Sandra testar Emirates business class

I september i år startade Emirates en direktlinje mellan Arlanda och Dubai. Med sin Boeing 777-300 så erbjuder de dagliga avgångar från Arlanda. Sandra Lemoine (f.d. anställd) från Resia Möten, Event och Konferens i Stockholm fick förmånen att testa deras nya linje i business class.

emirates_0

Fakta

Startades: 25 oktober 1985
Ägare: Dubais regering
Flotta: Mer än 200 flygplan
Destinationer: Över 130 destinationer i 70 länder på 6 kontinenter

När Emirates startades för 28 år sedan hade de endast 2 flygplan, idag är de en av världens största operatörer av både flygplanstypen Airbus A380 och Boeing 777. Den utvecklingen har kvalificerat dem till ett av de just nu snabbast växande flygbolagen.

Dubai är basen

nytt_1

Emirates har sin bas i Dubai, deras mål är att utveckla Dubai till en global bas för lång-distans flygningar till en mängd olika destinationer. Hittills har deras expansion gått väldigt fort från öppnandet av terminal 2 1998 till öppnandet av terminal 3 2008. Terminal 3 byggdes endast för Emirates Airbus A380-plan och ökade hela flygplatsens kapacitet med 47 miljoner passagerare per år. Idag, fem år senare är den 1 km långa Terminal 3 fortfarande världens största byggnad till golvytan sett. Trots det är den ändå inte tillräckligt stor för Emirates och deras expandering så inom ett par år kommer Emirates ta över hela Dubais flygplats, för övriga flygbolag kommer det att byggas en ny flygplats.

Lounge och business class

Upplevelsen börjar redan på Arlanda där Emirates har en egen lounge. För Business och First class-resenärer ingår lounge-besöket. Övriga passagerare kan köpa inträde. Inne i loungen kan man sitta och koppla av innan flygresan, kanske äta och dricka något från buffén eller använda wi-fi-uppkopplingen som ingår. På flygplatsen i Dubai är Emirates lounge enorm, och sträcker sig nästan över hela Terminal 3.

Emirates-6

Emirates policy om kvalitet före kvantitet märks så fort man kliver ombord. Business class visade sig snabbt vara en fantastisk produkt. Den stiliga och välklädda personalen får en att känna sig välkommen direkt. Så snart man har satt sig ner blir man erbjuden en varm handduk och något att dricka.

Emirates-3

I business class sitter man i sköna så kallade flat beds som går att fälla ut så pass mycket att man kan ligga raklång. Benutrymmet väl tilltaget och stolarna är rymliga och har  inbyggda massagedynor med olika program. Massagen, liksom övrig elektronik och underhållning, kontrolleras antingen med fjärrkontrollen på sidan av stolen eller med en mobil kontrollpanel med touchscreen. Stolarna separeras med en justerbar skiljevägg som kan fällas upp om man t.ex tröttnar på sin stolsgranne.

Emirates-4

Maten

Efter starten serverar kabin-personalen mer dryck och nötter som tilltugg, samt att de tar upp matbeställningarna. Lunchen/middagen består av en 3-rätters meny som man kan komponera själv med förrätt, huvudrätt och efterätt från Emirates urval. Precis som personalen och servicen i övrigt håller maten genomgående mycket hög kvalité.

Emirates-5

Underhållning och avkoppling

Om man tycker att det är tråkigt att flyga så har Emirates ett välfyllt underhållnings-system. Man kan välja på 378 filmer samt en mängd tv-serier, dokumentärer, radiokanaler och musikinspelningar. Allt visas på en stor skärm i ryggen på stolen framför.

För de som är för trötta för att titta på film är det bara att fälla ut stolen och lägga sig ner och koppla av. Kabin-personalen erbjuder en madrass till dem som vill göra stolen extra skön. Samtliga platser har en påse med kudde, täcke och ögonmask. Påsen innehåller även klistermärken som man kan sätta upp på stolen för att informera kabin-personalen om att man inte vill bli störd eller om att man vill bli väckt för t.ex måltider.

Emirates-7

Efter ca 6 timmar när flygresan över och planet går in för landning är det nästan lite synd att flygresan redan är över. Man har ju inte hunnit prova alla massagefunktioner, sett alla filmer, ätit all god mat och njutit av alla de finesser som erbjuds!

På det stora hela är en flygresa med Emirates en mycket positiv upplevelse. Allt ifrån servicen, till stolarna, till flygplanen, till underhållningen och framförallt personalen och maten håller väldigt hög klass.

Vi tackar Sandra för reportaget. Hör gärna av er till Sandra om ni har ytterligare frågor!

One Response to Sandra testar Emirates business class
 1. Bosse Svara

  Hotell ska ligga nära city eller strand,
  beroende på stad eller land,
  utsikt fin och läge bra,
  sköna sängar vill jag ha,
  och som pricken över i,
  en riktig frukost ska det bli.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.