Virvelvinden från Upplands Väsby rör om i grytorna

Eva Drugge är resebyråchef på Resia i Upplands Väsby och medverkar måndag till torsdag vecka 49 i Tv4:s program Halv 8 hos mig. På torsdag den 5 december är det hennes tur att bjuda på middag i programmet.

Eva
Eva blev anmäld av sin kollega med motiveringen ”Virvelvinden från Upplands Väsby rör om i grytorna.”

Eva bjuder gärna och ofta på middag. Hon tycker det är väldigt roligt att laga mat och att servera den snyggt. Att medverka i ”Halv 8 hos mig” passade henne med andra ord alldeles utmärkt. Eva berättar att det var en otroligt bra stämning hela tiden och att det var väldigt roligt att umgås med tre nya personer.

– Det var en helt fantastisk vecka, sammanfattar Eva upplevelsen.

Evas meny

I programmet ville Eva bjuda på något annorlunda. Hon valde därför en ostkroks bakelse till förrätt då den är enligt henne snygg, god och sticker ut. Den salta förrätten passar bra till snaps och öl.

Förrätt
Evas annorlunda ostkroks bakelse och festliga dukning

Till huvudrätt blev det konjaks flamberad Oxfilé med grönpepparsås tillsammans med rotsakslåda, vilket är hennes personliga favorit. Helge Skog fick smaka på såsen och verkade tycka om den minst lika mycket som Eva, då han kallade den för ”djurisk” och fantastiskt god.
Till efterrätt bjöd Eva på Äggtoddy special.

– Äggtoddyn ser festlig ut då den serveras i sitt skal och den brukar i princip alltid uppskattas.

Klicka här för att läsa recepten till Evas meny.

Gästbloggare_170px_malin

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.