Att göra i Helsingfors

Helsingfors är kanske inte den typiska weekendstaden men det är en vacker liten stad med kärvänliga invånare. Det passar lika bra att åka hit vinter som vår, det finns massor av aktiviteter som väntar. Här finns fina restauranger, spännande arkitektur och ett stort utbud av museum – en perfekt weekendstad. Resfeber guidar dig till Helsingfors sevärdheter!

Domkyrkan i Helsingfors

Sevärdheter:
Helsingfors är en relativt liten stad, en lite storstad. Även om du kan ta dig runt på egen maskin så är en tur med spårvagnen roligt. Ta spårvagn nummer två om du vill få en billig sightseeing runt staden, är du intresserad av arkitektur så tar du fyran som visar dig flera intressanta byggnader.

– Klassikerna i Helsingfors är den pampiga Domkyrkan (numera kallad Storkyrkan) vid Senatstorget eller Tempelplatsens kyrka som är insprängd i ett berg. Även om de båda är populära turistmål är det värt ett besök, båda kyrkorna har fantastisk historia och utsökt arkitektur!
– Om du gillar museum och tycker det är ett måste på semestern är Designmuseet definitivt något för dig. Här visas flera olika föreställningar, allt från en klassisk samling till nytänkande utställningar. På museet finns en härlig samling design från finska konstindustrin med 75 000 föremål, 40 000 skisser och 100 000 foton.
– Gillar du shopping är Helsingfors en riktig juvel. Förutom de stora butikerna och varuhusen (som Stockmann – Helsingfors svar på Sveriges NK) så finns det flera små butiker värda ett besök. Kring Fredriksgatan och Annegatan så finns ett område som kallas för Design district. Här huserar flera independet designers och små mysiga fik. En kort promenad från city!
Skyltfönster från butiken Minna Parikka
Skyltfönster från butiken Minna Parikka

Restauranger:
Det finns flera intressanta restauranger i Helsingfors, räkna med samma priser som hemma, här finns allt från bistro till restauranger med Michelinstjärna.
Promenera bort till Nylandsgatan, där finns flera av stadens bästa restauranger – en riktig restauranggata! Helsingforsborna älskar brunch, så du behöver inte oroa dig för att gå hungrig.

Demo är en restaurang med kvalitet och nyskapande, här serveras 4-7 rätters från 62€. Demo har en michelin-stjärna, så du kan förvänta dig ganska mycket av maten. Lokalen är vackert inredd och personalen väl medvetna om sortimentet.
Adress: Nylandsgatan 9-11

Patrona är en härligt stimmig restaurang med mycket folk, hit går du för att få autentiskt mexikansk mat. Det är mycket liv och rörelse i restaurangen, se till att vara god tid för att få ett bord eller boka innan. Du kommer märka mycket själ och glädje i den här, rekommenderas varmt!
Adress: Annegatan 20

Barer:
För att få se hela Helsingfors måste du besöka Tornis egna bar Ateljee, en rooftop bar med vy över hela staden. Baren är inte särskilt stor, så det är perfekt med en fördrink här (beställ husets longdrink, låter farligare än vad det är). Missa inte att gå på toa här, du får nämligen ännu mer utsikt där. Väl värt ett besök!
Efter middagen passar ett besök på Navy Jerry’s Rum Bar. Välkommen tillbaka till 50-talet! Vid första anblick ser inte baren ut att bjuda på så mycket, men så fort du klivit innanför dörren kommer du mötas av en helt annan värld. Beställ drinkar i syltburkar eller dela på ett litet akvarium (jo!). Fantastiskt välgjorda romdrinkar görs med stolthet av personalen, ta en sväng om på det lilla dansgolvet också – vi lovar att du kan de flesta låtarna.

Entre Hotell Glo Helsingfors

Hotell:
Hotel Glo Helsinki Kluuvi, som är centralt beläget i Helsingfors, är ett designhotell som erbjuder rymliga rum och gratis wifi. Hotellets egna bar är riktigt mysig, beställ en Cloudberry Mojito innan du går ut.
Adress: Glogatan 4
Klaus K är också ett väldigt fint designhotell i Helsingfors och känt för sin smakfulla inredning. Nära sevärdheter och en klassiker att bo på!
Adress: Boulevarden 2-4

Till och från Vanda flygplats Helsingfors:
Finnair erbjuder en flygtransfer med buss som tar cirka 30 min (till city/flygplatsen), bussen går mellan 05.00 – 00.00. Skulle du komma tidigare/senare så kan du ta en taxi för drygt 30-40€. En tur med flygbussen kostar 6,30 €, det går snabbt och smidigt. Du köper biljett vid påstigning, betala med kort eller kontanter.

Boka flyg och hotell till Helsingfors

Boka flyg till Helsingfors

Boka hotell i Helsingfors

Boka weekend till Helsingfors

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.