Tävla och vinn övernattning på Rica No 25 samt två Göteborgskort

I veckans första tävling kan du vinna övernattning samt Göteborgskort i favoritstaden Göteborg.

16_dec_rica_gotoco

 

På Rica Hotel No 25 råder en skön avslappnad atmosfär och den vänliga personalen ser till att du ska känna dig väl omhändertagen. Den kände fotografen Christer Strömholms ”Kloka ord” pryder väggarna i lobby och restaurang. Slå dig ned framför brasan, läs en tidning och känn dig som hemma. Hotellet är beläget endast ca 300 m från Göteborgs Centralstation, och nära alla attraktioner som Avenyn, Liseberg, Svenska Mässan, Ullevi och Scandinavium. Läget ger dig Göteborgs mesta shopping, bästa restauranger och ett rikt kulturliv inom nära räckhåll. Hotellet erbjuder gratis wi-fi, är fyrstjärnigt, rökfritt och Svanenmärkt. Värdet på övernattningen är cirka 1.400:-. Presentkortet gäller t om 31/5 2014.

Med ett Göteborgskort i din hand har du tillgång till museer, fria sightseeingturer, parkering, hyrcyklar och fria resor med kollektivtrafiken i stad och skärgård. Dessutom får du fantastiska rabatter i utvalda butiker. Värdet på korten är 850:-.

Här i bloggen har vi fler tips på vad du kan hitta på i Göteborg. Läs mer här. 

För att tävla vill vi att du berättar för oss vad vilken sevärdhet eller plats som du helst vill besöka i Göteborg. Skriv ditt svar som en kommentar nedan.

Tävlingen pågår t om söndag 22 december och vinnarna publiceras under vecka 2 2014. Juryns beslut går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingen är avslutad!

Varje vardag t om 24 december läggs en ny tävling upp. Prenumerera på inläggen här till höger så att du inte missar någon tävling.

185 Responses to Tävla och vinn övernattning på Rica No 25 samt två Göteborgskort
 1. Bo Björk Svara

  Göteborg är ett av de vackraste städer som finns i Världen. Det finns så mycket att se i Göteborg. Sjöfartsmuseum.Liseberg m.m.Ta en sväng med 7:ans spårvagn ut till Långedrag. Inga problem att fylla dagarna.

 2. Lina Svara

  Nära vän fick liten tjej för ett halvår sen
  men jag har ännu inte sett bebisen
  Två små, sambons nya företag och livet som rullar på
  och så avståndet mellan Stockholm (där vi bor) och Göteborg (där de bor) har inte gett ngn möjlighet att hälsa på
  Nu hoppas jag att Resia oss ett träffdatum ska ge
  sambon och barnen tar jag självklart me’!

 3. Emelie Svara

  Jag skulle först och främst besöka botaniska trädgården, den sägs vara väldigt maffig. Sen det fotografiska museumet.

 4. Stellan Brunnsberg Svara

  Jag skulle vilja starta dagen med att se fiskeauktion i hamnen, äta lunch någonstans på avenyn. På eftermiddagen ta en titt på djuren i slottskogen med mysig picknick, för att sedan på kvällen avsluta med god mat och underhållning på Liseberg.

 5. Inger Boström Svara

  Julmarknaden på Liseberg vid jultid eller skärgården sommartid är trevliga platser att besöka.

 6. Ylva Haglund Svara

  Jag skulle besöka Liseberg och åka karuseller för glatta livet 😉

 7. Tommy Svara

  Jag skulle spendera en dag på Universeum med min son så han får se hajar som han gillar så mycket.
  Dagen efter när vi är utvilade så gör vi hela Liseberg där vi åker, kastar bollar och roar oss så mycket vi bara kan.

 8. Yvonne Nilsson Svara

  Jag vill njuta av allt som Göteborg har att erbjuda såsom bra musik, god mat, kultur och natur
  Kan inte bara EN sak välja utan ta en liten bit av varje del och knyta ihop det till en ”fullständig och upplevelserik” vistelse!

 9. Sophie Svara

  Få ta det lungt äta en god lång frukost och sedan besöka fotografiska museet.

 10. Anna L. Svara

  Jag skulle så gärna åka på ”The Nordic Yoga Conference” i maj 2014 på Svenska Mässan i Göteborg. Med presentkort på hotell skulle jag kunna få det ekonomiska att gå ihop, och dessutom utforska underbara Göteborg i vårväder 🙂

 11. Johanna Svara

  Jag hade tagit med mig min son till Liseberg och njutit av att se honom skapa minnen för livet på samma sätt som jag själv gjorde där när jag var i hans ålder.

 12. Carin Jonsson Svara

  Jag vill flanera i Haga och ta en god lunch på den utmärkta fiskrestaurangen där. Vandra i Botaniska trädgården och avsluta dagen med en bra teater någonstans.

 13. Lars Sjöberg Svara

  Sveriges andra stad är topp,
  Jag gärna vill se sommarens lopp,
  Halva Maran för många,
  Är sevärdheten som tusentals fånga,
  I månaden maj den är nummer ett,
  Detta tipset är minst sagt hett.

 14. Pia Svara

  Hej, jag vill besöka mysiga Haga med alla fina småbutiker och mysiga caféer.

 15. Ermin Svara

  Jag skulle helst gå med min systerson till Liseberg eller Universeum:)

 16. jimmy Svara

  min sambo fyller 40 snart och hon är från tyskland. hennes familj ska komma upp för första gången och hälsa på oss i Sverige och då hade denna vinsten varit löst många av problem. just nu vet vi inte vart alla ska sova. sedan hade vi ju tänkt guida runt dem i Göteborg. något som man inte får missa är ju en kvällstur runt Hisingen med båt riktigt vacker natur.
  och på dan går runt i stan avenyn, haga och kronhusbodarna är väl något man vill att de ska se. hela Göteborg är ju en otroligt vacker stad. skulle kunna åka runt med spårvagn en hel dag och kolla ut genom fönstret bara allt från långedrag till bergsjön. finns något vackert att hitta över allt

 17. Sofie n Svara

  Jag vill helst åka med grodan genom Göteborg. Det har jag aldrig gjort men det verkar riktigt mysigt och man får se mycket. 🙂

 18. Bengt Simonsson Svara

  Lisebergs julmarknad med all belysning på senhösten är måste-besök.
  Skärgården på sommaren också måste-besök.
  Sport och musik däremellan måste-besök.
  Göteborg är måste-besök!

 19. tobias Svara

  Göteborg har åkdon som killar i magen,
  där har du roligt mest hela dagen.
  En dag som på livet sätter färg,
  att roa sig kungligt på Liseberg.

 20. Janne Svara

  Strosa och fika i Haga och äta en middag på Moon Thai Kitchen. Där har dom jättefräsch mat med äkta thai-inredning 🙂

 21. Anette Svara

  Hej hopp!
  Feskekörkan är mitt självklara val.
  Där hittar man mat med både fjäll o skal.
  Kram

 22. Frida Svara

  Jag skulle strosa runt i Haga, shoppa på Artielliriet, fika på Da Matteo och höra sonen kikna av skratt på Liseberg

 23. Rolf N Svara

  Ett besök i botaniska trädgården, en lunch i ”Feskekörka”, promenad längs ströget, och bara njuta av stadens puls för att sedan avsluta dagen med en god fiskmiddag på Leif Mannerströms restaurang

 24. Marina Svara

  Göteborg har så mycket att erbjuda men ska jag välja en sak så får det bli
  ett besök på Rondo och något uppträdande där.

 25. Emelie H Svara

  Jag skulle vilja besöka universeum och Göteborgs julmarknad, har en vän i Göteborg som jag inte träffat på länge, det skulle vara ett utmärkt tillfälle att få umgås med min barndomsvän. Vi skulle sedan avsluta kvällen på en mysig restaurang och avnjuta havets läckerheter.

 26. Helene Svara

  Liseberg för dotterns skull och Leif Mannerströms restaurang för makens skull. Sen skulle vi absolut hinna med ett besök på Kawaii shop som bara finns i Göteborg och Stockholm.

 27. Amanda Svara

  Jag skulle vilja ta en promenad genom slottsskogen, kanske ta med en liten picknick! Det skulle också vara väldigt intressant och trevligt att gå på Världskulturmuseet och Göteborgs naturhistoriska museum för att lära mig nya saker!

 28. Mia B Svara

  Jag flanerar gärna uppför Avenyen och besöker Konstmuséet för att njuta av vackra alster, lunch blir det i Saluhallen, eftermiddagen avnjuts i mysiga Hagas träkvarter och på kvällen lyxar vi till det med en maffig räkmacka på Heaven23 och blickar ut över stan – Så skulle min drömdag se ut med, med räkorna som min favoritsevärdhet, man måste ju passa på när man är i Göteborg, eller hur! 🙂

 29. Lena Hagberg Svara

  Kul att använda spårvagnen som hop-on, hop-off. Jag vill till Röhsska, Konstmuséet, Universeum, Fiskekörkan med skaldjur, mums! En vandring i botaniska ingår självklart. Hinner man så en tur ut till Långedrag också.

 30. Anna Mårtensson Svara

  Helst hade jag velat besöka Liseberg med familjen och sen gå ut och äta bara mannen och jag på nån fin resturang på avenyn =)

 31. Lena Johansson Svara

  Jag skulle gå på Göteborgsoperan som har både opera och musikal, vilket är annorlunda.

 32. Elin Pettersson Svara

  Det jag förknippar Göteborg med är de stora arenorna Ullevi och Scandinavium. Vilken känsla det skulle vara att gå på en konsert under tiden man är där.

 33. Sofia Svara

  Jag har endast besökt Liseberg, men åh vad jag vill uppleva mer av Göteborg! För är inte göteborgarna de trevligaste människorna som finns?! Bara dialekten säger ju allt. En dag ska jag flytta dit, och äta räkmackor hela dagarna. Jag vill gå på Universeum och kanske passa på att ta en tripp till Ullared som inte ligger långt från Göteborg. Ta mig dit, jag längtar 🙂 <3

 34. Johanna Svara

  Det finns väldigt mycket att hitta på i Göteborg så det är svårt att välja men hur mycket jag än vänder och vrider på det hela så återkommer jag alltid till Liseberg. Det är trots allt mitt favoritställe i hela Göteborg. Med dess roliga attraktioner, chokladhjul mm så hålls barnet inom sig vid liv.

 35. Monica Höglund Svara

  Har länge önskat strosa i botaniska trädgården och göra ett besök i ”feskekörka”

 36. Jash Jurkowski Svara

  Jag hade velat besöka julmarknaden ni beskriver, men också åka spårvagn och lära känna några göteborgare! Alla säger att Göteborg är en fantastisk stad med fantastiska människor, upp till bevis!!!

 37. Yvonne Söderlund Svara

  Vill bara känna av hela känslan att vara tillbaks i Göteborg, alla trevliga mäniskor ,strosa utmed Avenyn och ta nåt gott at äta, och om jag kan få in det så ta en tur ut till mitt älskade Orust, där jag hade min underbara ungdomstid.

 38. Jenny H Svara

  Botaniska trädgården skulle jag vilja se… Vore en riktigt fin klapp i kalendern

 39. Anna Svara

  Eftersom jag har fyra barn, är ett besök på Liseberg vad som hägrar i första hand!

 40. Sandra Svara

  Jag har aldrig besökt Göteborg innan så ett besök på Liseberg hade ju inte suttit helt fel och sen bara kolla runt och se staden.

 41. Emelie H Svara

  Liseberg är ett givet svar,
  det är ett gammalt önskemål jag har !
  Helst då Lotta är där,
  verkar vara så gemytlig atmosfär !

 42. Åsa H Svara

  Jag vill ut i skärgården och se !
  Västkusten är ju inte nåt vi norrbottningar har så där lättåtkomligt. Eller någon större förståelse för. verkar vara helt annorlunda än vår skärgård.

 43. Ingela Sjögren Svara

  Göteborg är en härlig stad, men ett besök på Liseberg och ett avslut på 7ans ölhall är kult.

 44. Cecilia Svara

  Skulle gå på Universeum med familjen. En tur till Slottsskogen skulle det också bli, och kanske en fika på mysigt café i Haga.

 45. Maria S Svara

  Jag reser gärna dit,
  när någon stor världsstjärna kommer hit!
  Vill strosa på avenyn och känna stämningen där,
  och Nordstan för shoppingen har jag kär!
  Till Universeum vi inte varit,
  fast vi ett par gånger dit farit…
  8 timmars bilresa, då behöver man hotell,
  och jag har faktiskt varit riktigt snäll!

 46. Eva-Marie Eriksson Svara

  När jag gick i årskurs sex, då gjorde vi en klassresa till Göteborg. Vi åkte paddan, besökte Liseberg, besökte Älvsborgs fästning. Men det jag minns allra mest det är faktiskt när vi besökte Läppstiftet..:) Jag har sett det flera gånger på tv:n och sagt till min sambo att jag ska ta med han dit, han tror inte ens på att det kallas läppstift, men det är ju bara kolla på formen så förstår man. Det är ett väldigt starkt minne från när jag var 12 år, detta gigantiska läppstift, är det fortfarande lika stort tro?..:) 87 meter upp vill jag stå tillsammans med min karl och blicka ut över älven och staden.

 47. Susan Vikström Svara

  Hej

  Jag skulle vilja fira jul och julmarknad på Liseberg. Supermysigt när man har två söner, de skulle älska det! Många åkattraktioner, mysig belysning och god mat och annan underhållning. Som ensamstående mamma och student skulle det betyda GULD att få vinna detta!

 48. nickih Svara

  Jag skulle ta mina 3 barn och besöka Liseberg och träffa min farbror och kusiner som jag inte träffat på 15 år!

 49. Linda Magnusson Svara

  Vi skulle självklart ta med oss barnen o ha en heldag på Liseberg!! Dag 2 skulle vi tillbringa i Slottsskogen med picknick o titta på djuren o bara mysa.

 50. Magnus Sjöblom Svara

  Balder på Liseberg för den kommer sätta en annan färg i mitt ansikte

 51. carolina delprete Svara

  Jag skulle vilja ta hela familjen till Liseberg och låta sonen uppleva allt kul som finns att göra där!

 52. Pia Svara

  Jul på Liseberg vore härligt, sen skulle vi strosa runt i stan tills vi blir trötta, då checkar vi in på hotellet, sover gott och njuter av hotellfrukosten på morgonen 🙂

 53. ann-sofie Svara

  Göteborgsoperan på tu man hand och sen en ljuvlig middag i havets tecken.. ett måste när man är i göteborg. kanske en räkmacka på heaven23 med guddomlig utsikt… å sen bästa med hela vistelsen bara du å jag baby på rummet.. en hel natt.. den bästa skatt..

 54. Isabelle Björnsson Svara

  Det finns en stor Kap Verdiansk koloni i Göteborg som jag väldigt gärna vill besöka och utforska.

 55. Charlotte Eriksson Svara

  Jag skulle vilja besöka Haga och gå i de vackra butikerna där. Haga är den vackraste delen av Göteborg.

 56. UA Svara

  1) Har varit i Götet mååånga gånger, då det verkligen är en favorit hos mig, så de vanliga sevärheterna har jag sett. Tyvärr har det aldrig blivit av att besöka och äta goda skaldjur på Fiskekrogen, så det är stället som jag skulle välja.

 57. Maria Svara

  Liseberg – där har vi superkul hela familjen!

 58. Mats Magnusson Svara

  Saab museum trollhättan

 59. Anna M Rautila Svara

  Då jag är småbarnsförälder finns det egentligen bara ett alternativ,
  att åka till Göteborg utan att besöka Liseberg skulle medföra en massa kiv,
  men om mamma för en gångs skull själv får bestämma en attraktion,
  skulle valet falla på Fiskekrogen -då skaldjur är hennes stora passion!

 60. A-M Hedström Svara

  Vågar knappt nämna att jag aldrig varit på Liseberg, så det vill jag besöka.

 61. Heléne Holmberg Svara

  Jag skulle spendera min dag med att statyvandra runt Gbg och fotografera. På em hade det blivit en tur till kronhusbodarna , för att sen avsluta kvällen på någon mysig restaurang .

 62. Elisabeth Johnson Svara

  Jag ska inte vila en sekund,
  permittera helt John Blund.
  Göteborgs sevärdheter ska jag bese
  muséer, Liseberg och allt vad det e´.

 63. Amanda Andersson Svara

  Jag skulle vilja se Liseberg, speciellt nu under julen med alla dess julmarknader!

 64. Elin Ryttare Svara

  Jag skulle helst vilja beöka Ullevi, gamla eller nya spelar ingen roll. Jag älsakr musik och konserter och har aldrig varit på någon Ullevi. Så att gå på en konsert på Ullevi skulle underlätta om jag bara fick en gratis övernattning!

 65. Yasmin Svara

  Är jag tråkig om jag säger Liseberg med sina anor!
  Men det är så att jag älskar bergochdalbanor!
  Är öppen för andra sevärdigheter såklart,
  har hört att Göteborg är underbart!

 66. Hanna Svara

  Som hängiven fisk- och skaldjursfantast är nog Feskekörka min största last. Så om jag detta vinner jag kommer kila dit så snabbt jag på mina korta ben hinner.

 67. Åke Pettersson Svara

  Trädgårdföreningen och Slottsskogen är ett måste då vi båda är trädgårdsfantaster. Hinner vi så blir det även Botaniska.

 68. Susanne Mattsson Svara

  Finns många guldkorn att plocka men jag kommer att tänka på ett ställe jag nyss besökt.
  Ölrepubliken. Ett mysigt hak med otroligt ölsortiment om man är intresserad av detta.
  Åt en fantastiskt god rätt och smakade roliga ölsorter.
  Väl värt ett besök!

 69. Pontus Paulsson Svara

  Jag har alltid velat gå på Lisebergs julmarknad. Med familjen. Sedan skulle jag vilja besöka Universeum och äta middag på pizza hut.

  Göteborg är en härligt stad oavsett årstid 🙂

 70. BK201 Svara

  När jag var i Göteborg för 2 år sen snubblade jag in på en gemytlig och liten restaurang som hade en underbar köttbit på menyn. Den var en biff smaksatt med vitlök och stekt bacon runt omkring.. Bara att tänka på det får det att vattnas i munnen på mig. Därför skulle jag lätt gå dit igen om jag åkte till Göteborg.

 71. Margot Johansson Svara

  Jag vill så klart till Liseberg och gå i affärerna på Avenyn

 72. Ida N Svara

  Jag hade besökt Scandinavium under Gothenburg Horse Show i februari med tjejkompisarna för att få massor med ny inspiration för ridning och träning. Sedan hade vi besökt Avenyn för restaurangmys och shopping. Perfekt för att ladda ny energi i vintermörkret!

 73. Samuel Svara

  En så underbar stad som Göteborg har ju hur mycket som helst att erbjuda, men självklart ligger Lisebergs julmarknad bra till just nu, samt promenad genom mysiga Haga och göra något besök på något av alla mysiga konditorier som ligger där.

 74. Eva Å Svara

  Sjöfartsmuseet, med akvariet gamla krokodilminnen, Botaniska Trädgården , Slottsskogen och sommartid Trädgårdsföreningen. Ja det var ju inte ett förslag och det finns många till.

 75. Ingrid Andersson Svara

  Aeroseum

  Jag skulle vela besöka aeroseum eftersom jag är så fascinerad över att det har hållits hemligt i över 50 år, trots att folk har besökt Sävö flygplats i många år!

 76. Erika Svara

  Har aldrig besökt Göteborg, därför skulle jag åka till Lissebergs och sedan äta på någon god fiskerestaurang.

 77. Lena Svara

  Jag skulle älska att besöka Göteborgs Botaniska trädgård med Fjärilshuset, fika i trädgården och bara njuta!

 78. Anna S Svara

  Göteborg Horseshow!

 79. Lisen Ågren Svara

  Liseberg så klart
  där är det fart
  Barnbarnet och jag
  är bästa lag
  Sen får vi sova på bästa hotell
  när dagen blir till kväll

 80. Rita Svara

  Jag tröttnar aldrig på Göteborg, alla grönområden och parker. Sitta på en uteservering och titta på folk. En femkamp på Liseberg, hitta nya små gator och gränder med sina butiker och kaféer. Vad man än hittar på är det underbart att avsluta dagen med en Paddan tur innan, kvällen och nattlivet tar vid!

 81. Malena Svara

  Blir övernattningen min ser jag framemot att strosa längs avenyn med min kära sambo och avnjuta en lyxig middag på någon av alla inbjudande restauranger!

 82. Johanna Vinsa Lundbäck Svara

  Jag är nog tråkig, men jag är barnsligt förtjust i nöjesfält så jag skulle absolut välja Liseberg. Det är 15 år sedan jag var där, så det finns nog en hel del nya attraktioner sedan dess 🙂

 83. Emmie Barklund Svara

  Jag älskar Göteborg och goa gubbar
  skillnaden är stor mot andra snubbar
  Nordstan är mitt favorittillhåll
  Göteborg är helt enkelt stan för den som vill ha koll
  Liseberg, Röhsska museet, Ullevi
  Sedan varvar vi ner med en glass som är fettfri
  Att gå på Rock of Ages som är en 80-talsmusikal
  Få uppleva stämningen och deras fantastiska final
  Att sedan få äta på Texas Longhorn med deras otroliga kött
  Det är inte gott om det inte är rött!

 84. Michael Reinhart Svara

  BOKMÄSSAN!
  kan inte vara utan den…

 85. Theresa Svara

  Älskar Göteborg! Salt hav, bergig skärgård, fisk och skaldjur, Haga, Eriksberg, Liseberg. Ja, vad av allt underbart ska jag välja att nämna?… Skulle jag få möjligheten att bo på Rica hotell ska jag bjuda maken på en festlig middag på resturang Sjömagasinet. Vilken upplevelse!!!

 86. Anita Svara

  Planerar just nu en resa till Göteborg till TUR-mässan, har i flera år velat göra detta. Det är dags nu att boka tågbiljetter till bra pris och dessutom något hotell att bo på. Har en mycket god väninna som ska följa mig på resan. Göteborg blir premiär för henne trots sina 70 år. Men annars har hon jobbat på ett lyxfartyg och besökt många platser i världen. Hon har ett önskemål i Göteborg och det är Feskekyrkan och naturligtvis ska detta besökas. Vore toppen att vinna en Hotellnatt, ett bidrag för två pensionärer.

 87. Bosse Svara

  Jag vill återse den gata som en gång på åttitalet gjorde det möjligt för oss att besöka Göteborg om dagarna när vi tältade på en camping i närheten.
  På campingplatsen fanns det alltid vänliga själar som också hade skraltiga bilar som hjälpte oss att knuffa igång vår gamla Opel 1700 från 1969. Viktor Rydbergsgatan med sin praktiska lutning var det som vi parkerade på varje dag. När vi skulle ”hem” igen var det bara att rulla utför och så hostade motorn igång.

 88. Jessica Svara

  Universeum känns som ett måste för både mig o barnen!! Vi fullkomligt älskar parker kring djur o natur!! Seaworld i Orlando har vi hunnit med 2 ggr, liksom teknikcentret Epcot, men inte Universeum -nästan så man skäms lite :/

 89. Urban Svara

  En hockeymatch i anrika Scandinavium, med ”Goa gubbar” på läktaren. Bättre kan det knappast bli i Göteborg!!

 90. Lena Paulsonl Svara

  Jag skulle vilja ta mig mig familjen och titta på ostindiefararen Götheborg. Det är något som skulle intressera oss alla och gå på en spännande guidad tur.

 91. Marita Svara

  Liseberg och Universeum är tioåringens favoritplatser i Göteborg. Själv älskar jag att ströva längs Avenyn för att sedan insupa konsten på Konstmuseet.

 92. Roger Lindskog Svara

  Hej på Er!
  Man måste hinna med att besöka Haga och ta en fika med jätte stora små bröd.
  Sen ut till Långedrag och smaka av vad havet levererat och så lite avslutning inne på avenyn.

  Hoppas på Gbg.

 93. Håkan Svara

  Göteborg besökte jag förra året första gång,
  hade önskat att tiden varit lång.
  Men samtidigt vi I Fredrikshamn njuta,
  vi reste över med Stenas skuta.
  Tänk att Loket var där,
  han var Bingokonfrencier.
  Ja Göteborg en gång till vore kul,
  Kanske Resias tomte kommer med en överraskning till Jul.

 94. Camilla S Svara

  Jag är finlandssvensk och har alltid sen jag var barn drömt om att besöka liseberg. Nu när jag är mamma skulle det vara extra kul att åka med min son, ett minne för livet för både han och jag. Jag har hört mycket positivt om göteborg och det skulle vara jättekul att utforska staden.

 95. Aniika Svara

  Jag skulle vilja gå till Konserthuset och uppleva en riktigt bra konsert!

 96. Sussi F Svara

  På försvarsanläggningen Skansen Kronan vill jag fika och känna historiens vingslag vina,
  och lyssna till fiskmåsars skrin och göteborgskan den oerhört godmodiga och genuina!!!

 97. Ulla Eriksson Svara

  Jag skulle besöka en kusin med familj som jag inte träffat på många år. Om det blir tid över lockar både skärgården och botaniska trädgården. Det finns så mycket mer så det är väl bara tiden som begränsar.

 98. Anki Svara

  Julmarknaden på Liseberg vore en höjdare!

 99. Fanny Svara

  En bra fotbollsmatch med mitt favoritlag Änglarna!

 100. Filip Svara

  Jag gillar djur och natur så Universeum vore kul att besöka!

 101. Dan Svara

  Längs avenyn en liten promenad, skulle göra mig glad!

 102. christina A Svara

  jag skulle vilja besöka den populära nöjesparken Liseberg och teståka den nya Helix när den är kommen på premiäröppningen. Jag vågar inte åka balder men denna skall jag ta mig tusan testa!

 103. Ulrica Svara

  Naturhistoriska museet har mycket som är intressant,
  insekter, fiskar och en jätte elefant.
  Här finns även en blåvals gigant,
  och Lucy som var människornas debutant.
  Cafeet har närproducerad mat vilket är briljant.
  Ja, naturhistoriska är en riktig diamant,
  och en natt på Rica No 25 vore extravagant!

 104. Olivia Renmark Svara

  Jag skulle vilja besöka kaféet da Matteo. Jag är något av en kafé-nörd och da Matteo hade varit superkul att få uppleva eftersom det har klassats som ett av världens fem bästa kaféer.

 105. Jeanette Svara

  Liseberg är något som alltid är galet mysigt och roligt att besöka när man är i Göteborg – så det skulle jag vilja besöka!

 106. Betty Svensson Svara

  Vill botanisera en hel dag i Botaniska trädgården,
  och fascineras av alla växter som bidragit till vårt liv..

 107. Ingela Svara

  En tur till Liseberg och träffa min barndomsvän som jag ej sett på 25 år skulle vara en upplevelse då mycket hänt både för henne å mej

 108. Jörgen Lundmark Svara

  Skulle hemskt gärna vinna och se om Göteborg verkligen motsvarar myten om ”Blöteborg”.

 109. Mathias Såhlin Svara

  Dagen skulle börja med en brunch på avenyn, sen ett härligt besök på universeum med min underbara flickvän.
  Efter det besöker vi såklart Ullevi för en spännande drabbning med favoritlaget IFKGbg!

  Kvällen avslutas i den härliga hotellbaren på Rica!

 110. Elisabeth Akestam Svara

  Jag bor i Göteborg men jag har aldrig, men verkligen DRÖMMER om att göra är att äta den populära räkmackan hos Heaven 23 som ligger i ett av Gothia towers på 23:e våningen. Ett stort plus med restaurangen och räkmackan är utsikten över vackra Göteborg samt få bjuda detta på en man som jag dejtar, barnfritt. Romantiskt och storslaget!

 111. Berra Svara

  När min dotter bodde i Göteborg tog hon med mig ut i skärgården, närmare bestämt Styrsö. Där finns en fin liten badplats och ett trevligt kafé som heter Café Öbergska. Jag vill dit igen och så Liseberg förstås.

 112. Annika Andersson Svara

  Jag skulle vilja se Naturhistoriska museet igen. Det var många år sedan sist, men gillade det mycket den gången.

 113. Ida Svara

  Åh, om jag skulle fått frågan för en vecka sedan skulle jag svara att jag ville hälsa på i/utanför Musikhjälpen-buren! Men eftersom inte den står kvar i Göteborg nu får valet falla på Liseberg som turistmål! Ett självklart val inför sommaren 2014 när de har premiär för den grymt coola nya bergochdalbanan HELIX 🙂

 114. Louise Roland Svara

  Universeum!

 115. Irene Larsson Svara

  Jag vill besöka Göteborgsoperan och se en klassisk dansföreställning.

 116. annica la sundström Svara

  Göteborg Horseshow är mitt förstahandsval- dressyr och hoppning på högsta nivå är inget man är bortskämd med i Sverige.

 117. Andreas S Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min morfar till Botaniska trädgården, Ingen av oss har varit där, men drömmer om att få se den. Sen skulle det vara härligt att hänga med morfar i en storstad som Göteborg också. Vi skulle säkert hitta fler smultronställen…

 118. Lotta Svara

  Feskekyrkan

 119. Tess Svara

  Halloj!

  Jag skulle ta med mitt fadderbarn till Liseberg.
  Det skulle han tycka va galet kul. 🙂

  Kram & God Jul
  önskar Tess

 120. Erika Alexandersson Svara

  Jag skulle vilja ta med min man på Liseberg, han har inte varit där ännu därför vore det extra roligt.
  Sedan vi fått barn så har vi inte gjort någonting roligt för oss själva, därför vore Liseberg superskoj att få överraska honom med. En helg för oss själva, vi skulle njuta kan jag lova!:)

 121. Ulla Ahlerup Svara

  Jag skulle flanera uppför Kungsgatan,. Ta en kopp kaffe på Ahlströms konditori.
  Gå in på Hagabadet för en skön stund och lite lunch.
  Haga är nä.sta del av stan jag skulle promenera genom.
  Avsluta dagen på en pub på en av Långgatorna.

 122. g mattsson Svara

  Eftersom barnen på Göteborgsresan vill med
  är det Liseberg vi helst vill se!
  Där kan man tillbringa en hel dag
  och hela familjen är glad!
  Roliga attraktioner i fin miljö,
  där kan man många timma förströ.

 123. Camilla senneson Svara

  Vi blev adoptivföräldrar för två år sedan… Och vi skulle verkligen behöva en liiiiten paus från vardagen!
  Trots att vi bor en timme från Göteborg så hinner vi sällan vara där….
  Men det första stället vi skulle besöka, är stället vi träffades på (Universeum)
  Pga det stället så har vi idag varandra samt vår älskade lilla Kina prinsessa 🙂

 124. Mia Svara

  Jag har aldrig besökt Göteborg, så jag vill uppleva allt; natur, nöje, museer, kyrkor och shopping!!!

 125. Jessica Svara

  Absolut Liseberg! Jag älskar att åka karuseller och Liseberg har så många och roliga 🙂

 126. Leif Johansson Svara

  Ostindiefararen är gammal och passé, men den skulle jag ändå vilja se.

 127. pierre s Svara

  Universeum tycker jag är bra och bildande för hela familjen

 128. Ana K Svara

  Ostindiefararen Götheborg! Den har seglat den klassiska rutten och kommit hem, hon är en skönhet!

 129. Anna L Svara

  Jul på Liseberg hade varit mysigt för hela familjen såklart
  hitta lite barnlik julkänsla hade känts underbart.

  På egen hand vill jag utforska de olika stadsdelarna till fots och med spårvagn någon solig dag
  bara flanera, insupa och slå mig ner ett slag.

  Vyer som imponerar lätt
  med minnen och historia känns helt rätt

 130. Anja Svara

  Alfons Åbergs Kulturhus. Älskar Alfons och hans, ska bara. Vill se ”hans hem”

 131. Ann-Christin Johansson Svara

  Scandinavium, där alla arrangemang är av hösta rang.

 132. Henriette Svara

  Jag , min man och vår dotter på 10mån skulle vilja besöka universum. Där finns mycket och se och upptäcka. En perfekt plats för de små samt oss lite större. Där efter ta en sväng med paddan för att se stan från en annan vinkel.

 133. Tina Carlström Svara

  Jag skulle vilja åka till Brännö och räkfrossa. Jag skulle vilja åka paddan, strosa i Haga och gå på operan.
  Åh vilken drömhelg det hade varit!

 134. marianne karlsson Svara

  Jag och min son 14 år har varit i Bingolotto studion i Göteborg en gång och spelat, och det var så jättekul
  så det skulle vi gärna vilja göra en gång till och också få besöka Universeum och Liseberg.

 135. Marit E Svara

  Som barn drömde jag om att få besöka Liseberg, men det blev aldrig av. Kanske kan den drömmen gå i uppfyllelse även om jag numera är en tant. Barnasinnet har jag ju fortfarande kvar! 🙂

 136. Kitty Svara

  När man är i Göteborg måste man ha räkor med kvalité
  och landets mest kända räkmacka finner man på Heaven 23
  och Sjömagasinet om man känner man sig rik och elegant
  fast det kräver ändå att man liksom har en sparad slant
  Hoppas hett jag detta härliga pris ska få lov att vinna
  för jag vill leva flott och bo vackert som en ung gudinna

 137. Henke Svara

  Feskekörka och Liseberg,
  Avenyn och sen Lasse Kronér !
  Det borde finnas en massa roliga gubbar där som heter Glenn ! Om det här är det jag kan se så har alla förutfattade meningar fallit in ! Jättetrevligt !

 138. Camilla Svara

  Min dröm har sedan länge varit att få se Lissebergs julmarknad. Så detta är vad jag helst vill se i Göteborg. Om jag sedan får ge ett ytterligare ett svar så skulle TUR mässan på Svenska mässan i mars vara ett högt önskemål då jag jobbade där ett par år som volontär när jag pluggade. Men hela Göteborg är ju vackert och det vore en privilegium att bara få åka dit igen.

 139. Åsa Svara

  Jag besöker gärna Liseberg med familjen samt äter något gott innan jag avslutar min weekend med lite shopping.

 140. Jeanette R Svara

  Tänkte ju locka med min man till Artilleriet,
  han kommer inte ana att det är en butik
  Tar honom sen med till Husaren
  som tur är det bara ett fik
  På Oldstuff passar vi in
  i Haga slipper vi jaga
  Goa Göteborg!

 141. Emma Forsgren Svara

  Sevärdheten är givetvis min systerson Arvid som är 1,5 år. Eftersom han bor i göteborg och jag bor i Vännäs med min man och mina 2 barn så ses vi väldigt sällan. Hade varit så roligt att åka dit och få se min systers hus för första gången. Skulle vilja ta med mina pojkar och ha några riktiga familjedagar med Liseberg, Universum, shopping och massor med mys tillsammans med syster och systerson.

 142. Sylvia Svara

  Slottsskogen en solig majdag är en oas i Göteborg.

 143. Anna Johansson Svara

  Allra allra mest, vill jag i Götet träffa en vän, en alldeles speciell en, som jag inte helt och fullt känner än. Men, om vi får ses i Botaniska trädgården, så är jag nog ännu nöjdare sen!

  God Jul!
  önskar Anna

 144. Jenny Olsson Svara

  Jag längtar efter att få ta med min son och hitta på en massa kul!
  Har läst mycket om Alfons Åberg huset vid Trädgårdsföreningen och det hade vi velat besöka!

 145. Susanne Jansson Svara

  Att från Stockholm få ta en rast och till Götet ila med en hast. Sedan att till djurparken i Slottsskogen knalla, medans jag på Hellström tralla. Detta vore en fantastisk färd, något jag nu ändå känner att jag är värd.

 146. Andreas Nilsson Svara

  Jag var i Göteborg i somras med familjen och Alfons Åberg huset, aeroseum, Naturhistoriska, Liseberg, paddan sightseeing.. Vi hann dock inte se botaniska trädgården och den skulle jag vilja besöka, men bor i 08-området så man har inte vägarna förbi direkt. Men ett Göteborgspass gör så jag kan åka dit och börja äventyret med botaniska!

 147. Ida Karlsson Svara

  Jag älskar konst och har varit runt i Sverige på en hel del museum. Men Göteborgs konstmuseum har jag faktiskt inte varit på än. Det vore underbart att få en hotellnatt så jag kan ta med mig sambon på en härlig konstresa i fina Göteborg!

 148. Mia Nilsson Svara

  Jag vill besöka TUR mässan i göteborg i vår eftersom där var där det sa klick mellan mig och min kärlek för exakt fyra år sedan. Hade vart ett fantastisk års firande att få återvända dit allt startade en gång.

 149. Jerker Nilsson Svara

  Ullevi! Denna klassiska arena där så mycket bra idrott har ägt rum hade jag velat besöka en gång i mitt liv!

 150. Irene Svara

  Skulle passa på att bli riktigt nostalgisk. Flytta tillbaka till 50-och 60-talet. Med Göteborgskortet i min hand åker jag snabbt och billigt med spårvagnen till Kortedala museum Två rum och kök. Ett lägenhetsmuseum från 50-talet. Sedan tar jag spårvagnen till ytterligare ett museum från denna tid – Nostalgicum. Stärker mig med en räkmacka och stoppar in en slant i juke-boxen för att få den rätta stämningen innan jag försjunker i allt det tidstypiska från min ungdom.

 151. Therese Rydgren Svara

  Jag skulle vilja överraska mina 4 syskonbarn med heldag på Liseberg med hotellövernattning,barnen är i åldern 8 år/tvillingar och 7 år och en snart 4 åring.De älskar karuseller och hotellfrukost.

 152. Rebecka E Svara

  Jag skulle vilja besöka den botaniska trädgården. Jag är mycket intresserad av växter, blommor och alla sorters plantor. Det skulle vara härligt att få botanisera helt i lugn och ro på denna för mig ännu obesökta plats!

 153. Inger Svara

  Jag har bara njutit av Göteborg under några enstaka sommardagar och alla gånger med familjen. Nu har jag en längtan att se Göteborg i vinterskrud med min käresta. Att vandra runt på ett julprytt Liseberg, ta en tur till fiskekörkan för lite räkor och kanske få uppleva en göteborgsshow på Rondo eller något annat speciellt ställe

 154. Johanna Falk Svara

  Jag skulle vilja gå på ”Jul på Liseberg” tillsammans med min pojkvän och även åka de kända Göteborgs hjulet där man kan se hela Göteborg stad ifrån !
  Sen har Göteborg ett väldigt stort shpping utbud som lockar en del 😉

 155. Rebecca Andersson Svara

  Skulle vilja se allt då jag aldrig varit där,
  genom vad folk säger och hur bilder ser ut är det en plats jag håller kär.
  en vacker plats och vår näst största stad,
  skulle besöka ett shop för att köpa choklad.

 156. Tricia Andersson Svara

  Det är mycket jag skulle vilja besöka,
  först och främst skulle jag vilja besöka ett
  speciellt café i Haga, det med jääätte stora kanelbullar,
  och jag skulle även vilja ta Älvsnabben runt för att få se staden från havet. Sen om det är en fin och solig dag skulle man även kunna ta färjan ut till Älvsborgs Fästning som har en fin historia.
  Sen skulle man även kunna gå till Kaktus huset i Botaniska Trädgården och sätta mig vid en fontän och läsa lite i den behagliga värmen där inne. 😀

 157. Ulrika Lindersson Svara

  Jag skulle göra en bageriresa och besöka olika bagerier som Cum Pane , Alvar och Ivar.

 158. Krstn Svara

  Feskekyrka – har aldrig varit där..
  Skulle vara ett besök för mig så kär…
  En utsökt fisk- eller skaldjursrätt..
  Önskar jag mig rätt o slätt

 159. Jennie Nilsson Svara

  Jag vill gå i Håkan Hellströms fotspår och få uppleva i verkligheten alla platser han sjunger om!

 160. Cahrine Svara

  Åh att gå på Haga är det bästa.
  Både sommar som vinter!

 161. Ulla pettersson Svara

  Göteborg, jag vill bara ströva omkring utan bestämda mål. Göteborg har mycket att erbjuda, fina restauranger, bara slinka in när magen kurrar. Ja, bara njuta av vad livet har att erbjuda

 162. Marina Svara

  Skulle gärna ägna en varm försommardag med att strosa runt i Haga, och sedan åka ut till skärgården med en picknick-korg och spendera kvällen med att titta på solnedgången med min älskade.

 163. Kristina Svara

  Skulle gärna äta på Sjömagasinet, det vore en upplevelse utöver det vanliga.

 164. Solan Svara

  Skulle vilja åka en tur med Paddanbåt under broarna, för när jag var på skolresa för 50 år sen så gick motorn sönder och vi fick vända. Stor besvikelse. Glömmer det aldrig. Och sen äta en god lunch i Fiskekörka.Ville se Botaniska Trädgården.

 165. Elisabet som längtar till Göteborg Svara

  Flyttade tillbaka till Norrbotten från Göteborg för 30 år sedan och längtar ständigt tillbaka!
  Jag vill promenera runt, runt hela staden och sedan åka spårvagn från ändhållplats till ändhållplats på vilken linje som helst och insupa/njuta av Göteborgsandan som är så speciell och go!

 166. Håkan Svara

  Liseberg och gärna någon musikal. Avenyn och någon trevlig restaurang är ett måste.

 167. Marie Svara

  Åren går och aldrig har det blivit av…
  Tänk att få återbesöka sin egen barmdomsstad och äntligen få ta en tur på den mystiska, hemlighetsfulla Säveån…

 168. Jimmy Svara

  Julmarknaden på Liseberg är ju given denna tid på året

 169. Karin Svara

  Det finns massor att se i Göteborg, men just i denna stund skulle jag välja en dag på Liseberg med familjen.

 170. Anna Svara

  Haga, Haga – kan vem som helst behaga! Därefter en konsert så god, att skingra allas vårt vintervemod..

 171. annika karlsson Svara

  sankt Jörgen park (spa)

  Såg en rynka i spegeln ida´, och måste omgånde till spa . En helrenovering måste ske innan ännu fler gör entre

 172. Susanne Svara

  Det bästa är att lämna vardagen och få lite lyx. Se vad för väder det är och bara göra det som känns kul…

 173. Anna Hägg Svara

  julmarknaden på liseberg har jag längtat till i många år, jag önskar att jag nån gång dit komma får.
  universeum är en annan sak jag gärna kan tänka mig att åka till,
  men det får nog vänta tills min lille son dit vill.

 174. Maria Svara

  Jag har fortfarande ett barnasinne,
  så ett Lisebergsbesök vore ett roligt minne,
  Jag besöker gärna Universeum med alla spännande djur,
  där får man också lära sig om Sveriges natur.
  det som dock skulle Göteborgaresan toppa,
  vore att få gå bland alla affärerna och shoppa

 175. Pia A Svara

  Jag skulle vilja besöka hamnen i Göteborg den är så enormt stor för att var en svensk hamn.
  Och så klart vill jag titta på den finna utsikten.

 176. Hans Möller Svara

  Universeum är otroligt unik,
  plats där det finns fiskar, djungel och fysik.
  Häftigt för alla åldrar!

 177. Ingrid Svara

  Jag har fortfarande inte fått handla lunch i strömmingsluckan på Magasinsgatan. Det finns med på min ”saker att göra”lista!

 178. yvonne gustafsson Svara

  Botaniska trädgården jag är medlem i en trädgårdsförening och att se botaniska vore roligt annars verkar det finnas massor i gtb Kronhuset och Haga vill jag också se

 179. Kylie Larsson Svara

  Glimrande solkatter lyser upp vattens yta överallt;
  Inomhus är allt skimrande blå och det doftar havssalt;
  Den fina Universeum vill jag gärna besöka;
  Där jag kan med barnslig förundran försöka;
  Att låtsas om att jag sover under havet med mannen min;
  Det är min största dröm nånsin.

 180. Maria Svara

  Jag skulle vilja besöka de olika slotten som finns i och runt Göteborg. Bara jag får tummen ur… och får kortet i handen!

 181. Gunnel Svara

  Jag skulle vilja hitta en bra restaurant och beställa in både fisk och skaldjur och bara njuta av läckerheterna. Efter detta en långsam promenad genom Botaniska trädgården och avsluta med kaffe och god kaka.

 182. Jim Andersson Svara

  Femkamp på Liseberg fredag kväll. Olympiatravet på Åby på lördagen.

 183. Mats Jerfsten Svara

  Jag vill äta de bästa skaldjuren i stan
  så vinner jag, lär jag gå på span
  Jag har en speciell tanke med mitt val
  och hoppas på att det kan göra min lycka total
  För jag har nämligen tänkt be sambon bli min fruga
  och då är det mest romantiska som kommer att duga

 184. Caroline Svara

  Jul på Liseberg är väl Göteborgs pärla tycker jag men jag skulle också vilja se någon föreställning på Göteborgsoperan!

 185. Staffan Olsson Svara

  vill besöka Scandinavium för att se hur den arenan är uppbyggd.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.