Bästa länderna att resa till!

Lonely Planet har precis utsett de mest 10 intressanta länderna för 2014. Förutom sina medarbetare som har rest runt har man även haft bloggare och andra reseexperter till sin hjälp.

Listan är intressant och extra kul med en hedrande 4:e plats!

1. Brasilien

99337893

Brasilien är hett nu! Fotbolls-VM 2014 och sommar-OS 2016. Ett mångfaldigt land med kontraster. Oerhört vacker natur, intressanta storstäder och sköna stränder.

2. Antarktis

144233443

Resmålet för dig som vill upptäcka. Isberg, sälar, späckhuggare och miljontals sjöfåglar.

3. Skottland

168809877

Böljande grönt, härliga människor, vacker natur, slott, whiskey och ”local pubs” möter dig som väljer att semestra i Skottland.

4. Sverige
Det är tack vara Stieg Larsson som många fått upp ögonen för Sverige som många anser vara kallt, vackert och lite skrämmande?! Att Umeå är kulturhuvudstad 2014 ökar också intresset. Stockholm tycker man är en ”top-notch”-destination för seriösa finsmakarare. Detta beror på många kockar som har blivit erkända utanför Sveriges gränser. Man pratar även om våra fina råvaror!

5. Malawi
Efter Kenya och Tanzania kommer nu Malawi som en ”ny” destination för safari. Man har rustat upp Majete Wildlife Reserve som kan erbjuda möjligheten att se Big Five. Lägg till snorkling i Malawisjön och vandring över bergstoppar i dimma i ett månlandskap.

6. Mexiko

154270811

Mexiko behöver kanske inte någon närmare presentation för oss svenskar då det funnits med ganska länge i charterutbudet. Lonely Planet menar att man bör skynda sig att resa hit innan resmålet blir ännu mer exploaterat och priserna stiger.

7. Seychellerna

178752834

Totalt 115 öar i Indiska Oceanen som inbjuder till ett härligt liv. Seychellerna har tidigare varit resmålet för dig med tjock plånbok men nu har allt fler bed & breakfast öppnat som håller lägre priser. Även flygbiljetterna har gått ner tack vare ökad konkurrens. Förutom att bada på Seychellerna kan du vandra, dyka, snorkla, åka på båtturer och vackra utflykter.

8. Belgien

55845393

Belgien är ett av få länder i Europa som jag inte har varit i men har stor lust att besöka. Precis som Lonely Planet skriver så är det de pittoreska städerna Brygge och Antwerpen som lockar. God mat, god öl, medeltida kultur, shopping i coola butiker och ett vacker natur som gör att jag vill resa hit!

9. Makedonien
Trots avsaknad av kustremsa ligger Makedonien på 9:e plats över e mest intressanta länderna just nu. Vandrarhem, exklusiva vinbarer och restauranger öppnar i Skopje som är Makedoniens huvudstad. Annat som lockar i landet är skidåkning, vingårdar samt spa. Ska bli spännande att se om det är något som lockar även oss svenskar!

10. Malaysia
Även Malaysia har lockat oss svenskar i flera år. Priserna är fortfarande låga vilket lockar tillsammans med utflykter och härliga stränder.

Hur ser din lista ut över länder du tycker är intressanta att besöka?

 

One Response to Bästa länderna att resa till!
  1. Fiona Svara

    Gillar vekligen nr tre och fyra hihi. Jag har själv skrivit ett inlägg om detta på min blogg! http://www.scottishmoments.com/1/post/2013/11/skottland-tredje-bsta-resmlet-i-vrlden-2014-scotland-third-best-travel-destination-in-the-world-2014.html
    Rekommenderar alla att resa till Skottland!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.