Tävla och vinn kameran Narrative Clip

Den helt nya Narrative Clip har precis lanserats i Sverige. Nu har du möjlighet att vinna den här lilla kameran som hela tiden tar bilder så fort du sätter den på dig och samlar dessa på en tidslinje.

23-december-narrative

De vardagliga stunderna i livet är ofta de bästa. Med Narrative Clip kan du fånga de här stunderna och skapa ett äkta fotografiskt minne. Bara sätt den på dig så börjar den ta bilder. Med Narrative’s app för iPhone och Android har du hela livet tillgängligt i bilder i din telefon. Smarta algoritmer organiserar och presenterar de bästa bilderna på en tidslinje. Du kan söka efter en plats eller ett tillfälle och se alla bilder från den platsen eller stunden. Narrative Clip finns i Orange, Arctic White och Graphite Grey. Värdet på kameran är 2.200:-.

Ofta när man reser så tar man bilder på de traditionella sevärdheterna. För att tävla vill vi att du berättar för oss vilket reseminne du har som du hade önskat fångat på bild. Skriv ditt svar som en kommentar nedan.

Det här är vår näst sista tävling som gäller t om 26 december. Vinnaren presenteras i vecka 2 2014. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingen är avslutad!

Imorgon läggs sista tävlingen upp för i år! Glöm inte att tävla!

105 Responses to Tävla och vinn kameran Narrative Clip
 1. Elinor Elovsson Svara

  När jag var till Indien, och vi hade åkt ut till ett vattenfall. Innan man kommer till vattenfallet så fanns det ett ställe där vilda apor kommer ner från bergen för att äta mat. Vi kom senare på dagen än normalt, så de sa att aporna nog gått tillbaks upp för bergen igen. Då vi hoppar ut bilen ser vi några apor uppe i träden, inte många, men iaf några apor. Jag har lite nötter i handen och försöker locka någon apa, då kommer en liten apa ner från trädet tar mina nötter och springer tillbaks upp för trädet, och plötsligt är alla aporna borta. Jag var den enda i sällskapet som lyckades mata en av aporna, och vi hann inte ens få fram våra kameror, så det önskar jag att jag hade ett foto på, när apan tog nötter från min hand.

  • Marianne W Svara

   Jag brukar försöka fotografera människor för det är det som är roligt att ha inte en massa byggnader.

 2. Angelica Svara

  Jag önskar att jag hade fler bilder generellt av resan som år 2013 har inneburit. Det har varit både berg och djupa dalar, och jag har kommit ut stark. Det hade varit bra att minnas under kommande år!

 3. Christina Mellqvist Svara

  Min luftballongtur i somras skulle jag velat dokumenterat. Dåligt med vind, tog oss inte ända fram till målet. Landade i sly några 100 meter från landningsplatsen. Ballongen fick dras med draglina ut till öppen mark där vi kunde landa. I övrigt en fantastisk upplevelse, vill göra om det.

 4. Monica Walker Svara

  Jag önskar att jag haft en resa till Karpathos tagna med en sån här kamera. Jag och min bästa vän var rejält slutkörda och åkte ner för att ta igen oss. Vi läste böcker, solade, badade, läste ännu mer, åt massa god mat och tog promenader och läste lite till.
  Jag kan ofta tänka tillbaka på den här resan och bli lugn. Tänk om jag hade en fotoserie som kunde påminna mej om det lugnet när det är tufft igen!

 5. Anna Svara

  Ofta väljer man ju de vackraste, kändaste eller mäktigaste byggnaderna eller sevärdheterna för att föreviga sina minnen; till exempel Eiffeltornet eller utsmyckade basilikor. I oktober var jag i Budapest, på en ”Kommunistvandring” där vi fick se allt kommunisterna förstört, tagit bort, byggt i fulaste betong och så vidare – och jag hade kameran på hotellrummet! Det ångrar jag bittert! Inte för att alla asbesthusen var värda att föreviga, men för att en grupp unga människor under en så speciell typ av tretimmarsvandring kommer närmare varandra än på vanlig guidning. Man ställer frågor, man diskuterar och undrar hur det gick till. ”Meet as a traveler, leave as a friend” var verkligen rätt beskrivet av dem. Önskar jag hade bilder av gänget, av guiden och de sanslösa saker ryssarna gjort i Budapest!

 6. Solan Svara

  Min man och jag var på Gran Canaria, sista resan innan han gick bort. Kameran gick sönder. Hade önskat jag hade kunnat ta foto på allt. Underbara bouganvillahäckar där vi bodde, besök på zoo och fjärilsträdgårdar. Härliga bussutflykter.

 7. Mia Svara

  Jag önskar alltid att jag hade tagit fler kort på människor jag träffat på resor och inte bara på naturen eller sevärdheter, för det är ofta människorna och historierna som man gör resan extra minnesvärd. Jag önskar att haft med kameran under den underbara dagskryssningen vi gjorde på vår Mauritiusresa, på de underbara båtkillarna, på det trevliga resesällskapet, på delfinerna!

 8. Stellan Brunnsberg Svara

  Utan tvekan min resa till Bali, Australien och Thailand 1995. Det hände så många saker och man såg så många vackra platser att det blir omöjligt att förklara för andra.

 9. Ylva Haglund Svara

  När jag klappade en orm på ett zoo på Malta. Jag lider av stor ormfobi och det var ett stort steg för mig. Något som jag önskade blev förevigat på bild.
  Men icke! 🙁

 10. Jenny H Svara

  När jag gjorde min examensguidning 97 i Italien. Alla kort jag tog där blev de något fel på när dom lämnades inn

 11. Pia Svara

  Semestern i Toscana, färgerna, människorna, byarna och maten hade jag velat föreviga med denna smarta kamera. Tänk om man kunde spara dofterna också och ta med sig hem!?

 12. Jash Jurkowski Svara

  Förra sommaren ville jag göra någonting annorlunda så jag och mina vänner åkte till ett rave ute i skogen. Jag var måttligt berusad men hade en riktigt magisk kväll, som jag dessvärre inte har ett enda foto ifrån. (Förutom ett som en vimmelfotograf tog, där ser man endast min nacke.) Träffade min nuvarande sambo där, kan knappt tänka mig hur coolt det hade varit om jag hade haft en Narrative Clip på mig den kvällen. GOD JUL!

 13. Desiree Svara

  Jag hade velat ha fler bilder över lag från de senaste åren som varit en lång resa. Jag har förändrats otroligt och blivit en ung kvinna. Hade varit roligt att följa det.

 14. Sofie Svara

  När jag var på en djungel vandring i Thailand, mitt kameraminne var fullt och mitt framför mina ögon svingar sig två orangutanger. De var så himla nära och så vackra. Hade aldrig sett fritt levande apor på så nära håll förut och det skulle varit underbart att få förevigat det på bild…..

 15. Jeanette Svara

  Jag önskar att jag hade fångat sambons min när vi sprang på en av hans favoritskådespelare på en liten ö utanför Skottland. Givetvis gick jag fram och hälsade på skådespelaren, John Tutoro och berättade att min sambo tycker att han är en fantastisk skådespelare. John tyckte att detta var jättekul och gick bort och pratade med min sambo. Tänk om jag hade haft de här bildsekvenserna!

 16. Rolf. N Svara

  När vi under en av vår upptäckts promenader i Paris kom på villovägar och hamnade i kvarter där vi inte borde ha varit, nu gick det bra och det var förvisso en upplevelse och det hade varit roligt att ha lite bilder från dessa kvarter, men det var inte läge att stanna och fotografera, då hade det varit bra med en Narrative Clip vid det tillfället.

 17. Hanna Svara

  Något jag önskar att jag fångat på bild är Norrlands vackra Norrsken, klara kalla kvällar under vinterhalvåret är det som ett skådespeleri att få bevittna norrskenet. Jag önskar att jag förevigat det.

 18. UA Svara

  1) Den dagen då jag sätter min fot på planet till USA, lite motstridigt pga lång flygtid, men otroligt mycket att se fram emot och få uppleva!

 19. kicki Svara

  jag önskar jag hade fotat mig själv under min Turkietresa då jag vägde 30 kg mer än idag, mådde dåligt och åt hela tiden. Den senaste utlandsresan då jag tappat 30 kg har jag goton ifrån. Det hade varit kul och peppande att jämföra foton 🙂

 20. Lena Hagberg Svara

  Min man och jag brukar alltid tjafsa om vem som egentligen friade. Båda hävdar bestämt att det var den andre. En vit, vacker sandstrand i Åhus var platsen, det minns vi i alla fall båda två. Tänk om vi haft en Narrative Clip, den hade dokumenterat allt sanningsenligt!

 21. jimmy Svara

  jag gillar att fotografera men det tråkiga är att inget ser naturligt ut eftersom alla vill se så bra ut på bild, men med en kameran Narrative Clip så kommer man får mer naturliga bilder och fånga verkligen vilket är mitt mål när jag tar mina kort, sen om detta är på semester i Grekland eller en regnig dag hemma i Göteborg det spelar ingen roll. Minnen kan man skapa överallt

 22. Maria Svara

  Min vän och jag reste för något år sedan runt i Vietnam och Kambodja. Resan bjöd på fantastiska upplevelser och möten som framförallt vännen fotograferade. Ett av de härligaste minnena var när vi cyklade vilse med tandemcykel i ett fattigt område i mellersta Vietnam. På grund av att vi var vilse och dessutom fick problem med kedjan fick vi chansen att umgås med barnen i området. De hjälpte oss med kedjan och lånade vår kamera för att fotografera varandra under stort fnissande. När det började skymma sprang säkert 15 barn bredvid cykeln hejandes tills vi kom på rätt väg hem. Det trista var att vi några veckor senare fick virus på minneskortet och alla bilderna försvann. Med narrative clip kommer framtida möten inte riskera att blekna i minnet och jag vill så gärna ha en 🙂

 23. Yasmine Svara

  Jag var i San Fransisco när jag och sambon bilade genom USA.
  Vi satt och tog en öl i en gaybar mitt på dagen och pratade med ett jättegulligt äldre par som hade varit ihop i 35 år.
  Plötsligt utanför fönstret står en naken kvinna i höga klackar och poserar för en fotograf.
  Mitt på gatan på ljusan dan!
  Vi och hela baren var som förstummade. Alla glodde i total tystnad.
  Sedan drog hon på sig en rock och de gick iväg.

  Det hade jag velat ha fått en bild på. Det var så kul att se alla dessa män stirra på en naken kvinna men att ingen stirrade på henne av åtrå utan bara för att hon var spritt språngande naken.

 24. Ingela Sjögren Svara

  På vår Ålandsresa nu i höstas, vi satt och åt när båten åkte in i Stockholmsskärgård, förbi öar med hus och folk. vi såg även svanar. En kall och klar dag. Kameran låg i hytten givetvis…

 25. marianne karlsson Svara

  Det var när vi förlovade oss på Cypern, för över 20 år sedan, då hade man önskat att det fanns något som det här?

 26. Håkan K Svara

  När vi var på Rhodos för 3 år sedan. Först hade vi fina sandstränder. Sen gick vi i den jättestora gamla stan. Vi åkte till Falirakis sanstränder. Det fanns mycket att välja på ; vi åkte även upp till fjärilsdalen med mängder av forsar, berg och vacker natur. Allt tillsammans med min fantastiska fru. God jul min kära och ni andra!

 27. Emma Forsgren Svara

  När jag var 13 fick jag själv ta tåget till Stockholm för att hälsa på en kompis och hennes familj. Det var mitt första Stockholmsbesök och första gången jag reste någonstans utan mina föräldrar så detta kändes jättespännande. Med mig hade jag min nya röda kamera som jag fått i födelsedagspresent ett par dagar innan. Tyvärr hade jag inte riktigt lärt mig att ladda kameran med film, och när jag satt i rullen låg den inte riktigt rätt, och filmen matades därför inte fram som den skulle.
  Besvikelsen var stor när jag efter mitt äventyr skulle framkalla bilderna, och såg att det inte blivit en enda bild. Den resan skulle jag önska att jag hade dokumenterad i bilder.

 28. Christine Carlström Svara

  När min man friade till mig på skridskobanan i Bryants Park, NY. Han gick ner på knä framför stora granen i december mitt på isen. Det hade jag önskat ett foto på!

 29. Louise pham Svara

  En händelse som jag önskar att jag kunnat fotografera var för ett par år sedan då jag var i Vietnam med min bror. Vi skulle besöka ett tempel son låg högt upp i bergen. Det var inte ett sånt där berg med bara sten och så, utan det var en massa enorma träd, nästan som i en skog. Vi fick gå uppför en massa trappsteg som var uthuggna ur berget. Den enda ”livlina” vi hade var ett trappräcke av något slags tjockt rep. Jag har höjdskräck så det var klart att jag var rädd men eftersom vi snart var framme så tänkte jag ”varför gå tillbaks nu?”. Våran farbror som bor i Vietnam sa att ”för att få den bästa utsikten ska ni gå tidigt på morgonen” så jag såg verkligen fram emot att nå våran destination. Herregud, det var vackert. Det tog nästan andan ur mig. Där stod jag vid templet helt svettig på en tidig morgon och bara njöt. Det gick runt ett par gulklädda munkar här och var med något slags pärlhalsband i händerna. Själva templet var byggt av sten och trä och mitt på stengården stod det ett stort träd. I hallarna så kunde man se jättemånga lappar med någon text på sig som hängde i take och fladdrade.Templet låg inte längst upp på berget men det var sannerligen en bra bit upp. Man kunde höra fåglar som kvittrade, gräshoppor som spelade och munkar som sjöng. Det lät både fridfullt och melankoliskt. Konstigt, jag vet, men det var så det kändes. Sedan blickade vi ut över de berg som låg runtomkring. Solen var halvvägs uppe och det var ett stort tunt täcke av dis som omgav bergen. Det kändes helt… Magiskt. Tyvärr så hade kameran gått sönder pga av att jag råkade tappa den dagen innan… Surt.. Jag hade hemskt gärna velat få en bild på det.

 30. Lars Sjöberg Svara

  På ett barnhem i staden Jaipur,
  Jag var en gång ganska så sur,
  För i entrén jag blivit stoppad,
  Men upptäckte då att tavlan var toppad,
  Med foto av yngste sonen så stolt,
  Tänk om jag haft en kamera då när hjärtat slog volt.

 31. Tricia Andersson Svara

  När jag var i Filippinerna och hade packat ner kameran bara för att man inte vill ta upp sin stora kamera i slumområderna.
  Självklart var det i slumområderna man ville ta kort, antingen var det fin utsikt eller så var det något man verkligen ville ta kort på.
  Och då stod man där och verkligen ville ta upp kameran, fastän några hemlösa kollade misstänksamt på än, då skulle man vilja ta kort!

 32. Susanne Jansson Svara

  Det minne jag hade velat fångat på bild genom Narrative Clip var då min familj var i Dominikanska Republiken, dels var det så många tillfällen som var glädjefyllda som ex. min mammas 50-årsdag och nyår sedan var det även två speciella utflykter jag mer än gärna velat ha förevigade på bild och det var dels då vi red barbacka upp på ett högt berg med helt fantastisk utsikt (tyvärr var det lite svårt att både hantera en kamera och hålla koll på hästen) och sedan även när vi tog en tur ut från hotellkomplexområdet till den genuina staden – tyvärr var det tydligen såpass fattigt och farligt där att vi dels först blev avrådda att åka och sen så vägrade taxichauffören att lämna oss ensamma av säkerhets skäl, så att ta upp kameran där var inte att ens tänka på.
  Men med en Narrative Clip hade dessa ågren över missade bilder enbart varit ett minne blott.

 33. Bengt Simonsson Svara

  Jag skulle vilja haft en bild på den polis som bevakade vår dans runt Majstången (som vi själva tillverkat av ”lånat” material från flygplatsen och stadsparken och med en svensk flagga tillverkad av två plastkassar i lämpliga färger och lite plåster) Det var 45 grader varmt och polisen var ytterst misstänksam.

 34. annica la sundström Svara

  Då vi mötte en granne vid Piccadilly cirkus, vad är oddsen för det liksom.

 35. Amanda Andersson Svara

  När jag bodde i Indien så åkte vi på tigersafari. Även om man har kamera med sig så fokuserar man mest på tigrarna och alla andra djur blir tråkiga efter ett tag, tror denna hade varit perfekt då!

 36. Cecilia Sandström Svara

  När min man (fast då var han pojkvän) var i USA 2005 hyrde vi bil och bilade från Washington DC till Charleston, en minnesvärd resa med många missade fotoögonblick.

  Något jag särskilt minns nu är på tillbakavägen, vi körde då i bergen på Blue Ridge Parkway som är otroligt vacker och verkligen kan rekommenderas. Plötsligt ser vi två stora gamar som sitter och kalasar på något ”roadkill” på vägen mitt framför oss. Jag försöker få upp kameran men hinner inte fota innan de flyger iväg. En mäktig syn!

 37. Mats Magnusson Svara

  Narrative clip till cykelresor och naturbilder

 38. Agnes Svara

  Jag och en kompis var i London i december förra året, och gick in i leksaksaffären Hamley’s.Det var jättemycket folk och massa anställda som var utklädda och visade upp leksakerna. Plötsligt närmar sig en anställd min kompis bakifrån och visar mot mig att jag inte ska säga något. Han har en leksakspapegoja i handen och håller hastigt upp den vid hennes ansikte och gör läten som en papegoja. Hon blev så rädd och förvånad, och vi skrattade otroligt mycket åt det. DET önskar jag att jag hade haft på bild!

 39. Eva-Marie Eriksson Svara

  Förra året på sonens första luciafirande glömde vi hemma, visst vi hade mobilerna med oss. Men att jämföra en mobil och en kameras kvalitet det går inte. I år hade vi kameran med oss, det misstaget gör jag aldrig om..:)

 40. Åsa Svara

  När barnen gjorde sin första flygresa i somras förstod inte vår yngsta på 6 år vad som händer och tyckte allting var bara jobbigt. När vi hade hoppat på transferbussen och åkte iväg så såg han en palm och då blev han helt stum. Sedan vände han sig mot mig och frågade: ”Finns det palmer dit vi ska?”. Ja svarade jag och hans ögon började stråla. Det ögonblicket skulle vara underbart att ha fångat.

 41. Tommy Svara

  Det jag kommer tänka på direkt är ett minne från en festresa till någon grekisk ö, kanske inte ett minne att spara för livet och visa nära och kära. Men ändå ett bra minne att ha med sig.
  Stod med polaren i en bar när ett tjejgäng kommer fram och efter att ha sagt hej sliter de upp sina tröjor och visar upp sig. Sen går de helt sonika vidare.
  På den tiden hade jag gärna velat ha en sån här kamera, men inget minne för livet kanske. 🙂

 42. Yvonne Nilsson Svara

  För ett par år sen så var jag i Norge och åkte runt, jag har väl aldrig upplevt en sådan vacker natur med berg och djupa dalar, solnedgångar som fick en att häpna av beundran, samt de norska fjordarna med all dess skönhet.

  ALLT detta önskar jag att jag förevigat MEN utav all packning som jag hade så var kameran det jag såklart glömde, och med Norges hemska priser så fanns det inte en tanke att köpa en utan minnena av resan lever i mina minnen men nu som trebarnsmamma så tänker jag dem ta mig med till Norge och har jag turen att denna kamera vinna så kommer jag definitivt att alla reseminnen föreviga!

 43. Marina Svara

  Skulle gärna velat ha bilder från när jag och pappa var i Norrköping för att se SM-finalen i speedway. Var en av de resor som vi gjorde bara han och jag. Ett minne jag vårdar väl.

 44. Jennya Johansson Svara

  Många när det kommer till kritan!

  Ska jag välja ett tema så blir det foton på människor!

  Av någon anledning så måste jag be folk ”stå stilla” när jag tar kort med min kamera – annars blir suddigt.

  Jag har många fina bilder på natur och byggnader av olika slag men få foton på människor. Det är tack vare fotografier som jag kommer ihåg alla små, men trevliga, detaljer när jag reser.

  I minnet kommer jag tex inte ihåg min semester till Oslo som liten, med mormor och morfar, men när jag ser bilderna som togs så kommer ”minnet tillbaka”.

  I januari åker jag till Singapore och Thailand och den här gången har jag bestämt mig för att skriva dagbok och kommentarer till de bilder jag tar, så jag kan återfå den känsla jag hade när jag var på plats och skrev/fotograferade!

  Glada decemberhälsningar Jennya

 45. Juhani Kannisto Svara

  Jag önskar att jag hade haft den där underbara kameran på mig, när jag var på Power Big Meet i Västerås förra sommaren, för då hade jag inte missat alla fina bilderna på fina amerikanre som fanns där. Nästa sommar 2014 ska jag inte åka dit utan den där prylen, Narrative Clip!

 46. Ulla Eriksson Svara

  Tänk om jag hade haft en, eller flera, bilder från de fantastiska ögonblick när något av barnen eller barnbarnen fått sin första eller största fisk på fjällturen. Själv är man då upptagen med att hjälpa till att veva eller håva eller hålla i den lille så att ingen far huvudstupa ut i vattnet. Det är just ögonblickets glädje och ögonens glitter som är så fantastiskt.

 47. Ebba Bjelkholm Svara

  När jag var på seglingstur i australien och en tigerhaj hoppade upp ur vattnet med en bläckfisk i munnen. Då skulle man haft en kamera…

 48. Kristin Hamren Svara

  Hade gärna haft en bildserie på min pappa när han välte med en kanot på Skara sommarland

 49. Anja Svara

  Fina soluppgångar alt. nedgångar med skuggbild av familjen i fronten. Med 4 barn önskar jag också på att alla skulle titta in i kameran och se glada ut samtidigt…

 50. Erika Svara

  När jag och mina tre barn åkte till Disneyland Paris och jag glömde kameran hemma. Tänk att få karusellbilder med alla våra miner, det skulle ha varit fantastiskt. Och när vi gick upp för Eiffeltornet, det hade varit kanon.

 51. Jessica Svara

  I min ungdom bilade vi runt i Europa en sommar. Många minnen, mycket skratt och ingen kamera 🙁
  Nu 20 år senare skulle man vilja haft denna resa dokumenterad, för att visa man och barn hur mycket tok ”morsan” hittade på i sin ungdoms dagar.

 52. Malin Svara

  Reser mycket med familjen och då hade den här kameran varit perfekt! Ångrar innerligt att jag inte la tiden på att ta fram kameran när vi var i Nya Zealand och vandrade. Naturen var helt fantastiskt och om vi hade fotograferat mer hade vi idag kunnat se tillbaka på den resan på ett mer levande sätt. Men när man ska hålla efter 3 barn samtidigt som man tar in alla fina intryck, hinner man inte fotografera. Den här kameran skulle vara ge vår familj fler minnen i framtiden och jag är säker på att alla skulle uppskatta den!

 53. Camilla S Svara

  en fjällvandring i norge då jag glömde kameran – det var surt. hade gärna fångat de fina topparnaden vackra fjorden på bilden.

 54. Pia Svara

  Båtluffen i Grekland 1991, solen, värmen. äventyren, dom olika öarna vi besökte, maten. Bästa resan någonsin 🙂

 55. Jim Andersson Svara

  Bad Gastein, Österrike 1994. Såg en edelweiss, på den tiden fanns det inga små digitalkameror. Och någon liten gammaldags fanns inte med eftersom det var på rätt så hög höjd.

 56. Kitty Svara

  jag önskar jag hade fler kort från när mina barn var små och vi var på en 7-dagars båtsafari från lombok til Flores. Vi bodde på båtdäcket, sov på 1.5meters madrasser, åt ljuvlig mat sittande i ring på däcket och gjorde fantastiska utflykter på många av öarna vi passerade och ofta landhugg på kvällen, där vi satt runt brasor och sjung, skrattade och njöt. Tror det är det ljuvligaste liv vi någonsinn har provat på… Men fler bilder skulle vi ha haft…

 57. Margot Johansson Svara

  Jag kommer ihåg när jag var med min helt nya pojkvän till fjällen och skulle åka slalom. Han hade aldrig provat på det förut och han satte iväg med en väldig fart utan att jag fick förklara hur man skulle svänga. Sen långt,långt ner i backen fick jag se att det var ett stort moln av snö, armar och ben. Då hade han ramlat förstås och det skulle jag velat ha på kort. Som tur var så gick allt bra utan benbrott och idag är han väldigt duktig på skidor.

 58. Hans Möller Svara

  Tillfället som jag skulle önskat jag hade på bild var när min sambo och en annan resenär tar samma resväska på rullbandet på Landvetter självklart kommer man ihåg hur väskan såg ut men det är så många väskor som är ”lika”. Kameran låg längst ner i ryggsäcken men jag minns hur killen vid rullbandet och hans besvikelse när min sambo tog sin väska ur hans hand!

 59. Ana Kokol Svara

  En koala ligger och lurar i ett träd men vill inte titta fram få jag får en bra bild. Precis när jag lagt ner kameran och stoppar ner den i ryggsäcken kommer koalan fram och det ser ut som om han vinkar! jag minns detta som mitt största minne från Perth…som dock inte fastnade på bild!

 60. Sofia Svara

  När jag och min sambo var på Filippinerna och skulle ut och dyka vår första gång hände något fantastiskt. Vi simmade för det första genom ett grottvalv, men på vägen upp mot ytan blir det plötsligt väldigt mörkt i vattnet, med en strimma ljus precis över våra huvuden. Det var som att vi var inne i en tornado av sardiner, som omringade oss. Det var helt fantastiskt och jag verkligen önskar att jag kunnat tagit upp en kamera vid det ögonblicket! Jag kände mig som havets drottning, eller som kvinnan som talar med fiskar 😉

 61. Annika Nilsson Svara

  Definitivt när jag var uppe i Jämtland på konferensresa och helt plötsligt såg en livs levande BJÖRN från bilen! Så häftigt – men det är ingen som tror mig! Skulle vara så coolt att fått björnen på bild!

 62. Åsa Nilsson Svara

  Inte längre bort än på en genomresa i norra Sverige fick vi vårt livs upplevelse. En hel flock, säkert mellan 100-150 renar korsade landsvägen där vi kom åkande. Det var bara att snällt vänta på vår tur att fortsätta resan söderut. Tyvärr var kameran inte tillräckligt snabb och detta minne förblir inom oss.

 63. Emelie Svara

  Jag hade vela ha en sån här kamera för att dokumentera min personliga resa, för att dokumentera min familj och skaffa minnen i form av fotografier.

 64. Lisen Ågren Svara

  När mitt lilla barnbarn på åsna red
  Hade jag hoppats att min kamera var med
  Det var med glädje,fasa och lite skräck
  På Rhodos och han försökte vara så käck

 65. Johanna Lundgren Svara

  När jag var i Brasilien var vi vid det kända vattenfaller Iguazu fallet. Tyvärr fick jag in i fukt i min kamera. Jag önskar att jag hade haft bilder därifrån för det var en fantastiskt plats.

 66. Camilla senneson Svara

  När vi fick vår dotter i vår famn i en hotellobby i nanchang, Kina!
  Vi var så nervösa och stressade att vi tyvärr inte lyckades fånga det viktigaste ögonblicket i vårt liv på bild 🙁

 67. Denise Svara

  Jag önskar att jag hade den här kameran när jag var i Tunisien och red på kameler. Det hade vart helt underbart att fånga på bild. Det var en väldigt guppig tur så jag vågade aldrig ta upp mobilen och fota för att riskera att den föll i marken men med den här hade jag kunnat bevara hela turen.

 68. OliviaPM Svara

  Det jag önskat att jag skulle fått på film var hela min skidresa i Andorra 2012. Andorra bjöd på fint väder varenda dag och berget nådde högt upp på himlen. Pistarna var enorma och allt var så himla fint. Jag var där med min egen och min bästa kompis familj så det är den bästa resan hittills som jag har fått uppleva! Men om vi nu snackar om att fota och filma har jag ett dilemma. Jag tar studenten i sommar och har försökt klura ut hur jag ska filma när jag springer ut och på flaket, men när jag såg hur denna enkelt kunde sättas på tröjan vore det helt fantastiskt om jag vann. Det kommer bli oförglömliga minnen!

 69. E.k Svara

  När jag va i thailand och dök så fick vi se en enorm valhaj som vi simmade med för en bra stund. Hade varit riktigt kul att ha en bild som bevis att visa min systerson:)

 70. simon Svara

  När vi körde genom centrala Los Angeles i rusningstrafik med bilar överallt och en super stressad flickvän vid ratten som gapande över att gpsen visade fel. Inte direkt bästa tillfället att ta fram kameran. Men ett äventyrligt minne.

 71. Camilla Svara

  Ett åskoväder med blixtar över en sjö i Australien. Vi satt i en bil och såg underverket men ingen av oss hade kameran för detta så den kunde fånga blixten exakt i rätt tid. Det såg ut som om blixtarna bredde ut sig över himlen och samtidigt speglade de sig i vattnet. Det var helt magiskt!

 72. Filip Linde Svara

  Det var en mörk dag i Indien. Monsunen öste ner likt ett vattenfall från himlen, och molnen satte hela Goa i en mörk skugga. Vid stranden syntes knappt någon skillnad mellan havet och pölarna som regnet förorsakade. Men plötsligt löstes de mörka molnen upp och solen kom fram. I detta ögonblick skar delfiner igenom vattenytan och hoppade upp i det nykomna solskenet.

 73. Erika Svara

  Det var midsommar och jag och min bästa vän var i Alanya. Eftersom det var midsommar så bestämde vi oss för att gå ut på krogen, vi hade roligt. Efter ett tag så började vi snacka med några personer och försvann på varit håll. Jag var lite onykter och följde med två andra på en krogrunda och då vi var på tredje krogen insåg jag att jag inte längre hittade tillbaka till den där min vän var…jag tyckte att det var pinsamt att erkänna det för de jag var med och frågade därför inte om de kunde hjälpa mig att hitta tillbaka utan det slutade istället med att jag följde med dem till deras hotell och sov där..utan klocka..och med en flygbuss att passa som skulle åka redan klockan 08:00. Det löste sig, jag vaknade, hittade tillbaka och befann mig på hotellet i tid, som tur var. Kameran hade definitivt varit bra att haft vid detta tillfälle, för då hade jag haft ett kort på krognamnet och kunnat fråga folk om vägen tillbaka, så hade min vän sluppit springa runt och leta mig halva natten 🙂

 74. pierre s Svara

  Att fångat alla ögonblick med personer jag förlorat

 75. Anna L Svara

  Mig själv under en omvälvande resa i Quito Ecuador 2006. Önskar någon fångat mig på bild i glädje och sorg!

 76. Lina Svara

  När hela min familj kramade om varandra i Turkiet på ett otroligt vackert berg. Jag saknar det tillfället <3

 77. Isa Svara

  Året 2009 var jag på semester med min familj och mnin nyfödda syster som var fem månader gammal. Vi hade med oss kameran men jag hade glömt battteriet (det var ett specifikt batteri just för den kameran). Detta var den sista resan innan jag åkte utomlands till Australien för att bosätta mig där. Jag har träffat min syster tre gånger sen dess och hon har växt otroligt mycket. Jag ångar så innerligt att jag inte har fler bilder på mig och henne, speciellt när hon var nyfödd.

  Min mamma bad mig sammanställa tolv bilder på familjen vi skulle ha till en kalender. Jag fann inte en enda bild på mig och min syster ihop, vilket gjorde mig väldigt ledsen men framförallt ångerfull över att jag så dumt glömt batteriet hemma semestern 2009.

  De första månaderna i ett barns liv flyger verkligen förbi otroligt fort, och man uppskattar inte vad man har förrän det är försent och tiden redan är förbi.

 78. Anna L Svara

  Jag önskar att jag hade kameran med mig när min dotter valde att starta livets resa. 3månader förtidigt har man just ingen BB väska packad och inte direkt går man med kameran med sig överallt heller. Detta var länge sedan, så det fanns inga bra mobilkameror heller och även om det hade funnits hade vi inte fått använda den eftersom den stör ut alla livsviktiga maskiner på neonatalen.

  Idag är det svårt att föreställa sig hur liten hon var, synd att vi inte kunde ta en bild under första tiden i livet.
  Vad jag minns är att det var svårt att köpa kläder, så vi gick till leksaksaffären och köpte dockkläder till henne.
  Idag är hon fullt frisk, enda skillnaden är att hon är petite.

 79. Belinda Svara

  Detta minne utspelar sig förvisso i Sverige men ändå 🙂 Vi klappade vargar på Kolmården (innan den tragiska olyckan) och var ombedda att inte bära parfym för då ville vargarna leka med en! Jag tänkte dock inte på hårfärg så gissa vem som fick blöta pussar i ansiktet av en livs levande varg? Detta hade varit fint att få kort på, speciellt min reaktioin, hihi 🙂

 80. Siv Åkerlind Bäckman Svara

  Minen på min man och mig när kyparen på Allure of the sea kom och frågade om vi hade något för oss nästkommande kväll,då vi svara nej så frågar han om vi vill göra kaptenen sällskap vid middagen? Den minen som vi då hade var nog betalbar.Synd att kameran inte var med

 81. Ingrid B Svara

  När vi var i St Petersburg tog vi en stadsrundtur via kanalbåt. Två ryska ynglingar följde båten från land och stod och vinkade glatt från SAMTLIGA broar vi passerade under en hel timme! Ett humoristiskt och hederligt alternativ att tjäna en slant i ett land hårt drabbat av arbetslöshet. Tänk så kul det hade varit att se dessa två på ALLA vyer tagna under denna rundtur.

 82. Pia A Svara

  När jag var ut och plockade svamp i sydöstra Småland en eftermiddag förra sommaren, jag var så glad att jag hade hittat en stor kantarell men precis när jag reste mig upp stod det en livs levande varg i skogen och bara tittade på mig.
  Dom få sekunderna som vargen stod helt blixtstilla och bara tittade på mig, var något utöver det vanliga.
  Det är verkligen något jag vill haft på bild.
  Det kanske låter otroligt men det är helt sant, vilket foto det hade varit.

 83. Lina Svara

  Plats: bakgata i San Francisco
  Huvudpersoner: sambon och jag
  Jag behövde verkligen ”pudra näsan” men hittade ingen facilitet… Bestämde mig i nöden för att gå in i en gränd. Tyvärr stod där en polisbil och poliserna upptäckte vad jag var på väg att göra ( = förbjudet i USA). De startade bilen och sambon och jag (som innan tagit ett par öl) fick för oss att börja springa. Vi sprang in i en annan gränd medan vi hörde poliserna ropa att vi skulle stanna. Där bytte vi kläder till t-shirtarna vi köpt på fängelsön Alcatraz tidigare under dagen, på vilka det stod ”I went to Alcatraz and back”. Sedan släppte jag ut håret som jag haft i en svans och så traskade vi lugnt iväg i annan skrud utan att bli igenkända – och undkom på så vis en trolig böter 😉 Det hade varit kul att ha som bildserie!

 84. Helene Svara

  Tänk om jag haft en sån när maken friade eller när dottern tog sina första steg eller för att bevara hela dagen när jag gifte mig

 85. Sanna Svara

  Jag skulle velat ha med kamera när jag och min man simmade tillsammans med jättesköldpaddor i Egypten… det vore nåt att ha på kort 🙂

 86. noomi Svara

  när våra tvillingar kom till världen för 34 år sedan, vid kejsarsnittet så hakade filmrullen upp sig så inte en bild till minne fick jag av den upplevelsen, oh då önskade jag allt att nån annan fotat.

 87. noomi Svara

  det var ju inte något resminne, skulle vara resan in till bb då

 88. Henriette Svara

  Jag och en kompis var i Thailand för några år sedan. Vi va där i 3 månader och har foton från många roliga minnen. Men ett som stör mig är när vi skulle ut en liten runda för att äta men istället blev inbjudna till en liten tripp för att kolla på ett vattenfall. Vi hann inte hämta våra kameror utan åkte direkt dit efter maten. Det va mycket fint och det hade varit roligt att ha ett minne av oss vid vattenfallet. Det va en underbar natur och vi hade hur trevligt spm helst.

 89. Annki Svara

  Min första utlandsresa (1997) gick till Rhodos. Nyinköpta solglasögon fanns med på resan. Jag brukar inte använda solglasögon men tänkte att solen där är mycket starkare än här hemma. Första morgonen skulle vi gå ut på sightseeing,när jag kom ut på trottaren tog jag på mig glasögonen och tittade ner på marken, plötsligt såg marken ut som en jätte-utförsbacke och jag började gå som man gör då man går utför,vilket medförde att jag höll på att ramla för marken var helt slät och rak. Mitt sällskap gapskrattade åt min gång och undrade om jag var rund under fötterna. Fick på denna resa lära mig att inte köpa glasögon som är kupade då de ger mig nåt fel på synintrycken, gör att jag får utförsbackar då jag tittar ner. Resten av semestern gick jag med näsan i vädret om jag behövde glasögonen! Detta Resminne skulle jag vilja ha på foton!

 90. Anette Svara

  Vi åkte på forsränning i Turkiet,väldigt turistigt och inte särskilt farligt men väldigt roligt. Min sambo åkte i plurret,9 grader kallt var det i vattnet trots 40 grader i luften. Ni kan väl tänka er chocken. Jag önskar så jag hade haft en kamera redo och fotografera hans min när han dök upp över ytan igen. 🙂

 91. Anna-Maria Svara

  När vi gick en tur längs en levada på Madeira tillsammans med ett par som vi träffade på planet ner. Efter att ha vandrat i flera timmar i en fantastisk miljö kom vi fram till en lång, mörk och smal tunnel. Vad skulle vi göra, vända om och gå tillbaka eller ta oss igenom? Vi hade ingen ficklampa men däremot några värmeljus i ryggsäcken. Vi höll värmeljusen i händerna och trevade oss igenom tunneln. Det var en jättesmal del mot väggen att försöka gå på och vatten utanför. Tunneln var så låg att det inte gick att gå rak. Vi slog i huvudet både här och där och det stack ut stenar från väggarna. Stora delar av tunneln var så smal att vi måste gå vänd in mot väggen. Det var lite läskigt för vi såg verkligen ingenting och visste inte vad vi skulle stöta på. En fotoupplevelse av detta hade varit skoj. Kanske hade man då sett en orm eller något annat läskigt.

 92. Anna Hägg Svara

  många bilder på min lille son jag missat
  bara för att jag att dra med systemkameran har dissat.
  om jag en smidigare kamera hade ägt,
  fotoalbumet på sonen mycket mer hade vägt.

 93. Marie L Svara

  Alla de gånger jag inte orkat bära min kamera!
  Alla roliga utflykter, promenader, semestrar – jag har missat de flesta! Livet är kort, mycket kortare än vi tror, ibland kommer det plötsligt – och det är då man saknar bilderna av nära och kära som aldrig blev tagna – bara för att kameran var för tung…

 94. Lars Svara

  Idag för 23 år sedan födde min fru vår äldste son, ett av de största ögonblick man får vara med om i livet. Tyvärr hade jag glömt kameran hemma i all stress inför förlossningen, så tyvärr har vi ingen bild på honom som nyfödd. Det känns tungt än idag att sakna den bilden!

 95. Andreas S Svara

  Mitt reseminne som jag önskar att jag förevigat kommer från Gotland. Mamma hade berättat om hur mycket smultron hon såg i skogarna där när hon sprang O-ringen på ön 1977. När vi sedan åkte dit med familjen för ca 10 år sedan, hittade vi till vår förvåning enormt mycket smultron på de platser hon mindes. Vi plockade många liter, men dokumenterade det tyvärr inte, vilket gör att det är svårt att bli trodd…

 96. D.C. Svara

  Då vi var i Paris och åkte upp i Eifeltornet.
  Men höjdräddsom jag är blundade jag hela tiden i hissen!
  Om jag haft en Narrative Clip så hade jag kunnat sitta i soffan hemma och fått uppleva det igen!!

 97. Bertil Svara

  Jag besöker gärna Portugal och 2010 när jag var där gjorde jag en scooterutflykt och tog INTE med kameran på den. Jag besökte Vilamoura Marina och där ligger fotbollsspelaren Luis Figo’s bar! Döm om min förvåning när både han och hans svenska fru stod och talade med 2 män utanför baren. Som fotbollsfantast förbannade jag min dumhet att inte ta med kameran den gången.

 98. Håkan Svara

  Det skulle ha varit i somras när vi cyklade till ett bad. Sedan åkte vi samma väg hem och upptäckte då först att det fanns massor av kantareller efter en lång del av vägen hem. Och vi stannade givetvis och plockade det vi kunde få med oss, det hade vi kunnat föreviga på bild.

 99. Sirja Svara

  Kvällen när jag och min sambo träffades. Han säger att det var jag som sprang efter honom och jag hävdar tvärtom… Det kommer vi aldrig få veta hur det var men hade jag haft en liten Narrative Clip på festblåsan så nog hade jag kunnat bevisa att jag har rätt 😉

 100. Janne Svara

  Jag hade velta föreviga när mäklaren ringde upp min numera sambo och talade om att vi vunnit vår spontana budgivning på huset vi nu bor i. Ett enda bud la vi och en timma senare stod vi ensamma kvar då alla andra budgivare lagt sig.

 101. Staffan Olsson Svara

  utsikten från en bergstopp i Vancouver, Kanada.

 102. Malena Svara

  Jag önskar jag hade haft en undervattenskamera när jag besökte reven utanför Marsa Alam. Det var en fantastisk undetvattensvärld med fiskar i alla regnbågens färger!

 103. Gunilla Herlin Svara

  Det minnet jag helst hade velat ha på bild är en resa här i Sverige. Det var i början på 90-talet. Vi var ett gäng tjejer som hade åkt iväg på fälttävlanskurs med våra hästar. En dag fick vi påhälsning, mitt ute i bushen, av resenärer ifrån arabvärlden. Hästar är väldigt dyra hos dem så det är bara rikemansfolk som har möjligheten till dessa vackra djur. Lyckan i deras ansikten när de fick klappa våra hästar finns i mitt minne. Men det hade varit roligt om jag hade kunnat föreviga detta ögonblick även i mitt fotoalbum.

 104. Rebecka 19år Svara

  Då jag snart kommer åka till Kina och fira kinesiskt nyår vill jag verkligen uppleva studen, människorna, stämningen och fyrverkerierna fullt ut och inte behöva tänka på att ta bilder på allt. Men detta skulle ge möjlighet att få en häftig blandning av bilder att njuta av långt i efterhand också!
  Om jag ska referera till en gång som redan har inträffat så var det när jag var i Sydney och gick över Harbour Bridge. Där fick man inte ha lösa föremål (ex kamera) men om jag smög fast denna hade jag haft några riktigt häftiga bilder!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.