Underhållning ombord på SAS

Den sjungande flygvärdinnan

Gen Permet arbetar ombord på SAS inrikes- och Europaflygningar. För tre år sedan när hon precis som vanligt släckte ned i kabinen och resenärer började tända sina läslampor tyckte hon plötsligt att det såg ut som om det fanns massor av små stjärnor i kabinen. Hon fick då iden att sjunga Evert Taubes kärleksvisa Som stjärnor blå. Gen började sjunga helt spontant och vid visans slut besvarade resenärerna hennes sång med applåder.

flygplan
Nu när det närmar sig jul kan man höra Gen sjunga stämningsfulla julsånger ombord på SAS.

Idag sjunger Gen nästan vid varje flygning hon arbetar på. Hon anpassar sitt val av sång efter årstider, tider på dygnet, veckodagar, destinationer flyget är på väg till och efter vilken ålder det är på resenärerna. Vid jul sjunger hon till exempel stämningsfulla julsånger och på kvällarna sjunger hon lugna vaggvisor.

– Det är den otroliga responsen som får mig att fortsätta. Jag får kramar, uppskattande kommentarer som till exempel ”du gjorde min dag” och fantastiska applåder. Att se folk bli så pass glada av min sång fyller hela mitt hjärta med värme, berättar Gen.

Patriks stand-up

Patrik Westerlund underhåller resenärer sedan 10 år tillbaka genom att bjuda på lite roligare annonseringar och stand-up. Han brukar skämta om flyg och andra jobbrelaterade saker som många resenärer kan känna igen sig i.

Patrik SAS
Har man tur kan man bli road av Patrik under sin flygresa.

Tweet av Tobbe Trollkarl, uppmuntrande kommentar av Persbrant och benämnd i Pg Wettsjös bok ”Ge kunden en positiv chock – Kundservice i världsklass” är exempel på beröm han fått genom åren. Precis som Gen sa, så är det de uppskattande reaktionerna av resenärer som driver honom till att fortsätta.

– Kommentarer av flygrädda resenärer som säger ”tack, du gjorde så att jag verkligen kunde slappna av” är exempel på kommentarer som betyder något extra. Det känns så bra att kunna bidra till det, berättar Patrik.

Fler som underhåller

Pia Bergler är ytterligare ett exempel på personal som har underhållit resenärer ombord på SAS. Hon har rimmat/rappat en säkerhetsgenomgång och gjorde en bröllopsrap när SAS arrangerade en vigsel ombord på ett flygplan.

Gästbloggare_170px_malin

4 Responses to Underhållning ombord på SAS
 1. Freedomtravel Svara

  Jag var med på en flygning med Gen från Östersund, då hon sjöng. Trevligt!

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Men så roligt att du fått uppleva detta! Jag hörde talas om det men har aldrig upplevt det själv!

 2. kjell magnusson Svara

  Detta är det enda riktigt bra som jag upplevt med SAS
  I övrigt får jag minst lika bra service på RYANAIR eller Easy Jet vilka jag nu som pensionär hellre använder.
  Kjell

  • Hallins reseblogg Svara

   Kjell Magnusson: Ja, detta är ju definitivt ett roligt inslag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.