har vi glädje av båda två. 🙂

 13. carolina Svara

  En fotbollsmatch till sambon och en musikalkväll till mig – vilken grej!

 14. Michael Reinhart Svara

  Vilken stadsdel som helst – alla är värda att se då de har sin egen charm! Längtar tillbaks till staden och känslan jag fick när jag vistades i den…

 15. Mari Mujunen Svara

  Finns så mycket roligt jag inte varit på i London tidigare – Harry Potter museet, Sherlock Holmes museet, Primark, ja listan kan göras lång! Älskar London!

 16. Samuel Svara

  Om jag vann resan till London hade jag valt att bege mig till de norra delarna, där mitt favoritlag i fotboll spelar, laget i mitt hjärta heter Arsenal. Jag har varit i London tre gånger men aldrig haft förmånen att få se dem på riktigt, bara genom TV:n. Naturligtvis skulle jag ta med min fru som säkert skulle intresserat sig mer för Oxford street och alla affärer som finns där.
  Vill passa på att tacka för alla fantastiska tävlingar med så många fina priser som ni lagt upp här under december månad.
  God jul och gott nytt år.

 17. Pia Svara

  Svårt att välja, det finns ju så mycket att se i denna storstad. Älskar ju att shoppa så det är givet, kanske London zoo, Harrods, promenera runt i stan å bara njuta, skulle bjuda med min make som nog skulle vilja se Oxford Street.

 18. Cecilia Malmqvist Svara

  En promenad genom Kensington gardens följd av Afternoon tea i det vackra orangeriet är en härlig Londonupplevelse under den grönskande våren.

 19. elle Svara

  Det som lockar är känslan från den gången jag var där. Vimlet och den speciella känslan av denna underbara stad som jag föll pladsask för, och jag vill tillbaka. Kanske mest för att få gå en lång promenad i Hyde Park, eller för att stå vid Tower Bridge i mörkret, eller för en afternoon tea på Fortnum and Mason, eller för ett besök på Madame Tussauds…eller…………………….

 20. Mia Lund Svara

  Buckingham palace och stela vakter i lustig utstyrsel. Mer engelskt kan det inte bli.

 21. A-M Andersson Svara

  Skulle gärna uppleva tumultet under diskussionerna på House of Parliment, så olikt vårt svenska lagom!

 22. Belinda Svara

  Madame Tussauds vore kul att få uppleva! Ge Johnny Depp en kindpuss, visa ett finger till Hitler och stå bredvid alla kungar och drottningar och låtsas som att det är mina släktingar 🙂 Kram och God jul!

 23. Sofie n Svara

  Jag har alltid velat ta en springtur på London bridge! Löparnörd som jag är 😉

 24. Fredrik Svara

  Jag vill åka med London Duck Tours. Jag vet att min son skulle älska det eftersom han tycker om bussar, tåg och bilar (allt som rör sig). Problemet är bara vem jag ska välja att åka med? Min fru eller min son. Vem får vara kvar hemma med dottern?

 25. Caroline Svara

  God jul! Om jag skulle få åka tillbaka till London skulle jag ägna mer tid åt shopping, som i det berömda varuhuset Harrods.

 26. Elin Maria J Svara

  Tänk att som Tummelisa på ett näckrosblad få sitta,
  kanske jag i Kew Garden ett tillräckligt stort kan hitta?
  Skämt åsido, men som botaniker är det här en drömplats,
  därför önskar jag att ni tar mig till växternas palats!

 27. Gun Björk Svara

  Atmosfären på en Londonpub lockar
  Madame T. På uppmärksamhet lockar.
  Lord Nelson och Piccadilly vill jag också se
  Svårt att välja… gör mig sne’
  Hoppas vinna vill ju gärna dit och ha kul
  Men först önskar jag alla God Jul

 28. Lena Hagberg Svara

  Muséerna! Jag har alltid hört talas om Tate Gallery men aldrig varit där. Så dök Tate Modern upp, ytterligare ett spännande museum att besöka. Efter ett besök på National History Museum, som måste ha mycket intressant att visa upp, så står ett antal restauranger på listan, framför allt Gordon Ramseys som skulle vara spännande att koppla av på efter lite shopping förstås.

 29. Kristin Hamdan Svara

  West End lockar med sin magiska atmosfär av teater och musikal. Särskilt lockar en kväll på Her Majesty’s theatre för att se Fantomen på operan. Det är en upplevelse som ger gåshud och som jag gärna skulle vilja dela med min sambo.

  • Rolf Grönroos Svara

   Lycka till Kristin!

 30. Helen Söderholm Svara

  Skulle jag vinna en resa till London skulle jag nog knappt sova utan se ALLT hihi. Nå ja naturligtvis inte allt men london doungeon ligger högst på listan. Även om jag förstår att det nog är rätt skrämmande där. Jag får hålla hårt i mannens hand för DET vil jag se.

 31. Christine Carlström Svara

  Jag har aldrig varit i London, eller jo jag har mellanlandat på Heatrow om det räknas.
  Jag har drömt om att få åka till London för att få se Madame Tussauds. Det verkar så häftigt och konstverken ser så himla verkliga ut. Sen skulle jag gärna gå på fotboll. Jag är en fotbollsnörd och har själv spelat fotboll i 16 år. Tänk att få se en match med den folkmängd det är på matcherna och den stämning de skapar. Jag drömmer om att få åka i en vacker taxibil och att få shoppa på Harrods. Se en musikal hade jag inte missat på kvällen! Åh vilken dröm, jag önskar sååå!

 32. Leena Svara

  Jag skulle besöka Chelsea Physic Garden! Vilken skatt mitt i en storstad! Och bara strosa på de kända gatorna, slinka in på pubar och muséer.

 33. Jenny H Svara

  Jag har aldrig besökt Madame Tussaus vaxkabinett så de vill jag se och även Harry Potter museumet !!
  God jul!!

 34. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Älskar att åka med hopp on hopp of bussar vart jag än kommer i världen.Bästa sättet att få en guidning på.så det är vad jag åter igen skulle göra i London

 35. Pernilla Svara

  Madame Tussause, Big Ben, Harrodds,, allt jag bara hinner med och en musical vore fantastiskt kul att få se och uppleva i London. .önskar och hoppas på vinst

 36. Anna Lundqvist Svara

  Till London skulle jag vilja fara
  För att njuta av livet och bara få vara
  Bort från stress och alla vardagens måsten
  Glömma tvätt, disk och räkningar i posten
  Madame Tussauds, Big Ben och shopping på högsta nivå
  Romantiska middagar och kanske en båttur på Temsen jag skulle få
  Njuta av livet med min älskade man
  Tänk om denna dröm kunde få bli sann

 37. Eva Svara

  Live like James Bond; besöka alla platser som utspelas i filmerna som MI6, London´s millenium dome etc. När jag reser försöker jag hitta de små guldkornen och inte bara välja de sevärdheter som är på 10 i topplistan.

 38. Elisabeth Johnson Svara

  Buckingham Palace Bettans lilla hem det nätta,
  där skulle jag mina fötter vilja sätta.
  Av Bettan lär jag ej få en skymt
  men kul att se hennes hus.
  Det är grymt!

 39. Liselotte Karlsson Svara

  Jag hade gärna besökt Madame Tussauss vaxksbinett.

 40. Jimmy Svara

  Ett givet besök i London är Chinatown med Europas bästa dim sum.

 41. Margaretha Svara

  Är jag den ende som aldrig har varit i London?!
  I så fall skulle jag åka upp i LONDON EYE, så att jag kan se så mycket som möjligt – på en gång!
  Men jag antar att man måste åka många gånger till London för att hinna med att besöka alla fantastiska sevärdheter!
  Det önskar jag mig allra mest i julklapp!
  Finns tomten? =)

 42. Amanda Andersson Svara

  Bortsett från de givna turistattraktionerna så drömmer jag om alla secondhand butiker. Har hört att London har fantastiska secondhand butiker med alla möjliga märken så det skulle vara ett prio för mig när jag åkte dit!

 43. Annika Andersson Svara

  Jag har inte varit i London på över 20 år. Så jag skulle gärna gå en tur på Queens Way och jag skulle gärna gå på teater.

 44. ann-sofie Svara

  Allt blir sevärt när man för första gång
  upplever London med dottern för första gång.
  shopping, sightseeing, restauranger, and a cup of tea.
  Min dotter kommer älska me me me…

 45. Cina winstedt Svara

  Vi skulle gå och kika på all magi hos Harry Potter

 46. Camilla Svara

  Jag älskar London, med dess härliga storstadspuls. När man är där önskar jag besöka Hyde Park, ta en tur i Harry Potter museet samt besöka något härligt ställe där man kan inta en god afternoon tea.

 47. Elin Pettersson Svara

  Harry Potter museét lockar mig. Jag har vuxit upp med filmerna så det skulle vara en rolig upplevelse. Och när man ändå är i London hade jag velat gå på en rättegång i Central Criminal Court.

 48. Lars Sjöberg Svara

  För mig är det ett enkelt val,
  Emirates Stadium och en match med Arsenal,
  Men även shopping och kultur,
  Och i London Eye en given tur,
  Dagarna de kommer ej att räcka till,
  Så det blir att inte sitta still.

 49. Livia Petré Svara

  Jag och familjen skulle besöka den japanska trädgården i Holland park. Den är så fridfull och fin!
  Sedan skulle vi åka och hälsa på min bror som precis köpt hus i London.

 50. Lotta Svara

  Jag har inte varit i Longdon så just nu skulle jag vilja se ALLT. Big Ben, madam T ja alla turist attraktioner….. jag hade förmodligen betett mig som en yr höna 🙂
  God jul!

 51. Clara Charleson Svara

  Madame Tussauds skulle jag vilja besöka
  Se kändisar både de i livet och de som spökar
  En upplevelse att gå runt och något man vill göra
  Man vill både se och, även om man kanske inte får, röra

 52. Betty Svensson Svara

  Det viktigaste för mig att besöka om jag kommer till London är Sherlock Holms restaurang, där min dotter har jobbat! Mycket god mat och suverän service!
  Vänner för livet finns här!!!

 53. Sonja Svara

  Towern och Madame Tussauds lockar mest men även obskyra butiker och kanske hitta nåt där som inte finns i Sverige.

  God Jul! 🙂

 54. Ulrica Svara

  Jag vill besöka Madame Tussauds. Där skulle jag bli fotat tillsammans med Brad och Angelina. Jag skulle lägga armen om drottning Elizabeth. Jag skulle ge George Clooney en kram och en puss på kinden skulle jag ge till Elvis Presley. Men att mäta mitt IQ mot Einstein, det skulle jag nog inte våga.

 55. Kitty Svara

  Kings Road i Chelsea vill jag återse
  tror att det skulle vara en hjärtats succé
  Pubar och Tussauds och Hyde, de lockar
  när jag tänker på det, allting pockar
  Tiden skulle alls inte räcka till
  för det är så himla mycket jag vill
  Trots saknaden efter den tid som har varit
  har jag inte ännu till London åter farit
  men nu vill jag återuppleva och finna nytt
  skapa nya minnen och inte sakna det som flytt

 56. Outi Svara

  Fortnum&Mason för deras fina juldekorationer och deras underbara matavdelning.

 57. Kjell Andersson Svara

  Oxford street och då den mängd dubbeldäckare som sakta rullar i den täta trafiken. Växte upp med dubbeldäckare i Stockholm så det är som att återuppleva barndomsminnen.

 58. Emmie Barklund Svara

  Westminster Abbey, Big Ben, Primark
  Att få gå runt i Hyde Park
  Att sedan få gå på Rock of Ages som är en 80-talsmusikal
  Få uppleva stämningen och deras fantastiska final
  Att sedan få äta på restaurangen Côte med deras otroliga kött
  Det är inte gott om det inte är rött!

 59. Anna Svara

  Det som lockar mig mest i London är St Katherine docks vid Tower Bridge. Det är en liten marina som blir en lugn och härlig oas i den pulserande storstaden. Jag passar på att ta en pimm´s på Dickens Inn!

 60. Mikael Svanberg Svara

  Sönernas absoluta favoritplats skulle allseles säkert vara Chelseas hemma arena Stamford Bridge. De har aldrig varit i London men det skulle vara alldeles fantastiskt att ta med dem på en fotbollsmatch där!

 61. Ingrid B Svara

  Sightseeingbåtarna på Themsen! Guiderna på båtarna har tvättäkta brittisk humor och är hysteriskt roliga! Lär dig massor om London och ha en rolig stund på väg till Greenwich eller åk andra hållet upp till Kew Gardens Botaniska trädgård – 2 fantastiska resmål i sig! Välj en – välj båda!

 62. Stellan Brunnsberg Svara

  Camden market vore kul att få spatsera runt i under en dag.

 63. monica Svara

  Jag har besökt London vid ett tillfälle tidigare men missade Madame Tussaus vaxkabinett, dit vill jag gärna gå och så är det ju mycket annat att se och uppleva och atmosfären med alla Pubar inte minst är ju så där lite antik och genuin så hoppas, hoppas gör jag 🙂

 64. Mari Samuelsson Svara

  Älskar kvarteren runt Westminster och Big Ben – vill till London med sambon och hör sen. En KLOCKren favorit – hoppas Resia tar mig dit…

 65. Amanda Svara

  Jag skulle så gärna vilja gå till Apollo Victoria Theatre för att se på musikalen Wicked. Det är en av mina favoriter, men hittills har jag inte sett den framträdas.
  Att teatern har en sådan rik musikalisk och teatrikalisk historia är ett stort plus i kanten!

  Efter musikalen skulle jag vilja vandra upp till St James’s Park med min vän och prata om upplevelsen och ta in allt vackert runtom oss!

  God jul till alla som har varit med och tävlat, och speciellt varma hälsningar till anordnarna!

 66. camilla Svara

  London eye,pariserhjulet med dess underbara utsikt,skulle jag vilja uppleva!

 67. Ola Petersson Svara

  Vill se allt. Men det hinner man ju inte på en weekend. Jag vill ta det som det komma och bara njuta av att få kom dit och se allt.

 68. Natalie Kyrk Svara

  Min dröm är att fara till London och se ett london-derby mellan Arsenal-Chelsea. Min far är riktig Arsenalsupporter och själv hejar jag på Chelsea. Det skulle vara en dröm som blivit sann.

 69. Mia Svara

  Jag skulle vilja uppleva London Eye samt Harry Potter-museet eftersom jag skulle bjuda med min kära syster. Hon skrev ett arbete om dessa böcker under sin utbildning. Naturligtvis blir det även en tur till Harrods!
  God Jul önskar jag Er alla!

 70. Simon Lindmark Svara

  Tower Bridge, vore en dröm att få promenera över!

 71. Ulla Svara

  Big Ben vill jag se
  hoppas att jag till London kommer me’

  Önskar alla en riktigt GOD JUL!

 72. Louise U Svara

  Jag har aldrig varit där. Skulle vara helt underbart att få komma dit.
  en dröm som jag har haft sen jag var liten är att få gå på Madame Tussauds. Säg vara en fantastisk upplevelse. Gos jul

 73. Jasmine Svara

  Det som lockar mig allra mest är nog att få gå på musikaler på west end. Och sedan har jag hört talas om ett Shakespeare museum som lockar rätt mycket också 🙂

 74. Yasmine Svara

  Eftersom jag är ett stort fan av litteratur.
  Skulle jag vilja ta en Shakespear tur.
  Sedan kolla Sherlock Holmes kvarter.
  Även passa på och gå på Bond muséer.
  Jeez, jag hade gått runt och bara gapat.
  Min gud! Vilka klassisker de har skapat!

 75. Dan Svara

  London är ju europas storstad och har så många smultronställen att besöka!
  Men om jag vann så skulle jag besöka världens största antikmarknad på Portobello road market och shoppa antikt!
  Efter det kan det vara gott med en god kopp kaffe på Starbucks och strossa i Hyde Park!
  Middagen skulle jag inta på kvällen hos Bröderna Olssons Garlic and shots!
  Och sen blir det dans tills solen går upp på Fabric!

 76. Sandra Svara

  jag skulle åka med london eye och se staden där ifrån gärna vid skymningen när lamporna tänds.

 77. Anna L Svara

  Jag skulle vilja uppleva marknaden i Camden Town och sedan naturligtvis Picadilly Circus och London Eye.

 78. Soffan Svara

  Min önskan är kanske inte särskilt originell, men jag önskar att få se Big Ben i London. Jättevacker slagklocka!

 79. Caroline Brink Svara

  Om jag och min sambo får åka blir det definitivt Harrods och Soho. Passar oss perfekt, vi gillar att shoppa (på Harrods kanske det blir mest med ögonen) och gå runt i mysiga kvarter och med jämn mellanrum hämta andan på ett café.

 80. Håkan Svara

  Jag skulle åka till Madame Tussauds, sedan besöka Harrods för att avsluta med att se en musikal.

 81. Solan Svara

  Skulle vilja besöka London Eye, då får man se mycket av London och Madame Tussauds museum vore häftigt.

 82. Caroline Svara

  Åhh vad roligt att få uppleva London! Jag har så länge jag känt till det velat se Madame Tussauds vaxkabinett. Det har alltid fascinerat mig hur äkta de dockorna ser ut!

 83. Elisabeth Svara

  Efter som jag är ett stort fan av den brittiska serien Sherlock så vill jag gärna gå på en guidad tur med temat. för att uppleva alla fantastiska platser som är förknippade med staden och serien.

  God jul!

 84. E.k Svara

  Jag tycker att de olika fotbollsarenorna lockar mest, det finns inget som går upp emot engelsk ligafotboll!

 85. Emilia Svara

  Oj vilken resa. Skulle vilja besöka Buckingham Palace. Hoppas på tur och att tomten kommer nu till jul

 86. Elinor Elovsson Svara

  Hade gärna besökt någon av marknaderna. Camden market lockar mycket. Sen självklart gått på musikal! Wicked tror jag på 🙂

 87. Cathrine Boström Svara

  Bla skulle jag vilja besöka marknader i London
  Och bara vara… Njuta och uppleva!

 88. Hedvig Svara

  Jag skulle vilja besöka Harrods och Fortum & Mason, de säljer riktigt gott te. Sedan skulle vi utforska boklådorna i London som man hört mycket om. Vi skulle avsluta kvällen på vanilla black, den enda vegetariska restaurangen i Europa som är med i Michelin guiden. Nästa dag tillbringar vi i Nottinghill och trädgårdsmuseet. Självklart vill vi se London ovanför, så London Eye här kommer vi förhoppningsvis!

 89. Lena Johansson Svara

  Jag skulle direkt besöka Leicester Square för att köpa billiga musikalbiljetter.

 90. Hanna Svara

  Jag drömmer om att flanera omkring i Hyde Park, och sedan gå vidare till Notting Hill för att handla på Notting Hill Farmers market (bästa platsen för matälskare!) och sedan avsluta med att hänga på ett café och spana på kändisar. En perfekt dag i London.

 91. Tom Svara

  Shakespeares Globe ”to be or not to be”,
  den skulle släppa teaterandan fri,
  tänk att få stå på denna magiska arena,
  där de poetiska orden aldrig är sena,
  och i samstämmighet med Shakespeares själ,
  utropa orden kring ett kärlekspars farväl,
  för här har Romeo och Juliet spelats med magi,
  och en ljuvligare poetisk plats kan det inte bli!

 92. Mathias Såhlin Svara

  Min dröm är att ta med min far på en premier Leaguematch med Tottenham. Han missar sällan en match på TV men har aldrig fått uppleva stämningen och känslan på riktigt.

  God jul!

 93. Eva-Marie Svara

  Jag har alltid velat åka dubbeldäckare, finns det något häftigare? Möjligheten att utforska London, från jordens coolaste fordon. Väl på guidningsturen, får vi fart på upptäcktsinspirationen. Finns nog en massa häftiga saker att se, de skapar minnen för livet hos oss som vid blotta tanken får oss att åter le.

 94. Erika Svara

  Jag har aldrig i London satt min fot, men skulle därifrån gärna vilja höra en not, från Royal Albert Hall, gärna från Potts Paul. Även en sväng förbi Trafalgar Squares torg, och Buckingham Palace borg. Sedan barnbens har jag varit fascinerad av Big Ben, att få höra slagklockans däng. På Themsen jag sedan tar mig en sväng, och stannar under Tower Bridge för ett fotohäng, en av världens mest kända klaffbro, oj vad jag hoppas på denna tävlingstro.

 95. Johanna Svara

  Tower of London med dess ruggiga historia låter som ett spännande besöksmål.

 96. Willy Svara

  En tur med London Eye är självklart på min topplista.

 97. Hasse Johansson Svara

  En weekend i London, det blir inte lätt,
  att blott välja en plats som ska kännas rätt.
  Musikal i West End eller opera på Covent Garden,
  kanske utanför Buckingham Palace få se vaktparaden?
  Shopping på Harrods, Hamley´s eller Debenham,
  sedan afternoon tea med scones, cream & jam.
  Tate Gallery, Madame Tussauds eller British Museum,
  något ska säkert i kalendern få rum.
  Mitt val till slut, det blir ändå detta,
  (som ligger på Londonturistens lista som etta),
  publunch med ale och Shepard´s Pie,
  sedan stadens panorama sett från London Eye!

 98. Marina Svara

  Det är 35 år sedan jag var i London så en del har säkert förändrats men det skulle vara roligt att få se en musical igen och få besöka något museum.

 99. Bengt Simonsson Svara

  Det bästa med London är att världen finns där – överallt!
  Språk, människor, seder, mat och dofter från hela världen gör det möjligt att känna sig som en världsmedborgare i London

 100. Anna Lindfors Svara

  London Eye måste bli mitt svar!
  Jag har inte varit till London sen den byggdes. Vore så spännande att få se denna underbara stad från ovan!

 101. Henke Svara

  Naturhistoriska museet !
  Har varit där förr men hann inte med allt ! Definitivt värt ett ytterligare besök !

 102. Åsa H Svara

  Afternoon tea på ett lyxhotell. Det verkar så mysigt.
  Inte för att jag provat men det man läser verkar så bra !

 103. Malin Hansson Svara

  Camden Market var så fantastiskt roligt att besöka – dit skulle jag absolut vilja åka igen. Där fanns allt och lite till. En riktig upplevelse!

 104. Emelie Svara

  Madame Tussauds vaxkabinett.

  Enda chansen jag får att frottera mej med kändisar !

  God Jul allihopa !!!!

  Och tack för tävlingarna ! Har haft skoj och spänning varje dag !

 105. Ellinor Martinsson Svara

  Längtan till London är jättestark,
  vill se ligafotboll på helig mark.
  Snälla Resia, ta mej med på denna strapats,
  tänka att få rätta stryktipset på plats!

 106. Johan Lindfors Svara

  Jag vill se en konsert på Hammersmith Apollo! Klassisk mark för en musikälskare…

 107. Ulla Pettersson Svara

  Min man gillar Arsenal så han på matchen går.
  En shoppingsrunda jag går.
  Jätteglada och nöjda blir vi båda två.

 108. Margot Johansson Svara

  Jag vill se Madame Tussauds vaxkabinett igen. Jag var där på 70-talet och blev helt betagen av alla dockor med naturtroget utseende. Jag förstår att det har kommit mycket nytt sen jag var där sist så dit skulle jag vila åka igen.

  • Linda Svara

   Drömmer om en mäktig musikalupplevelse med Phantom of the opera på Her Majesty’s Theatre, äkta Afternoon tea på Ritz och shopping till vår lilla på Hamleys leksaksaffär på Regant Street. Hoppas på att få möta våren i London när isen fortfarande ligger tjock i Luleå 🙂

 109. olivia Svara

  Jag skulle säga att området runt london eye lockar mest. Är så fint på natten vid big ben och det snurrande julet, så det är ngt jag vill uppleva igen!

 110. Karin Olsson Svara

  Jättesvårt att välja men det är ju alltid spännande att få mingla bland kändisarna på Madame Tussaud

 111. Marie-Louise Dahlbom Svara

  Efter TV´s julkalender,
  med Hedenhösbesök,
  jag blicken gärna vänder,
  efter alla julens stök,
  till den riktiga Big Ben,
  det är stil på den klockan,
  så kan Knota sen,
  behålla Ben spratteldockan.

 112. Jessica Svara

  En besök på Portobello road under en marknadsdag skulle vara en höjdare. Har hört så mycket om denna gigantiska marknad/loppis oh för en sakletare som mig skulle detta vara himmelriket!

 113. Urban R Svara

  Jag har varit i London en gång, och då hann vi inte med att besöka Notting hill. Jag skulle verkligen vilja få strosa omkring i dessa hippa och färgglada kvarter en ljum sommarkväll!

 114. Emma Forsgren Svara

  Jag skulle vilja besöka camden market och smaka på mat från världens alla hörn!

 115. Elisabet (snart på väg till London) Svara

  Precis som Ferdinand bara vill sitta och njuta under en korkek vill jag bara sitta och njuta på en typisk engelsk pub, insupa atmosfären, läppja på en ale och följa det lokala livet bredvid… Det uppfyller alla mina förväntningar på en bra Londonresa – allt annat är ”bara” bonus!

 116. Susanne Svara

  Närmsta pub för en shepherd’s pie och en pint ale 🙂

 117. Ing-Marie Svara

  Jag har hört att man kan mata ekorrarna i Hyde Park och att de är så tama att de nästan äter ut handen. Det skulle min dotter tycka var fantastiskt och det skulle säkerligen bli ett minne för lvet.

 118. Anna Wernqvist Svara

  Hej!

  Jag skulle vilja se”Fashion rules”, en kunglig modeutställning på Kensington Palace. Därefter afternoon tea!

  God jul!

 119. annika karlsson Svara

  Pulsen, musiken, glittret och magin – Hallins resebloggs tävling kittlar fantasin. London, vimlet, trafiken och drivet ? Allt i ett blir det ett minne för livet!?.
  Jag vill se:
  Shakespeare’s Globe Exhibition and Theatre Tour i London

 120. marianne karlsson Svara

  LONDON är alla shoppares och kulturälskares paradis, staden är mysig på alla sätt och vis, Portobello, Camden och Petticoat MARKETS hinner vi se och lite annat utöver de.

 121. Jeanette Svara

  Jag skulle helst vilja besöka Harrods!

 122. Helena i Uppsala Svara

  Lämna vardagslivet,
  grådaskig jul är kass.
  London är självklart givet,
  med Sunhotels och SAS.
  Musikalen Mamma mia
  – tänk om gubben kunde fria!

 123. jimmy Svara

  om jag bara fick välja ett ställe så skulle jag gå till 99club som är en stand up klubb. älskar verkligen stand up. har bara sett det på svenska live men hade varit häftigt att se en riktigt bra engelsk stand up.

 124. Lina Svara

  Bytes: köttbullar, IKEA och Stockholms Stadsgårdskaj

  Mot: Fish n’ chips, Harrolds och London Eye!

  Efter dessa tre jag alltid abstinens har

  – Hoppas Resia mig och sambon till vår favoritstad tar!

 125. Erne Svara

  Kew Gardens!
  Har alltid drömt om att befinna mig i en fantastisk vacker botanisk trädgård!

 126. Ann-Charlotte Larsson Svara

  God Jul!
  London Eye vill jag gärna åka, för den lyckades jag missa vid mitt förra tillfälle i London 2009. Sedan skulle jag vilja se en bra show också 🙂

 127. Pia A Svara

  God Jul!

  Jag skulle vilja besöka Buckingham Palace.
  Många säger att det är en helt fantastisk byggnad.
  Tänk att man kunde bygga något så fantastisk för 300 år sedan utan lyft kranar och massa med hjälpmedel.
  Men jag skulle också vilja se slotts vakterna med deras speciella kläder.
  Men Buckingham Palace är också enligt många undersökningar värden mest kända byggnader.

 128. Frida Elmgren Svara

  I London har jag tidigare varit,
  men aldrig dit med min dotter farit.
  Hennes önskan om att staden få se,
  har länge varit stor och även att mamma följer mé.
  En weekend för oss tjejer hade varit kul,
  speciellt att få se London över jul.
  London Eye skulle vara hennes favorit,
  hon skrev en uppsats om den i skolan så den lockar henne definitivt dit!
  Tonåring som hon är,
  tror jag att efter vistelsen kommer hon i London vara hänfört kär. <3

 129. Aniika Svara

  Det första jag kom att tänka på var såklart något ätbart – jag vill väldigt gärna uppleva en ”Afternoon Tea” på The Ritz! Åh!

 130. Ylva Haglund Svara

  The Brittish Museeum! Tänk vad mycket intressant där finns att se! Rosettstenen skulle jag vilja se och alla mumier. Jag känner att den kvinnliga Indiana Jones väcks i mig när jag tänker på det 😉

 131. Yvonne Nilsson Svara

  Min syster fyller 50 år den 8 januari, så vinner jag denna resa så tar jag med henne och besöker Kew Gardens och ser allt det vackra jag bara sett på tv, en härlig vår resa då London visar sig från sin bästa sida skulle det bli och ett fantastiskt semesterminne för oss bägge 🙂

 132. Marcus Svara

  Det var en gosse från Haparanda,
  som ville se ifall de Abbey Road kunde sanda,
  men på fickan bara en tjuga,
  kunde han varken åka tåg eller flyga,
  så planen hans allt fick kraschlanda.

 133. Jonas Östman Svara

  Picknick framför London Bridge med sambo, fish and chips och varsin pint för att fira tvåårsdagen skulle sitta fint 😀

 134. Alice Loth Nilsson Svara

  Besöka London och stiga in i Harry Potter’s värld,
  Uppleva magi på en nu möjlig upptäcksfärd.
  Fascineras och med trollstaven frambringa en hemlig önskan,
  Med pojkvännen som sällskap i Hyde Park insupa grönskan.
  Liksom jag är han en fanatiker i världsklass,
  Står redo med guidebok och nyutfärdat pass.
  Mumsa på nybakad scones med sylt och clotted cream,
  Resia kan nu besanna min största London-dream!

 135. Sofie Svara

  Madame Tussauds är en sevärdhet jag inte vill missa!

 136. Emelie Langer Strömberg Svara

  Jag skulle vilja ta med min kille Fredrik, vi har distansförhållande och önskar egentid. Han har bott i London, jag önskar mig en resa dit, då han kan få visa mig de vackra områdena som hyde park eller downton abbey slottet eller romantiska restauranger. Vilken dröm!
  God jul!

 137. Bo Thornberg Svara

  Gammalt och mossigt är Madame Tussauds,
  det var det redan på 70-talet,
  i dagens läge finns bättre råd,
  befinner mig ej i valet och kvalet,
  för sedan nåt år står det klart som spad,
  vad som lockar mest i London stad,
  är att dyka djupt in i fantasin,
  ta tåget från plattformens mitt,
  utan att röja sin spända min,
  jag blundar, vågar ej ta en titt,
  mera spännande inte nåt är,
  än den skola där gått Harry Potter,
  jag vill sitta i stora hallen,
  få väljarhatten på skallen,
  och drömma mig bort,
  död åt Voldemort.
  London idag och igår,
  alltid något nytt man får.

 138. Ingela Sjögren Svara

  Hela London har allt fotboll , pubrunda, shopping, men ska jag specifik säga nåt,Buckingham palace, måste ses.Allt detta skulle vara en upplevelse för min man och mej.

 139. Anna L. Svara

  Jag har aldrig besökt London, och något som verkligen lockar är Victora and Albert Museum, det stora konst- och designmuseet. Jag studerar mönsterdesign och skulle älska att få kliva in i William Morris värld, jag har hört att där finns en stor samling med hans skisser, tapeter och tyger. Jag skulle med lätthet spendera en hel weekend på detta museum 🙂

 140. Marina Svara

  Med en Bond-fantast i familjen och en med ett stort historiskt intresse så vore det givet att besöka inspelningsplatser, viktiga platser för 007, samt katedraler och andra gamla fantastiska byggnader. Sen uppsöka lugnet i Hyde Park och bara njuta av oasen mitt i storstaden.

 141. Maria S Svara

  Jag och min man har faktiskt aldrig varit i London!
  Det finns så många sevärdheter och saker vi vill uppleva där, men ska jag välja en så vore det häftigt att besöka Madame Tussous Vaxkabinett!!! Så coolt att få posera brevid Michael Jackson, Madonna mfl!!

 142. isabelle Svara

  Allt lockar med London. Affärerna,folket men det som lockar mest är Madame Tussous så jag kan få pussa på johnny depp.

 143. Fanny Svara

  Jag skulle jättegärna se Tower Bridge, det är en otroligt häftig bro som också verkar väldigt rolig att fotografera. Det är en hel del mer men det är nog i topp.
  God Jul på er på Resia och Hallins reseblogg!

 144. Ajla Topic Svara

  Ett ställe jag aldrig kommer glömma från min week-end i London är ”London Dungeons”. Nu är ju inte jag någon direkt läskig typ som tycker om att skrämmas, men det var nog det coolaste jag gjort i hela mitt liv. Att få uppleva mörka kapitel i Londons historia och samtidigt lära sig en hel del var otroligt kul. Dessutom fick vi själva vara med i rollspelet, vilket engagerade oss som besökare oerhört. Skulle göra om detta om jag fick möjlighet.
  Mvh

 145. Irene Larsson Svara

  Madame Tussauds- var där för snart 40 år sedan och blev så fascinerad! Har säkert tillkommit en massa kändisar sen dess.

 146. Jennie Nilsson Svara

  Matmarknaden Borough Market precis vid Themsens strand,
  är en dröm om man som jag är både gourmet och gourmand,
  jag har hört att det där finns alla möjliga delikatesser att smaka,
  från getostar, korvar, plommon till engelsk kaka.
  För att den marknaden få besöka,
  jag i denna tävling lyckan söka!

 147. gunilla mattson Svara

  En tur med London Eye skulle vara perfekt då får man en fin överblick över stora delar av London samtidigt som själva åkturen i sig är en ”attraktion” som kittlar i magen! Sedan en kall öl på en pub efter det!

 148. Johanna Lundgren Svara

  London är min favorit stad. Jag gillar att åka till Notting Hills. Det är så mysigt att gå där när det är marknad. Sen kan man smitta in på en mysig pub dricka en go öl och äta pubmat.

 149. Olivia Renmark Svara

  Notting hill och Portobello road på marlnadsdag såklart, eftersom jag är ett fan av filmen med samma namn.

 150. Maria Svara

  Om jag får chansen att åka till London skulle jag besöka stadsdelen richmond. Där finns en botanisk trädgård, Kew Gardens, som är med på Världsarvslistan! Tänk en afternoontea och scones bland vackra växter och fågelkvitter, åh vad jag vill dit! 🙂

 151. Mats Olof Johansson Svara

  Vi bor i en liten utsocknes provins,
  Tänk att få se vad som i London finns!
  Big Ben, Harrods och London Eye är frun värd –
  Efter vinterns grådask vill hon känna lite flärd!
  Tänk om hon i London får gå runt och mingla,
  Hon skulle lysa upp och bli en vacker pingla!
  Tänk med vilken kärlek hon skulle älska mig
  Om hon får sådan present på Christmas Day! 🙂

 152. Frida Bergner Svara

  En dröm jag har är att få åka till London med den jag har kär,
  det är så mycket jag skulle vilja se där.
  Madame Tussause, Big Ben, Harrodds och London eye,
  men oj hur ska vi hinna me.
  Nu står mitt hopp,
  att SAS och Sunhotels drar min lott.

 153. Sahid Rahim Svara

  Pulsen, musiken, glittret och magin – Resias tävling kittlar fantasin. London, vimlet, trafiken och drivet ? Allt i ett blir det ett minne för livet!?.

 154. Lisa Svara

  Det är absolut drömresan med killen, har inte haft möjlighet resa sedan vi berikats med lillen. Har aldrig varit i London så det är mycket som lockar, Tower Bridge, Towern samt Piccadilly med ett nattliv som rockar. London verkar vara något enastående i sitt slag, vore underbart att där få fira vår 5-årsdag!

  Lisa

 155. Camilla senneson Svara

  Jag skulle verkligen vilja besöka en äkta genuin engelsk pub i vintertider! Det är en sevärdhet i sig! Att få uppleva atmosfären och den glada stämningen…det skulle passa mig perfekt!

 156. Elin Svara

  Jag skulle vilja besöka The O2 Arena. För jag är så galen i konserter så då skulle jag lätt passa på att gå på en i det legendariska O2.

 157. Helene Svara

  Primark för billig shopping, chinatown för maten och soho för nattklubbarna!

 158. Simon Svara

  Att få se en fotbolls match med Tottenhamn Hotspurs har länge vart en dröm för mej, att få uppleva stämningen på arenan & höra alla livliga engelsmän ropa, bua & heja på sitt lag.

 159. Madelen Andersson Svara

  Imperial War Museum vore kul o intressant. Sedan ett besök på någon trevlig indisk restaurang.

 160. Anja Svara

  Att få sen en härlig Musical, promenera och känna rytmen att storstad är ett par saker som skulle göra mej glad. Besöka Notting Hill och leta efter den ”blå dörren” +ta en öl på en lokalpub se Piccadilly blinka,
  kanske till Charles vid slottet vinka. Bara röra sig snabbt och lätt, komma hem och vara lycklig av allt man sett. Det skulle vi leva länge och njuta av. en resa som själva på plats bestämmer utan krav.

 161. Monica Walker Svara

  Jag har aldrig varit i London och kommer nog gå runt som en virrig höna i jakt på att hinna med allt 🙂

  Nya HarryPottermuseeet är ett måste, jag älskar loppmarknader mm, bara insupa atmosfären…

  Jag håller tummarna för vinst!

 162. Jim Andersson Svara

  Det är 35 år sedan jag var i London. Såg då några av de gamla berömda sevärdheterna. Så idag vore London eye och The O2 Arena när Monty Phyton är där i sommar prio ett.

 163. Susan Vikström Svara

  Hej

  Jag som älskar subkulturer och konst tar mig gärna ut till Camden och spenderar gärna en heldag där! Stämningen där är helt avkopplad och lugn, det händer alltid något roligt och affärerna har annorlunda och intressanta saker. Konst, kläder, skivor, skor och accessoarer finns i mängder! Går gärna på någon bra konsert och sitter på en mysig pub och dricker Guiness!!

  God Jul!

 164. Johanna Lindberg Svara

  Jag hade definitivt velat göra en resa i litteraturens tecken med början på 221b Baker Street där jag hade rökt en imaginär pipa och försökt se smart ut. Då det antagligen gjort mig riktigt hungrig hade jag fortsatt till Bertrams hotell för afternoon tea i sann Jane Marple anda. Avslutat dagen hade jag varit tvungen att göra på Harry Potter museet, då det fått vara min morot för att kunna övertala sonen att följa med på allt ”tråk” som mamma är intresserad av.

 165. Cecilia Sandström Svara

  Skulle vilja promenera i parkerna (Hyde park, St James etc), och förstås gå på musikal.

 166. Maria WP Svara

  Jag skulle vilja besöka British Museum. När min son var liten var han väldigt historiskt intresserad och vi var riktiga historienördar vi två. Han hörde talas om British museums fantastiska samlingar och vi pratade därför om att någon gång åka dit. Idag är han vuxen och varken han eller jag har gjort något Londonbesök. Det skulle vara roligt att överraska med en resa.

 167. Marie L Svara

  Sitta på en parkbänk i solen utanför The Towern. Sitta bara och äta en engelsk sandwich, kolla in Themsen och alla människor som rör sig runt omkring mig
  Det är London alltiett… Kostnadsfritt och helt underbart

 168. Cecilia Sandström Svara

  Skulle vilja promenera i parkerna (Hyde park, St James etc), och förstås gå på musikal, det har kommit en i år som bygger på en film om en irländsk musiker, tror den heter Once. Den vill jag se!

 169. Hanna Enwald Svara

  Klubbmusik, Greenwich och dimma längs Themsen. Kladdiga vingummin, Camden och min bäste vän. Marks & Spencer, Soho och Bond Street,
  men jag tror multietniska Brixton det är min favorit!

 170. Momita Svara

  Madame Tussauds och Kew Gardens är två platser jag längtar efter att få utforska.
  London har ända sedan mitt au-pairår haft en stor plats i mitt hjärta!

 171. Per Andersson Svara

  Stamford Bridge för att kolla på fotboll så klart!

 172. Sanna Svara

  Det kanske låter tråkigt men British Museum vill jag uppleva… När benen värker och hjärnan fått nog, intas after noon tea på The Dorchester!

 173. Louise Svara

  Royal Albert Hall,
  konserternas konserthall!
  Min dröm som musikälskare, är att uppleva en stor konsert med en av de största sångarna i vår tid och en stor symfoniorkester i Royal Albert Hall.
  Sen är ju London e fantastisk stad med ett oändligt utbud väl värt att upplevas!

 174. Anita Svara

  Om jag skulle vinna,
  vill jag ge resan till en ung kvinna.
  Hon mitt barnbarn är och fyller nu 19 år,
  den presenten är väl fantastik att få.
  Dessutom behöver hon en present som student,
  jag tänker tillbaka på alla år vad som har hänt.
  Hon är värd denna resa och jag vill den till henne ge
  vet inte riktigt vad hon vill se.
  Men om vi vinner ska jag ge henne tips,
  alla sevärdheter i London är ju en hitt.
  För drygt ett år sedan såg hon och jag Paris,
  en alla tiders resa för bara oss två på alla vis.

 175. Ana Kokol Svara

  Observatoriet i Greenwich vill jag se,
  om du mig denna resa ge.
  Äntligen får jag börja om från noll,
  nu på tiden jag kanske får koll.

 176. Gitte Svara

  Hej!

  Towern är det jag vill se allra mest.
  Där finns bland annat Henrik VIII:s häst.

  Beefeaters som berättar och visar runt.
  Englands kungar gjorde mycket skumt.

  Tänk att känna historiens vingslag.
  Det vill jag göra en vacker dag.

  Gott nytt år på er!

 177. Hans Möller Svara

  Jag hade önskat att få se en London musikal, det sägs vara en unik upplevelse. Jag har varit på teater och opera i mina dagar och lite andra kulturgrejer utomlands..senast Blue Man Group i Berlin. Flög dit en helg bara för att få se föreställningen!

 178. Håkan Svara

  London jag såg för exakt 20 år tillbaka,
  det var trevligt och jag vill inte resan sakna.
  Det finns alltid massa i London att göra,
  en tur med taxi eller buss, låt de tuta och köra.
  Harrods var en fin affär,
  ja vi var där,
  men handlade nästan ingenting,
  dyra saker, varenda ting.
  Men nu är saken så
  om jag vinner får vinsten till barnbarnet gå.
  Det blir en fin födelsedagspresent,
  då säger hon, farfar det här är det bästa som mig har hänt.
  Avslutar nu till er på Resia med God Jul,
  er Adventstävling har varit Kul.

 179. Hedvig Svara

  Jag har alltid drömt om att åka till London och om jag skulle åka dit skulle det vara med min älskade syster! det vi skulle göra först är gå på Harry Potter museum eftersom vi båda är harry potter fantaster! Skulle vara helt magiskt och en dröm som går i uppfyllelse

 180. Camilla Magnusson Svara

  Jag vill ha en påse ifrån Harrods 😉

  Harrods är inte bara ett shopping-mal, utan även i mina ögon en sevärdhet! Så efter en heldag på Harrods borde man väl komma ut med en grön påse?!

 181. Anna L Svara

  Allt i London lockar
  och på uppmärksamhet pockar
  men om man ska välja en av alla förstås
  skulle jag i British Library besöka vid Kings Cross

 182. therese kunnas franzen Svara

  Big ben givetvis! Har massvis med tavlor av den och den är så vacker, skulle vara otroligt att se den live!! Samt Harry Potter museet!

 183. Viktorina Svara

  Jag har aldrig varit i London, det skulle vara helt underbart att få åka dit! Har ju läst mycket om London och olika sevärdheter och skulle helst vilja se alla ifall jag kommer dit! Men för att välja några:
  en engelsk mysig pub, Big Ben och Portobello Road. Och Harrods förstås, Buckingham Palace, ja det är många, men om jag säger en så: BIG BEN!

 184. pierre s Svara

  Om China Town räknas som en sevärdhet
  så skulle jag välja det
  Något man bara sett i filmer
  säkert en annan bild i verkligheten ger
  Drömmer om London som resmål på nytt år
  och hoppas jag denna dröm uppnår

 185. Rolf Grönroos Svara

  Frugan och jag är stora skidentusiaster. Skulle vara så kul att deltaga i LONDON ROLLERSKI CLUB:s träning i Hyde Park. De kör 2 timmar varje lördag.
  http://www.youtube.com/watch?v=qW3AzrHn6xY

  God Hjul 🙂 /Rolf

 186. Anna M Rautila Svara

  Jag drömmer om engelsk natur,
  om storstad, shopping och fotbollskultur!
  Att på Emirates Stadium se Arsenal agera
  och med Resia se Özer på planen briljera!
  Ja, jag och sambon önskar oss en riktig fotbollsresa,
  där vi kan umgås på tu man hand, och skrika oss hesa!

 187. Hans Kullin Svara

  Ett av min sons stora intressen är street art. Jag skulle vilja ta med honom på en rundtur runt London för att se verk av bland annat Banksy.

 188. Yvonne Söderlund Svara

  Även om jag är lite skraj
  vill jag åka London Eye

 189. Michaela Svara

  Jag skulle vilja åka till Emirates Stadium för att Arsenal se, det skulle verkligen få mig att le.
  Jag skulle inte en sekund vela, bara jag får se dom spela.
  Att älska fotboll som tjej, det brukar kunna bli ett jäkla ståhej.
  Arsenal är laget i mitt hjärta, men dom kan även få det att smärta.

 190. David Andreasson Svara

  Jag skulle vilja besöka Warner Bros Studion där de spelar in Harry Potter mest av allt 🙂

 191. Anna Johansson Svara

  Nu är det så att åren går, och jag har just hunnit bli 40 år. Om jag kommer till London nästa år, tror jag faktiskt att det är själva miljön, med sina olika världar i staden, som kommer min största uppmärksamhet få!

  God jul!

 192. Annika Nilsson Svara

  Jag har aldrig varit i London, trots att det har varit drömresemålet ända sedan jag såg Notting Hill för första gången. Så självklart vill jag besöka Notting Hill och se den berömda blå dörren, även om ryktet säger att den är ommålad. Jag vill ändå se den med mina egna ögon! /Notting Hill-nörden som längtar till London!

 193. Moa Bartmar Svara

  Notting Hill!
  Det är så ljuvligt lugnt och en sådan mysig atmosfär, och ändå bara ett stenkast från fullfartiga Oxford street.
  Jag vill tillbaka!

 194. Carina Svara

  Jag & sambon skulle strosa runt i Covent Garden, sladda in i en Pub då och då för att prata & bara vara! Se på människor & självklart shoppa till våra två ljuvliga tjejer!

 195. Sofie Svara

  Helt klart att gå på musikal! Har varit i London för några år sedan och såg musikalen We Will Rock You och den var värd alla pengar och mer därtill. Skulle kunna se samma musikal fler gånger!

 196. Sanni Ifvarsson Svara

  Jag vill tillbaka till Hyde Park och mata dom fruktansvärt söta ekorrarna!!!!

 197. Åsa Lissdaniels Svara

  Anledningen är aningen banal,
  jag vill bjuda gubben på musikal.
  Fish & chips och London eye,
  en lagom weekend och sen bye bye!

 198. noomi Svara

  tja för mig så räcker det att få se dom röda dubbeldäckarna, har aldrig varit i London, häftigt

 199. Anita Saxton Svara

  Det handlar om ren nostalgi. Jag bodde i London på 70-talet och nu skulle jag vilja återuppleva de gamla, röda, för London så typiska dubbeldäckarna. Det är bara två busslinjer som kör delar av sina rutter med de gamla, ursprungliga dubbeldäckarna och det är buss linje nr. 5 och 15. Jag vill åka på sightseeing med just de bussarna. Det blir billigast och bäst sightseeing per buss.

 200. Laila Svara

  Det går inte att välja, jag älskar London!

 201. Staffan Olsson Svara

  besöka den mest klassiska arenan Wembley under ett sportevenemang eller en konsert.

 202. Mari Svara

  Camden market är jag mest intresserad av att uppleva i London.

 203. Simon Svara

  Har varit i de mest konstiga platserna på denna jord men aldrig i London. Så Om vi skulle få åka dit skulle jag och min fru gå till Madame Tussaus. Sen skulle vi ta en fika där det är extra mycket folk och bara sitta och titta på alla som går förbi. Lika fascinerade varje gång och se olika människor från olika plaster, kulturer med olika livsöden springer förbi i sin vardag. Efteråt skulle min fru vilja shoppa, inte bara på den kändaste gatan utan olika smultronställen som ska finnas i London. Vi skulle avsluta dagen med en romantisk middag för två!

 204. Elis Svara

  När jag och min fru gifte oss för 52 år sen åkte vi till London på bröllopsresa och besökte bland annat Buckingham Palace och det är något som jag skulle vilja återuppleva tillsammans med min fru som jag älskar lika mycket nu som då!

 205. Anita Saxton Svara

  Det handlar om ren nostalgi. Jag bodde i London på 70-talet och nu skulle jag vilja återuppleva de gamla, röda, för London så typiska dubbeldäckarna. Det är bara två busslinjer som kör delar av sina rutter med de gamla, ursprungliga dubbeldäckarna och det är buss linje nr. 9 och 15. Jag vill åka på sightseeing med just de bussarna. Det blir billigast och bäst sightseeing per buss.

 206. Jeanette R Svara

  Ända sedan jag såg filmen Notting Hill har jag velat komma dit och få andas in miljön, för den verkar så skön

 207. Henriette Svara

  För 14 år sedan när jag va 12 år åkte vår klass till London för att besöka alla dess sevärdheter. Vi va 60 elever på 4 lärare och vi hade ett väldigt pressat schema. Vi såg bl.a. Big Ben, gick på Madame Tussaud, gick på musikal och matade några söta ankor vid det vandrarhem vi bodde en bit utanför London. Jag hade velat se alla de saker igen fast i ett lite lugnare tempo tillsammans med min familj. Jag vill se om Big Ben fortfarande är så stor som jag minns den eller om maten va lika märklig som jag tyckte då samt skapa nya fina minnen.

 208. Anna Svara

  Jag skulle väldigt gärna vilja ta sonen till Hamleys. Det är verkligen en ikon-butik och drömvärld för alla barn som jag så gärna skulle vilja låta honom få uppleva innan åren springer iväg och han blir för stor!

  Det är lite av hans hemliga önskan som han nog inte ens vågar tro att den kan bli sann – vilket han har helt fel i om det skulle bli jag som vann!

  Det jag helst av allt skulle vilja se i London är hans ögon glänsa som aldrig förr på plats bland dessa flera våningar av leksaker!

 209. Fredrik Malmberg Svara

  Kan bara tänka mig lyckan i flickvännens ögon om jag skulle få möjligheten att berätta att vi ska på en weekend i London. Även om London må sägas vara en regnig stad så låter det ändå mer än härligt i våra öron!

  Hon har pratat om denna stad i flera månader och som de studenter vi båda är blir det på flera sätt svårt att komma iväg.

  Som den fotbollsfantast jag är skulle jag mer än gärna vilja se en fotbollsmatch mellan två stora lag, medan flickvännen skulle bli mer än lyrisk av att få gå längs Oxford street och gå in i olika butiker.

 210. catrin lindqvist Svara

  Jag tänk om lyckan nu slog in, när resan går till favoritstaden min! Dottern o jag är helt sålda, trivs verkligen i London! Dottern spenderar gärna timmar på primark o Victoria Secret! Piccadilly står högt på listan men vår höjdpunkt blev musikalernas musikal Mamma Mia, vilken grej det hade varit att göra en repris o bara ta in Hela London igen!

 211. Ulla Johansson Svara

  Museum i London är stort o kul- det finns alltid mer att se. Victoria o Alberts museum blir bra o sen afternoon tea på något lyxigt ställe. Det är något att drömma om i vardagens gråa tid då tuffa sjuktider tar all glädje och energi. Och som extra önskan till min fina dotter som måste orka så mycket – ett besök i Harry Potters värld- det hade betytt mycket och gjort oss väl.

 212. Anette Svara

  Jag har varit i London 2 ggr,en gång på klassresa för många många år sedan och 1 gång med mina barn för en del år sedan.Men Harrods har jag aldrig upplevt. Det skulle vara en av de platser jag skulle besöka om jag kom till London igen. Dessutom hägrar Notting Hill! Jag älskar den filmen och vill gärna besöka detta område på riktigt!

 213. Madeleine Svara

  Jag skulle välja besöka Madame Tussauss och London eye 🙂

 214. Anna Pettersson Svara

  Alla butiker lockar speciellt nike town, dock är ju big ben en riktig klassiker. något jag har missat är shakepeare teatern 🙂

  så dit skulle jag vilja åka!

 215. Jenny Olsson Svara

  Jag har ALDRIG varit i London. Men jag har hört att det finns väldigt mycket att både se och göra i och runt staden.
  Sitter och ser mysigt hästhoppning på Tv så jag hade väldigt gärna åkt till London och sett på Olympia horse show!

 216. Maria Svara

  Min man och jag skulle framförallt vilja gå på Madame Tussauds och beskåda de verkliga dockorna. Det hade verkligen varit en upplevelse och att få avsluta besöket med en tripp genom stan på en av de många dubbeldäckarna hade varit pricken över i:et!

 217. Kajsa Svara

  London – min favoritstad i världen – utforskar jag till fots. När jag tröttnat köper jag en BLT-sandwich, en burk Lilt och en påse salt- och vinägerchips och sätter mig på en bänk i St James’ park, min oas i storstaden.

 218. Camilla S Svara

  Tänk att få besöka Madanme Tussauss vaxkabinett.
  Många bekanta som varit dit och jag är så sugen själv. Tyvärr har vi det väldigt tungt ekonomiskt så någon resa lär det inte bli inom två år 🙁 Om vi inte får bidrag såklart…

 219. Ulla Eriksson Svara

  Det vore alldeles underbart att kunna åka till London. Tänk att få se t ex Big Ben eller Madame Tussauds vaxkabinett. Skulle jag någonsin få chansen så är jag säker på att tiden kan fyllas med många trevliga utflykter och fina upplevelser.

 220. Anna Mårtensson Svara

  Vaxkabinettet är ett måste och självklart Harrods =) Aldrig varit i London så det hade vart spännande =)

 221. Anna-Maria Svara

  Jag har aldrig varit i London så det är svårt att bara göra ett enda val av sevärdhet men jag skulle nog ta Tower Bridge. Där vill jag vandra hand i hand med min sambo och spana ut över London.

 222. Ellen Opdahl Svara

  Jag var där en gång för några år sedan och trots alla musikaler, marknader etc så var det ett ölställe som gjorde störst intryck på mig. Jag kan inte komma ihåg vad det heter, men det hela var byggt som inuti ett enormt träd! En stor krog i flera våningar där allt såg ut att vara utskurit och polerat ur ett jätteträd med flera olika stora och små rum med olika grejer att sitta på. Här kunde man köra långbord med massa nya härliga människor eller gömma sig bort i en egen liten minikrok som en koja från barndommen. Som en blandning mellan en Hobbithåla och alvernas boning i träden var det; o den som finge se denna värld igjen – där magi möter öl!

 223. Sussi F Svara

  Afternoon tea på Brown’s Hotel,
  vilken klassisk smällkaramell,
  några vänner som nyligen varit där,
  har väckt mitt pockande godsaksbegär,
  att bli serverad te på detta anrika etablissemang,
  det vore verkligen finemang!

 224. Calle Bengtsson Svara

  Nar det galler London finns det manga olika platser man maste besoka men allt beror pa tycke och smak. Om jag far valja i kategori mat sa valjer jag Jamie Olivers Italian i Covent Garden. Nar det galler att turista sa tycker jag att man maste ta en promenad langs med Tempsen. Borja utmed Parlamentet vid Big Ben och ga over bron dar, sen foljer ni floden utmed den ostra stranden for att korsa floden igen vid Tower Bridge. Da far ni chansen att insupa stora delar av vad London har att erbjuda och samtidigt fa lite motion pa kopet.

 225. Margareta Svara

  2014 fyller jag dels ett halvsekel plus att maken och jag firar silverbröllop. Eftersom vår bröllopsresa för 25 år
  sedan aldrig blev av, skulle det vara underbart att få ta igen den nu! Det jag helst vill göra är att ta med min man till Tower Bridge i skymningen och låsa in vår kärlek där och därefter kasta nyckeln i Themsen. På så sätt hoppas jag att äktenskapet varar minst lika länge till…

 226. Paola Svara

  Efter att ha sett de traditionella sevärdheterna, vilka självklart bör ses och ej är att förringa, står ett mycket underligt museum högst upp på min ”vill uppleva-lista” … The Fan Museum. Det är ju helt fantastiskt med ett helt museum med solfjädrar av alla de slag! Tänk, en mer än 3000-årig historia, och så många spännande berättelser. Jag måste bara dit.

 227. Carola Svara

  Efter en dag i vimlet på stan är det en riktig afternontea som gäller. Snittar småkakor och te i massor. En stund att vila trötta ben och fylla energi innan äventyren fortsätter.

 228. Ylva Svara

  Att få åka till Camden igen och få uppleva atmosfären, strosa omkring titta på alla ting som säljs, människor, butiker. Jag har baa varit där en gång, men det har verkligen fastnat! Det är det ställe som jag gärna skulle vilja ha mer tid att se och gå omkring i, tillsammans med någon som har mig kär!

 229. Amanda Henriksson Svara

  Det finns mycket som lockar i London, men något jag gärna vill göra är att besöka restaurangen Yauatcha som är en stjärnkrog som serverar asiatiska smårätter och verkar fantastisk!

 230. Bertil Svara

  Jag har varit i London men det var längesedan så jag väljer London Eye för att få en rejäl överblick av staden och sedan Emirates Stadium för att se Arsenal spela fotboll.

 231. Susanne Karlsson Svara

  Längtar till Hackney och Burberry Factory Outlet´s magiska atmosfär och modekultur.
  Där historiens vingslag blandas med kaxiga och vackra modeting.
  En utflykt för alla sinnen,
  som ger mig underbara minnen.

 232. Maria Ekdahl Svara

  Jag skulle besöka Harry Potter museet med min dotter för att sedan dricka afternoon tea och avsluta dagen med en tur i Londoneye.

 233. Monica Svara

  Har aldrig varit till London så det finns mycket som jag vill se. Dvs det mesta.

 234. Anette H Svara

  Min son längtar efter att få åka till London och gå på Harry Potter-museumet och kolla på King’s Cross station. Det vore helt toppen att få göra det med honom när han fyller tio år.

 235. Janne Svara

  Jag skulle ta med mig mitt lilla kex för att visa att i London finns mer än bara rökiga pubar som serverar fish n ships och galna fotbollsfantaster! Hon skulle få uppleva pulsen, gömda gränder med mysiga butiker och riktigt god afternoon tea.

 236. annica la sundström Svara

  Jag vill strosa i Hyde park och ha gott om tid att stå i speaker´s corner och lyssna

 237. Mikael K Svara

  Jag skulle vilja se- och uppleva stadens hjärta. Och jag tror mig sitta på första parkett genom att åka kanalbåt från Little Venice till Camden Town.

 238. Kenneth Norberg Svara

  Önskar bjuda mina tre söner på både fotboll och en riktigt sevärd musikal. Man kan behöva variation i sitt kulturliv!

 239. Gunilla Herlin Svara

  London eye och Buckingham Palace skulle vara roligt att se. Men mest av allt vill jag uppleva alla Londons fina parker.

 240. Malena Svara

  Primark har jag missat vid ett tidigare Londonbesök. Så nu när jag pluggat färdigt en vidareutbildning i januari skulle jag mer än gärna fira med en tripp till London och ett besök på Primark!

 241. Mia Svara

  Min dröm är att ha en heldag på Victoria & Albert Museum och insupa atmosfären och miljön, mätta mina sinnen på konst så att jag kan stå mig på det ett tag hemma i Svedala. Speciellt intresserad är jag av Arts & Crafts, och då är ju V&A drömmen! Planerar självklart även in gott om tid i giftshoppen 🙂

 242. Kenneth Svara

  Storstadspulsen & den typiska engelska atmosfären – alltså helheten London i sig,
  och inte bara någon enstaka särskild plats – det är vad jag önskar mig!
  Jag vill sitta på de röda våningsbussarna och höra chaufförens typiska; ”LAST STOP!”,
  kasta mig av precis som andra vilsna turister & höra frun ropa ”shop until you drop!”

  Sitta på ett minimaliskt litet cafe i en mysig gränd med frun & dricka eftermiddags-te,
  samtidigt som man utanför avlägset folkvimlet kan höra och kanske se!
  Sedan äta middag på någon av Londons mysiga kryp in & bara promenera hand i hand,
  med min älskade i ett vimmel av härliga brittiska dialekter – då sätts mitt hjärta i brand!

  Sen är det klart en äkta engelsk musikal på kvällen aldrig vore fel,
  av min dröm-London-resa skulle det definitivt vara en del!
  …och så skulle jag ju vilja se om det är som man hört att vaxfigurerna en kan chocka,
  ser framför mig hur jag hälsar på idolen för att sen upptäcka att det är en docka…

  Ja, som du märker ser jag mer London som en enda stor upplevelse-helhet,
  och kan inte peka ut någon speciell sevärdhet…
  Jag tänker mig att en weekend i denna storstad skulle stimulera alla mina sinnen,
  och skapa ovärderliga och oförglömliga minnen!

  Därför måste jag efter att i denna reseblogg gjort ett besök,
  & fått syn på tävlingen göra ett ärligt försök!
  Trots att tiden nu är knapp för att innan tolvslaget hinna,
  vill jag göra allt för att en engelsk upplevelse få vinna!

  På en weekend i London skulle jag inte rikta in mig på något särskilt utan verkligen försöka göra ALLT – jag vill för en helg leva i den engelska kulturen TUSENFALT!

  För mig vore verkligen den största sevärdheten allt det där man bara tar för givet,
  det vill säga att bara andas in luften, känslan, atmosfären och få leva London-livet!

 243. Marit E Svara

  Skulle älska att bara ströva runt i London. Besöka Camden Market, njuta av Hyde Park och Kensington Gardens, ta en afternoon tea på något mysigt ställe. Riktigt insupa Londonatmosfären helt enkelt.

 244. Berit G Svara

  Har aldrig varit i Storbritannien så det skulle vara jättespännande att åka dit, Vad jag skulle vilja uppleva: atmosfären att bara gå runt på Londons gator, titta och känna atmosfären, jag älskar att shoppa så att få uppleva Oxford Street hade inte vart fel inte heller att gå på Harrods, testa på något riktigt engelskt som Afternoon tea och åka en runda i London eye häftigt att se staden uppifrån. Med på resan tar jag med min dotter,vi skulle bli superglada om vi vann! (håller tummarna nu)

 245. Carin Svara

  London eye vilken häftig grej,
  och även om jag är en höjdrädd tjej,
  skall jag nog detta våga pröva.
  Länge vill jag sen i staden ströva
  En musikal eller två vill jag gärna hinna se,
  innan jag återvänder från min vistelse

 246. UA Svara

  Stadsdelen Notting Hill står överst på min att göra lista i London. Tänk att få traska runt på samma gator som både Hugh Grant och Julia Roberts gjort. Varför jag vill hit är ju att filmen Notting Hill är min absoluta favorit, och platsen inte besöks de gånger jag varit i London tidigare.

 247. Ann-Christin Johansson Svara

  Jag skulle ta en stadsrundtur med buss för att se alla dom kända platser man bara läst och drömt om.

 248. Leif Svara

  Jag vill uppleva Last Night of the Proms på Royal Albert Hall.

 249. Anette Eriksson Svara

  Jag var där för ca 15 år sedan och det jag vill uppleva igen är att stadsturerna med bussen. Jag tyckte det var ett fantastiskt sätt att uppleva London på kort tid 🙂

 250. Kristina Svara

  Maybe it’s because I’m a Londoner
  That I love London so.
  Jag har varit i London många gånger men tröttnar aldrig på denna stad. Senast gick jag förbi Royal Albert Hall och tänkte att det får bli mitt nästa mål när jag återvänder.
  Skulle gärna lyssna på Adele eller på Last Night of the Proms. Kan det bli mer engelskt än så.

 251. John Svara

  London är stan som har allt det där jag verkligen vill göra! Uppleva stämningen under en fotbollsmatch, ta en öl på puben, kolla in en teater, ta en shoppingtur och besöka någon av alla mysiga marknader – ja, jag skulle behöva stanna riktigt länge!

 252. Rolf. N Svara

  Svårt att välja men, Sankt Paulskatedralen, Trafalgar Square, Towern, Tower Bridge, Westminster Abbey, Big Ben, Hyde Park är några av de favoriter som jag skulle besöka igen.

 253. Carina E Svara

  Min favorit är en promenad längs Regents Canal på våren! Starta med frukost i mysiga Little Venice, beundra gullvivor och utsikten på Primrose Hill, ta en fika i närheten och gå sedan vidare till livliga Camden Town för en läcker pub-lunch. Underbart!

 254. Annelie Svara

  Mitt i stan, i Kensington finns en liten oas högt uppe på ett tak. Det är Kensington Roof Gardens komplett med en trädgård i Tudorstil och flamingor i en damm. Klart sevärd, här kan man koppla av.

 255. Carina Svara

  The Inns är en perfekt plats att gå till efter att varit på Oxford Street eller i Covent Gardens myllrande folkliv. Ta med en Take-away coffe och njut av lugnet i dessa vackra historiska innergårdar mitt i London.

 256. Karin Svara

  För mig som älskar mode och framförallt Vintage – Brick Lane! Coola affärer, coola klubbar, gallerier och på söndagar ska det tydligen vara en mycket trevlig marknad.

 257. Richard Svara

  Finns en se-värd-het som skulle slå allting annat! Att äntligen få se världens bästa lag, Chelsea, i en het match!

 258. Håkan K Svara

  The Tower ger mycket power, Big Ben höjer även kvalitén, men Tom´s kitchen med dig överträffas aldrig!

 259. Elga Holm Svara

  Jag skulle passa på att uppleva stämningen på en fotbollsmatch och därefter följa strömmen till puben,

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.